در این مطلب قصد داریم تا علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن را با یکدیگر بررسی کنیم.

 

ترکیدگی لوله شوفاژ می تواند به یک مشکل بزرگ برای ما تبدیل شود، چون در عرض مدت زمان کوتاهی آب خارج شده از لوله شوفاژ کف خانه را خیس کرده و باعث نم زدن اثاثیه منزل مخصوصاً فرش و موکت می شود.

گاهی وقت ها هم لوله کشی رادیاتور شوفاژ به صورت توکار در ساختمان اجرا شده که در این صورت میزان تخریب بیشتر هم می شود، چون به دلیل مخفی بودن لوله ها تشخیص سریع نشتی و ترکیدگی لوله دیرتر صورت می گیرد.

گاهی هم ترکیدگی در خود لوله شوفاژ متصل به بدنه این وسیله اتفاق می افتد، که در این صورت هم خرابی های زیادی به بار خواهد آمد.

اگر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید، ابتدا شما را با دلایل ترکیدگی لوله شوفاژ آشنا می کنیم و بعد به سراغ راه های مختلف تشخیص ترکیدگی رفته و در نهایت روش رفع نشتی لوله را به شما آموزش می دهیم.

 

دلایل ترکیدگی لوله شوفاژ

پیش از بیان دلایل ترکیدگی لوله شوفاژ لازم است بدانید که سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ یک مسیر بسته است.

این سیستم از پکیج یا موتورخانه شروع شده و پس از گذر از رادیاتورها دوباره به سمت حرارت مرکزی ساختمان، یعنی همان پکیج یا موتورخانه هدایت می شود.

بنابراین اصلی ترین علت ترکیدگی لوله رادیاتور شوفاژ را می توان همین بسته بودن مسیر دانست. حال دلیل این ادعا را در ادامه بیشتر بررسی می کنیم:

  • یخ زدگی آب درون لوله شوفاژ

اگر در مناطق سردسیر کشور زندگی می کنید که دمای هوا در آن ناحیه به زیر صفر می رسد، یکی از دلایل ترکیدگی لوله شوفاژ در ساختمان شما می تواند یخ زدن آب در لوله ها به دلیل هوای بسیار سرد باشد.

البته این احتمال زمانی صدق می کند که سیستم حرارت مرکزی بنا به دلایلی خاموش بوده و آب در داخل لوله های شوفاژ مانده باشد، چون در حالت عادی آب در داخل لوله نمی ماند و دائم در رفت و برگشت است.

اما در صورت خاموش بودن پکیج یا موتورخانه آب راکد در سیستم بسته رادیاتوری، هوای سرد محیط و صد البته کیفیت پایین لوله شوفاژ دست به دست هم می دهند و باعث ترکیدگی لوله می شوند.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 1

  • پوسیدگی لوله شوفاژ

سهم پوسیدگی لوله شوفاژ به نسبت سایر دلایل در ترکیدگی لوله بیشتر است. در سیستم لوله کشی شوفاژ از لوله های مختلفی همچون لوله های فلزی و لوله های پلیمری استفاده می شود.

در این بین بدترین نوع لوله ای که می توان برای سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ در ساختمان بکار برد، لوله فلزی است.

چون به مرور زمان بخش قلع اندود شده لوله فلزی که نقش محافظت کننده از لوله را دارد، به دلیل دمای بالای آب گرم سیستم خورده شده و سطح داخلی لوله با اکسیژن موجود در آب واکنش می دهد.

نتیجه این واکنش زنگ زدگی داخلی لوله فلزی و در نهایت خوردگی و پوسیدگی لوله شوفاژ است. در نهایت پوسیدگی در لوله تا حدی پیش می رود که اگر کمی فشار در این سیستم بسته بالاتر برود، باعث ترکیدگی لوله می شود.

