شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشد که آیا زنان می توانند لوله کش باشند؟ بیایید با یکدیگر به جواب این سوال برسیم.
در مطالب قبلی آنقدر از نقاط قوت و ضعف شغل لوله کش و به خصوص درآمد بالای لوله کش ها به عنوان مهمترین جنبه مثبت این شغل صحبت کرده ایم، که احتمالاً خانم ها هم به فکر انتخاب شغل لوله کشی افتاده اند.
به همین دلیل در این مطلب قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم که آیا یک خانم شانسی برای لوله کش شدن دارد یا نه؟ آیا در کشورهایی همچون انگلستان و آمریکا زنان لوله کش وجود دارند؟ در ایران چطور؟
اگر علاقه مند به شغل لوله کشی هستید و دوست دارید پاسخ های شگفت انگیز این سوالات را بدانید، تا انتها با ما همراه باشید.
اگر می خواهید بدانید چطور می شود در دانشگاه رشته تاسیسات را ادامه داد، ما مطلب دانشگاه های رشته تاسیسات را برای این منظور آماده کرده ایم.
آیا زنان می توانند لوله کش باشند؟
در نگاه اول وقتی با این پرسش مواجه می شویم، تنها پاسخی که در لحظه به فکرمان می رسد این است که نه، هرگز امکان ندارد یک خانم بتواند از پس مشکلات و سختی های شغل لوله کشی بربیاید!
- نظرات منفی در خصوص لوله کش شدن زن
در حقیقت باید گفت این نوع دیدگاه نه تنها از سمت شماست، بلکه از نظر بسیاری از افرادی است که تا حدودی با این شغل و خطرات و بیماری های شغل لوله کشی آشنایی دارند.
از نظر این دسته افراد شغل لوله کشی از نوع مشاغلی است، که به طور مستقیم به سیستم قوای بدنی فرد بستگی دارد.
اصلاً یکی از مهمترین پارامترهایی که استخدام یا عدم استخدام مجری لوله کش را تعیین می کند، داشتن توانایی جسمی کافی برای انجام کار لوله کشی در شرایط سخت، همچون بلند کردن لوله های فلزی سنگین آب و فاضلاب یا بلند کردن توالت فرنگی و نصب آن است.
از طرفی حمل جعبه ابزاری بزرگ و سنگین شامل انواع ابزار لوله کشی در هر پروژه کاری و حتی بلند کردن یکی از این ابزار می تواند برای ظرافت زنانه کمی مشکل باشد.
چون گاهی سنگینی اقلام مورد نیاز برای جابجایی توسط مجری لوله کش به قدری زیاد است، که اگر مجری لوله کش مرد هم باشد، نمی تواند این کار را به تنهایی انجام دهد.
از نظر این سری افراد شاید بتوان با مقداری اغماض و چشم پوشی خدمات ساده تر همچون نصب و تعویض شیرآلات ساختمان، رفع نشتی جزئی لوله های آب و فاضلاب یا تعمیرات تجهیزات متصل به سیستم لوله کشی همچون تعمیر سری دوش حمام را به خانم های لوله کش سپرد.
اما برای سایر خدمات سنگین تر که نیازمند توانایی جسمی بالا می باشد، مجری خانم لوله کش و یا حتی آقا بهتر است بخاط حفظ سلامتی هم که شده تنهایی آن را انجام ندهد و از یک نیروی کمکی نیز کمک بگیرد.
همچنین از نظر این افراد لوله کشی یک شغل کثیف و خشن است، که خانم ها نمی توانند در برابر سختی های آن از قبیل بوی بد فاضلاب و توالت تاب بیاروند.
تا این قسمت چیزهایی که گفتیم همگی نظرات افراد مخالف با مجری زن لوله کش بودند، افرادی که هرگز به تخصص یک زن لوله کش اعتماد نکرده و ترجیح می دهند یک مرد لوله کش خدمات لوله کشی آن ها را انجام دهد.
این افراد معتقدند مجریان زن لوله کش هیچ شانسی برای استخدام در شرکت های لوله کشی و تاسیساتی نداشته و حتی مشتری هم نمی تواند به توانمندی های ایشان اعتماد کند.
ولی تمام این صحبت ها فقط یک جنبه منفی از کار لوله کشی توسط مجریان زن را بیان می کند، در حالیکه بهتر است برای دریافت جواب دقیق تر و منصفانه تر کمی هم به صحبت های مجریان زن لوله کش گوش دهیم.
- نظرات مثبت در خصوص لوله کشی شدن زن
از نظر مجریان لوله کش زن فعال در این شغل، نه تنها زنان نیز می توانند همانند مردان در حرفه لوله کشی موفق باشند.
بلکه زنان می توانند با کمک گرفتن از خصوصیات منحصر به فرد اخلاقی خود، همچون متانت، ادب، شوخ طبعی، خلاقیت ذاتی و آرامش از مهارت مشتری مداری به خوبی استفاده کنند و با سرسخت ترین مشتریان نیز به خوبی کنار بیایند.
ایشان معتقدند شاید شغل لوله کشی کثیف کاری های خاص خود را داشته باشد، اما به عنوان نمونه شغل پرستاری که از نظر اکثریت افراد جامعه یک حرفه ظریف و زنانه است، باز هم با آلودگی های مختلفی سر و کار دارد.
