یکی از روشهای نوین لولهکشی آب گرم و سرد در داخل ساختمان استفاده از روش لولهکشی کلکتوری است. این روش باعث میشود تا آب بصورت یک نواخت و مساوی در همه بخشهای ساختمان تقسیم شود و به عنوان مرکز کنترل عملیات آب در ساختمان عمل کنید.
در این روش هرگاه نیاز به تعمیر قسمتی از لولهکشی خانه باشد نیازی نیست که دیگر همه مسیرها و آب خانه قطع شود و در ضمن امکان گرفتن انشعاب هم در صورت پیشبینی راحتتر است.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصکلکتور چیست؟
کلکتور وسیله ای میله ای و لولهای شکل است که در زیر آن تعدادی خروجی ایجاد شده است تا با اتصال شیرهای مخصوص کلکتوری به این راهها یا خروجیها آب به مسیرهای متفاوت تقسیم و ارسال شود.
این وسیله باعث میشود تا آب بصورت یکسان در سطح ساختمان تقسیم شود و به خوبی این امکان را به صاحبین خانه میدهد که بتوانند در هر زمان و بسته به ضرورت آب هر منطقه را ببندند و تعمیرات و یا تغییرات خود را انجام دهند.
جهت مشاهده انواع کلکتور به همراه مشخصات فنی بر روی لینک خرید کلکتور از دیجیکالا بزنید
روش نصب کلکتور
کلکتورها را معمولا در یک جعبه نصب میکنند که به جعبه کلکتور شهرت دارد. این جعبهها دارای دو پایه در پایین و دو پایه در بالا هستند که هر کدام با یک بست مخصوص کلکتور را نگه میدارند.
قبل از اینکه کلکتور در جعبه بسته شود باید ابتدا مکان مناسبی برای نصب جعبه کلکتور در نظر گرفته شود. معمولا جعبه کلکتور را در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و یا تراس ساختمان نصب میکنند و دلیل آن هم در دسترس بودن جعبه کلکتور است.
همچنین در نصب جعبه کلکتور باید در نظر گرفته شود که مکان نصب نباید زیاد تاریک، نم دار و سست باشد. ضمنا در زیر اتصالات گاز و برق هم نباید نصب شود.
زیر جعبه کلکتور تا کف ساختمان بین 15 تا 20 سانتیمتر باید ارتفاع داشته باشد و جعبه باید کاملا بصورت تراز نصب شود.
برای نصب تراز جعبه کلکتور باید ابتدا بوسیله آجر و یا هر مصالح دیگری زیر کلکتور تنظیم شود و پس از تراز شدن آن با استفاده از گچ و یا شن و سیمان جعبه در جای خود محکم شود. البته برخی از جعبههای کلکتور خودشان پایه دارند.
قبل از نصب جعبه بهتر است کلکتورها آماده شوند و درون جعبه اتصال داده شوند.
ضمن اینکه ارتفاع گفته شده برای زیر جعبه کلکتور به این دلیل است که لولههایی که انشعاب گرفته میشود بتوانند جایی برای خم کاری و ورود به کلکتور داشته باشند و در این حین از بدنه کلکتور و ساختمان لولهها بیرون نزنند.
سرهم کردن و جمع کردن کلکتور
کلکتور به خودی خود کارایی ندارد و باید با توجه به محاسباتی که انجام میشود کلکتور آماده بهرهبرداری شود. برای این کار باید ابتدا محاسبه کنید که یک کلکتور با چه ضخامت و با چه میزان خروجی نیاز دارید؟
کلتور شما به چه میزان ورودی آب نیاز دارد و خروجیهای آب باید از هر انشعاب چقدر باشد و نهایتا نکته آخر اینکه در ساختمان آیا لولهکشی گرمایشی هم وجود دارد یا خیر. این به دلیل گرفتن انشعاب اضافی از کلکتور برای ورودی آب گرمایش میباشد.
معمولا سادهترین راه برای تعیین و انتخاب کلکتور میزان انشعابهای مورد نیاز و قطر لولههای مورد نظر برای لولهکشی میباشد.
کلکتور به شکلی طراحی میشود که در هر دو سمت امکان اتصال لولههای ورودی آب گرم و سرد وجود دارد.
این وسیله زمانی که برای اجرای لولهکشی آب گرم و سرد مورد استفاده قرار میگیرد تنها از یک سمت به لوله اصلی اتصال داده میشود و سمت دیگر آن با درپوشهای مخصوص کلکتوری بسته میشود.
اما زمانی که نیاز باشد در اختمان لولهکشی گرمایش هم انجام شود از سمت دیگر کلکتوری که آب اصلی شهر به آن متصل شده است یک خروجی دیگر هم برای پکیج و یا آبگرمکن گرفته میشود.
اتصال لولههای اصلی مانند لوله اصلی شهر به کلکتور توسط شیرهای زانویی کلکتور و یا زانوهای کلکتوری انجام میشود.
معمولا این زانوهای کلکتوری را از نوع والو دار انتخاب میکنند تا در صورت نیاز بتوانند ورود و یا خروج آب را کنترل کنند.
اتصالات کلکتور
لولههای ورودی آب اصلی و خروجی آب از کلکتورها معمولا در ابعاد 25 و 30 انتخاب میشوند و بسته به میزان انشعاب و خروجی کلکتور و بزرگی ساختمان این شیرها انتخاب میشوند.
هر چه میزان خروجی کلکتور بیشتر باشد قطر لوله بهتر است بالاتر یعنی 32 باشد اما اگر تعداد انشعابها یا خروجیها کم باشد همان انشعاب 25 یا حتی 20 کفایت میکند.
مثلا اگر کلکتور ما در ساختمان دارای 8 یا 10 انشعاب باشد بهتر است از زانویی 32 و لوله 32 استفاده کنیم تا افت فشار و دبی نداشته باشیم.
اما اگر تعداد انشعاب 4 یا 5 انشعاب باشد انتخاب قطر لوله و زانویی بیش از 25 نیازی نیست. برای کلکتورهای 6 خروجی هم بسته به طول مسیر لولهکشی و نوع مصرفیها هم میتوانید لوله 32 و هم لوله 25 انتخاب کنید.
شیرهای خروجی به کلکتور نیز در دو نوع عموما در بازار وجود دارند.
شیرهایی که از نوع مهره ماسورهای و یا پرسی هستند نوع اول هستند.
این شیرها در مسیر اتصال خود به لوله دو اورینگ و یک روکش پرسی دارند.
پس از اینکه سر لوله با دستگاه کالیبره لوله اصلاح شد معمولا با مواد لیز کننده لوله در این شیرها با فشار وارد میشود به نحوی که تا انتها یعنی جایگاه سوراخی که بر روی پوشش فلزی مشخص شده لوله وارد میشود و بعدا با دستگاه پرس لوله این روکش فلزی پرس میشود.
شیر کلکتوری مهره ماسورهای
اگر شیر از نوع اول باشد در صورتیکه نیاز به تعویض والو باشد باید به کلی والو را تعویض کنید زیرا پرس سر لوله امکان باز کردن لوله را دیگر به شما نخواهد داد و کار باز کردن آن بسیار دشوار است.
نوع دوم شیرها یا والوها به والوهای و یا کوپلی شهرت دارند.
این شیرها هم در مسیر خود دو اورینگ دارند با این تفاوت که یک واشر فلزی بر روی لوله قرار میگیرد تا در زمان اتصال لوله به والو این واشر فلزی پشت لوله و درون مهره قرار گرفته و به محل مورد نظر سفت میشود.
این واشر اجازه رها شدن مهره را نخواهد داد.
شیر کلکتوری کوپلی
البته برای اتصال لوله در روش دوم یعنی کوپلی بسیار اهمیت دارد باید حتما مراقب باشید که ابتدا مهره و بعدا واشر فلزی باید درون لوله قرار بگیرد و بعدا لوله به محل اتصال لوله، وارد شود تا امکان تعبیه واشر و مهره باشد.
شیرهای کلکتوری معمولا در اندازه های 16 و 20 در بازار موجود میباشند که این موضوع بدین مفهوم است که برای لولهکشی خانه شما میتوانید لولهکشی آب سرد و گرم و یا لولهکشی گرمایش خانه را با لولههای 16 یا 20 و یا بصورت تلفیقی از این دو انتخاب کنید.
البته روش مرسومتر استفاده از لوله 16 به دلیل فشار بالاتر و ضخامت کمتر است.
مشاهده انواع کلکتور به همراه مشخصات فنی و قیمت در دیجیکالا
کلکتور آب گرم و سرد ساختمان
کلکتورهای آب گرم و سرد را تا حدود زیادی با توضیحات بالا متوجه شدید که باید چگونه انتخاب شوند. اما تفاوت اساسی کلکتورهای آب گرم و سرد با کلکتورهای گرمایشی در این است که کلکتور ورودی آب اصلی شهر همان کلکتور آب سرد ساختمان میباشد.
به این صورت شما باید ابتدا ورودی اصلی ساختمان را به زانویی کلکتور آب سرد ساختمان اتصال دهید و از سمت دیگر آن باید حتما دوباره انشعابی دریافت شود تا به سمت آبگرمکن و یا پکیج ارسال شود زیرا نیاز به آب گرم خواهیم داشت.
سپس از پکیج یا آبگرمکن خروجی که دریافت میشود بدون هیچ انشعابی باید به ورودی کلکتور آب گرم اتصال داده شود و انتهای کلکتور آب گرم بسته شود.
سپس از انشعابهای آب سرد لولهکشی آب سرد ساختمان انجام میشود و برای لولهکشی آب گرم از
انشعابهای کلکتور گرم استفاده میشود. معمولا برای لولهکشی هر قسمت از ساختمان دو انشعاب آب گرم و سرد در کنار هم اجرا میشوند.
کلکتور آب گرمایشی خانه
کلکتورهای آب گرمایشی خانه به دو صورت تهیه میشوند. کلکتور گرمایش از کف و کلکتور رادیاتوری
آنچه اهمیت دارد این است که بدانید کلکتورهای گرمایش خانه به جای آب سرد و گرم به آب رفت و برگشت تقسیم میشوند
کلکتور آب رفت همان آب گرم ما است که معمولا در بالا نصب میشود و کلکتور آب برگشت یا همان سرد در پایین جعبه کلکتور بسته میشود.
این کلکتورها تنها دارای یک ورودی اصلی در یک سمت خود هستند.
کلکتور آب رفت آب گرم تهیه شده را از زیر پکیج دریافت میکند و به سمت رادیاتورها و یا لولههای گرمایش از کف ارسال میکند و کلکتور برگشت آبی که سرد شده و توسط موتور پکیج از مدار در حال برگشت هست را از مسیرهای مختلف جمعآوری و به سمت پکیج و زیر پکیج هدایت میکند.
تفاوتی که در لولهکشی آب گرم و سرد و لولهکشی گرمایش در روش کلکتوری وجود دارد این است که تمامی مسیرهای لولهکشی باید تقریبا به یک اندازه متراژ داشته باشند.
مثلا رادیاتور در هر منطقهای که قرار گرفته تفاوتی ندارد ولی طول لوله رفت همه این رادیاتورها و لوله برگشت همه رادیاتورها باید مثلا حدود 8 متر باشد.
اگر طول یک لوله بلندتر گرفته شود رادیاتور دورتر سردتر خواهد بود و اگر یک مسیر کوتاه در نظر گرفته شود مسیرکوتاه به حالت بای پاس عمل خواهد کرد و به شدت داغ خواهد شد.
نکته دیگر اینکه هر دو کلکتور آب رفت و برگشت در انتها بوسیله یک درپوش کلکتوری بسته میشوند.
کلکتور آب گرمایش از کف
کلکتورهای گرمایش از کف تفاوتهایی را با کلکتورهای دیگر مدارها دارند. این کلکتورها به همراه یک دبی سنج و یک شیر تنظیم جریان بصورت یک تکه و سرهم شده در بازار موجود میباشند.
دلیل استفاده از دبی سنج و شیر تنظیم جریان حساسیت بالای لولههای گرمایش از کف است که باید بصورت بالانس و یکنواخت آب را در سیستم به گردش در بیاورند.
در انتهای کلکتور هم یک شیر هواگیری نصب میشود که بر روی کلکتورهای آماده از قبل تعبیه شده و یا باید بعدا خریداری و تعبیه شود.
شیر هواگیری اهمیت فوقالعاده زیادی در گرمایش از کف دارد و در زمانهای مختلف برای هواگیری و بهبود عملکرد گرمایش از کف باید از ان کمک گرفت. این شیر هواگیری معمولا بصورت اتوماتیک عمل میکند.
کلکتورهای گرمایش از کف بصورت زوج و آماده به فروش میرسند. این کلکتورها دارای شیرهای اتوماتیک هستند نیازی به نصب شیر ندارند.
کلکتور گرمایش از کف
شیرکلکتور گرمایش از کف با شیرهای والو دار سایر کلکتورهای متفاوت است ولی در هر صورت آن هم برای قطرهای مختلف لوله وجود دارد.
این شیر را درست در همان ابتدای کلکتور نصب میکنیم. البته برخی از افراد شیر برقی به جای یان شیرها نصب میکنند.
نکته مهمی که وجود دارد اشتباه رایج بسیاری از اساتید لولهکشی در انتخاب کلکتور گرمایش از کف است.
کلکتورهای معمولی هرچند کمی کاهش هزینه در ابتدا برای مصرف کننده به همراه دارد ولی به دلیل اینکه کنترلهای لازم در آن انجام نمیشود و فشار زیادی که به لولهها وارد میشود در طول زمان باعث استهلاک شدید و صدمات جبران ناپذیر به لولهها و از بین رفتن تمامی هزینهها خواهد شد.
هرچند در همان ابتدا هم میزان انرژی بیشتری برای گرمایش نیاز دارند.
نصب و راهاندازی سیستم کلکتورها و لولهکشی از نوع کلکتوری بسیار مورد توجه مشتریان و مردم عادی و همچنین مورد توصیه مهندسین تاسیسات میباشد.
استفاده از این سیستم بخصوص اگر همراه با لولهکشی زیر سقفی آب گرم و سرد ساختمان باشد باعث میشود تا در هزینههای تعمیر و نگهداری ساختمان از نظر تاسیسات بسیار صرفهجویی شود.
مشاهده انواع کلکتور به همراه مشخصات فنی و قیمت در دیجیکالا
در کلیپ زیر نصب یکی از کلکتورهای انجام شده توسط همکاران ما را مشاهده میکنید.
شما هم اگر سوال و ابهامی در خصوص لولهکشی کلکتوری و یا نیاز به خدمات لولهکشی کلکتوری دارید میتوانید با کارشناسان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته تماس بگیرید و در کمترین زمان بهترین خدمات را دریافت نمایید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصسوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.
ضمانت جبران خدمات
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.
اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
ممنون میشم اگه سوالم را جواب بدید
بنده از همکاران خودتون هستم البته تو شهرستان کار میکنم
میخاستم بدونم برای منازل مسکونی دوبلکس ک دو طبقه دارند برای سیستم گرمایشش باید ۲ تا کلکتور یکی پایین و یکی بالا درنظر بگیریم؟
اگه اینطوره برای کلکتور دوم از کجا ورودی خروجی بگیریم؟از کلکتور پایین بگیریم یا انشعاب بگیریم؟ممنون میشم جواب بدید تشکر
در صورت امکان تعویض کلکتور ها می توانید با محاسبه میزان دبی - کلکتور مناسب را خریداری کرده و جایگزین نمود- بابت نشتی کار نیاز به بررسی دارد
یکی از اتصالات کلکتور نشتی دارد چه باید کرد وجه کسی میتواند انرا بر طرف کند
جسارتا من یکی از رادیاتورهای منزلم دچار نشتی آب از داخل دیوار است
واسه اینکه بتونم آب ورودی به این رادیاتور قطع کنم از چه روشی میتونم متوجه بشم که کدام شیر کلکتور مخصوص این رادیاتور است ضمنا زمان روشن بودن پکیج روی حال گرما این رادیاتور آبش سرد است
برای انشعاب ۱۳ خروجه شوفاژ دیواری چه سایز کلکتور مناسب است
گرمایش از کف داریم که روی کلکتور رفت فلومتر نصب است و رو کلکتور برگشت شیر هر منطقه. در یکی از زون ها اب جریان ندارد در حال که شیر ان هم باز است . علت چیست ایا فلومتر هم باز و بسته می شود و ممکن است از ان باشد
با تشکر جوادی
چه مزیتی داره؟
همینطور در آب مصرفی هم اگر تنها از لوله واتصالات شیر توالت نشتی داشتین نیازی به بستن کل شیر ندارین فقط توالت رواز کلیکتور بسته واز شیرهای دیگر میتوانیداستفاده کنید
میشه کلکتور رو حذف کرد؟
اخیرا یکی از دوستام آپارتمانشو لوله کشی پکیج کرده بود که نصابش از کلکتور استفاده نکرده بودن.
یک کلکتور 5 b چند خروجی دراد؟
اگر جعبه ی کلکتور در سرویس بهداشتی نصب شود که پشت آن اتاق باشد امکان نشت رطوبت وجود ندارد؟
3 تا از رادیاتورها فاصلشون تا کلکتور یکی 14دیگری12و دیگری 18 متر هستش، 2 تا دیگه هم فاصلشون تا کلکتور ، یکیش 4 ودیگری 6 متر هستش و حوله خشک کن هم فاصلش تا کلکتور 7 متر هستش، نظر شما کارشناسان محترم چیه، لطفا راهنماییم کنید، با تشکر
بله تمامی شیرهای روی کلکتور باید باز باشند و بستگی به مساحت منزل و قدرت پمپ حداقل گرم شدن نیم ساعت طول می کشد.
اما در ابتدا کلکتور رفت شما به طور کامل داغ میشود
ممنون میشم راهنمایی کنید .
منظور از ۱.۲ در "۱۱.۴ در مشخصات کلکتور چیست؟ و کدام مشخصات کلکتور مناسبتره
لطف بفرمایید بگویید شیرهای پروانه ای جهت نصب برروی کلکتور باید رزوها را از تفلون مایع استفاده شود یا اینکه میتوان از نفلون هم استفاده کرد جهت تست زیر فشار نشتی ندهند
برای انشعاب 13 رادیاتور میتوان داخل یک جعبه کلکتور دو کلکتور ۶b و 7b گذاشت؟
برای ۱ رادیاتور میتوان یک کلکتور ۱۱ b گذاشت?
لطفا بفرمایین اگه یه رادیاتور را در طبقه بالا که دوبلکس هست نصب کنیم و کلکتور و پکیج طبقه پایین باشن مشکلی پیش نماید و جواب میده ارتفاع حدود ۳ متر تا کلکتور پایین ؟ ممنون بابت همه راهنماییاتون
ممنون از پیج خوبتون
بنده یه مشکلی داشتم اگه راهنماییم کنید ممنون میشم.
شیر اصلی کلکتور منزل ما از محل باز و بستش( یعنی وسط شیر) چکه میکنه. میخواستم بدونم راه حلی برای رفع چکش وجود داره یا باید تعویض بشه؟
حداکثر فاصله کلکتور از پکیج دیواری چند متر باشد وایا جعبه در وسط هال قرار می گیرد
وقت بخیر
سایز کلکتور چه طوری محاسبه کنم
مثلا برای یه واحد ۱۳۰ متری که ۸ تا مصرف کننده گرمایش داره با لوله ۵لایه ۱۶،کلکتور چند اینچ کافیه؟
همه شیرهای کلکتور بازه پکیج هم روشنه ولی کف خونه سرده
ضمن اینکه ممنونم از راهنماییهاتون.
چون درجه بار پکیج هر 3/4روزی به1یا زیر1میرسید، همه ی شیر کلکتوریهارو بستم تا ببینم نشتی داره یا نه(گرمایش از کفه)
که بازم چون درج افتاد، متوجه شدم که نشتی خارجی نداره.
مشکلی که فعلا برام پیش اومده اینه که همه ی شیر کلکتور هام شروع به نشتی کردن. خواستم بفرمایید برای نشتی میشه کاری کرد؟ ممنونم.
ممنون و سپاسگزارم برای انرژی که می گذارید
دویست متر مربع بنا داریم که تقسیمش کردیم به ۱۲ پارت و هر پارت ۱۵۰ متر طول لوله پنج لایه سایز ۱۶ بصورت حلزونی خوابوندیم
فاصله پکیج تا کلکتور هم ۲۰ متره
۱-چه سایز کلکتوری باید تعبیه کنیم؟
۲-چون محیط و عملکرد گرمایش از کف صنعتی هست از کلکتور دست ساز و جوشی استفاده کنیم یا استیل یا چی...؟
۳-آیا پکیج زمینی ۱۶۰۰۰۰ مناسب هست برای این کار؟ یا پیشنهاد دیگه ای دارید؟
لطف و بزرگواری میفرمایید و از راهنماییتون متشکرم...
طبقه اول هستم از چهار طبقه
لوله کشی و سرویس رادیات جدید است.
از 6 رادیات 2 تا کاملا سرد است.
موتور خانه لوله رفت و برگشت گرم و دما 65 است.
در داخل واحد لوله آمد داغ و لوله برکشت سرد است
لطفا میتونید راهنمایی کنید علت سرد بودن رادیات چیست.
هواگیری شده و حوله خشک کن حمام را نیز بستم
در دستشویی آپارتمان در روشویی آب سرد و گرم وجود دارد، ولی شیر توالت هردو آب سرد است و ورودی فلاش تانک هم آب گرم رفته است، رفع این مشکل از انشعاب کلکتور انجام میشود یا خیر
با تشکر از راهنمایی های شما
1. **بررسی اتصالات در کلکتور**: ابتدا باید کلکتور را بررسی کنید تا مشخص شود آیا اشتباهی در اتصالات آب گرم و سرد به شیرهای توالت و فلاش تانک وجود دارد یا خیر.
2. **جابجایی لولهها**: اگر اتصالات نادرست باشند، باید لولههای آب سرد و گرم را در محل مناسب جابجا کنید. برای توالت، معمولاً فقط به آب سرد نیاز است، بنابراین ورودی فلاش تانک باید به لوله آب سرد متصل شود.
3. **استفاده از خدمات متخصص**: اگر در انجام این کارها مطمئن نیستید یا تجربه کافی ندارید، بهتر است از یک متخصص تاسیسات کمک بگیرید تا اطمینان حاصل شود که اتصالات به درستی و ایمن انجام میشوند.
4. **بررسی سایر اتصالات**: اطمینان حاصل کنید که همه اتصالات دیگر نیز درست انجام شدهاند تا از هرگونه مشکل دیگری در آینده جلوگیری شود.
با انجام این مراحل، میتوانید مشکل را برطرف کرده و اطمینان حاصل کنید که همه شیرها به درستی به لولههای آب گرم و سرد متصل شدهاند. امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید باشد.
ولی آب گرم در کلکتور جریان ندارد؟ چه باید کرد؟
سپاس...
وقتی در سیستم گرمایش از کف آب گرم در کلکتور جریان ندارد، چند مرحله وجود دارد که میتوانید بررسی کنید:
1. **چک کردن ترموستات**: اولین قدم، بررسی ترموستات هست. مطمئن شوید که روشن و تنظیمات دما درست باشد.
2. **بازبینی پمپ گرمایش**: اگر پمپ آب گرم کار نکند، آب گرم نمیتواند در سیستم جریان یابد. بررسی کنید که آیا پمپ روشن است و به درستی کار میکند.
3. **بررسی شیرهای کلکتور**: ممکن است شیرهای روی کلکتور بسته باشند. این شیرها باید باز باشند تا آب بتواند جریان یابد.
4. **چک کردن برای گرفتگی یا هواگیری**: گاهی اوقات هواگیری یا گرفتگی در لولهها میتواند جریان آب را مختل کند. بررسی کنید که آیا نیاز به هواگیری یا تمیز کردن سیستم وجود دارد.
5. **بررسی منبع آب گرم**: اطمینان حاصل کنید که منبع آب گرم (مانند دیگ گرمایشی) به درستی کار میکند و دمای آب مناسب است.
اگر پس از این بررسیها همچنان مشکل حل نشد، بهتر است با یک تکنسین متخصص تاسیسات تماس بگیرید تا به صورت حضوری سیستم را بررسی کند. امیدوارم این مراحل بتوانند به حل مشکل کمک کنند!
چون از چندتا از اتاقهای خونه استفاده نمیشه برای کاهش مصرف گاز پکیج اگه شیر کلکتورهای مربوطه را ببندیم تاثیر گذار هست یا نه
بله تاثیر داره
ما میخوایم جعبه کلکتور رو در آشپزخونه در قسمت پنتری بذاریم. حالا سوال من اینه ک آیا جعبه و لوله ها گرما خواهند داشت یا نه؟ تو خونه ی فعلی مون لوله ها آزاد هستن و داخل جعبه نیستن و گرمای لوله ها داخل کابینت رو حسابی گرم میکنه
میخوام ببینم وقتی داخل جعبه باشن بازم گرما میدن ب محیط اطراف یا نه؟ چون تو پنتری مواد غذایی و حبوبات قرار میگیره و گرما باعث خراب شدن اونا میشه
اگر بخواهید جعبه کلکتور را در آشپزخانه و در قسمت پنتری قرار دهید، چند نکته مهم وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
1. **گرمای لولهها**: بله، لولههای کلکتور معمولاً گرما تولید میکنند، به خصوص اگر لولههای آب گرم باشند. این گرما میتواند به محیط اطراف منتقل شود.
2. **عایقبندی**: برای جلوگیری از انتقال گرما به مواد غذایی و حبوبات در پنتری، توصیه میشود که جعبه کلکتور و لولهها به خوبی عایقبندی شوند. استفاده از مواد عایق مناسب میتواند گرمای لولهها را محدود کرده و از گرم شدن بیش از حد محیط پنتری جلوگیری کند.
3. **طراحی مناسب**: اطمینان حاصل کنید که طراحی جعبه کلکتور به گونهای است که گردش هوا مناسبی داشته باشد. این امر به تهویه مناسب کمک کرده و از افزایش دمای داخلی جلوگیری میکند.
4. **بررسی توسط متخصص**: قبل از اجرای طرح، توصیه میکنم که با یک متخصص تاسیسات مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که همه جوانب در نظر گرفته شدهاند و راهحل مناسبی انتخاب شود.
امیدوارم این توضیحات به شما کمک کنه!
انتخاب قطر بزرگتر برای لوله (مثلاً از 2 اینچ به 3 اینچ) هم میتواند به افزایش فشار آب در طبقات بالاتر کمک کند، زیرا امکان عبور آب بیشتری را فراهم میآورد و مقاومت کمتری در برابر جریان آب ایجاد میکند.
با این حال، لازم است قبل از اجرای هرگونه تغییر، با یک متخصص یا مهندس تاسیسات مشورت کنید تا از انتخاب اندازه و متریال مناسب برای سیستم آبرسانی خود اطمینان حاصل کنید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که کلیه کارهای نصب توسط تیمی حرفهای انجام شود تا از ایمنی و کارایی بالای سیستم لوله کشی مطمئن شوید.