ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته خدمات نورپردازی و روشنایی استخر را به مشتریان خود عرضه می کنیم. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را در جریان جزئیات این کار قرار دهیم.

شاید معنی نورپردازی در گذشته فقط روشنایی بخشیدن به محیط برای رهایی از تاریکی بود، اما امروزه این کار مفهوم جدید پیدا کرده تا حدی که حتی در مکانی همچون استخر نیز به دنبال شیوه های جدید نورپردازی هستیم.

وقتی استخر روباز و یا سرپوشیده خود را با کمک چراغ های مختلف رنگی و ساده نورپردازی می کنیم، جلوه ای که به محیط افزوده می شود غیر قابل تصور است.

علاوه بر این نورپردازی در استخر باعث می شود حتی بتوان در تاریکی شب نیز از آب تنی لذت بخش محروم نمانیم.

 

روش نورپردازی استخر

نورپردازی استخر در دو محیط داخل و خارج استخر صورت می گیرد و به همین دلیل باید بدانید که در چه نقاطی از بیرون و داخل استخر به چراغ نیاز دارید.

حتی روباز یا سرپوشیده بودن استخر نیز در انتخاب نوع و تعداد چراغ موثر است. به عنوان مثال در استخرهای سر پوشیده از پرژکتور برای نورپردازی در بالای استخر و دیوارهای اطراف آن کمک گرفته می شود.

اما در استخرهای روباز نورپردازی از سقف و دیوار حذف شده و در مقابل می توان داخل استخر و لبه های آن را با چراغ های رنگی نورپردازی کرد.

مثلاً فرض کنید استخر روباز در داخل باغ یا حیاط پشتی ویلای بزرگ شما واقع شده، در این حالت می توانید نورپردازی را در اطراف بوته های درختان و گل های باغ اطراف استخر به صورت سایه انداز انجام دهید.

نورپردازی استخر 1

برای انجام نورپردازی استخر لازم است تا کابل کشی های مورد نیاز را تا محل نصب سیستم های روشنایی، یعنی چراغ ها و پرژکتورها در استخر هدایت کنیم.

اگر قصد نورپردازی محیط اطراف استخر را هم داشته باشیم، می توانیم از هر دو روش سیم کشی روکار و سیم کشی توکار برای انتقال کابل های برق کمک بگیریم.

اما برای نورپردازی روشنایی داخل استخر تنها راه این است که کابل های برق را از طریق لوله برق به صورت توکار اجرا کنیم.

برخی سوال پرسیده اند که کابل کشی روشنایی استخر بهتر است از قسمت پشت ایزوگام انجام شود و یا از بین ایزوگام و کاشی ها کابل های برق را عبور دهیم؟

در پاسخ به سوال این دوستان باید گفت که فرقی نمی کند از کدام مسیر کابل کشی توکار استخر را انجام داده اید، مهم این است که کابل ها از بالا به پایین برای اتصال به چراغ ها آورده شوند.

با این تفاسیر مشخص می شود که نورپردازی روشنایی داخل استخر را فقط می توان در زمان ساخت سازه استخر انجام داد.

به این صورت که ابتدا نقشه قرارگیری چراغ های روشنایی در داخل و خارج از استخر را بر روی کاغذ پیاده می کنیم تا بدانیم در کدام قسمت ها باید لوله برق را کار گذاری کنیم.

توجه داشته باشید که تمامی تاسیسات روشنایی استخر باید حداقل 50 سانتی متر پایین تر از سطح آب استخر نصب شوند.

همچنین فاصله چراغ ها از یکدیگر بایستی حداقل 3 متر باشد. البته این فاصله به میزان پردازش نور چراغ نیز بستگی دارد.

با این حال جدول زیر را برای تخمین تعداد چراغ های استخری مورد نیاز با توجه به متراژ استخر برای شما آماده کرده ایم:

متراژ استخر

تعداد چراغ ها

6 متری

یک عدد چراغ LED

8 متری

2 عدد چراغ LED

12 متری

4 عدد چراغ LED

                                            

بعد از اینکه لوله گذاری ها به انجام رسید، باید برای هر چراغ یک کابل جداگانه از تابلو برق در نظر بگیریم.

البته می شود که چراغ ها را به صورت سری هم ببنیدم تا فقط از یک کابل برق تغذیه شوند، اما چون احتمال افت ولتاژ وجود دارد، توصیه می کنیم برای هر چراغ یک کابل برق جداگانه برده شود.

