پس از منسوخ شدن روش لوله‌کش گالوانیزه و پس از اینکه لوله‌های پلیمری هم بخصوص در لوله‌کشی گرمایش خیلی خوب جواب نداد رونمایی از لوله‌های 5 لایه تحول عظیمی را در لوله‌کشی ایجاد کرد.

 

اما وقتی لوله‌کشی 5 لایه بیشتر مورد توجه قرار گرفت و همه به مزیت‌های آن بیشتر پی بردند که وسیله‌ای به نام کلکتور در این روش لوله‌کشی مورد استفاده قرار گرفت و بسیار موثر بود.

در حال حاضر لوله کشی آب در ساختمانها را می توان به دو روش سنتی (روش عامیانه‌ای که انجام می شود) و روش کلکتوری انجام داد.

لوله کشی کلکتوری که بهترین نوع لوله کشی می باشد را با استفاده از لوله های 5لایه اجرا میکنند.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 1

لوله‌کشی کلکتوری

از مزیت هایی که این نوع لوله‌کشی دارد:

  • جدا کردن آب مصرفی سرد و گرم هر فضا از یکدیگر
  • فشار آب مناسب و متعادل بین تمامی فضاها
  • قطع یا وصل کردن آب هر فضایی که نیاز نداشته باشیم
  • قطع آب سرد یا گرم مکانی که در مواقع اضطراری دچار مشکل شده باشد و در این مواقع مکان های دیگر آب دارند و می توان از آنها استفاده کرد.

لوله‌کشی به روش کلکتوری در ساختمان‌ها

برای اجرای لوله کشی آب کلکتوری بدین صورت اقدام می کنیم.

ابتدا مکانی را روی دیوار در نظر می گیریم که جعبه کلکتور را در آنجا قرار دهیم، بهترین مکان برای قرار دادن جعبه کلکتور در بالکن، آشپزخانه یا مکانی که از دید مستقیم، رطوبت و در معرض مستقیم آب به دور باشد، می باشد.
جعبه کلکتور جعبه در داری می باشد که تمامی لوله های آب سرد و گرم از آنجا تقسیم شده و تمامی شیرهای قطع و وصل آب در آن قرار می گیرد.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 2

الیته کلکتور به خودی خود دارای شیر نیست و باید بسته به قطر لوله‌هایی که می‌کشیم و تعداد انشعابی که نیاز داریم کلکتور را خریداری نماییم. کلکتورها با تعداد انشعاب متفاوتی در بازار وجود دارند. مثلا کلکتور با 4 انشعاب تا 8 انشعاب از مرسوم‌ترین آنها هستند.

جهت مشاهده انواع کلکتور به همراه مشخصات فنی و قیمت (در صورت موجودی) بر روی لینک خرید کلکتور از سایت دیجیکالا بزنید.

سپس باید شیرها را متناسب با قطر لوله‌هایی که می‌خواهید اجرا کنید خریداری و با تفلون بر روی کلکتور ببندید.

برخی از این شیرها دارای اتصالات پرسی و برخی بصورت اورینگ و مهره‌دار هستند که در نصب آنها بر روی کلکتور تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

در مرحله بعد، بعد از محکم کردن شیرهای قطع و وصل آب بر روی کلکتور و شیر فلکه ورودی آب بر روی آن، کلکتور را با استفاده از بست کلکتور بر روی جعبه کلکتور مهار میکنیم.


در طول مسیر لوله کشی بدلیل انعطاف پذیری لوله از اتصالاتی مثل زانویی استفاده ای نمی شود و اغلب بوسیله فنرهای مخصوص لوله‌ها خم داده می‌شوند، مگر اینکه قطر لوله‌ها 32 به بالا باشد که خم زدن این نوع لوله‌ها خطرناک است و احتمال شکستن آنها زیاد است و باید لوله برش داده شود و از زانوهای پرسی استفاده شود.

روش تقسیم شدن در هر مکان مانند آشپزخانه به این صورت می باشد که از سه راهی های دیواری استفاده شده و در ادامه لوله به انتهایی ترین مصرف کننده هدایت می شود.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 3

نحوه گرفتن انشعاب از سه راهی

نحوه لوله‌کشی آب گرم و سرد بصورت کلکتوری

تا اینجا با نوع لوله‌کشی و شرایط تقسیم لوله‌ها آشنا شدیم. در این مرحله بصورت اجمالی نحوه لوله‌کشی 5 لایه به روش کلکتوری را توضیح می‌دهیم.

البته در نظر داشته باشید که این آموزش بسیار ساده بیان می‌شود و در اجرا همیشه تخصص و تجربه نیاز است زیرا احتمالات و موارد استثنا زیاد هستند.