مثلاً یک پرستار زن گاهی مجبور است لگن در زیر بیمار بگذارد یا بدن آغشته به خون بیمار را پانسمان کند و لباس های آلوده او را تعویض کند.
بنابراین ایشان معتقدند کثیف کاری های موجود در شغل لوله کشی کمتر از شغل پرستاری نباشد، بیشتر هم نیست.
با این تفاوت که یک مجری لوله کش گاهی مجبور است به جای خون، مواد فاضلابی داخل لوله ها را پاکسازی کند، که آن هم با توجه به پوشش مخصوص لوله کش ها، همچون دستکش و ماسک جای هیچ نگرانی ندارد.
مجریان زن لوله کش می گویند شاید توانایی جسمی یکی از ملزمات شغل لوله کشی باشد، اما واقعاً بدن ورزشکاری و بازوان برآمده مورد نیاز برای این شغل نیست.
بلکه همانطور که در مطلب 10 نکته تضمینی برای موفقیت شغلی در لوله کشی گفتیم، حرف اول را در این حرفه قدرت بالای ذهن می زند.
اینکه مجری بتواند با تمرکز بالا و دقت بی نظیر خود مشکل سیستم لوله کشی را در اسرع وقت رفع کند.
باقی کارهای سخت مثل بلند کردن ابزارآلات بزرگ، تجهیزات، لوله و اتصالات سنگین را می شود با استفاده از یک اهرم ساده جابجا کرد و یا از یک فرد دیگر کمک گرفت.
این کار نه تنها نقص و کمبود در لوله کشی محسوب نمی شود، بلکه باعث حفظ سلامتی مجری لوله کش می شود.
چون بر اساس آنچه در مطلب 10 روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی گفته شد، اکثر آسیب های وارده به مجریان لوله کش به دلیل بلند کردن اجسام سنگین رخ می دهد.
با توجه به گوش کردن به نظرات دو طرف می توان این طور نتیجه گیری کرد که بله، زنان هم می توانند همچون مردان لوله کش شوند و از مزایای بی نظیر این شغل بهره مند شوند.
چه تعداد لوله کش زن در انگلستان و آمریکا وجود دارد؟
جالب است بدانید هم اکنون شرکت های تاسیساتی و لوله کشی بیشماری در کشورهایی از قبیل انگلستان و آمریکا وجود دارند، که از سرپرست مجریان گرفته تا تکنسین لوله کش همگی خانم هستند.
حتی اسم شرکت خدماتی آن ها نیز ظریف و زنانه است، به عنوان نمونه نام یکی از شرکت های لوله کشی که در شهر پلیموث انگلستان فعالیت می کند، لوله کش های صورتی (pink plumbers) است.
بر اساس گزارشات بیان شده تنها یک درصد از کل مجریان لوله کش در کشور انگلستان زن هستند، با این حال از بین 10 زن مشتری، حداقل 3 نفر از آنها ترجیح می دهند مجری لوله کش خانم امورات لوله کشی آن ها را انجام دهد.
تنها دلیل این دسته افراد احساس امنیت بالا است، به حدی که 37 درصد از آن ها گفته اند، وقتی مجری لوله کش آن ها خانم است، احساس امنیت بیشتری می کنند.
همچنین احساس می کنند کنار آمدن با مجری خانم لوله کشی بسیار ساده تر از مجری لوله کش مرد بوده و زنان در امورات حساب و کتاب هزینه ها منصفانه تر عمل می کنند.
هم اکنون صدها هزار مجری لوله کش زن در آمریکا به صورت مستقل و استخدام تحت یک شرکت تاسیساتی در حال کار لوله کشی هستند.
برای آشنایی با سطح درآمدی مجریان لوله کش و تاسیساتی به مطلب آیا تاسیساتی و لوله کش پول زیادی به دست می آورد؟ مراجعه کنید.
آیا لوله کش زن در ایران داریم؟
با اینکه شغل لوله کشی مزیت های بیشماری در پی دارد، اما زنان در ایران بنا به شرایط خاص و باورهای موجود در جامعه در این شغل وارد نشده اند.
بنابراین مجری لوله کش خانم در ایران نداریم یا ما تا لحظه نوشتن این مطلب اطلاعاتی در این خصوص پیدا نکرده ایم.
جمع بندی:
بر اساس آنچه گفته شد می توان اینطور جمع بندی کرد که زنان نیز همانند مردان می توانند در شغل لوله کشی به کار و فعالیت مشغول شوند.
همانطور که در کشورهای غربی نیز از خانم ها به عنوان یک منبع انسانی کارآمد در امور لوله کشی ساختمان استفاده می شود.
اما در ایران این شرایط موجود نیست و همچنان از مجری لوله کش مرد برای انجام خدمات لوله کشی و تاسیساتی کمک گرفته می شود.
در پایان از شما دعوت می کنیم چنانچه لوله کش خانم در ایران می شناسید، در قسمت نظرات این مطلب درج کنید، تا در صورت تمایل بتوانیم با ایشان مصاحبه کرده و از تجربیات ارزشمندشان استفاده کنیم.
منابع انگلیسی:
منبع1 منبع 2 منبع 3 منبع 4 منبع 5 منبع 6