در مطلب قبلی با خطرات و بیماری های شغل لوله کشی آشنا شدید، به همین دلیل لازم دانستیم در این مطلب 10 روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی را برای شما بیان کنیم.

راه مقابله با خطرات و بیماری های شغل لوله کشی

شغل لوله کشی در رده پرخطرترین مشاغل دنیا قرار دارد، به حدی که یک مجری لوله کش ممکن است در طول فعالیت خود در این شغل با آسیب های جسمی مختلفی و روحی مواجه شود.

صدمات جسمی همچون برق گرفتگی، سوختگی، شکستگی دست و پا، انواع مسمویت های عفونی و ویروسی، تنگی نفس و بیماری های ریوی تنها گوشه ای از خطرات و بیماری هایی هستند که یک مجری لوله کش با آن ها مواجه است.

روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی1

اما شاید گفتن این لیست از آسیب ها و مشکلات جسمی احتمالی در شغل لوله کشی باعث تردید، ترس و استرس مجری مجری لوله کش و یا افرادی شود که علاقه مند به فعالیت در این حوزه هستند.

به حدی که فکر کنند بهتر است برای حفظ سلامتی خود هم که شده از این شغل خداحافظی کرده و به سراغ شغل کم خطرتری بروند.

اما حقیقت این است که تمام مشاغل روز دنیا خطرات و صدمات های خاص خود را دارند. شما یک مدیر اجرای در یک شرکت معتبر را در نظر بگیرید.

این فرد نیز با وجود اینکه مجبور نیست در هنگام کار با ابزار صنعتی کار کند و حتی از جای خود بلند شود، باز هم با انواع آسیب های روحی و جسمی مواجه است.

از جمله این صدمات می توان به فشارهای عصبی، استرس، مشغله های شدید فکری، سردردهای میگرنی، دردهای موضعی در کمر، گردن و شانه ها و حتی اختلالات بینایی اشاره کرد.

بنابراین لازم به نظر می رسد که ما در هر کاری که مشغول به انجام آن هستیم، باید یاد بگیریم چطور با مشکلات و آسیب های شغلی خود کنار بیاییم و راه مقابله با آن ها را بیاموزیم.

تنها راه دست یابی به این هدف کسب آموزش های تخصصی راه ها و روش های مختلف برای مصونیت از خطرات و بیماری های شغلی است، که ما در ادامه قصد داریم در این خصوص بیشتر صحبت کنیم.

به منظور آشنایی با سطح درآمدی مجریان لوله کش و تاسیساتی به مطلب آیا تاسیساتی و لوله کش پول زیادی به دست می آورد؟ مراجعه کنید.

 

10 روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی

روش هایی که در ادامه قصد ذکر کردن آن ها را داریم، بسیار ساده و در عین حال کاربردی هستند.

به حدی که به شما قول می دهیم در صورت انجام و با کارگیری آن ها صد در صد شغل لوله کشی بی خطر و سالمی را تجربه خواهید کرد:

  1. از تجهیزات ایمنی برای حفاظت از چشم ها، پوست و شش های خود استفاده کنید.

افراد لوله کش در محیط کار خود در معرض مواد خطرناک مختلفی هستند، از قبیل: مواد سربی، دی اکسید سولفور، آزبست، مواد فاضلابی و حلال

بنابراین بسیار ضروریست که مجری لوله کش پوشش های خاصی از قبیل ماسک صورت، دستکش و عینک ایمنی را به منظور محافظت از چشم ها، پوست و شش های تنفسی خود استفاده کند.

همانطور که در مطلب تاسیساتی ها چه می پوشند؟ گفتیم، هدف استفاده از دستکش ایمنی محافظت از دست ها در برابر میکروب ها و باکتری های موجود در محیط کار است.

همچنین برای اینکه چشم در معرض ذرات معلق در هوا قرار نگرفته و مواد فاضلابی به داخل چشم پاشیده نشوند، باید از عینک ایمنی استفاده شود.

مواد شیمیایی، غبار و گازهای فاضلابی می توانند سلامت شش های مجری لوله کش را به خطر بیاندازند، بنابراین استفاده از ماسک برای فیلتر کردن هوای تنفسی مجری ضروریست.

  1. محافظت از گوش ها را فراموش نکنید.

بیشتر مردم هرگز فکرش را هم نمی کنند که افراد لوله کش معمولاً در محیط های کاری بسیار پر سر و صدا کار می کنند.

در حالی که مجری لوله کش گاهاً مجبور است ساعت های طولانی در پروژه های سنگین ساختمانی با انواع صداهای بلند و آزار دهنده ابزار مختلف لوله کشی مشغول به کار باشد.

بنابراین اگر برای محافظت از گوش های خود اهمیت قائل نشود، ممکن است در دراز مدت به مشکلات شدید شنوایی مبتلا شود.

بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی 48 درصد از افراد لوله کش به درجه های مختلف از آسیب های شنوایی در شغل خود مبتلا می شوند.

  1. مراقب خطر برق گرفتگی باشید.

آب، برق و مواد اشتعال پذیر هرگز در کنار هم ادقام نمی شوند. پس باید مراقب لوله های گاز و سیم های برق موجود در محل لوله کشی باشید.

حتی ممکن است شما به عنوان مجری لوله کش تنها در نزدیکی کابل برق در حال کار کردن باشید، در هر صورت باید شرایط ایمنی به منظور پیشگیری از خطر برق گرفتگی را رعایت کنید.

برای این منظور حتماً برق و گاز را از منبع خود قطع کرده و سپس کار خود را آغاز کنید. همچنین مطمئن شوید که ابزار لوله کشی برقی شما در سلامت کامل هستند.

روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی2

  1. کفش مقاوم در برابر لغزش به پا کنید.

سر خوردن و افتادن یکی از عمده دلایل آسیب های وارده به مجری لوله کش در محیط کار است. بنابراین با پا کردن کفش های مقاوم در برابر لغزش احتمال اینگونه خطرات را در هنگام کار کردن خود کاهش دهید.

  1. مراقب کپک های قارچی باشید.

کپک های قارچی عموماً در محیط های مرطوب، گرم، تاریک و با هواکش ضعیف مانند زیر سینک ظرفشویی، زیر زمین ساختمان و حمام ایجاد می شوند.

تماس طولانی مدت در معرض کپک های قارچی می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژتیک، تنگی نفس، گرفتگی بینی و خارش پوستی شود.

کپک های قارچی بیشتر در پروژه هایی که ساختمان قدیمی ساز است و قصد بازسازی سیستم آب و فاضلاب آن را دارید، مشاهده خواهند شد.

بنابراین اگر محیطی که در آن مشغول به کار هستید مملو از کپک های قارچی است، حتماً دستکش پوشیده و از ماسک استفاده کنید تا در معرض انشقاق غبارهای سمی قرار نگیرید.

  1. از خود در برابر سوختگی محافظت کنید.

آب جوش و بخار دو خطر احتمالی و رایج هستند که سلامت افراد لوله کش را تهدید می کند. بنابراین در مواقعی که در حال کار با لوله های آب گرم ساختمان هستید، باید دست ها، چشم ها و صورت خود را در برابر سوختگی محافظت کنید.

همچنین توجه داشته باشید که قبل از باز کردن فیتینگ لوله ها، آب داغ داخل آن ها را کاملاً تخلیه کنید.

  1. لباس های خود را بعد از کار با مواد فاضلابی تعویض کنید.

تصور کنید بعد از کار با لوله های فاضلابی، تمام لباس های شما به مواد فاضلابی و خاک آلوده شده است، اگر شما با همان لباس ها به خانه بروید، طبیعتاً تمام آلودگی ها را به هرجا که رفتید، منتقل خواهید کرد.

در حالی که لوله های فاضلابی و چاه فاضلاب آلوده محل مناسبی برای تولید مثل و تکثیر انواع باکتری های خطرناک از قبیل انگل ها، ویروس ها و کپک ها هستند.

به همین دلیل است که به شما توصیه می کنیم چنانچه در فرآیند شغل لوله کشی خود، مانند نصب توالت فرنگی یا ایرانی با مواد فاضلابی سر و کار دارید، حتماً پیش از خروج از محل کار لباس های خود را تعویض کنید.

سپس لباس های آلوده کار را در داخل کیسه پلاستیکی در بسته قرار داده و جداگانه آن ها را بشویید. فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است.

اگر دوست دارید با نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی آشنا شوید و 10 دلیل برای لوله کش شدن را بدانید، فقط کافیست بر روی نام مقاله بزنید.

  1. دست های خود را فراوان بشویید.

به خاطر داشته باشید که شما به عنوان مجری لوله کش در تماس همیشگی با مواد شیمیایی و آلودگی های مختلف محیط کار خود هستید.

شستن دست ها به صورت مداوم یک راه حل ساده، اما موثر در کاهش احتمال انتقال آلودگی ها به محل زندگی خود و دیگران است.

  1. از ابزار مناسب در هنگام کار استفاده کنید.

هر فرد حرفه ای و صنعت گر از اهمیت و ارزش ابزار مناسب کار با خبر است. وقتی ابزار لوله کشی خود را با آگاهی انتخاب کرده و مورد استفاده قرار می دهید، کارها راحت تر، سریع تر و ایمن تر انجام می شوند.

روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی3

  1. مراقب خوردن و آشامیدن خود باشید.

مجری لوله کش هرگز نباید در محیط کار چیزی بخورد یا بیاشامد. تصور کنید تمام فضای کار شما مملو از مواد شیمیایی، فاضلابی و آلوده است، مطمئناً چنین فضایی برای خوردن و آشامیدن مناسب نیست.

به همین دلیل است که معمولاً محل استراحت مجریان لوله کش قسمتی جدا از محل کار بوده و مجریان تنها بعد از تعویض لباس ها و شستشوی دست ها مشغول خوردن غذا یا خوراکی می شوند.

نتیجه گیری:

با وجود اینکه شغل لوله کشی مانند تمام مشاغل موجود در دنیا خطرات و صدمات های خاص خود را دارد، می توان در کنار  پیشرفت شغلی در لوله کشی و با کمک گرفتن از روش های حفظ امنیت و سلامتی در این شغل از تمامی این آسیب ها پیشگیری نمود.

تنها در این صورت است که می توان از مزایای مختلف این شغل همچون درآمد مناسب شغل لوله کشی، امکان یادگیری آسان، تنوع شغلی و قابلیت رشد و ترقی در آن بهره مند شد.

روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی4

شما هم مایل به فعالیت در شغل لوله کشی هستید و دوست دارید با مجموعه ای کار کنید که تمامی اقدامات لازم برای حفظ امنیت و سلامتی مجریان لوله کش در آن رعایت می شود؟

می توانید همین الان فرم همکاری با تکنسین در مجموعه تاسیسات 24 ساعته را پر کنید، تا پس از طی مراحل مصاحبه در تیم تخصصی این مجموعه قرار بگیرید.

اگر تاسیساتی حرفه‌ای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.

منبع:

منبع 1

اشتراک گذاری این صفحه