پس از آشنایی با معایب و مزایای رادیاتورهای قرنیزی این بار قصد داریم تا در خصوص نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی صحبت کنیم.

 

نصب رادیاتور قرنیزی یا حرارتی و راه اندازی آن به عنوان یک سیستم حرارتی نوظهور در صنعت تاسیسات گرمایشی ساختمان در فصول سرد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نصب این رادیاتورها که زیبایی قرنیزها را نیز به همراه دارد، به سادگی رادیاتور های پنلی است.به منظور تهیه رادیاتور پنلی لینک خرید رادیاتور پنلی از دیجی کالا را لمس کنید.

با استفاده از این تجهیزات که فاقد بخش زیادی از معایب سیستم های گذشته هستند، گرمای یکنواختی در محیط اتاق پخش می شود.

رادیاتور قرنیزی، که جایگزین رادیاتور بلوکی و یا بخاری می شود، یکی از پربازده ترین پایانه های حرارتی گرمایشی را به خود اختصاص داده است.

در مطلب سیستم گرمایش از طریق قرنیز دیوار، از جهات مختلف به بررسی این سیستم گرمایشی پرداخته ایم که توصیه می کنیم حتماً آن را مطالعه فرمایید.

در ادامه پس از بیان مقدماتی در مورد نحوه کار رادیاتورهای قرنیزی، نکات نصب، لوله کشی، جانمایی و تنظیم ترموستات این تجهیزات گرمایشی را بررسی می کنیم.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 1

شکل 1 تصویری از یک رادیاتور قرنیزی نصب شده در پای دیوار (منبع)

نحوه عملکرد رادیاتور قرنیزی

در این قسمت نحوه کارکرد سیستم گرمایشی این تجهیزات را گام به گام با هم بررسی می کنیم:

1. تامین آبگرم مورد نیاز سیستم از دیگ موتورخانه ساختمان

2. انتقال آب گرم شده به وسیله یک پمپ در سیستم لوله کشی موجود در قرنیز ها

3. نتقال حرارت گرما به هوای اتاق

4. سرد شدن دوباره آب در گردش و پایین آمدن آن

5. برگشت آب سرد شده به موتورخانه

6. تغذیه دوباره رادیاتور های قرنیزی به وسیله آبگرم و تکرار فرآیند گرمایش

توجه: جنس لوله های آبگرم موجود در رادیاتور قرنیزی که خود از انواع رادیاتور تزئینی به شمار می رود، معمولاً از مس بوده و لوله ها حالت پره ای دارند.

همین دو عامل باعث می شود که فرآیند انتقال حرارت از آب گرم موجود در لوله ها به هوای اتاق به سرعت انجام شود و هوای گرم به صورت پیوسته در اتاق پخش شود.

ساختار این رادیاتور ها شباهت بسیاری به ساختار رادیاتور اتومبیل دارد.

توجه: مقدار آب موجود در سیستم رادیاتورهای قرنیزی بایستی در حد معینی ثابت باقی بماند و تامین هر گونه اتلاف آب از سیستم باید از طریق یک تانک ذخیره آب، که در ارتفاع بالایی نصب می شود، صورت گیرد.

عملکرد دیگ بخار به ترموستات موجود در اتاق در حال گرم شدن بستگی دارد. توجه کنید که هر ناحیه ترموستات و شیر مخصوص به خود را داراست.

زمانی که نیاز به گرمایش محیط از طریق ترموستات، اعلام می شود، شیر آن ناحیه در وضعیت باز قرار می گیرد، بدان معنی که جریان آب داغ می تواند در مسیر لوله ها جریان یابد.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 2

شکل 2 برشی از فضای داخلی یک رادیاتور قرنیزی (منبع)

برای عمل کردن مناسب این شیرها، ولتاژ کمی نیاز است. در هنگام عمل کردن ترموستات و نیاز به ایجاد گرمای بیشتر، سیگنالی به موتورخانه ارسال می شود تا آب موجود در دیگ بخار به میزان بیشتری گرم شود.

به عبارتی دیگر لازم است که دمای آب موجود در دیگ بخار بیشتر شود، هم چنین به منظور فرستادن آب بیشتر به مکان مورد نیاز، پمپ فعال می شود.

سوالی که در ذهن بسیاری از مشتریان ایجاد می شود این است که آیا می توان رادیاتور قرنیزی را بر روی قرنیز موجود ساختمان نصب نمود؟

ما به عنوان یک تیم تخصصی تاسیسات 24 ساعته، به هیچ وجه، نصب رادیاتور قرنیزی بر روی قرنیز موجود قبلی را توصیه نمی کنیم.

از نظر ما در این شرایط باید ابتدا قرنیزهای قدیمی برچیده شده و سپس محل نصب و استقرار آن بر روی دیوار کاملا صاف و یک دست شود.

