ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته به عیب یابی و تعمیر سنسور برق مشاعات ساختمان می پردازیم. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را در جریان جزئیات این کار قرار دهیم.

سنسورهای مختلفی برای تنظیم و کنترل روشنایی مشاعات ساختمان ها به کار گرفته می شوند که از آن جمله می توان به تایمرهای راه پله و سنسورهای حرکتی اشاره کرد.

هر کدام از این سنسورها بر اساس برنامه زمان بندی که بر روی آن تنظیم کرده ایم، مدت زمان روشن ماندن چراغ های سرویس پله، حیاط، پارکینگ، باغچه و راه هروها را تعیین می کنند.

البته روند کار تایمر راه پله با سنسور حرکتی کمی متفاوت است. برای روشن کردن تایمر راه پله لازم است تا شستی زنگ مخصوص روشنایی فشار داده شود تا چراغ ها روشن شده و سپس تایمر آن ها را خاموش کند.

اما در مورد سنسورهای حرکتی نیازی به زدن کلید نیست، بلکه با احساس ورود و حرکت موجود متحرک از جمله ماشین، انسان و یا حیوان سنسور فعال شده و چراغ ها روشن می شوند.

تا این قسمت از داستان همه چیز خوب پیش می رود، یعنی چراغ ها در زمان مورد نیاز روشن شده و پس از گذشت زمان تاخیری بر روی سنسور به صورت خودکار خاموش می شوند.

ولی مشکل از جایی آغاز می شود که سنسور به خوبی عمل نمی کند، در ادامه ابتدا شما را با حالت های مختلف خرابی سنسور برق مشاعات آشنا کرده و در نهایت روش تعمیر هر یک را توضیح می دهیم.

 

مشکلات رایج سنسور برق مشاعات

خرابی سنسور برق مشاعات به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد، به این اشکال دقت کنید شاید مشکل سنسور شما یکی از آن ها باشد:

  1. سنسور قبل از موعد تعیین شده بر روی آن غیر فعال می شود.

زمان روشن ماندن سنسور حرکتی و تایمر راه پله از طریق پیچ های تنظیمی موجود بر روی این وسیله قابل کنترل و مدیریت است. این زمان بین چند ثانیه تا چند دقیقه و حتی در حال دائم کار قابل تنظیم می باشد.

بنابراین انتظار می رود پس از نصب سنسور برق مشاعات و تنظیم آن چراغ های برق تا مدت زمانی که ما تنظیم کرده ایم روشن بمانند.

اما گاهی مشاهده شده که تایمر راه پله و یا سنسور حرکتی پیش از اینکه زمان تنظیم شده بر روی آن پایان برسد، غیر فعال شده و در نتیجه چراغ ها خاموش می شوند.

اگر سنسور ما از نوع تایمر راه پله باشد، باید در تاریکی به دنبال کلید برق بگردیم تا با فشار دادن آن دوباره چراغ ها روشن شوند و اگر سنسور از نوع حرکتی باشد، مجبوریم برای فعال کردن دوباره آن در تاریکی حرکت کنیم.

شاید این موضوع در وهله اول زیاد حساس و مهم نباشد، اما توجه داشته باشید که خاموش شدن چراغ ها پیش از موعد می تواند سبب حادثه شود.

به عنوان مثال ممکن است فرد در حال عبور از سرویس پله باشد و هنوز به مقصد نرسیده و در وسط پله ها چراغ ها به کل خاموش شوند، در این حالت سرویس پله در تاریکی کامل فرو رفته و احتمال سقوط فرد وجود دارد.

دلایل غیر فعال شدن سنسور قبل از موعد تعیین شده بر روی آن

علت های متفاوتی می توانند در غیر فعال شدن پیش از موعد سنسور برق مشاعات سهیم باشند، از جمله:

  • تنظیم نادرست زمان بندی خاموش شدن سنسور حرکتی و تایمر راه پله

سنسور حرکتی و تایمر راه پله هر دو قابلیت تنظیم زمان روشن ماندن دارند. پس اولین موردی که بعد از مشاهده خاموش شدن چراغ ها قبل از زمان مورد نظر خود باید انجام دهید این است که برنامه زمان بندی سنسور و یا تایمر را چک کنید.

