یکی از رویکردهای تازه در موضوع تاسیسات ساختمان در هنگام لوله‌کشی و اجرای امور تاسیساتی اجرای لوله‌کشی توکار کولرگازی می‌باشد. بی تردید هر روز بر محبوبیت کولرهای‌گازی افزوده می‌شود و طبیعی است که خانه‌هایی که اخیرا در ایران ساخته می‌شوند هم لوله‌کشی توکار کولرگازی را مدنظر قرار بدهند تا در آینده بتوانند از این سیستم برای تهویه مطبوع خانه استفاده کنند.

 

لوله‌کشی کولرگازی با لوله‌کشی فاضلاب و یا لوله‌کشی آب سرد و گرم ساختمان متفاوت است و ممکن است این لوله‌ها توسط لوله‌کش آب و فاضلاب انجام نشود و باید متخصص نصب کولرگازی تخصص لازم برای اجرای لوله‌کشی کولرگازی را داشته باشد.

اجرای لوله‌کشی توکار کولرگازی هم برای ساختمان‌های نوساز و هم برای ساختمان‌های قدیمی امکان پذیر است با این تفاوت که در ساختمان‌های قدیمی نیاز به تخریب و لوله‌کشی هزینه‌های اجرا را تا حدود زیادی تحت الشعاع قرار می‌دهد.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 1

معمولا لوله‌کشی کولرگازی برای کولرهای‌گازی دو تکه که دارای یک پنل داخلی و یک پنل خارجی هستند مورد استفاده می‌باشد. در واقع این لوله‌ها هستند که ارتباط بین پنل داخلی و پنل خارجی را برقرار می‌کنند.

استفاده از لوله‌کشی توکار برای کولرهای دو تکه و یا اسپلیت به دلیل اینکه سر و صدای کمتری تولید می‌کنند و فضای کمتری اشغال می‌کنند و همچنین به دلیل زیباتر بودن و مصرف برق کمتر و بخصوص به دلیل اینکه این کولرها بیشتر خواهان دارند انجام می‌شود.

چرا لوله‌کشی توکار کولرگازی

همانگونه که توضیح دادیم اتصال بین پنل داخلی و پنل خارجی کولرهای گازی با استفاده از لوله‌کشی انجام می‌شود. این لوله ها از جنس مس هستند و بسیار حساس و شکننده می‌باشند. کوچکترین فشار و یا گرد و غبار و ضربه‌ای می‌تواند باعث سوراخ شدن، خرابی، انسداد و مشکلات فنی کارکردی کولرگازی شود.

وجود این مشکلات در کنار زشت بودن لوله‌کشی روکار کولرگازی برای نمای خانه و نبود مکانی برای تخلیه آب کولرگازی باعث می‌شود همواره لوله‌کشی توکار کولرگازی به لوله‌کشی رو کار ترجیح داده شود.

بنابراین سه راه وجود دارد. یا اینکه اصلا لوله‌کشی نشود که غیر ممکن است، یا اینکه از کولرهای گازی ایستاده و یا پنجره‌ای استفاده شود که مشکلات خاص خود را دارد و مصرف برق زیادی دارد و یا اینکه لوله‌کشی توکار برای کولرگازی مد نظر قرار بگیرد.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 2

لوله‌های مسی و روکش‌های مخصوص این لوله‌ها

موضوع دیگر فضای کم موجود در ساختمان‌ها و آپارتمان‌های امروزی است که اجازه تعبیه کولرهای آبی و کانال کشی و یا استفاده از کولرهای گازی ایستاده و پنجره‌ای را به مردم نمی‌دهد و باید بتوانند از همه ظرفیت ساختمان استفاده کنند و همین موضوع در بردن لوله‌های کولرگازی در توی‌کار هم بی تاثیر نبود.

نحوه لوله‌کشی توکار کولرگازی

لوله‌های مورد استفاده برای لوله‌کشی توکار کولرگازی از نوع لوله های مسی انتخاب می‌شوند. دلیل انتخاب لوله‌های مسی برای لوله‌کشی توکار کولرگازی زیاد است ولی بصورت کلی می‌توان توانایی انتقال مناسب گاز، خم کاری راحت، امکان تعمیر و جوشکاری و شرایط فیتینگ راحت به اتصالات برنجی را عنوان کرد.