 

موارد مهم در نصب مدارهای رادیاتور قرنیزی

  • هر اتاق باید مجهز به مدار یا مدارهای مستقل خود شود. به عنوان مثال، برای هر اتاق خواب با توجه به بزرگی آن می توان یک یا دو مدار مستقل تعبیه کرد و برای سالن ها و محیط های بزرگ نیز حداقل دو مدار و حداکثر تا پنج مدار مستقل نیز ممکن است نیاز باشد.
  • امکان نصب وسایل گرمایشی دیگر نظیر حوله خشک کن و حتی رادیاتور معمولی نیز در کنار رادیاتور قرنیزی فراهم است.
  • هر مدار دارای یک شیر قطع و وصل در ورودی و یک قطعه هواگیر در خروجی است.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 3

شکل 3 تصویری از یک رادیاتور قرنیزی (منبع)

نکات مهم در لوله کشی رادیاتورهای قرنیزی

سیستم لوله کشی در راه اندازی رادیاتورهای قرنیزی می تواند بصورت کلکتوری و یا شاخه ای باشد، ولی توصیه ما به شما این است که حتما لوله کشی را بصورت کلکتوری بخواهید.

زیرا که در لوله کشی به روش کلکتوری هیچ گونه اتصالاتی در کف اتاق ها وجود ندارد و ایمنی سیستم از نظر نشتی تا حد خوبی تامین می شود.

این در حالیست که در سیستم شاخه ای در کف اتاق ها سه راهی ها و اتصالات فراوانی وجود خواهد داشت که سیستم را از منظر نشتی یا مشکلات دیگر، کاملا ناایمن خواهد ساخت.

بهترین نوع لوله برای این رادیاتورها، لوله کشی 5 لایه کلکتوری است.جهت مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور بر روی نام مطلب بزنید.

اجرای قرنیز دیوارهای منحنی ممکن است با سختی های اجرایی همراه باشد که با رعایت ظرافت کاری هایی، توانسته ایم این چالش ها را حل کنیم.

اگر انحنای دیوار در حد کمی باشد، می توان با دستگاه خم کن پروفیل رادیاتور را به انحنای دیوار تطبیق داد.

چنانچه انحنای دیوار در حد زیادی باشد، بایستی لوله کشی کرده و آن را با پروفیل کاذبی که به وسیله دستگاه خم کن به شکل انحنای دیوار در آمده است، پوشش داد.

سرعت نصب رادیاتورهای قرنیزی بسیار بالا بوده و با توجه به ساده سازی سیستم و همچنین تک لوله ای بودن به راحتی اجرا و راه اندازی می شود.

با بهره گرفتن از تکنولوژی پیشرفته و مدرن طراحی و تولید اتصالاتی از نوع PUSH FIT، سرعت نصب و اجرا به میزان قابل توجهی افزایش یافته و همچنین، به راحتی امکان تعویض پیدا می کنند.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 4

شکل 4 نمایی از رادیاتور قرنیزی اجرا شده در کنج (منبع)

توجه: قابلیت نصب ساده این نوع رادیاتورها باعث می شود که امکان اجرا، نصب و راه اندازی این دستگاه در ساختمان های قدیمی و بر روی تمامی سطوح بدون آسیب رساندن میسر باشد.

موضوعی که در دیگر سیستم ها ممکن نیست و معمولاً اجرای آنها با تخریب بخشی از ساختمان همراه می شود!

 

طول تقریبی مورد نیاز برای لوله کشی رادیاتور قرنیزی

بر اساس تجربه در تیم تاسیسات 24 ساعته، در حدود 30 الی 40 درصد متراژ زیربنای ساختمان را معمولاً رادیاتور نصب می کنیم.

برای مثال برای یک آپارتمان با زیربنای 120 متر مربع، حدود 40 متر طول رادیاتور قرنیزی مورد نیاز می باشد.

چنانچه پس از نصب متراژ مورد نیاز رادیاتورها، بخشی از دیوارها خالی از قرنیز باشد، این رادیاتور به صورت کاذب و غیر گرمایشی یعنی تنها کاور بدون هسته گرمایشی نصب و اجرا می شود.

 

جانمایی لوله های انتظار رادیاتور قرنیزی

برای استقرار لوله های انتظار، جزئیات اجرایی متفاوتی ممکن است اجرا شود. یکی از این جزئیات به صورت زیر است:

  • فاصله گرفتن لوله های رفت و برگشت از چهارچوب و پشت درها به میزان 25 سانتی متر
  • فاصله دو لوله رفت و برگشت از یکدیگر در حدود 25 سانتی متر
  • ارتفاع لوله های انتظار رفت و برگشت از سطح کف تمام شده، 25 سانتی متر
  • فاصله هر انشعاب از یکدیگر در حد 15 سانتی متر

توجه: حد مجاز ضخامت لوله ها از سطح گچ دیوار 2.5 سانتی متر می باشد.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 5

شکل 5 تمایی از رادیاتور قرنیزی نصب شده در یک منزل (منبع)

نحوه تنظیم ترموستات رادیاتور قرنیزی ساختمان

در بسیاری از خانه ها و آپارتمان ها، رادیاتور قرنیزی دارای ترموستات یا شیر ترموستاتیک منحصر بفردی برای تنظیم عملکرد خود است.