در روش لوله‌کشی کلکتوری در اصل ما چندین کلکتور در مسیر داریم.

به این صورت که ابتدا باید در مکانی در طبقه همکف یک کلکتور بصورت سازه آهنی و با اتصالات فلزی برای تقسیم آب در بین طبقات ایجاد می‌کنیم و سپس در هر طبقه یک کلکتور آب تعبیه کنیم.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 4

کلکتور محل توزیع آب اصلی برای هر طبقه که بصورت دستی باید ایجاد شود

برای این منظور ابتدا بهتر است لوله‌کشی ساختمان را انجام ‌دهیم و بعدا کلکتور پایین را طراحی و بسازیم.

اولین اقدام برای لوله‌کشی کلکتوری این است که برای هر طبقه باید یک انشعاب اصلی آب از کلکتور اصلی داشته باشیم

. معمولا از درون داکتی از پیش مشخص شده این لوله‌ها را با سایر حداقل 25 و حداکثر 32 بسته به میزان مصرف ساختمان می‌کشیم و تا پای جعبه کلکتوری که ساخته و آماده کرده‌ایم انتقال می‌دهیم.

لوله انشعاب اصلی را به ورودی کلکتور آب سرد ساختمان اتصال می‌دهیم. از خروجی کلکتور آب سرد یک انشعاب دریافت و تا محل تعبیه پکیج می‌کشیم و با لوله در انتها خمی می‌زنیم و لوله‌ را تا ارتفاع 130 سانتی‌متری اجرا می‌کنید.

همیشه ارتفاعات لوله‌ها را باید با احتساب 10 سانتی‌متر کف سازی حساب کنید. البته اگر کف سازی ساختمان نداشته باشد این 10 سانتی‌متر را تا میزان کف سازی کم و زیاد می‌کنید.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 5

اجرای لوله‌های 5 لایه زیر پکیج

یک لوله هم با همان قطر باید از زیر پکیج به ورودی آب گرم بکشید. البته پکیج دو لوله دیگر هم نیاز دارد که برای کلکتور آب گرمایشی است و ربطی به لوله‌کشی آب ساختمان ندارد.

اکنون کلکتور هم آب گرم دارد و هم آب سرد. حالا باید از این کلکتور مسیرهای خود را مشخص کنید و لوله‌ها را به مناطق مصرف ساختمان بکشید. بهترین حالت انشعاب گیری از کلکتور بصورت زیر می‌باشد:

  • یک انشعاب گرم و یک انشعاب سرد برای توالت، شیر پرکن توالت ایرانی، روشویی و ...
  • یک انشعاب گرم و یک انشعاب سرد برای دوش حمام
  • یک انشعاب گرم و یک انشعاب سرد برای آب مصرفی حمام مانند توالت فرنگی، روشویی، شیر پرکن توالت فرنگی
  • یک انشعاب گرم و یک انشعاب سرد برای سینک آشپزخانه و احتمالا سینک دوم آشپرخانه
  • یک انشعاب گرم و یک انشعاب سرد برای سایر مصرفی های آشپرخانه مانند ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، یخچال و ...
  • یک انشعاب سرد برای تراس( در صورت تقاضای صاحب خانه و یا مهندس تاسیسات می‌توانید یک انشعاب گرم هم بگیرید)
  • یک انشعاب سرد برای آب کولر در پشت بام

البته این روش انشعاب گیری پیشنهادی است چراکه هر فردی بسته به تخصص و نوع نقشه تاسیسات ممکن است روش دیگری را به کار گیرد.

مثلا بسیاری از مجریان تاسیسات برای هر محل مصرفی یک انشعاب مجزا در نظر می‌گیرند.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 6

نحوه انشعاب گیری از کلکتور آب

همواره در نظر داشته باشید که بسته به تعداد مصرفی‌ها باید انشعاب داشته باشید. از این رو بهتر است همیشه در انتخاب کلکتور به شکلی عمل کنید که یک یا دو انشعاب اضافی داشته باشید.

در اجرای لوله‌کشی 5 لایه آب سرد و گرم همیشه باید یک مسیر را برای انتقال لوله‌ها در نظر بگیرید و در مسیر لوله‌کشی وقتی به محل مصرف رسیدید انشعاب را جدا کنید.

به این صورت همیشه لوله‌ها در کنار هم اجرا می‌شوند و نقشه تاسیسات ساختمان دقیق محاسبه می‌شود.