موضوع پوسیدگی لوله شوفاژ در خصوص لوله های پلیمری کمتر صدق می کند، اما اگر لوله شوفاژ از نوع لوله سفید باشد، دمای آب و حتی املاح معلق در آن زمینه پوسیدگی لوله را فراهم می کنند.

  • ضربات قوچی آب

ضربات قوچی آب پدیده ای است که به دلیل ایجاد تغییرات ناگهانی در فشار آب در سیستم لوله کشی تولید می شود.

به این صورت که وقتی فشار آب در حال جریان در لوله های شوفاژ تغییر می کند، همین تغییر در فشار یک شوک ناگهانی و سریع در طول سیستم ایجاد می کند.

این شوک ناگهانی که تبدیل به یک موج قوی و با سرعت شده است، به دلیل بسته بودن سیستم لوله کشی برگشت کرده و دوباره به آن بر می گردد.

ضربات قوچی آب باعث می شوند که فشار آب در سیستم لوله کشی چند برابر حالت عادی خود شده و باعث ترکیدن لوله شوفاژ خواهد شد.

  • انبساط حرارتی در لوله ها

با اینکه که به کارگیری لوله فلزی در سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ به دلیل احتمال پوسیدگی و زنگ زدگی لوله ها توصیه نمی شود، اما این جنس از لوله در برابر انبساط حرارتی بسیار مقاوم است.

انبساط حرارتی یک پدیده دیگر است که می تواند گاهاً مخرب هم باشد. به این صورت که وقتی آب در داخل یک سیستم بسته حرارت می بیند، دما بالای آب باعث افزایش حجم آب می شود.

به این افزایش حجم آب گرم در یک سیستم بسته مانند شبکه لوله کشی رادیاتور شوفاژ، انبساط حرارتی می گویند.

حال اگر جنس لوله کیفیت و مقاومت بالا در برابر فشار تولید شده از انبساط حرارتی را نداشته باشد، نتیجه آن ترکیدگی لوله شوفاژ می شود.

به همین دلیل است که در انواع پکیج دیواری به عنوان یک سیستم حرارتی بسته از منبع انبساط استفاده می شود، تا این فشار مضاعف دفع شود.

باز هم لوله های سفید و سبز پلی اتیلنی کمترین ضریب مقاومت در برابر انبساط حرارتی را دارند، به قدری که خود حتی به دلیل گرمای آب دچار انبساط های طولی و عرضی شده و از این طریق می ترکند.

  • خرابی شیر هواگیری اتوماتیک رادیاتور

نقش شیر هواگیری اتوماتیک رادیاتور این است که وقتی فشار در داخل سیستم بی دلیل بالا می رود، این شیر به صورت خودکار باز شود تا فشار مضاعف را از سیستم دفع کند.

اما ممکن است خود شیر هواگیری اتوماتیک به دلایلی از جمله خوردگی، پوسیدگی و حتی یخ زدگی خراب شده باشد.

در نتیجه فشار مضاعف در داخل سیستم لوله کشی نمی تواند از طریق این شیر تخلیه شده و باعث ترکیدگی لوله شوفاژ می شود.

حتی آب ریزی از بدنه رادیاتور شوفاژ ممکن است به دلیل خرابی اتصالات شیر هواگیری و شیر رفت و برگشت رادیاتور هم ایجاد شود.

  • تجمع حجم زیادی از رسوبات در داخل سیستم پکیج-رادیاتور

شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد، اما یکی از مشکلاتی که می تواند باعث ترکیدگی لوله شوفاژ شود، رسوبات انباشته شده در پکیج و رادیاتورها است.

وقتی مبدل پکیج جرم می گیرد، آب دیگر نمی تواند توسط پمپ پکیج به خوبی در مدار رادیاتوری گردش کند.

بنابراین دمای داخل سیستم دائماً بالا و بالاتر می رود تا حدی که فشار دستگاه را آنقدر زیاد می کند که فشار در داخل لوله ها بیش از حد تحمل آن ها شده و لوله شوفاژ می ترکد.