اگر چراغ های ما از نوع تک رنگ باشند، کابل 2 رشته و اگر چراغ ها از نوع چند رنگ باشند، کابل 4 رشته ای مناسب تر است. اما سایز کابل را در اکثر مواقع 1.5 در نظر می گیرند.

در نهایت کابل های برق را از با کمک فنر سیم کشی از داخل لوله های برق عبور می دهیم. یک طرف کابل را به تابلو برق یا جعبه فیوز و طرف دیگر آن را به چراغ متصل می کنیم.

در صورت نیاز به نصب پریز در استخر تنها می توانید از چراغ های IP دار استفاده کنید. این نوع پریز در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند و خطر برق گرفتگی را رفع می کنند.

برای نصب چراغ های دفنی در اطراف استخر نیز می توانیم به همین شیوه عمل کنیم. یعنی ابتدا کابل برق را از داخل لوله خرطومی یا لوله های پی وی سی تا محل نصب چراغ هدایت کرده و در نهایت اتصال کابل را با چراغ برقرار می کنیم.

چراغ های دفنی دارای یک قاب بر روی خود هستند، برای نصب آن ها ابتدا بدنه چراغ را در داخل حفره مخصوص چراغ دفن کرده و سپس پیچ های اطراف بدنه چراغ را می بندیم.

نورپردازی استخر 2

نحوه نورپردازی استخر از بالا

نورپردازی استخر از بالا فقط برای استخرهای سرپوشیده کاربرد دارد. برای این چنین مکان هایی می توان باز هم از هر دو روش سیم کشی روکار و سیم کشی توکار به منظور روشنایی استخر از بالا کمک گرفت.

اگر سیم کشی مورد نظر خود را از نوع روکار انتخاب کنیم، سیم ها تا حدودی قابل روئیت هستند و لازم است به منظور پیشگیری از خوردگی سیم ها توسط رطوبت بالای موجود در محیط استخر، تمام سیم های روکار را در داخل داکت مخفی کنیم.

مزیت مهمی که سیم کشی استخر روکار دارد این است که می توانید هر زمان که تمایل داشتید، هر چند عدد تجهیزات روشنایی که دوست دارید به محیط استخر خود اضافه کنید.

اما چنانچه قصد اجرای سیم کشی یا کابل کشی توکار را در استخر سرپوشیده از بالا داشتید، باید از سقف کاذب کمک بگیرید.

وجود سقف کاذب در لوله گذاری برق از سقف استخر بسیار کمک کننده است تا روند کابل کشی با سرعت و سهولت بالاتری صورت بگیرد.

ادامه روند نورپردازی استخر از بالا به همان شیوه ای است که در قسمت قبلی توضیح دادیم، یعنی پس از جایگذاری لوله های برق از سقف باید کابل های برق را از بالا به سمت چراغ ها هدایت کنیم.

 

تجهیزات لازم برای نورپردازی استخر

حال که با نحوه نورپردازی استخر آشنا شدیم، لازم است تا تجهیزات مورد نیاز برای نورپردزای استخر را یک به یک بررسی کنیم.

  • چراغ استخر

تمام نور پردازی استخر به چراغ های به کار رفته در داخل و محیط خارج از استخر بستگی دارد. به همین دلیل مهمترین تجهیزاتی که باید برای نورپردازی استخر آماده کنید، چراغ استخر است.

اما پیش از اقدام به تهیه چراغ استخر باید طراحی و نوع نورپردازی مد نظر خود را در ذهن داشته باشید و چه بهتر که این طرح را بر روی کاغذ پیاده کنید.

نورپردازی استخر 3

به دلیل تنوع در طراحی نورپردازی استخر از چراغ های مختلفی می توان در این مکان استفاده کرد. در ادامه شما را با انواع چراغ استخری آشنا می کنیم:

  • چراغ های رشته ای

چراغ های رشته ای یکی از قدیمی ترین نوع تجهیزات نورپردازی استخر هستند که از گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند.

اما امروزه به دلیل معایبی همچون راندمان پایین، طول عمر کوتاه، نور مستقیم و گاهاً آزاردهنده به ندرت در نورپردازی استخر بکار گرفته می شوند.