در طول لوله‌کشی هم باید در هر یک متر از یک بست پلاستیکی و یا با سیم مفتول حتما لوله‌ها را به هم اتصال دهید تا نظم خود را حفظ کنند.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 7

نحوه بستن لوله‌های 5 لایه به همدیگر در مسیر اجرا

معمولا لوله‌کشی کلکتوری را از روی زمین انجام می‌دهند. ولی در سال‌های اخیر توصیه می‌شود که لوله‌کشی کلکتوری و در کل 5 لایه را از زیر سقف اجرا کنید تا در صورت نیاز به تعمیر دستری بهتر و هزینه‌های تعمیرات کمتر باشد.

در اجرای کار تفاوتی وجود ندارد. اگر لوله‌کشی بصورت زیر سقفی باشد شما باید به جای لوله‌کشی از سطح زمین این کار را دقیقا در داکت‌های مشخص در زیر سقف اجرا کنید با این تفاوت که باید خم لوله‌ها به سمت پایین باشد و در ضمن باید لوله‌ها در فاصله یک متر به یک متر به سقف هم مهار شوند.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 8

لوله‌کشی زیر سقفی آب ساختمان

برای انشعاب‌هایی که بصورت مستقیم اجرا می‌شوند تنها کافی است که لوله را به سمت محل انشعاب هدایت و در محل مورد نظر با استفاده از فنر خم بزنید و در ارتفاع مشخص به زانوهای پرسی یا مهره‌ای اتصال دهید.

مثلا برای دوش باید انشعاب به دو زانو اتصال داده شود زیرا نیازی به گرفتن انشعاب دیگر نیست.

برای انشعاب‌های دیگر که نیاز به گرفتن انشعاب مجدد از آنها هست باید حتما لوله پس از خم شدن و در ارتفاع مشخص به یک سه راهی اتصال داده شود. و سپس از سمت دیگر سه راهی انشعاب جدید گرفته شود.

مثلا اگر در حمام قرار است روشویی و توالت فرنگی و شیر پرکن توالت فرنگی را اجرا کنید باید انشعاب اولیه به توالت فرنگی و یا روشویی باشد، سپس از روشویی به عنوان مثال یک انشعاب دیگر برای توالت فرنگی و از سرد توالت فرنگی یک انشعاب برای شیر پرکن توالت فرنگی گرفته میشود و انشعاب آخر که شیرپرکن باشد را زانو در نظر می‌گیریم تا اتمام لوله‌کشی این انشعاب باشد.

لولهکشی آب به روش کلکتوری 9

روش لوله‌کشی و انشعاب گیری در آشپزخانه

در قسمت کلکتور اما باید بسته به نوع پرسی بودن و یا مهره‌ای بودن والوها پس از اینکه لوله‌ را به زانو جا زدیم مهره را سفت کنیم و یا روکش پرسی زانو را در جای خود حتما قرار دهیم.

در انتها وقتی همه انشعابات را کشیدید باید قبل از اقدام برای لوله‌کشی آب سایر طبقات اتصالات مهره‌ای را محکم و اتصالات پرسی را حتما پرس کنید.

نکته مهمی که باید در اینجا به آن اشاره کنیم این است که برای جا زدن اتصالات 5 لایه باید حتما از ابزار لوله اصلاح‌کن لایه استفاده کنید تا براده‌ها و تاصافی سر لوله صاف شود و اتصال دقیقا به ته زانو، سه راهی و یا والو بچسبد. در ضمن باید از مایعی به عنوان لیز کننده استفاده شود تا در هنگام جا زدن لوله‌ها و به دلیل فشار زیاد اورینگ‌های اتصالات پاره نشوند و لوله‌ از آب‌بندی نیوفتد.

در فیلم کوتاه زیر یکی از کلکتورهای نصب شده توسط همکاران ما را میتوانید ببینید.

 

همچنین در زیر فیلم نمونه لوله کشی آب با لوله های 5 لایه که بصورت کلکتوری در سااختمان آقای مهندس افشاری انجام شده است را مشاهده می کنید.

 

یکی از خدمات گروه تاسیسات 24 ساعته اجرای لوله کشی به روش کلکتوری برای بهتر تقسیم شدن آب مصرفی در ساختمان می باشد. در صورت نیاز به اجرا و بازدید رایگان  فرم درخواست سرویسکار را پر کنید یا با ما تماس بگیرید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

 

نظر جناب آقای مهندس افشاری در مورد تجربه استفاده از خدمات مجموعه تاسیسات 24 ساعته

 

 

نظر سرکار خانم مهندس ریاحی (گروه رف دیزاین) در مورد تجربه استفاده از خدمات همکاران ما

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

اشتراک گذاری این صفحه