ممکن است زمان تنظیمی دست کاری شده باشد و به همین دلیل سنسور و یا تایمر پیش از موعد غیر فعال می شوند.

روش تعمیر غیر فعال شدن سنسور پیش از موعد به دلیل تنظیم نادرست زمان خاموش شدن

رفع مشکل خاموش شدن چراغ ها پیش از موعد از طریق تنظیم دوباره زمان غیر فعال شدن سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله قابل انجام است.

اگر به بدنه اصلی تایمر و یا سنسور دسترسی داشته باشید، بر روی آن یک پیچ و یا کلید حرکتی به عنوان تنظیم کننده زمان یا Timing روشن ماندن چراغ ها وجود دارد.

کافیست با کمک نوک پیچ گوشتی و یا ناخن دست پیچ تنظیم را بر روی عدد بیشتر قرار دهید تا چراغ ها برای مدت بیشتری روشن بمانند.

تعمیر سنسور برق مشاعات 1

  • کم بودن حساسیت سنسور حرکتی

عامل مهم بعدی که در خاموش شدن پیش از موعد سنسور حرکتی موثر است، کم بودن حساسیت سنسور می باشد. زمان روشن شدن سنسور برق مشاعات وابسته به حرکتی است که از محیط دریافت می کند.

به همین دلیل در طراحی سنسور حرکتی از یک عدد پیچ دیگر به منظور تنظیم میزان حساسیت سنسور استفاده شده است.

در صورتی که میزان حساسیت سنسور حرکتی کم باشد، پس جنبش موجودات را فقط در فاصله شعاعی کمتر احساس می کند و در نتیجه وقتی جسم حرکت زیادی ندارد و یا از سنسور دور است، چراغ ها به فرمان آن خاموش می شوند.

روش تعمیر غیر فعال شدن سنسور پیش از موعد به دلیل کم بودن حساسیت سنسور حرکتی

برای تعمیر این مشکل ابتدا باید میزان حساسیت سنسور را چک کنید. پس در فواصل مختلف سنسور قرار گرفته و روشن شدن چراغ ها را بررسی نمایید.

اگر چراغ ها با وجود نزدیک بودن شما باز هم روشن نمی شوند، پس مشکل از کم بودن حساسیت سنسور حرکتی است.

برای رفع این مشکل به سراغ پیچ مخصوص تنظیم حساسیت سنسور حرکتی رفته و آن را بر روی درجه بالاتری قرار دهید.

  • خرابی تایمر راه پله

چنانچه سنسور برق مشاعات ما از نوع تایمر راه پله است و با غیر فعال شدن زود هنگام تایمر مواجه شده ایم، این احتمال وجود دارد که تایمر خراب شده باشد.

خراب بودن تایمر راه پله به دو حالت خود را نشان می دهد یا تایمر و مدار داخلی آن به طور کامل سوخته است و یا فیوز تایمر از کار افتاده.

روش تعمیر غیر فعال شدن سنسور پیش از موعد به دلیل خراب بودن تایمر راه پله

به منظور رفع عیب این مشکل ابتدا شستی ها را فشار دهید، در صورتی که با فشار دادن شستی ها چراغ ها در راه پله روشن شده ولی به محض برداشتن دست از روی شستی خاموش می شوند، مشکل در تایمر است.

ابتدا به سراغ تست فیوز تایمر بروید. اگر فیوز سالم باشد، خود تایمر خراب است و نیاز به تعویض دارد.

در بعضی از مدل های تایمر یک پیچ مشکی رنگ بزرگ بر روی بدنه تایمر قرار گرفته است، اگر این پیچ را باز کنید، فیوز شیشه ای در زیر پیچ دیده می شود.

