این بار قصد داریم 8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی را بررسی کرده و بفهمیم چگونه می توان یک لوله کش بهتر شد؟

 

شغل لوله کشی از جمله مشاغل محبوب در سراسر دنیا محسوب می شود، چرا که حتی در فقیرترین کشورها هم مردم به خدمات لوله کشی نیازمند هستند.

بنابراین کاملاً مشخص می شود که حرفه ای شدن در شغل لوله کشی تنها راه کسب ارتقا شغلی در این حرفه با این حجم از رقابت است.

شما می توانید با تلاش و ممارست به موقعیت های شغلی عالی در این زمینه برسید و حتی در مسیرهای شغلی مختلف در شغل لوله کشی فعالیت کنید.

شاید با خود بگویید که با وجود این همه لوله کش در ایران، چطور می شود به موفقیت های عالی در این شغل رسید و درآمد بالایی را از این حرفه کسب کرد؟

اتفاقاً با مطالعه این مطلب پی خواهید برد که با وجود رقابت سنگین موجود در شغل لوله کشی، تنها راه رسیدن به درجه های بالاتر در این حرفه این است که لوله کش بهتری باشید.

با ما همراه باشید تا پیشرفت شغلی در شغل لوله کشی را بررسی کرده و ببینیم چطور می شود یک سر و گردن از باقی مجریان لوله کش بالاتر بود.

 

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی

ممکن است شرایط مورد نیاز برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی برای هر فردی متفاوت است، با این حال ما به هشت مرحله اساسی و مشترک برای لوله کش حرفه ای شدن اشاره خواهیم کرد.

مرحله اول: مدرک دیپلم خود را بگیرید.

درست است که شغل لوله کشی را می توان به صورت آزاد و بدون هیچ گونه مدرک تحصیلی یا تاییدیه های آموزشی انجام داد.

ولی با این حال یکی از مهمترین شروط کسب پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی این است، که حداقل مدرک دیپلم خود را در رشته مرتبط یا غیرمرتبط با لوله کشی بگیرید.

چون برای لوله کش بهتر شدن باید با اصول ریاضی و تا حدی کامپیوتر آشنایی جزئی داشته باشید و بتوانید نقشه لوله کشی ساختمان را به خوبی بخوانید یا حتی آن را طراحی کنید.

لازمه کسب این مهارت ها در شغل لوله کشی داشتن سواد کافی و ادامه تحصیل در رشته های مرتبط با لوله کشی است.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی1

مرحله دوم: دوره های حرفه ای لوله کشی را بگذرانید.

چنانچه برای ورود به شغل لوله کشی مدرک دانشگاهی در رشته مهندسی تاسیسات ساختمانی ندارید، بسیار مهم است که دوره های حرفه ای این شغل را در آموزشگاه های تحت نظرات سازمان فنی و حرفه ای کشور بگذرانید.

شرکت در دوره های آموزشی حرفه ای لوله کشی چندین مزیت دارد:

  • در شغل لوله کشی باید خود را برای رقابت با جمع زیادی از مجریان لوله کش آماده کنید و شرکت در دوره های آموزشی حرفه ای این شغل و اتمام آن ها می تواند برای موفقیت هرچه بیشتر به شما کمک کند.
  • اگر بخواهید به صورت نیروی استخدامی در شرکت های خدمات تاسیساتی مشغول به کار شوید، برای برخی از شرکت ها گذراندن این دوره ها یا داشتن مدرک معتبر فنی و حرفه ای ضروریست.
  • بعضی از آموزشگاه های فنی و حرفه ای حتی می توانند شما را به شرکت های خدماتی تاسیساتی معرفی کنند، در این صورت پیدا کردن شغل برای شما ساده تر خواهد شد.

مرحله سوم: برنامه کارآموزی یا شاگردی لوله کشی را تکمیل کنید.

اگر شغل لوله کشی خود را تنها با مدرک دیپلم رشته لوله کشی یا مدرک پایان دوره فنی و حرفه ای آغاز کرده اید، بسیار مهم است که حداقل چند ماه در دوره های کارورزی این شغل شرکت کنید، که غالباً بر مبنای ساعت محاسبه می شود.

در طی این دوره ها شما با انجام کارهای عملی در پروژه های واقعی یاد می گیرید چطور آموزه های تئوری خود را به صورت عملی به کار ببرید و در نتیجه می توانید در شغل لوله کشی حرفه ای شوید.