ضمن اینکه لوله‌های مسی مقاومت بسیار زیادی دارند و به این سادگی در زیر کار نمی‌پوسند و دچار سولفاته نمی‌شوند. ولی در حین اجرا و لوله‌کشی باید نصاب کولرگازی بسیار دقت کند زیرا این لوله‌ها بسیار حساس بوده و به راحتی له می‌شوند و می‌شکنند. متخصصین نصب و لوله‌کشی کولرهای گازی باید این نکته را هم مد نظر قرار دهند که باید شرایط نگهداری از لوله را در زمانی که هنوز کار تعمیرات خانه و یا ساخت خانه به اتمام نرسیده مهیا کنند و به خوبی این لوله ها ساپورت و مهار شوند تا دچار آسیب‌های نا خواسته نشوند.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 3

لوله‌کشی توکار کولرگازی با یک نصب معمولی کولرگازی تفاوت‌های زیادی دارد. دلیل آن هم کاملا مشخص است. وقتی نصاب کولرگازی برای نصب کولرگازی اقدام می‌کند معمولا نیازی به لوله‌کشی ندارد و باید تنها پنل داخلی و بیرونی را نصب کند و کار تمام است.

اما در زمان لوله‌کشی کولرگازی باید یک لوله کش کولرگازی ضمن در نظر گرفتن مکان نصب پنل داخلی و مکان قرار گرفتن پنل خارجی بخصوص اگر ساختمان تازه در حال ساخت است و رعایت تمامی شرایط استاندارد ابتدا لوله‌های کولرگازی را بکشد.

برای این کار باید لوله‌ها را به خوبی با روکش‌های مخصوص عایق کاری کند تا درصد احتمال آسیب کمی پایین‌تر بیاید و در ضمن لوله‌ها برای انتقال گاز خنک عایق باشند.

پس از اینکه لوله‌های مسی عایق شدند باید مسیر لوله‌کشی توسط مهندس تاسیسات و یا خود مجری لوله‌کشی کولر مشخص شود و بهتر است این مسیر با سایر تاسیسات ساختمان تلاقی نداشته باشد. مسیر لوله‌کشی کولرگازی شامل دو مسیر مجزا می‌شود.

یک مسیر، مسیر لوله‌های مسی و رابط دو پنل داخلی و خارجی می‌باشد و مسیر دیگر مسیر درین یا لوله فاضلاب کولرگازی است. کولر‌های گازی با آب کار نمی‌کنند ولی رطوبت هوا را دریافت می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود آب در دستگاه جمع شود و برای تخلیه این آب مسیری پیش‌بینی شده است که باید در هنگام لوله‌کشی توکار کولرگازی این مسیر که به مسیر درین معروف است به سمت فاضلاب با لوله‌کشی مجزا هدایت شود.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 4

معمولا برای لوله درین از لوله تک لایه یا پروپیلن استفاده می‌شود و قطر 35 لوله کفایت می‌کند. از این رو از دو جهت باید شیاری در دیوار تعبیه شود. یک شیار برای لوله‌های مسی به سمت رایزر، داکت و یا مسیر پیش‌بینی شده برای انتقال لوله‌های مسی به سمت نصب پنل خارجی که عمدتا بر روی پشت بام می‌باشد و یک مسیر به سمت لوله فاضلاب که بسته به محل نصب کولرگازی معمولا نزدیک‌ترین رایزر فاضلاب می‌باشد کشیده می‌شود.( البته بهتر است به سمت لوله فاضلاب جذبی باشد).

لوله‌های پروپیلن یا تک لایه را متناسب با مسیر و با الگو‌بندی و در زیر محل نصب کولرگازی تعبیه می‌کنند و لوله‌های مسی را معمولا در فاصله مناسب در بالاتر از لوله درین و در پشت محل نصب کولرگازی در نظر می‌گیرند.

پس از لوله‌کشی فاضلاب باید لوله‌های مسی اجرا شوند. این لوله‌ها بصورت حلقه‌ای هستند و متراژ زیادی را بدون نیاز به اتصال لوله جدید می‌توانند پوشش دهند.

اولین اقدام عایق بندی لوله‌ها و سپس رد کردن لوله از مسیر تعیین شده است. در هر کجا که نیاز به خم کاری داشتید این کار را با دستگاه خم‌کن لوله حتما انجام دهید زیرا هرگونه اشتباه ممکن است باعث له شدن و یا شکستن لوله شود.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 5

عایق‌بندی و لوله‌کشی کولرگازی توسط همکاران ما

بهتر است از مکان نصب کولر لوله‌کشی را آغاز کنید. هر 50 سانت حداقل یک بست تعبیه کنید و لوله را به دیوار و یا هر تجهیز دیگری به غیر از تجهیزات گازی و یا برقی مهار کنید. این کار را تا انتها و روی بام ادامه دهید و سپس با رها کردن یکی دو متر از لوله، لوله را با دستگاه برش لوله برش دهید.