  • چراغ های هالوژنی

نسل دوم از چراغ های استخری از نوع هالوژنی هستند که به دلیل معایب چراغ های رشته ای طراحی و تولید شده اند. این نوع چراغ معمولاً تک رنگ هستند و مصرف برق پایین تری به نسبت چراغ های رشته ای دارند.

اما در کنار این مزایا می توان به معایب چراغ های هالوژنی اشاره کرد، از جمله اینکه حرارت زیادی تولید می کنند، به همین دلیل چراغ های هالوژنی را غالباً در داخل استخر نصب می کنند تا دمای چراغ کاهش پیدا کند.

اگر چراغ هالوژنی را در خارج از استخر نصب کنند، دمای تولیدی توسط چراغ آنقدر بالا می رود که باعث دفرمه شدن قاب چراغ شود.

  • چراغ های LED و SMD

نوع جدیدتر چراغ های استخری از نوع LED و SMD است که به دلیل نور قوی و بانفوذ خود زیبایی دوچندانی به نورپردازی استخر شما می دهند.

یکی از مهمترین مزیت های چراغ های ال ای دی استخری در مقایسه با نمونه هایی که تا اینجا بررسی کردیم، این است که مسافت نور بالایی دارد. بنابراین سطح داخلی و خارجی بیشتری از استخر را روشن می کند.

علاوه بر این شما می توانید چراغ های LED و SMD استخری را در تنوع رنگ نور بالا در بازار پیدا کرده و مورد استفاده قرار دهید.

حتی برخی از آن ها امکان اتصال به کلید قطع و وصل داخل تابلو برق استخر، ریموت کنترل و یا برنامه ریزی برای روشن و خاموش شدن و تغییر رنگ دارند.

طول عمر تقریباً 3 تا 5 برابری چراغ های LED و SMD استخری در مقایسه با چراغ های هالوژنی باعث شده، قیمت بالای خرید این نوع چراغ نادید گرفته شود. چون هزینه پرداخت شده در دراز مدت به صرفه خواهد بود.

دلیل استفاده رایج از چراغ های ال ای دی، اس ام دی و هالوژنی به جای چراغ های رشته ای این است که تجهیزات الکترونیکی در استخر باید با ولتاژ پایین راه اندازی شوند.

علت آن هم به تماس مستقیم این تجهیزات با آب و افزایش ایجاد شوک برقی در فرد شناگر است. از آنجا که چراغ های LED، SMD و هالوژن با ولتاژ 12 و یا 24 ولت روشن می شوند، پس گزینه مناسبی برای نورپردازی استخر به شمار می آیند.

  • چراغ های فیبر نوری

تا این قسمت از متن در خصوص مزیت های چراغ های LED و SMD سخن گفتیم، اما می خواهیم پیشرفته ترین و بی نظیرترین نوع نورپردازی استخر را به شما معرفی کنیم.

نورپردازی استخر توسط چراغ های فیبرهای نوری یکی از بی خطرترین و زیباترین شکل از نورپردازی استخر است که اتفاقاً در مکان های دیگر از جمله هتل های لوکس، اتاق خواب ها، سالن های پذیرایی و غیره کاربرد دارد.

چراغ های فیبرهای نوری در دو سیستم End Light و Side Light طراحی و تولید می شوند که از هر دو سیستم می توان برای نورپردازی استخر کمک گرفت.

این چراغ ها با سهولت هر چه تمام تر در بدنه استخر نصب می شوند و به منبع تغذیه خود، یعنی پرژکتور خارج از استخر اتصال پیدا می کنند.

در نتیجه از آنجا که منبع تغذیه چراغ های فیبر نوری در خارج از استخر است، هیچ گونه جریان الکتریسیته از این چراغ ها به داخل آب استخر وجود نخواهد داشت و این خود دلیلی بر امنیت بالای این تجهیزات روشنایی بشمار می آید.

چراغ های فیبر نوری این قابلیت را دارند که تغییر رنگ دهند و حتی می توان زمان تغییر رنگ چراغ ها را توسط سیستم های کنترلی مدیریت کرد.

نورپردازی استخر 4

  • پرژکتور

بخشی از نورپردازی محیطی استخر توسط پرژکتور صورت می گیرد. البته از این روش از نورپردازی بیشتر در استخرهای روباز که فضای اطراف آن وسیع است، استفاده می شود.