این مسئله در خصوص جرم گرفتن سیستم لوله کشی رایاتوری هم صدق می کند، بنابراین بهتر است با انجام سرویس های دوره ای و کامل پکیج از بروز این اتفاق جلوگیری کرد.

البته یک راه حل فوری برای رفع مشکل رسوبات پکیج و رادیاتور اقدام به شستشوی این مسیر است، برای آشنایی کامل از این روش فیلم رسوب زدایی پکیج-رادیاتور را ملاحظه کنید.

  • نصب غیر اصولی لوله ها و سستی اتصالات

لوله کشی رادیاتور شوفاژ در ساختمان ها را با لوله های مختلفی انجام می دهند که روش نصب و اتصال هر کدام با دیگری متفاوت است.

به عنوان مثال اگر لوله استفاده شده در این لوله کشی شوفاژ از نوع لوله سفید یا سبز باشد، دو سر لوله را با کمک دستگاه اتو لوله به یکدیگر متصل می کنند. برای آشنایی با نحوه کار با اتو لوله کشی بر روی لینک مقاله بزنید.

یا در صورت استفاده از لوله های پنج لایه پلیمری لوله ها را با کمک یکی از اتصلات کوپلی یا پرسی به هم وصل می کنند.

در هر صورت نکته مهم اجرای صحیح سیستم لوله کشی و آب بندی نمودن اتصالات است، تا در مواقعی همچون بالا رفتن فشار در سیستم، لوله ها از قسمت اتصالات دچار نشتی یا ترکیدگی نشوند.

  • بکارگیری دو جنس متفاوت از لوله در کنار هم

چنانچه در زمان اجرای لوله کشی رادیاتور شوفاژ دو جنس متفاوت از لوله های فلزی را در کنار یکدیگر استفاده کنیم، لوله های فلزی به دلیل متفاوت بودن ترکیبات شیمیایی خود با هم واکنش داده و سبب ترکیدگی لوله می شود.

با توجه به آنچه تا کنون گفتیم، علل ترکیدگی لوله های شوفاژ به صورت خلاصه عبارتند از:

  • عایق نکردن لوله های شوفاژ رادیاتور به منظور پیشگیری از سرما
  • بکارگیری لوله های بی کیفیت و ضعیف در برابر پوسیدگی و دما
  • استفاده از اتصالات معیوب در زمان نصب لوله ها
  • عدم توجه به سرویس پکیج و حذف رسوبات از دستگاه
  • نصب غیر اصولی لوله ها و حدیده کاری بیش از حد دو سر لوله
  • استفاده از لوله های فلزی به جای لوله پنج لایه
  • کیفیت پایین فلز به کار رفته در ساخت رادیاتور شوفاژ
  • خرابی و خورده شدن لوله ها و اتصالات شیرآلات متصل به شوفاژ

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 2

 

تشخیص نشتی لوله شوفاژ از روی علائم ترکیدگی لوله

مشاهده ترکیدگی لوله شوفاژ در مواقعی که سیستم به صورت لوله کشی شوفاژ روکار اجرا شده، بسیا ساده است.

چون شما با چشم خود آب دادن لوله شوفاژ را به راحتی خواهید دید یا فرش اتاق و اثاثیه منزل خیس می شوند و از این طریق ترکیده بودن لوله را مشخص می کنند.

اما اگر لوله ها به صورت توکار اجرا شده باشند، به دلیل پوشیده بودن لوله ها تشخیص ترکیدگی لوله شوفاژ نه تنها سخت است، بلکه دیر هم صورت می گیرد.

به قدری که بعد از وارد شدن خسارت های سنگین به بنا تازه می فهمیم یک جای کار ایراد دارد و باید به فکر رفع آن باشیم.