بهتر است پس از پایان لوله‌کشی حتما با استفاده از گچ روی لوله‌ها را خودتان بپوشانید تا از هر خطر احتمالی محفوظ باشند. در پایان و قبل از پوشاندن لوله‌ها با گچ حتما ابتدا لوله‌ها را تست کنید تا اگر نشتی داشت در همین زمان نشت‌یابی و نشتی برطرف شود زیرا پس از انجام کار مرتفع کردن این عیب نیازمند خرابکاری زیاد و هزینه زیاد می‌باشد.

ضمن اینکه قرار است شما کار را به کارفرما تحویل دهید و تست این لوله‌ها باعث می‌شود مسئولیت دیگری بر گردن شما در آینده نباشد.

مشکلاتی که ممکن است پس از لوله‌کشی توکار کولرگازی به وجود بیاید

معمولا به دلیل اینکه لوله‌کشی توکار کولرگازی در زمان ساخت ساختمان انجام می‌شود و معمولا سایر افرادی که در این ساختمان کار می‌کنند نسبت به حساسیت این لوله‌ها آگاهی ندارند مشکلاتی برای لوله‌ها بوجود می‌آید که عمده‌ترین آنها عبارتند از:

  • له شدن و شکستن لوله‌های مسی که از دیوار و انتهای کار بیرون گذاشته می‌شوند.

این اتفاق بخصوص در محل نصب یونیت خارجی می افتد. معمولا در محل نصب یونیت داخلی حدود 30 تا 60 سانتی متر و در محل نصب یونیت خارجی بین 1 تا 1.5 متر لوله بیرون گذاشته می‌شود.

برای حل این مشکل بهتر است لوله‌های بیرون آمده را جمع کنید و با استفاده از لوله پلیکا و یا ساپورت کردن این لوله‌ها با وسایل دیگر و آگاه کردن خود صاحب خانه تا حدود زیادی جلوی این اتفاق را بگیرید.

  • در یک راستا نبودن لوله درین و لوله‌های مسی

معمولا بهتر است لوله درین توسط خود لوله کش کولرگازی انجام شود. بیشتر این موضوع زمانی دیده می‌شود که دو گروه لوله‌کش کار لوله‌کشی را انجام می‌دهند. در این شرایط لوله درین با لوله‌های مسی هم‌خوانی ندارد و در یک راستا نیستند.

  • گرفتگی لوله درین و آبریزی از محل لوله

معمولا برخی از لوله‌کش‌ها توجهی به مسدود کردن مسیر لوله‌ها ندارند. این موضوع شاید برای لوله‌ای مسی به دلیل کم بودن ورود آنها کمتر معضل شود و به راحتی قابل تعمیر باشد ولی اگر گچ و یا سیمان و یا گرد و غبار وارد لوله درین شود باز کردن این لوله کار سختی است. برای اینکه این مشکل پیش نیاید توصیه می‌شود لوله درین را با درپوش مسدود کنید تا در زمان نصب کولرگازی این درپوش بریده شود.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 6

این مشکلات در لوله‌کشی توکار کولرگازی به همراه مشکلاتی مانند سرقت لوله‌های مسی به دلیل ارزش بالای این لوله‌ها باعث شد تا از داکت‌هایی به نام داکس پنل برای لوله‌کشی توکار کولرگازی رونمایی شود که محاسن زیادی دارد. از جمله این محاسن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نمای زیباتری در محل نصب لوله‌های کولرگازی در پنل داخلی دارد.
  • باعث محافظت از لوله‌ها در مقابل ضربه، خم شدن و شکستن می‌شود
  • آب کولر با سهولت بیشتری وارد لوله درین می‌شود.

اجرای لولهکشی توکار کولرگازی 7

اجرای لوله‌کشی کولرگازی در خانه‌های قدیمی توسط کارشناسان ما

همانگونه که توضیح داده شد لوله‌کشی توکار کولرگازی تنها منحصر به خانه‌های تازه ساز و در حال ساخت نیست. شما می‌توانید برای خانه‌های قدیمی خود از از روش لوله‌کشی توکار برای کولرگازی استفاده کنید. اما هزینه زیادتری باید انجام دهید زیرا هم نیاز به خرابکاری و شیار‌زنی دارید و هم اینکه باید بعدا دوباره گچ‌کاری و نقاشی ساختمان و یا کاغذ دیواری انجام شود.

در صورت نیاز به لوله‌کشی توکار کولرگازی با ما تماس بگیرید تا ضمن برخوردی از مشاوره رایگان کارشناسان ما در اولین فرصت و به زیباترین شکل این کار برای شما انجام شود.

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

اشتراک گذاری این صفحه