از آن جا که فعالیت در هر شغلی دارای مزایا و معایبی می باشد، ما قصد داریم تا در تکمیل مطلب معرفی شغل لوله کشی در این مطلب به بررسی نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی بپردازیم.

مدت زمان طولانی گذشت تا انسان ها به افراد لوله کش اعتماد کنند و دلیل عمده این اعتماد نیاز روزانه افراد به تجربه و تخصص مجری لوله کش به منظور اجرا، تعمیر، حفظ و نگهداری سیستم لوله کشی در ساختمان است.

مجری لوله کش می تواند کار خود را به صورت مستقل و یا به صورت همکاری برای شرکت های تاسیساتی شروع کند و محل کار مجری لوله کش می تواند در هر مکانی از جمله ساختمان های مسکونی، اداری، بیمارستان ها، مدارس، دانشگاه ها و... باشد.

در ادامه ما شما را با برخی از نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی آشنا می کنیم. در پایان این شما هستید که می توانید با توجه به مزایا و معایب این شغل تصمیم نهایی در مورد انتخاب یا عدم انتخاب فعالیت در این زمینه شغلی را اتخاذ کنید.

نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی 1

 

نقاط قوت شغل لوله کشی

  • بازار کار دائمی و وابسته به مجری لوله کش:

شغل لوله کشی از جمله مشاغلی است که بازار کار دائمی دارد. زیرا هر روزه سفارشات بسیاری در خصوص اجرا، تعمیر، بازسازی و سرویس سیستم های لوله کشی در انواع ساختمان های مسکونی و اداری وجود دارد.

حتی بر اساس مطالعات جهانی صورت گرفته نیاز به لوله کش در تمامی نقاط جهان رو به افزایش است و کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

تنها کاری که یک مجری لوله کش برای حفظ بازار کار خود باید انجام دهد این است، که مشتری مدار باشد.

  • درآمد مکفی:

مطمئناً یکی از مهمترین جوانب هر کاری که باید قبل از شروع به آن سنجیده شود، بحث میزان درآمد کار با توجه به ساعات کاری و سختی کار می باشد. در مورد شغل لوله کشی هم باید به این نکته مهم توجه داشت.

از نظر برخی افراد مجری کار لوله کشی میزان درآمد این کار در مقایسه با کارهای دولتی بسیار مناسب تر است و از نظر برخی افراد میزان درآمد در حد متوسط است.

تخمین میزان درآمد در این کار بستگی به عوامل مختلفی دارد، که از آن جمله می توان به ساعت کاری و مستقل بودن یا نبودن مجری لوله کش در کار اشاره کرد.

طبیعتاً هر چه ساعات کاری طولانی تر باشند و شما به صورت مستقل در این زمینه فعالیت داشته باشید، میزان درآمد شما بالاتر خواهد بود.

با این وجود به طور میانگین این کار از جمله مشاغل پر درآمد محسوب می شود.

اطلاعات بیشتر در  این خصوص را می توانید در مطلب درآمد لوله کشی در ایران و آیا تاسیساتی و لوله کش پول زیادی به دست می آورد؟ بررسی کنید و با 8 روش افزایش درآمد در شغل تاسیسات آشنا شوید.

  • امکان رشد و پیشرفت:

مزیت دیگر شغل لوله کشی این است که شما همیشه در این شغل امکان رشد و پیشرفت دارید.

چنانچه ابتدا کار خود را به صورت استخدامی برای یک شرکت تاسیساتی شروع کرده اید، می توانید با کسب تخصصات و تجارب بیشتر، فراهم کردن سرمایه کار و پیدا کردن مشتری های دائمی بعد از مدتی به صورت مستقل کار کنید.

نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی 2

در این صورت میزان درآمد شما روز به روز افزایش پیدا می کند و دیگر لازم نیست درصدی از درآمد خود را به شرکت پرداخت کنید.

البته لازمه این کار این است که مدتی صبر کنید تا به اندازه کافی در زمینه لوله کشی مهارت کسب کنید. توضیحات کامل در این خصوص را در مطلب 10 نکته تضمینی برای پیشرفت شغلی در لوله کشی بیان کرده ایم.

  • وجود تنوع در شغل لوله کشی:

یکی از 10 دلیل برای لوله کش شدن این است که اگر به عنوان مجری لوله کش مشغول به کار شوید، روزانه با موارد مختلف و متنوعی در زمینه شغلی خود روبرو خواهید شد.

همانطور که در مطلب یک لوله کش دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟ گفتیم، این تنوع از محل کار شما که در ساختمان های مختلف است شروع شده و به مشتری و خدمات مختلفی که قرار است در یک روز کاری انجام دهید، ختم می شود.

بنابراین شغل لوله کشی اصلاً کسالت آور نیست و برای آن دسته از افراد که به دنبال تنوع شغلی هستند، گزینه مناسبی می باشد.

  • یادگیری آسان:

امروزه هر فردی که قصد ورود به شاخه لوله کشی را داشته باشد می تواند با مراجعه به مراکز فنی و حرفه ای کشور و یا حتی با گذراندن دورانی به عنوان کارآموز شغل لوله کشی تمامی مهارت های لازم به منظور فعالیت در این شغل را به راحتی یاد بگیرد.

 برای آشنایی با دانشگاه های رشته تاسیسات بر روی لینک مربوطه بزنید.

 

نقاط ضعف شغل لوله کشی

به منظور بررسی دقیق تر شغل لوله کشی بهتر است معایب این شغل را نیز در کنار مزایای آن بررسی کنیم تا درک بهتری از این شغل داشته باشید.