می خواهید بدانید آیا لوله کشی شغل مهمی است؟ برای اطلاع از این موضوع بر روی لینک مقاله بزنید.

مرحله چهارم: تحصیل در رشته تاسیسات دانشگاه می تواند پله ترقی شما باشد.

تفاوت مهارت های کسب شده در دوره های آموزشی فنی و حرفه ای یا حتی هنرستان در مقابل با مهارت های دانشگاهی قابل مقایسه نیست.

تنها در دانشگاه رشته تاسیسات است که می توانید تمام توانایی های فنی و مهارتی مورد نیاز برای فعالیت در سایر مسیرهای شغلی مرتبط با شغل لوله کشی را کسب کنید.

آشنایی با مقررات ملی ساختمان در مبحث چهاردهم تاسیساتی مکانیکی و مبحث شانزدهم تاسیسات بهداشتی فقط با تحصیل در رشته تاسیسات، شرکت در آزمون نظام مهندسی و اخذ مدرک مهندسی شغل تاسیسات امکان پذیر است.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی2

مرحله پنجم: در شغل خود رشد کنید.

روش های جدید لوله کشی، تجهیزات مدرن قابل استفاده در سیستم لوله کشی و به خصوص ابزار لوله کشی جدید شما را مجبور می کنند برای پیشرفت هرچه بیشتر در این شغل هر روز دانش و مهارت های خود را به روزرسانی کنید و از این قافله تغییر و ترقی دور نمانید.

مرحله ششم: از سوء رفتارها دوری کنید.

به طور کلی سوء رفتارها ساده ترین راه برای تخریب موقعیت شغلی و دور کردن شما از منصب لوله کش خوب بودن است.

برخی از سوء رفتارهای رایج که باید مراقب آن ها باشید، عبارتند از:

  • مصرف مواد مخدر و الکل
  • اعمال مخالف قانون و عرف
  • درگیری های فیزیکی
  • بحث و جدل های لفظی در محیط کاری

ما تمام زوایای شغل لوله کشی را در مطلب نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی بررسی کرده ایم، برای مطالعه آن کافیست بر روی نام مقاله بزنید.

مرحله هفتم: منطقه فعالیتی خود را به دقت انتخاب کنید.

گفتیم که رقابت در شغل لوله کشی سنگین است، اما با این حال اگر خوب بررسی کنید مناطق کاری را خواهید یافت که تعداد مجریان لوله کش در آنجا محدود بوده یا به اندازه شما حرفه ای نیستند.

منطقه فعالیتی که همیشه به مجری لوله کش ماهر نیازمند هستند، تضمین کننده این موضوع است که هرگز بیکار نخواهید بود، در نتیجه سرعت محبوبیت و مشهور شدن شما نیز بیشتر خواهد شد.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی3

مرحله هشتم: شهرت شغلی خود را افزایش دهید.

شهرت عامل مهمی در پیشرفت شغلی در لوله کشی محسوب می شود، برای این منظور لازم است بهترین سرویس ها را به مشتریان خود ارائه دهید و مخصوصاً پشتیبانی از مشتری را جدی بگیرید.

ارائه خدمات لوله کشی در زمان های اورژانسی، مشتری مداری، اجرای لوله کشی با مناسب ترین هزینه و کیفیت بالای کار از جمله عوامل مهمی هستند که سبب شهرت مجری لوله کش می شوند.

توصیه می کنیم برای تکمیل اطلاعات خود در این خصوص به مقاله 10 نکته تضمینی برای پیشرفت شغلی در لوله کشی مراجعه کنید.

 

چگونه می توانم یک لوله کش بهتر باشم؟

از آنجا که لوله کش بهتر بودن بیشتر از جانب مشتری قابل قضاوت است، در این قسمت قصد داریم نکاتی در خصوص اجرای پروژه و رابطه با مشتری به شما بگوییم که برای لوله کش بهتر شدن به شما کمک می کنند:

  • چنانچه یک پیمانکار برای پاکسازی نخاله های محل پروژه وجود دارند، حتماً بعد از اتمام کار محل پروژه را کاملاً تمیز کرده و سپس به مشتری دهید.
  • قبل از اعلام هزینه دستمزد به مشتری لیست ریز خدمات خود را به ایشان تحویل دهید تا شفاف سازی کامل صورت بگیرد و هیچ سوء تفاهمی برای مشتری در این رابطه صورت نگیرد.
  • در هنگام اجرای پروژه در منزل مشتری مراقب باشید آسیبی به لوازم منزل و ساختمان وارد نشود، در غیر این صورت باید خسارات وارده را پرداخت کنید.
  • قبل از اینکه هر گونه تغییرات در اجرای پروژه را انجام دهید، حتماً با کارفرما یا مشتری خود در میان بگذارید، مخصوصاً اینکه این تغییرات هزینه بردار باشد.
  • قبل از اعلام زمان اتمام پروژه حتماً شرایط کاری را بررسی کرده و زمان بندی کاری را طوری تنظیم کرده و به کارفرما اعلام کنید که بد قول نشوید.
  • چنانچه در هنگام اجرای پروژه با مشکل مواجه شدید، سعی کنید در کوتاه ترین زمان ممکن بهترین تصمیم و راه حل را اتخاذ کنید.
  • از هر گونه بحث و جدل با مشتری پرهیز کرده و همیشه حق را به مشتری بدهید تا بتوانید در محیطی آرام و با منطق مشکل را رفع کنید.
  • فرقی نمی کند که به طور شخصی یا استخدام برای یک شرکت تاسیساتی در شغل لوله کشی فعالیت می کنید، حتماً بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهید، تا شهرت و لیاقت شما بر سر زبان ها باشد.

اگر می خواهید بدانید یک مجری تاسیساتی می تواند در چه حرفه هایی مشغول شود، به مقاله 6 مسیر شغلی مختلف در لوله کشی مراجعه کنید.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی4

مصاحبه با یک مجری تاسیساتی موفق در خصوص پیشرفت در شغل لوله کشی

در این قسمت به رسم محتواهایی که تاکنون در خصوص شغل لوله کشی برای شما آماده کرده ایم، نوبت به گفتگو با یکی دیگر از مجریان موفق در مجموعه تاسیسات 24 ساعته می رسد.

مهمان این بار ما جناب آقای بهزاد مرادی متخصص در حوزه پمپ هستند. ایشان تقریباً از سال 87 فعالیت خود در حوزه تاسیسات را آغاز کرده اند.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی5

آقای مرادی آموزش های مورد نیاز برای شغل تاسیسات را از همان سنین کم در کنار خانواده تاسیسات کار خود یاد گرفتند و دوره های تخصصی مربوط به شاخه پمپ را گذرانده اند.

با ما همراه باشید تا ببینیم از نظر ایشان چگونه می توان در شغل لوله کشی موفق شد؟

-آیا در حرفه شما رقابت وجود دارد؟

بله در کار ما هم رقابت وجود دارد، اما در نهایت کیفیت کار مجری است که برنده اصلی را از نظر مشتری تعیین می کند.

به عنوان مثال اگر در سر پروژه ای حاضر می شویم و کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم، مشتری از نتیجه کار ما راضی می شود.

حتی ممکن است از کنار همان یک پروژه چند سفارش دیگر از طرف همان مشتری از ما درخواست شود. بنابراین اگر کیفیت خروجی کار خوب باشد، نتیجه این رقابت مشخص شده و باعث پیشرفت شغلی ما می شود.

نظر من این است که در کار فنی یا مجری نباید یک پروژه ای را به دست بگیرید یا باید تا آخر کار و به بهترین نحوه از عهده آن بربیاد.

- وجود رقابت چطور باعث پیشرفت شغلی شما می شود؟

وقتی کیفیت کار بالا باشد، مشتری ما بیشتر هم می شود و مشتری بیشتر باعث دلگرمی مجری برای قبول پروژه و کار کردن می شود.

بعضی از دوستان و همکاران هستند که در زمانی که من سر کار هستم، آن ها بیکارند و اگر سر کار هم باشند، می خواهند هر چه زودتر کار را تمام کرده و بدون دقت و کیفیت پروژه را تحویل مشتری می دهند.

در نتیجه آن مشتری دیگر برای سفارش به آن مجری مراجعه نمی کند و پیشرفتی هم برای مجری حاصل نمی شود.

-به نظر شما داشتن یا نداشتن مدرک برای پیشرفت شغلی موفق در شغل تاسیسات موثر است یا خیر؟

دوستانی داریم که به مراکز فنی و حرفه رفته و کار را به صورت آکادمیک یاد گرفته اند، اما هیچی بلد نیستند. یعنی فکر نمی کنم کسانی که فقط دوره آموزشی کار را دیده اند، پیشرفت خوبی داشته باشند.