در بعضی دیگر از مدل های تایمر راه پله فیوز در داخل تایمر قرار گرفته است، پس با باز کردن قاب تایمر می توانید به فیوز داخل آن دسترسی داشته و فیوز شیشه را با نمونه مشابه خود تعویض کنید.

  • وجود مشکل در سیم کشی برق ساختمان

در بعضی از موارد غیرفعال شدن تایمر و یا سنسور حرکتی راه پله تنها به دلیل وجود مشکل در سیم کشی برق ساختمان است.

به همین دلیل است که اغلب توصیه می شود پیش از اقدام به نصب تایمر برق مشاعات و یا نصب سنسور حرکتی از سالم بودن سیم کشی برق ساختمان و عدم وجود اتصالی و یا قطعی در آن مطمئن شوید.

بنابراین اگر با وجود تنظیم دوباره زمان روشن ماندن تایمر و یا سنسور، بالا بردن حساسیت سنسور و در نهایت تعویض تایمر باز هم با خاموش شدن زود هنگام چراغ ها مواجه شدید، مشکل از سیم کشی برق ساختمان است.

روش تعمیر غیر فعال شدن سنسور پیش از موعد به دلیل نقص در سیم کشی برق ساختمان

در این حالت تنها کاری که می توانید انجام دهید دعوت از تکنسین برق کار برای بررسی سیستم برق ساختمان و رفع عیب سیم کشی ساختمان است.

تعمیر سنسور برق مشاعات 2

2. سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله به صورت طولانی مدت یا دائم فعال باقی می ماند.

همانطور که غیر فعال شدن زود هنگام سنسور و یا تایمر می تواند نشانه ای از خرابی سنسور برق مشاعات باشد، روشن و یا فعال ماندن سنسور نیز علامتی بر وجود مشکل است.

اصلاً دلیل صرف هزینه برای خرید سنسور حرکتی و یا تهیه تایمر راه پله و پرداخت پول برای نصب و سیم کشی این سیستم در ساختمان چیست؟

مگر غیر از این است که از روشن ماندن بی دلیل زیاد از حد چراغ ها در مشاعات ساختمان جلوگیری کرده و از این طریق در مصرف برق و صرف هزینه های تعمیر و نگهداری روشنایی ساختمان پیشگیری کنیم؟

بنابراین وقتی سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله همچنان فعال باقی می مانند، یعنی این سیستم عملاً مفید نبوده و هیچ بازدهی نخواهد داشت.

دلایل غیر فعال نشدن سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله

خاموش نشدن سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله دلایل مختلفی دارند که باز هم در ادامه هر یک را بررسی کرده و روش تعمیر آن را توضیح می دهیم:

  • تنظیم نادرست زمان قطع بر روی سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله

اولین احتمالی که می توانید در قطع نشدن سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله بدهید این است که این وسیله را بر روی زمان طولانی و حتی دائم تنظیم کرده اید.

تایمرهای راه پله به سیستمی مجهز هستند که می توان آن را بر روی حالت دائم قرار داد. به این صورت که چراغ ها به شکل دائمی روشن می مانند مگر اینکه خودمان با تنظیم دوباره تایمر آن ها را خاموش کنیم.

روش تعمیر غیر فعال نشدن سنسور حرکتی و یا تایمر راه پله به دلیل زیاد بودن زمان روشن ماندن

به سراغ پیچ تنظیم زمان روشن ماندن تایمر راه پله و یا سنسور حرکتی رفته و زمان روشن ماندن تایمر و یا سنسور را تا حد مورد نیاز خود کاهش دهید.

  • حساسیت بالای سنسور حرکتی

در صورتی که سنسور برق مشاعات شما از نوع حرکتی است، به احتمال زیاد حساسیت سنسور را بر روی حداکثر خود تنظیم کرده اید.