  • ساعت های طولانی فعالیت:

یکی از معضلات شکل لوله کشی مربوط به ساعت کاری نامشخص و طولانی آن می شود. ممکن است شما در ابتدای ورود به این حوزه ساعات کاری استاندارد داشته باشید و بیشتر از 8 ساعت در روز کار نکنید.

ولی با گذشت زمان و آشنا شدن با مشتری های مختلف، ساعات کاری شما تقریباً از دستتان خارج می شود.

زیرا افراد بیشتری شما را می شناسند و برای انجام سفارشات به شما مراجعه می کنند. در نتیجه شما به منظور حفظ مشتری های خود گاهی مجبور می شوید، بیش از ساعات کاری خود سفارش قبول کنید.

حتی در برخی موارد شما شاید مجبور باشید از ساعت های تعطیل و استراحت خود در روزهای تعطیل صرف نظر کنید، تا بتوانید سفارشات اورژانسی مشتریان خود را انجام دهید و در واقع تلفن شما دائم در حال زنگ زدن است.

زیرا برخی مشکلات لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان ممکن است در نیمه شب و روزهای تعطیل رخ دهند و چاره ای جز رفتن به محل پروژه و رفع مشکل وجود ندارد.

مخصوصاً اگر در شرکت های تاسیساتی 24 ساعته مشغول به کار باشید.

زیرا هدف از نام گذاری این دست شرکت ها به نام 24 ساعته، همین امکان سرویس دهی و ارائه خدمات در هفت روز هفته و در تمام ساعات شبانه روز است.

8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی را مطالعه کنید تا با روش های پیشرفت در این شغل آشنا بشید.

  • سختی کار:

فردی که به عنوان مجری لوله کشی مشغول به کار است، مجبور است در طول یک روز کاری فعالیت های سخت و سنگینی را انجام دهد و از طرفی محیط کار ممکن است شدیداً سرد یا شدیدا گرم باشد.

نقاط قوت و ضعف شغل لوله کشی 3

در چنین شرایطی کار کردن کمی دشوار است و اگر جوانب احتیاط را رعایت نکنید، احتمال آسیب رسیدن به شما نیز وجود دارد. برای بررسی بیشتر با آسیب های احتمالی وارده به مجری لوله کشی به شما توصیه می کنیم مطلب خطرات و بیماری های شغل لوله کشی را از دست ندهید.

  • فشار استرسی بالا:

فرض کنید طی یک تماس اضطراری در محل پروژه حاضر شده اید و شرایط بسیار سخت است و شما مجبور هستید در کمتر از چند دقیقه بهترین تصمیم به عنوان راه حل رفع مشکل سیستم لوله کشی ساختمان را اتخاذ کنید.

از طرفی در انتهای کار شما تنها فردی هستید که مسئول روند عیب یابی لوله کشی و یا اجرای کار لوله کشی هستید.

یعنی اگر تعمیر به خوبی صورت نگیرد و یا خسارت بالایی به ساختمان به دلیل نشتی در لوله آب یا لوله کشی فاضلاب رخ دهد، شما مسئول نتیجه کار خواهید بود.

حتی در برخی موارد کارفرمای پروژه ممکن است مشکل آفرین باشد. زیرا در شغل لوله کشی شما مجبور هستید با افراد مختلفی سر و کار داشتید.

گاهاً مشاهده شده که برخی از این افراد سطح تحمل پایینی داشته و برخورد مناسبی با شما نداشته باشند.

همانطور که در مطلب استرس در شغل لوله کشی و 5 راه برخورد با آن گفتیم، در چنین شرایطی شما باید سعی کنید بسیار مردم دار باشید و روی پذیرش خود بیشتر کار کنید تا آستانه تحمل خود را بالا ببرید.

همین مسائل سبب وارد شدن فشار استرسی شدید به مجری لوله کشی می شود.

البته با گذشت زمان و کسب تجربه می توانید تا حد بسیار بالایی شرایط سخت کاری را مدیریت کنید تا کمترین آسیب به ساختمان و روحیه خودتان وارد شود.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به شما توصیه می کنیم، 10 روش برای حفظ امنیت و سلامت در شغل لوله کشی را از دست ندهید.

 

نتیجه گیری:

همانطور که ملاحظه کردید شغل لوله کشی هم مانند سایر مشاغل دارای نقاط قوت و ضعف گوناگونی می باشد که شما می توانید با توجه به روحیه و قوه بدنی خود و همچنین شرایط زندگی شخصی و خانوادگی تان برای ورود به این شغل تمصیم بگیرید.

حتی برخی از مجریان کار معتقد هستند که به منظور کسب موفقیت بیشتر در این شغل بهتر است تا حدی با امور بنایی و سنگ کاری نیز آشنایی داشته باشید.

از طرفی در برخی از پروژه ها شما مجبور هستید، تجهیزات سنگین مانند ابزار لوله کشی ساختمان را حمل کنید که در این شرایط بهتر است وسیله نقلیه شما خودرو باشد تا هزینه ای را به عنوان ایاب و ذهاب پرداخت نکنید.

حال در مقالات بعدی و در ادامه مطالب مربوط به شغل لوله کشی در سایت گروه تاسیسات 24 ساعته ما قصد داریم تا در خصوص تکنیک هایی برای افزایش اعتماد مشتریان به شما به عنوان مجری تاسیسات بیشتر صحبت کنیم.

 اگر لوله کش ماهر هستید و قصد همکاری با تاسیسات 24 ساعته را دارید پیشنهاد میکنم همین الان فرم همکاری با ما را پر کنید و منتظر تماس همکاران ما باشید.

اگر تاسیساتی حرفه‌ای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.

اشتراک گذاری این صفحه