بنابراین آشنایی با نحوه تشخیص نشتی لوله شوفاژ از روی علائم ترکیدگی لوله به شما کمک می کند تا این معضل را سریع تر یافته و به دنبال حل آن باشید:

  1. افت دائمی فشار در پکیج

اگر سیستم رادیاتوری شما به پکیج متصل باشد و ترکیدگی در لوله ها ایجاد شود، اولین علامتی که شما را از وجود ترکیدگی آگاه می کند، افت دائم فشار در پکیج است.

در حالت عادی فشار نرمال پکیج باید بین 1/5 تا 2 بار باشد. اما اگر هرگونه نشتی در سیستم پکیج-رادیاتور وجود داشته باشد، فشار دستگاه کم و کم تر می شود.

تا حدی که اگر فشار به زیر 0/5 بار برسد، کلید حداقل فشار در پکیج فعال شده و با علائمی همچون خاموش شدن شعله دستگاه مواجه می شویم.

چنانچه علت خاموشی پکیج به دلیل نشتی در سیستم لوله کشی رادیاتوری باشد، با وجود باز کردن شیر پرکن پکیج و آبگیری مجدد آن، باز هم همین اتفاقات تکرار شده و فشار پایین می آید.

برای بررسی بیشتر علت خاموش شدن پکیج و طریقه رفع آن فیلم علت خاموش شدن شعله پکیج و نحوه رفع آن را مشاهده کنید.

  1. تغییر رنگ سرامیک های کف

یک نشانه بارز دیگر که وجود نشتی در ساختمان به دلیل ترکیدگی لوله های شوفاژ را به ما هشدار می دهد، ایجاد تغییر رنگ در سرامیک های کف ساختمان است.

این علامت بیشتر در خصوص لوله کشی توکار شوفاژ خود را ظاهر می کند. چون لوله های خوابانده شده در زیر سرامیک ها ترکیده اند و به دلیل نشتی آب رنگ سرامیک ها را تغییر می دهند.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 3

  1. بالا رفتن بی دلیل مصرف آب در ساختمان

از آنجه که لوله کشی شوفاژ هم زیر مجموعه لوله کشی آب در ساختمان می باشد، پس علائم تشخیص نشتی در آن شبیه به نشانه هایی است که در زمان نشتی یا ترکیدگی لوله آب در بنا نمایان می شوند.

اگر لوله شوفاژ ترکیده باشد، میزان مصرف آب در ساختمان بیشتر از مواقع دیگر خواهد بود، چون آب از یک نقطه در ساختمان در حال نشتی است.

  1. نم زدن دیوارها و کف ساختمان

چنانچه لوله های رادیاتور شوفاژ از درون دیوار عبور کرده باشند و نشت دهند، اولین نشانه بارز آن که پس از مدت کوتاهی خود را نشان می دهد، باد کردن کچ یا کاغذ دیواری بر روی دیوار و نمایان شدن زردی دیوار است.

  1. پخش شدن بوی نم در خانه

گاهی نشتی در سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ به قدری مخفی و اندک است، که با علائمی هم که گفتیم متوجه آن نمی شوید.

مثلاً ممکن است لوله رادیاتوری از داخل کمد دیواری عبور کرده باشد و دقیقاً در همان نقطه لوله ترکیده باشد، اما میزان نشتی آنقدر زیاد نباشد که پکیج افت فشار نشان دهد.

از طرفی چون داخل کمد دیواری مکان مخفی از دید است، نمی توان به راحتی متوجه باد کردن دیوار یا زرد شدن رنگ گچ دیوار شد.

اما باز هم بوی نم در داخل کمد دیواری می پیچد و شما احساس می کنید یک منشا رطوبت باید وجود داشته باشد. در این صورت لازم است تا سیستم لوله کشی شوفاژ نشت یابی شود.

 

نحوه تشخیص محل دقیق نشتی لوله شوفاژ

حال به مهمترین مرحله کار، یعنی تشخیص محل دقیق نشتی در لوله شوفاژ رسیدیم، هر چند می توانید از توضیحات داده شده در قسمت علائم ترکیدگی برای تشخیص محوطه حدودی نشتی استفاده کنید.