در این حالت حتی کوچکترین حرکت در فضای شعاعی سنسور سبب فعال شده سنسور شده و چراغ ها را روشن نگه می دارد.

روش تعمیر فعال نشدن سنسور حرکتی به دلیل زیاد بودن حساسیت سنسور

تنها کاری که باید انجام دهید این است که درجه حساسیت سنسور حرکتی را از طریق پیچ تنظیمی آن کم کنید.

  • خراب شدن قطعات داخلی سنسور حرکتی

روشن شدن سنسور حرکتی از طریق فعال شدن رله توسط سنسور pir صورت می گیرد. اگر این سنسور خراب شده باشد، به صورت دائم فعال می ماند.

روش تعمیر فعال نشدن سنسور حرکتی به دلیل خراب شدن قطعات داخلی سنسور حرکتی

خراب شدن رله ها در سنسورهای حرکتی بسیار رایج است. برای تست سلامت رله ابتدا با پیچ گوشتی چند ضربه به سنسور بزنید، اگر مشکل سنسور غیر فعال شد، این معنی را می دهد که رله خراب شده و باید تعویض شود.

در یک حالت دیگر ممکن است خازن تایمنگ سنسور حرکتی خراب شده باشد، در چنین مواقعی باید ابتدا خازن تایمینگ را پیدا کرده و با یک خازن با همان ظرفیت اما با ولتاژ بالاتر تعویض کنیم.

  • خراب بودن تایمر و یا شستی ها

دلیل دیگر فعال ماندن تایمر و خاموش نشدن چراغ ها می تواند به دلیل خرابی تایمر راه پله و یا حتی معیوب شدن شستی ها باشد.

روش تعمیر فعال نشدن سنسور حرکتی به دلیل خراب شدن تایمر و یا شستی ها

یکی از شستی ها را فشار دهید تا تایمر عمل کرده و چراغ ها را روشن کند، در همین حالت سیم مشترک لامپ و شستی را از ترمینال آن در داخل تایمر خارج کرده و با فازمتر آن را چک کنید.

در صورتی که بعد از گشت زمان تنظیم شده بر روی تایمر، چراغ فازمتر خاموش شود، این معنی را می دهد که تایمر سالم است و مشکل را باید در جایی دیگر از جمله سیم کشی مدار و یا گیر کردن شستی ها بررسی کنید.

به منظور تست شستی ها، باید تک تک آن ها را باز کرده و یکی از سیم های متصل به شستی را آزاد کنید. در این صورت شستی خراب را پیدا خواهید کرد.

3. سنسور برق مشاعات به صورت خود به خود روشن و خاموش می شود.

در یک حالت دیگر ممکن است مشکل سنسور برق مشاعات به این شکل مشاهده شود که سنسور به صورت خود به خود روشن شده و سپس خاموش می شود.

این مشکل نه تنها سبب افزایش برق مصرفی در ساختمان می شود، بلکه می تواند آسایش ساکنین را مختل کند. چون با هر بار روشن شدن چراغ ها صدای کلیک شنیده می شود.

دلایل روشن و خاموش شدن خود به خود سنسور برق مشاعات

این مشکل می تواند سه دلیل عمده داشته باشد، که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت:

  • زیاد بودن ولوم حساسیت در سنسور

اولین کاری که باید انجام دهید بررسی میزان حساسیت سنسور حرکتی راه پله است، مطمئن شوید که ولوم سنسور در حالت حداکثر خود قرار نگرفته باشد.

تعمیر سنسور برق مشاعات 3

  • عبور موجود زنده از جلوی سنسور

گاهی مشکل روشن و خاموش شدن خود به خودی سنسور برق مشاعات به دلایل بسیار ساده رخ می دهد. از جمله اینکه یک موجود زنده از قبیل گربه یا پرنده در مسیر در حال حرکت است.

بنابراین پیش از اینکه به طرف عیب یابی سنسور و قطعات داخلی آن بروید، از عدم عبور موجود زنده در محوطه اطمینان حاصل کنید.