همچنین می توان برای نورپردازی استخر از بالا نیز از چراغ های پروژکتوری استفاده نمود.

  • چراغ توکار یا روکار؟

در یک دسته بندی دیگر نوع چراغ قابل استفاده در استخر را در دسته کلی توکار یا با کاسه و روکار یا بدون کاسه تقسیم بندی می کنند.

  • چراغ توکار استخری

یکی از مهمترین ویژگی های چراغ های توکار استخری این است که به دلیل داشتن کاسه بتونی در دل دیوار استخر قرار گرفته و سطح آن ها با سطح دیوار یکسان است.

همین امر به زیباسازی بیشتر نورپردازی استخر کمک می کند. معمولاً از چراغ های LED به عنوان چراغ توکار استخری استفاده می شود.

مزیت مهم چراغ های توکار این است که هیچ سطح تماس با بدن فرد شناگر در آب ایجاد نمی کنند، اما با این وجود دشواری در تعویض چراغ های توکار یکی از معایب بزرگ این نوع چراغ است.

  • چراغ روکار استخری

از آنجا که چراغ های روکار استخری هیچ کاسه ای ندارند، به صورت برآمده بر روی سطح دیواره استخر نصب می شوند، همین موضوع جزو معایب این نوع چراغ محسوب می شود.

اما در مقابل چراغ های روکار ال ای دی استخری دامنه نور گسترده تری به نسبت چراغ های توکار استخری دارند.

نورپردازی استخر 5

  • کابل برق

به طور معمول با توجه به تک رنگ و یا RGB بودن چراغ های استخر از کابل 2 یا 4 رشته ای برای سیم کشی استخر استفاده می شود.

سایز کابل استخر به طول مسیر و تعداد چراغ ها بستگی دارد. هرچه مسیر کابل کشی طولانی تر باشد، از کابل برق با سطح مقطع بیشتر استفاده می شود تا از افت ولتاژ پیشگیری شود. با این وجود کابل با سایز 1.5 مناسب است.

  • لوله برق

برای اینکه بتوانیم کابل برق را از محل تابلو برق تا چراغ های استخری هدایت کنیم، به لوله برق نیاز داریم. از آنجا که سازه اکثر استخرها از جنس بتن است، بهترین گزینه لوله برق PVC می باشد.

با این حال می توان برای چراغ های دفنی اطراف استخر از لوله برق خرطومی نیز استفاده کرد.

 

نوپردازی استخر خود را به که بسپاریم؟

بازتاب نور چراغ های داخل استخر به کاشی های آبی رنگ کف آن درخشش زیبا و رویایی را بر روی سطح آب ایجاد می کند.

مخصوصاً اینکه چراغ های استخر قابلیت تغییر رنگ نیز داشته باشند و با رقص نور خود این زیبایی را دو چندان نمایند.

تمامی این تصاویر خارق العاده تنها زمانی قابل تصور است که کار نورپردازی استخر را به افراد خبره و با تجربه بسپاریم تا با کمک سلیقه و مهارت خود در امر سیم کشی استخر این خواسته ما را برآورده کنند.

قطعاً با توجه به اینکه نورپردازی استخر به صورت مستقیم با آب در تماس است، لزوم تخصص فرد برقکار اهمیت بالاتری پیدا می کند.

اما با کمک مجریان ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته دیگر لازم نیست نگران کیفیت و زیبایی نورپردازی استخر خود باشید.

ما در این مجموعه فقط با نیروهای فنی و کاربلد همکاری می کنیم که سابقه طولانی در کار و تخصص خود دارند. تنها به این دلیل که رضایت مشتری از خدمات ما بسیار مهم است.

به همین خاطر کلیه خدمات تاسیساتی خود از جمله نورپردازی استخر را همراه با ضمانت اجرایی مطمئن به مشتریان ارائه می دهیم.

پس اگر در حال ساخت استخر هستید و قصد نورپردازی آن را دارید و یا استخر خود را قبلاً ساخته اید، اما باید فکری به حال روشنایی آن بکنید، می توانید به تخصص و کیفیت خدمات ما اعتماد کنید.

برای ثبت سفارش خود همین الان فرم درخواست سرویسکار را پر کنید و یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع فارسی: منبع 1، منبع 2، منبع 3

منابع انگلیسی: منبع 1، منبع 2

 

اشتراک گذاری این صفحه