به عنوان مثال یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص وجود نشتی در لوله شوفاژ پایین آمدن دائمی فشار در پکیج و حتی تغییر رنگ سرامیک های کف ساختمان است.

اما تشخیص اینکه دقیقاً کدام قسمت از سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ دچار ترکیدگی و بعد از آن نشتی شده، اهمیت بالایی دارد.

برای این منظور از ابزارهای مختلف مختص تشخیص محل دقیق نشتی آب استفاده می شود، که در این قسمت به چند تا از این روش ها اشاره می کنیم:

  • استفاده از دوربین های حرارتی

یکی از رایج ترین ابزارها برای تشخیص محل دقیق نشتی از لوله شوفاژ، دوربین های حرارتی هستند.

دوربین های حرارتی دارای فیلترهای حرارتی هستند که محل دقیق نشتی یا ترکیدگی لوله شوفاژ را در تمام مکان های غیر قابل دسترس حتی در درون دیوار و کف ساختمان به راحتی تشخیص می دهند.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 4

طریقه کار دوربین های حرارتی به این صورت است که تفاوت دمایی غیر قابل تشخیص توسط انسان را در مکان های مختلف ساختمان بررسی کرده و بر روی صفحه نمایش خود نشان می دهند.

با کمک این ابزار می توان از روی تغییرات دمایی متوجه وجود نشتی، نم و حتی محل دقیق کپک ها و قارچ هایی که بر اثر رطوبت تشکیل شده اند را تشخیص داد.

  • دستگاه امواج صوتی

وقتی لوله آب رادیاتور شوفاژ دچار نشتی می شود، آب در حال جریان در لوله با سرعت بالاتری خارج شده و به مصالح اطراف خود فشار وارده کرده و باعث لرزش در محل ترکیدگی می شود.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 5

دستگاه امواج صوتی تشخیص محل نشتی این صدا را از روی کف زمین یا بر روی دیوارها تشخیص داده و از این طریق متوجه محل دقیق نشتی می شود.

  • دستگاه امواج صوتی برای لوله های پلاستیکی

اگر لوله های رادیاتور شوفاژ از نوع پلاستیکی باشند، نمی توان با روش های الکترومغناطیسی رایج وجود نشتی را تشخیص داد، در چنین مواقعی می توان از دستگاه امواج صوتی غیر فلزی استفاده کرد.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 6

در این روش نیز باز هم با کمک لرزش لوله ها در زمان ترکیدگی می توان محل دقیق ترکیدگی را شناسایی کرد.

به این صوت که لوله های پلاستیکی در زمان ترکیدگی دچار لرزش های شدید می شوند، این وسیله مجهز به میکروفن است که صدای لرزش را تشخیص داده و محل دقیق نشتی را مشخص می کند.

  • دستگاه مادون قرمز

دستگاه های مادون قرمز مختص تشخیص نشتی لوله یک فرستنده و یک گیرنده امواج دارند که همگی در داخل یک جعبه تعبیه شده اند.

این دستگاه امواج را در مسیر لوله ها ارسال و دریافت کرده و از طریق آنالیز امواج ارسالی و دریافتی محل دقیق نشتی یا ترکیدگی لوله شوفاژ را مشخص می کند.

  تشخیص محل دقیق نشتی از لوله شوفاژ فقط توسط مجری لوله کش و با استفاده از دستگاه های نشتی یاب امکان پذیر است. مگر اینکه ترکیدگی لوله کاملاً واضح بوده و با چشم دیده شود.

 

نمونه تشخیص نشتی با دستگاه

در کلیپ زیر نشتی توسط دستگاه پیدا شده شده است

 

بهترین لوله برای رفع نشتی شوفاژ

حال تصور کنید که لوله رادیاتور شوفاژ شما ترکیده و شما توانسته اید با کمک روش هایی که تا این قسمت از متن گفتیم، محل دقیق نشتی لوله را پیدا کرده و حالا می خواهید نشتی آن را رفع کنید.

برای این منظور لازم است تا ابتدا نوع لوله ای که قصد دارید در سیستم رادیاتوری شوفاژ استفاده نمایید را مشخص کنید.

همانطور که از ابتدای متن تا این قسمت به طور خلاصه اشاره کردیم، معمولاً از سه نوع لوله فلزی، پلیمری و پنج لایه برای سیستم لوله کشی رادیاتور شوفاژ استفاده می شود.

اما شما باید بهترین لوله را انتخاب کنید تا دوباره بعد از مدت کوتاهی با ترکیدگی و نشتی آن مواجه نشده و تمام زحمات شما به هدر نرود.

با توجه به آنچه در خصوص علل ترکیدگی لوله شوفاژ گفتیم، بهترین لوله برای شوفاژ باید خصوصیات زیر را داشته باشد:

  • دچار یخ زدگی نشود.
  • در برابر تغییرات دمایی مقاوم باشد.
  • دچار انبساطات دمایی طولی و عرضی نشود.
  • اتصال آن محکم بوده و به راحتی سست نشود.
  • حدالامکان از کمترین اتصال یا فیتینگ برای اجرای آن استفاده شود.
  • فشار بالای آب را تحمل کرده و در برابر ضربات قوچی احتمالی مقاوم باشد.
  • در مقابل املاح و رسوبات آب رادیاتور دچار پوسیدگی نشده و خود تشکیل رسوب ندهد.

تنها لوله پنج لایه است که به دلیل داشتن تمام خصوصیات فوق به عنوان بهترین لوله برای رفع نشتی از شوفاژ شناخته می شود.

شاید لوله سفید و سبز هم کمتر پوسیده شده و هرگز رسوب ندهند، اما استفاده از لوله سفید برای شوفاژ در آینده شما را با مشکلات ترکیدگی مواجه خواهد کرد.

چون این جنس از لوله مقاوت دمایی و فشاری کمی داشته و اگر دمای آب بیش از حد بالا برود، دچار انبساط طولی می شود.

اما لوله کشی شوفاژ با لوله های پنج لایه هرگز با این چنین مشکلات روبرو نمی شود یا حداقل احتمال بروز آن بسیار کم است.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 7

روش رفع نشتی از لوله شوفاژ

برای اینکه به رفع نشتی در لوله شوفاژ اقدام کنید، لازم است تا سیستم لوله کشی شوفاژ به کار رفته در ساختمان خود را بدانید.

لوله کشی رادیاتور شوفاژ به چندین روش از جمله، لوله کشی روکار شوفاژ، لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری و لوله کشی شوفاژ زیر سقفی اجرا می شود.

  • رفع نشتی لوله شوفاژ در روش روکار

اگر لوله کشی شوفاژ شما از نوع روکار است، طریقه رفع نشتی از آن و ترمیم لوله آسیب دیده بسیار ساده تر انجام می شود.

به این صورت که ابتدا ورودی آب رادیاتورها را قطع کرده و آب درون سیستم را تخلیه می کنیم. سپس لوله ترکیده را باید از سیستم جدا کنیم.

برای این کار به جنس لوله توجه کنید، اگر لوله از جنس پلیمری و پنج لایه باشد، با استفاده از قیچی لوله بر می توانید این کار را انجام دهید.

اگر قصد قیچی لوله بر را دارید، اما نمی دانید مشخصات یک قیچی لوله بر باکیفیت چیست، به راهنمای خرید بهترین قیچی لوله بر مراجعه کنید.

اگر هم لوله از نوع فلزی باشد، باید از محل نزدیک ترین اتصال، لوله ترکیده را باز کرده و لوله جدید به همراه اتصال را به جای آن قرار دهید. البته در لوله کشی روکار شوفاژ معمولاً از لوله فلزی استفاده نمی شود.

اگر می خواهید بدانید چطور می توان لوله روکار رادیاتور شوفاژ را بدون دردسر تعمیر کرد، کافیست مقاله رفع نشتی لوله آب با کمک چسب و نوار آب بندی را مطالعه کنید.

رفع نشتی لوله شوفاژ در روش کلکتوری

چنانچه از روش کلکتوری برای اجرای لوله کشی رادیاتور شوفاژ ساختمان شما استفاده شده باشد، لوله های آب مخصوص شوفاژ از طریق کلکتور مربوط به این سیستم مشخص شده هستند.

پس کافیست تا شیر ککلتور مربوط به رادیاتور شوفاژ را ببنیدید تا آب وارد مسیر نشود، سپس به سراغ لوله آسیب دیده بروید.

در روش کلکتوری غالباً از لوله های پلیمری و پنج لایه استفاده می شود که در کف ساختمان خوابانده شده اند، بنابراین انجام مقداری کنده کاری در محل نشتی لوله اجتناب ناپذیر است.

پس از برداشتن کف پوش ساختمان به محل لوله ترکیده رسیده و لوله قبلی را از سیستم جدا کرده و لوله پنج لایه جدید را به جای آن نصب می کنیم.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 8

  • رفع نشتی لوله شوفاژ در روش زیر سقفی

لوله کشی شوفاژ زیر سقفی تقریباً ترکیبی از روش کلکتوری و زیر سقفی است. به این صورت که لوله های مختص رادیاتور در کلکتور گرمایش نصب شده و به جای اینکه در کف زمین خوابانده شوند، از زیر سقف کاذب عبور داده می شوند.

برای رفع نشتی ابتدا سقف کاذب را از محل نشتی برداشته و پس از برش لوله ترکیده لوله جدید را جایگزین آن می کنیم.

رفع نشتی از لوله شوفاژ متصل به رادیاتور

اگر نشتی در لوله شوفاژ متصل به بدنه رادیاتور رخ دهد، تشخیص نشتی بسیار راحت است، چون با آب دادن از رادیاتور خود را نشان می دهد.

اصولاً علت آب دادن لوله شوفاژ به خاطر کیفیت پایین فلز به کار رفته برای ساخت رادیاتور و خورده شدن فلز آن به دلیل املاح موجود در آب و اکسیژن محلول در آب می باشد.

علت ترکیدگی لوله شوفاژ به همراه نحوه تشخیص نشتی و رفع آن 9

برای رفع نشتی از لوله شوفاژ متصل به بدنه رادیاتور می توان از چسب های مختلف نشتی گیر لوله شوفاژ که در مدل های مختلف در بازار موجود هستند، استفاده نمود.

 

کلام آخر...

ترکیدگی لوله شوفاژ در قسمت بدنه این وسیله و سیستم لوله کشی آن مشکل تقریباً رایجی می باشد، که غالباً به دلیل کیفیت پایین شوفاژ و لوله های متصل به آن رخ می دهد.

برای رفع نشتی لوله شوفاژ ابتدا بهتر است تا دلیل آن را بررسی کنیم تا دوباره با این معضل مواجه نشویم.

همچنین لازم است تا از مجری لوله کش و متخصص به منظور یافتن محل دقیق نشتی و رفع آن کمک بگیریم تا تعمیر لوله به شکل اصولی آن صورت بگیرد.

به همین منظور پیشنهاد ما به شما کمک گرفتن از همکاران ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته است.

شما می توانید در صورت مشاهده هر کدام از علائم نشتی در لوله شوفاژ ساختمان خود و به منظور بازسازی و تعویض لوله کشی شوفاژ همین الان با ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منبع فارسی:

منبع فارسی

منابع انگلیسی:

منبع 1   منبع 2   منبع3

اشتراک گذاری این صفحه