  • خرابی سنسور

اگر خازن پلی استر و الکترولیت صافی در سنسور حرکتی خراب شده باشند، سنسور به صورت دائمی و خود به خود روشن و خاموش می شود. رفع این مشکل تنها با تعویض این دو خازن امکان پذیر است.

 

نحوه ریست کردن سنسور برق مشاعات

در قسمت های قبلی شما را با مشکلات رایج در سنسور برق مشاعات آشنا کردیم. در این بخش می خواهیم یک راه حل فوری و سریع برای تعمیر و عیب یابی سنسور به شما پیشنهاد دهیم و آن اقدام به ریست کردن سنسور است.

در چه مواقعی باید به ریست کردن سنسور برق مشاعات اقدام کنیم:

  • هیچ نوع جنش و حرکتی سبب فعال شدن سنسور برق مشاعات نمی شود.
  • چراغ ها با وجود عدم حرکت در نزدیکی سنسور روشن می مانند و دیر خاموش می شوند.
  • به نظر می رسد میزان حساسیت سنسور بیش از حد نرمال شده و با کوچکترین حرکتی چراغ ها روشن می شوند.

اگر با هر کدام از حالت های فوق مواجه شدید، بهتر است به ریست کردن سنسور حرکتی اقدام کنید.

به این صورت که سنسور را از قسمت جعبه برق ساختمان در حالت قطع یا خاموش قرار داده و سپس دوباره آن را وصل کنید.

در حدود 30 ثانیه صبر کنید تا عملیات فعال ساز در سنسور تکمیل شود. پس از آن در محدوده سنسور حرکت کنید تا روند عملکرد آن را تست کنید.

اگر باز هم سنسور به موقع روشن و خاموش نشد، باید به سراغ روش های تعمیری و عیب یابی که در قسمت قبل گفتیم بروید.

تعمیر سنسور برق مشاعات 4

با تعمیر به موقع سنسور برق مشاعات از هدر رفت انرژی و صرف هزینه ها پیشگیری کنیم!

بسیاری از ما دیگر از روش های قدیمی کلید و لامپ برای روشن و خاموش کردن چراغ های مشاعات استفاده نمی کنیم، تنها به این دلیل که از مصرف بی رویه برق در ساختمان پیشگیری کرده و راحتی بیشتری برای خود و ساکنین ایجاد کنیم.

اما خراب شدن سنسور برق مشاعات می تواند تمام برنامه های ما را بهم بریزد، چون یا چراغ ها دیگر روشن نمی شود و یا برای خاموش شدن آن ها باید به صورت دستی عمل کنیم.

پیشنهاد ما به شما این است که برای پیدا کردن علت اصلی خرابی سنسور برق در مشاعات ساختمان خود هر چه زودتر اقدام کرده و نگذارید خرابی سنسور به سوختن چراغ های بیشتر و بروز حوادث بدتر منجر شود.

مجموعه تاسیسات 24 ساعته با همکاری جمعی از تکنسین های حوزه برق می تواند ایراد سنسور برق ساختمان شما را با بالاترین سطح از کیفیت و به صورت دقیق بررسی و رفع کند.

در این مجموعه تمامی خدمات تاسیسات همراه با ضمانت به مشتری عرضه می شوند، تا خاطر مشتریان بابت کیفیت خدمات جمع باشد.

پس اگر با وجود سنسور در ساختمان شما چراغ های مشاعات دائماً روشن می مانند یا باید به صورت دستی آن ها را روشن کنید و یا بی دلیل خاموش و روشن می شوند، برای تعمیر سنسور به مجموعه تاسیسات 24 ساعته نیاز دارید.

برای ثبت سفارش خود همین الان فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید و یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع فارسی: منبع 1، منبع 2، منبع 3، منبع 4، منبع 5

منبع انگلیسی

 

اشتراک گذاری این صفحه