اما مثلاً خود من که این شغل را به صورت تجربی یاد گرفته ام، همچین مشکلی را ندارم. البته باید بگویم که در طول این 12 سال کار هرگز محدود به تجربه خودم نشدم.

به عنوان مثال من هر سال از نمایشگاه بین المللی تاسیسات دیدن می کنم، با مجریان بزرگ ارتباط برقرار می کنم. بنابراین باید در شغل تاسیسات و لوله کشی به روز باشید و اگر روش اجرای کار را نمی دانید باید به دنبال یادگیری آن باشید.

من خودم را جزو دسته ای از افراد می بینم که شغل تاسیسات را به صورت تجربی یاد گرفته ام، اما در کنار آن با پیگیری ها و مطالعات خودم دانسته هایم را افزایش می دهم.

-شما از چه ترفندهایی برای پیشرفت در شغل تاسیساتی استفاده کرده اید؟

از نظر من تبلیغات و پیگیری کارها در پیشرفت شغلی خیلی مهم هستند، چون برای پیشرفت باید مشتری باشد تا روی پروژه ایشان کار کنید.

همچنین صداقت و خوش قولی هم اهمیت زیادی دارند. چون کار ما به صورتی است که با آب و تجهیزات مربوط به آن سر و کار داریم، به همین دلیل اگر به مشتری بدقولی کنیم، زندگی مشتری مختل می شود.

من خودم یک مشتری دارم که به خاطر خوش قولی و کیفیت بالای کاری که از من دیده است، بیش از 8 سال است که هر زمان کار تاسیساتی دارد، به من زنگ می زند و یا شماره من را به دیگران می دهد.

تمام این مسائل باعث رشد و پیشرفت مجری در شغل تاسیساتی می شود. علاوه بر این ها صبر داشتن هم خیلی مهم است.

اینکه اگر برای چند روزی بیکار بودید، نباید دلسرد و ناامید شده و به سراغ شغل دیگر بروید، بلکه باید تبلیغات خود را بیشتر کرده و امیدوار باشید.

شاید برای کسی که تازه کار را شورع کرده یکی دو سال اول کمی سخت باشد، اما به مرور وقتی حداقل 5 سال کار کردید و مشتری های ثابت برای خودتان داشته باشید، دیگر هیچ وقت بیکار نخواهید بود.

-داشتن چه مهارت های رفتاری در پیشرفت شغلی شما موثر است؟

کیفیت کار، داشتن صداقت، تعهد شغلی و پیگیر کار بودن باعث پیشرفت شغلی مجری تاسیساتی می شود.

-یک مجری لوله کش خوب از نظر مشتری کیست؟

از نظر مشتری یک مجری لوله کش خوب فردی است که اخلاق را در محیط کار رعایت کرده، به غیر از محل کارم جایی را نگاه نکند و سنجیده رفتار کند.

همچنین ریخت و پاش نکردن محل کار، تمیزکاری بعد از اتمام پروژه و ارائه کار باکیفیت برای مشتری بسیار مهم است و باعث رضایت خاطر او از مجری می شود.

آنچه که خواندید تنها بخشی از صحبت های ما با جناب آقای بهزاد مرادی در خصوص پیشرفت در شغل لوله کشی بود، اگر مایل به اطلاع از محتوای کامل این مصاحبه هستید، فایل صوتی زیر را گوش کنید.


کلام آخر...

اگر در شغل لوله کشی با اشتیاق وارد شده و انگیزه هایی بزرگی در سر داشته باشید، می توانید با افزایش مهارت های مورد نیاز برای شغل لوله کشی، صبر و تلاش مداوم پیشرفت شغلی زیادی در این حرفه داشته باشید.

شاید در نگاه اول گذراندن دوره های آموزشی، کارورزی و تحصیل در دانشگاه هزینه بردار باشند، اما دقت کنید تمام این هزینه ها در واقع سرمایه گذاری برای آینده شغلی شما محسوب می شوند.

علاه بر این رعایت اصول اخلاقی در شغل لوله کشی نه تنها از شما لوله کش بهتری می سازند، بلکه راه را برای رشد و پیشرفت شما هموار می کنند.

مجموعه تاسیسات 24 ساعته یک گروه بزرگ ارائه دهنده خدمات لوله کشی و تاسیسات ساختمان در تهران است.

چنانچه شما نیز مجری لوله کش ماهر هستند، می توانید جهت همکاری با این مجموعه فرم همکاری تکنسین را پر کنید.

منابع انگلیسی:

منبع1 منبع2

 

اشتراک گذاری این صفحه