این ویژگی این اجازه را به شخصی که در اتاق قرار دارد می دهد، که بتواند کنترل دمای اتاق را بصورت دستی انجام دهد.

زمانی که کسی در اتاق نیست نیز این گزینه از مزایای بخصوصی برخوردار است. در روزهای سرد زمستانی، نیازی به گرم کردن اتاقی که خالی است، وجود ندارد.

این مساله باعث صرفه جویی در هزینه های مربوط به گرمایش خانه می شود. این امر نشان می دهد که ترموستات رادیاتور قرنیزی را با توجه به شرایط مورد نیاز تنظیم کرد.

نظر به اهمیت وجود ترموستات اتاقی برای تنظیم رادیاتورهای قرنیزی، برای تهیه این وسیله روی لینک خرید ترموستات دیجیتال دما از دیجی کالا را لمس کنید.

در ادامه مراحل تنظیم رادیاتور قرنیزی را با هم بررسی می کنیم:

1. برای اینکه دمای اتاق به میزان تنظیم شده برسد، ترموستات رادیاتور قرنیزی را روشن کنید.

توجه داشته باشید که درجه بندی بعضی ترموستات ها به این صورت است که به صورت یک درجه یک درجه تقسیم بندی شده اند، در حالی که تقسیم بندی برخی دیگر به صورت پنج درجه پنج درجه است.

در این مرحله، ترموستات را بر روی یک دمای مشخصی تنظیم نمایید و تا زمانی که اتاق گرم شود، اجازه دهید که سیستم خاموش شود.

2. اندازه گیری دمای اتاق را در سه ارتفاع مختلف انجام دهید.

برای این منظور در مرکز اتاق دمای بالای سر، نزدیک آرنج ها و کف اتاق را اندازه گیری نمایید. دماسنج های آنالوگ مقادیری عمومی را نشان می دهد در صورتی که دماسنج های دیجیتال مقادیری دقیق را نمایش می دهد.

3. در این گام، دمای قرائت شده از دماسنج را با دمای تنظیمی ترموستات مقایسه کنید.

برای اینکه متوجه شوید که از سه دمای اندازه گیری شده کدام یک را باید با دمای ترموستات مقایسه کنید، به این نکته توجه کنید که دمای مورد استفاده اتاق شما در چه محدوده ای است.

به طور مثال اگر در اتاق مشخصی اغلب زمان را به نشستن روی مبل می گذرانید، باید دمای اندازه گیری شده در نزدیکی آرنج خود را با دمای تنظیم شده بر روی ترموستات مقایسه کنید.

نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی 6

شکل 6 نمایی از یک مدل رادیاتور قرنیزی (منبع)

4. ترموستات را بر روی دمای اندازه گیری شده از مرحله قبل قرار دهید.

بر اساس وضعیت قرارگیری و نصب ترموستات بر روی یک دیوار آفتاب گیر و یا یک دیوار در سایه، میزان دمای تنظیمی آن متفاوت خواهد بود.

5. ترموستات مربوط به اتاق های خالی را نیز تنظیم نمایید.

با یک دماسنج دما را در کف اتاق اندازه بگیرید. دمای کف اتاق بایستی اندکی از دمای انجماد بالاتر باشد تا لوله ها دچار یخ زدگی نشوند.

در این حالت، می توانید ترموستات را برای بازدهی حداکثر و مقدار مصرف انرژی حداقل تنظیم کنید.

 

رادیاتورهای قرنیزی مقاومت مناسبی دارند، با این حال مشابه سایر تجهیزات گرمایشی برنامه بازدید دوره ای از پکیج ها و رادیاتورها را به صورت منظم در نظر داشته باشید.

 

فیلم راهنمای کامل رادیاتور قرنیزی

همکاران ما در این فیلم راهنمای جامع و کاملی در مورد رادیاتور قرنیزی می دهند.

اطلاعاتی که در این فیلم میبینید شامل: نحوه اجرا، مزایا رادیاتور قرنیزی نسبت به بقیه رادیاتورها، مقایسه با دیگر روشهای اجرا، تعمیر و نگهداری، جنس و متریال رادیاتور قرنیزی، مدت زمان اجرا و نصب رادیاتور قرنیزی، طول و قطر، مصرف انرژی، نوع لوله کشی، نحوه هواگیری، مقایسه هزینه اجرا با دیگر روش های گرمایش

 

نمونه رادیتور قرنیزی نصب شده توسط همکاران ما:

در زیر یکی از نمونه رادیاتورهای قرنیزی که توسط همکاران ما نصب و اجرا شده است را مشاهده می کنید.

 

برای نصب و راه اندازی رادیاتور قرنیزی در منزل یا محل کار خود، می توانید از تخصص کارشناسان ما کمک بگیرید.

برای این منظور کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

در این صورت همکاران واحد فنی با حضور در محل، پس از انجام بررسی های لازم، اقدامات لازم برای راه اندازی این سیستم گرمایشی را انجام دهند.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه