در ادامه مطلب باز و بستن و جابجایی کابین و اتاقک دوش حمام قصد داریم تا این بار با رویکردی آموزشی در خصوص نحوه تعویض، تعمیر اتاق و کابین دوش حمام صحبت کنیم.
بصورت کلی گفته شد که اتاقک دوش حمام با کابین دوش متفاوت هستند، کابین دوش اتاقی یک تکه و با امکانات تمام سر خود است ولی اتاقک دوش به صورت منفک و معمولا بدون داشتن تجیزات اضافی است.
دلیل اصلی استفاده از این کابینها و اتاقکها عدم نفوذ آب به بیرون از اتاقک و یا کابین به هر دلیل میباشد.
با توجه به این نکته به عمده مشکلات مربوطه به کابین و اتاقک دوش میپردازیم و شرایط تعمیر آن را با هم مرور میکنیم.
نمونه کابین دوش
مشکلات رایج کابین و اتاقک دوش
- از زیر اتاقک یا کابین آب بیرون می زند:
یکی از شایعترین مشکلات کابینهای دوش و اتاقکهای دوش بیرون زدن آب از زیر آنها است. این مشکل در هر دو دیده نمیشود و عمدتاً مرتبط با کابین دوش است.
علت این مشکل تنها یک چیز است: عدم انتقال آب کابین به درون فاضلاب.
با توجه با این گفته به نظر می رسد کار عیبیابی تمام شده، ولی در هر صورت شما باید دلیل اینکه آب از زیر کابین یا اتاقک بیرون میزند را مشخص کنید.
البته در اتاقک دوش هم مشکل گرفتگی فاضلاب دیده میشود، ولی رسیدگی به این مشکل بسیار سادهتر است.
- بیرون زدن آب از اتاقک دوش:
در اتاقک دوش به دلیل اینکه اتاقک دارای کفی نیست و معمولاً راه فاضلاب مستقل دارد، اگر آب از زیر اتاقک بیرون بزند، مشکل از فاضلاب نمیتواند باشد.
در نتیجه دلیل اصلی آن عدم آب بندی زیر درب یا دیوارههای اتاقک است.
برای رفع مشکل اتاقک احتمالاً چسب آببندی زیر درب ول کرده است و یا سوراخی زیر آن ایجاد شده است.
برای تعمیر آن کافیست چسب را کمی تراش بدهید تا چسبهای شل شده و خراب شده پاک شوند و هر چه چسب بر روی زمین است تمیز کنید.
سپس با استفاده از چسب آکواریوم یا سیلیکونی به خوبی زیر درب را با چسب پر کنید تا نشتی بر طرف شود.
به منظور تهیه چسب سیلیکونی بر روی لینک خرید چسب سیلیکونی از دیجی کالا بزنید.
این عیب ممکن است از دیوارههای اتاقک و یا حتی سقف اتاقک در صورتیکه اتاقک سقف داشته باشد، هم دیده شود که باز هم این مشکل به همین روش حل شدنی خواهد بود.
- نشتی از زیر کابین دوش:
اما اگر از زیر کابین دوش اتاقک نشتی داشته باشیم مشکل تنها از باز شدن درزها نمیتواند باشد.
یکی از دلایل میتواند باز شدن درزهای شیشهها باشد، که البته خیلی به ندرت دیده میشود و راه تعمیر آن هم استفاده از چسب سیلیکونی بعد از تمیز کردن چسبهای قبلی است.
کابین دوش از یک کفی بهرهمند است و این کفی یک سیستم فاضلاب مستقل دارد، که بواسطه یک سیفون و یک شیلنگ آب را به فاضلاب هدایت میکند.
به همین دلیل اگر سیفون کابین دوش خراب باشد، شیلنگ پاره و یا تا شده باشد و یا فاضلاب گرفته باشد، می تواند باعث شود که آب به بیرون نفوذ کند و نشتی داشته باشد.
بخصوص اینکه معمولاً کابین را در هر جا قرار دهند، کفی آن را به زمین با چسب آببندی نمیکنند و در نتیجه آب خیلی راحت از زیر آن بیرون میزند.
در صورت نیاز به تهیه چسب آب بندی لینک خرید چسب آب بندی از دیجی کالا را لمس کنید.
برای بررسی این موضوع نیاز است که کابین جابهجا شود. به همین دلیل باید به آرامی کابین را کمی خم کنید و نفر دیگر از زیر بررسی کند که مشکل از کدام ناحیه است.
اگر هر یک از موارد فوق یکی پاره شدن لوله خرطومی، تا شدن لوله، شکستن سیفون و یا گرفتگی فاضلاب بود، باید سیفون را باز کنید و کابین دوش را از جای خود بردارید.
در صورتی که حمام جای کافی دارد، کابین را بدون اینکه باز کنید در همان محل به آرامی بخوابانید و راه فاضلاب آن را کامل باز کنید و تمیز کنید.
چنانچه سیفون شکسته باشد، باید یک سیفون جدید برای آن تهیه و به جای آن اتصال دهید.
اما اگر لوله خرطومی هم پاره شده باشد، تنها راه آن تعویض لوله خرطومی است که معمولا به همراه سیفون میباشد و بهتر است هر دو را تعویض کنید.
اما اگر فاضلاب گرفته باشد باید ابتدا با استفاده از فنر و یا هر ابزار دیگر فاضلاب باز شود و بعداً دوباره لوله خرطومی وارد فاضلاب شود.
در صورت نیاز به تهیه فنر لوله بازکنی لینک خرید فنر لوله بازکنی از دیجی کالا را لمس کنید.
برای تعویض لوله خرطومی در نظر داشته باشید که، معمولا این لوله وقتی وارد فاضلاب میشود در اطراف آن با چسب سیلیکونی آببندی میشود.
اگر چنین بود، ابتدا با کاتر به آرامی چسبها را برش دهید تا لوله خارج شود.
در انتها هم به یاد داشته باشید که باید دوباره با استفاده از همین چسب سیلیکونی یا آکواریوم دوباره اطراف لوله خرطومی آببندی شود.
سپس به آرامی باید کابین را در جای خود قرار دهید و نفر دوم باید از زیر لوله خرطومی را به شکلی هدایت کند که تا نشود و یا بر اثر فشار له نشود.
کابین نیازی به آببندی ندارد، درست بر خلاف اتاقک دوش که باید حتماً آببندی شود. برای دسترسی و تهیه چسب آکواریوم بر روی لینک خرید چسب آکواریوم از دیجی کالا بزنید.
- از دوش آب نمی آید:
ابتدا باید بررسی کنید که آیا مشکل تنها از دوش حمام است یا سایر مناطق هم به همین شکل است.
اگر مطمئن شدید که آب دوش خراب است، برای تعمیر دوش اتاقک بهتر است مقاله تعمیر و نصب دوش حمام را مطالعه فرمایید.
زیرا دوش داخل اتاقک همان دوش حمام است و تفاوتی در اجرا با سایر دوشها ندارد. اما دوش کابین حمام کمی تفاوت دارد.
این دوشها هر چند از همه نظر شبیه دوشهای حمام هستند، ولی معمولاً بواسطه یک رابط به دوش اتصال داده میشوند.
همانطور که در مطلب تعمیر سری دوش حمام گفتیم، برای اطمینان از عدم گرفتگی و رسوب گرفتن دوش باید ابتدا سری دوش و سپس صافی دوش را باز کنید و بررسی کنید.
اگر این دو مشکلی نداشت، باید به سراغ مغزی دوش بروید و اگر باز هم مشکل حل نشد، باید دوش را باز کنید و رابط بین کابین و لولهکشی بیرون کابین را بررسی کنید.
گاهی رسوبات لوله در پشت شیر دوش و یا پشت لوله رابط کابین گیر میکنند و مانعی برای حرکت آب هستند. با حذف این رسوبات مشکل حل خواهد شد.
چنانچه قصد تهیه دوش حمام را دارید، بر روی لینک خرید دوش حمام از دیجی کالا بزنید.
شکستگی شیشه کابین یا اتاقک دوش
تعویض و تعمیر شیشه اتاقک شکسته
شیشههای اتاقک دوش معمولاً بصورت مجزا طراحی میشوند و یا بصورت مستقل و یا با استفاده از یک چهارچوب مشخص در کنار هم قرار میگیرند.
این شیشهها یا تا سقف ادامه داده میشوند و یا با تعبیه یک شیشه بر روی آنها سقف دار میشوند. حال اگر به هر دلیل یکی از این شیشهها ترک بردارد و یا بشکند چه باید کرد؟
اگر مشکل ترک باشد با استفاده از همان چسبهای سیلیکونی بسته به اندازه ترک میتوانید موقتاً آنها را آببندی کنید و تا مدتی از آنها استفاده کنید.
اما اگر ترک عمیق باشد و یا شیشه شکسته باشد باید تعویض شود. برای تعویض این شیشهها ابتدا باید شیشه را (چه گارد یا چهارچوب داشته باشد چه نداشته باشد)، از کف حمام جدا کنیم.
اینکار را با استفاده از یک تیغ یا کاتر انجام میدهیم و به آرامی چسب را میتراشیم. سپس باید بستهای اطراف آن را باز کنید.
بسته به اینکه کدام یک از دیوارهای شیشههای و یا درب اتاقک باشد، اتصال آنها ممکن است بصورت خشابی و یا با استفاده از بستهای مخصوص باشد.
اگر اتصال بصورت خشابی بود، باید ابتدا با استفاده از بستهای کناری اتصال شیشه را به سایر شیشهها جدا کنید و شیشه را کامل بردارید.
سپس با جدا کردن یکی از چهارچوبها، شیشه را بصورت خشابی از جای خود خارج کنید. چنانچه اطراف شیشه چسب دارد، باید چسبها تراشیده شود.
سپس شیشههایی با جنس و مشخصات و اندازه همان شیشه جایگزین میکنیم و اطراف آن را با چسب میپوشانیم.
حالا شیشه یا دیوار شیشهای را در جای خود قرار میدهیم و بستهای کناری آن را اتصال میدهیم.
در نظر داشته باشید که معمولاً این شیشهها لاستیکهایی برای آب بندی دارند و یا با همان چسب سیلیکونی باید آببندی شوند.
اما اگر درب اتاقک شکسته باشد، باید ابتدا دید که درب از نوع لولایی ویا ریلی و یا کشویی است. در هر صورت این دربها از یک لاستیک و یا واشر مخصوص برای آببندی بهره میگیرند.
اگر درب کشویی باشد، معمولاً در پشت و یا جلوی آن یک بست در پایین و بالا قرار دارد، که با باز کردن این بستها درب راحت برداشته میشود.
اگر درب تاشو باشد، معمولاً از بازوهایی برای این کار بهره گرفته، که باید بازوها را باز کنید و در انتها چنانچه درب ریلی باشد، هم مانند کشویی باید بستهای پشت ریل را باز کنید.
نمونه درب ریلی کابین دوش
در هر صورت تفاوت تعویض شیشه درب با شیشه دیواره اتاقک، در این است که معمولاً درب اتاقک دارای دستگیره است که در دو سوراخ در شیشه پیچ شده است.
اگر نیاز به این دستگیره دارید، باید در هنگام خرید شیشه جدید با شیشه بر این موضوع را مطرح کنید تا سوراخها بر اساس اندازه شما تعبیه شوند.
درب اتاقک بوسیله همان ریل، محفظه کشویی و یا با یک لاستیک آببندی شده است و نیازی به چسب ندارد.
تعمیر و تعویض شیشه کابین دوش
کابینهای دوش بصورت یک تکه هستند و به همین دلیل باز کردن شیشهها در این کابینها مشکلتر است. اما نکته مهم این است که تمامی کابینها را به سادگی میتوانید همانند اتاقک دوش از هم منفک کنید.
در صورت نیاز به تعمیر شیشه اگر شیشه با نواری بر روی کابین تعبیه شده و با باز کردن این نوار احتمال رها شدن شیشه هست، که نیاز به باز کردن کابین نیست.
به راحتی این نوار را باز میکنید که معمولاً یا پیچ شده و یا با بستهایی اتصال داده شده است، سپس چسب اطراف بیرون شیشه را به خوبی تراش میدهید و شیشه را خارج و تعویض میکنید.
اما اگر شیشهها از رو باز نشوند، باید سقف کابین را بردارید تا دیوارهای کابین دوش آزاد شوند. سپس از داخل بست شیشهها و دیوارها را باز کنید تا دیوارها باز شوند.
سپس شیشه را با باز کردن رویه درب از جای خود خارج و با شیشه جدید جایگزین کنید. درب این کابینها هم مشابه سایر قسمتهای کابین باز میشود، مگر اینکه از با استفاده از دو لولا از سایر قسمت ها جدا شده باشد.
ترک و سوراخ شدن کف کابین
اتاقکهای دوش کفی ندارند و این مشکل تنها در کابین دوش اتفاق میافتد. به این صورت که به دلیل ضربه خوردن و یا سقوط برخی از اشیا قسمتی از کابین خش میخورد و یا سوراخ میشود.
این موضوع باعث نشتی کابین و نفوذ آب در زیر آن و احتمالاً جعبه ابزار آن میشود. چندین راه برای تعمیر شکستگی کابین دوش و یا گرفتن سوراخ کابین دوش وجود دارد.
اگر سوراخ خیلی ریز باشد، با همان چسب سیلیکونی میتوانید پس از خشک شدن کابین به خوبی سوراخ و یا ترک را پر کنید و منتظر بمانید تا خشک شود .
راه دیگر استفاده از خمیر نشت گیر لوله فاضلاب است. این خمیرها به نام خمیر اپوکسی شهرت دارند که باید بر روی سوراخ به خوبی تعبیه شوند و با یک نوار فایبرگلاس روی آنها پوشانده شود.
شما می توانید با لمس کردن لینک خرید خمیر اپوکسی از دیجی کالا به تهیه این خمیر اقدام کنید.
راه دیگر استفاده از چسبهای مخصوص سیلیکونی است، که به همراه نوعی نوار مخصوص در بازار وجود دارند. این چسبها را باید روی سوراخ و یا ترک بریزید و وصله یا نوار مخصوص را روی آن قرار دهید تا به خوبی محکم شود.
اما سادهترین راه این است که با بتونه مخصوص ضد آب ترک و یا سوراخ را پر کنید و سپس روی آن را با چسب سیلیکونی و رنگ روغنی هم رنگ کابین نقاشی کنید.
اگر قصد تهیه بتونه ضد آب را دارید، لینک خرید بتونه از دیجی کالا را لمس کنید.
پخش شدن بوی فاضلاب در کابین حمام
معمولاً این اتفاق زمانی میافتد که گرفتگی در مسیر فاضلاب کابین باشد. با استفاده از روشی که در بند نشتی آب از زیر کابین و اتاقک دوش گفته شد باید کابین را جابهجا کنید و فاضلاب آن را تمیز کنید.
در پروژه آقای بشارتی که توسط همکاران ما انجام شد، نحوه باز و بسته کردن کابین دوش و برطرف کردن بوی فاضلاب توضیح داده شد.
گرفتگی لوله خرطومی زیر کابین دوش
مشکلات و خرابیهای دیگر در کابین و اتاقک دوش بسیار کمتر دیده شدهاند اما، در هر صورت میتوان به مشکلاتی مانند موارد زیر اشاره کرد که تعمیر آنها کار دشواری نیست:
- باد کردن کاشیها که به دلیل نشتی کناره اتاقک
- لق بودن کابین به دلیل شکستن و یا کج شدن پایه کابین
- اتصال در برق کابین
- سوختن چراغهای کابین و ...
برخی از سوابق کاری ما مربوط به نصب، تعمیر، جابجایی یا تعویض جکوزی خانگی، کابین دوش و ...
نظر جناب آقای بشارتی در مورد تجربه استفاده از خدمات ما در زمینه نصب مجدد کابین دوش و توالت فرنگی
شما هم اگر نیاز به تعمیرکابین دوش حمام و یا اتاقک دوش حمام خود را دارید و یا برای این تعمیرات نیاز به مشاوره و یا طرح سوالی دارید با کاشناسان ما در گروه تعمیرات 24 ساعته در تماس باشید.
برای ثبت سفارش علاوه بر تماس تلفنی با مجموعه ما می توانید فرم مخصوص درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصص
از شیشه های معمولی برای ساخت کابین می شود استفاده کرد؟
خیر شیشه های مخصوص برای کابین دوش هست.
در حمام های کوچک هم می شود از کابین استفاده کرد؟
دلیل ورود سوسک به کابین دوش چیست؟
باید لوله فاضلاب کابین بررسی شود، احتمال دارد دور لوله باز باشد.
کاتریج شیر چند راهی مختص کابین سونا جکوزی که دارم خراب شده و فقط آب از دوش تلفنی میاد و عملا آب دوش سقفی و غیره کار نمیکنه
کسی میتونه کمک کنه
کارتریج شیر کابین دوشم خراب شده چطوری میتونم به تعمیرکار بدم تا تعویضش کنه
چسب آکواریم دور کف کابین دوش همش قارچ میزنه و کثیف میشه راهی هست که دیگه چسب استفاده نشه؟ و چه کار باید کرد؟