این روزها به هر خانه آپارتمانی که وارد می شوید مشکل افت فشار آب را ملاحظه می کنید که زندگی را برای ساکنین بسیار سخت کرده است. با توجه به ساخت و سازهای عظیم و افزایش رو به رشد جمعیت ساکن در شهر مشهد معضل کمبود فشار آب در این شهر نیز مشاهده می شود.
در چنین شرایطی تنها راه حل عملی نصب پمپ است. به همین دلیل ما تصمیم داریم تا در این مطلب انواع روش های نصب پمپ آب را برای شما توضیح داده و در نهایت نحوه نصب پمپ آب و منبع را به شما آموزش دهیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصانواع روش نصب پمپ آب
نصب پمپ آب خانگی یکی از بهترین روش ها برای جبران افت فشار آب در ساختمان است که معمولاً به 5 شیوه انجام می شود:
- نصب پمپ آب بعد از کنتور
یکی از ابتدایی ترین روش ها برای نصب پمپ آب این است که این وسیله را به صورت مستقیم بعد از کنتور آب وصل می کنند. برای این منظور پمپ آب را با کمک اتصالات مورد نیاز به لوله آب اصلی کنتور اتصال می دهند.
در دیدگاه عموم با این اقدام فشار آب ورودی به ساختمان چند برابر می شود، اما در حقیقت نصب پمپ آب به صورت مستقیم و بعد از کنتور چند ایراد مهم در پی دارد:
- به دلیل فشار زیاد آب شهری در پشت پمپ، کنتور و پمپ آب ساختمان به مرور خراب می شوند و مشکلات متعددی در سیل مکانیکی، فیبر و فنر پمپ ایجاد می شود.
- فشار آب ورودی به واحد همسایه ها به شدت افت پیدا می کند، چون پمپ تمام آب داخل لوله را به سمت خود پمپاژ می کند.
- مصرف آب واحد به زیاد می شود، چون کنتور مصرف پمپ را ثبت می کند.
- نصب پمپ آب بعد از کنتور باعث ایجاد فشار منفی در لوله های شهری می شود، در نتیجه شرایط برای نفوذ آب های آلوده به شبکه شهری فراهم می گردد.
به دلیل تمام علت های گفته شده نصب پمپ آب به صورت مستقیم بعد از کنتور نه تنها به ضرر مالک است، بلکه از لحاظ قانونی نیز غیرمجاز است و اگر توسط سازمان آب و فاضلاب شناسایی شود، مشمول جریمه خواهد شد.
اگر با وجود توضیحات داده شده هنوز هم فکر می کنید نصب پمپ آب بدون مخزن ذخیره اصولی و امکان پذیر است، پیشنهاد می کنیم مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.
- نصب پمپ آب به همراه مخزن تحت فشار
اصولی ترین روش برای استفاده از پمپ آب در ساختمان به همراه مخزن تحت فشار است. در این شیوه مخزن تحت فشار در حدفاصل پمپ و کنتور آب ساختمان قرار می گیرد. در این حالت مخزن تحت فشار نصب شده طول عمر پمپ را زیاد می کند.
نحوه نصب درست پمپ به همراه مخزن تحت فشار به این صورت است که ابتدا پمپ آب را به مخزن وصل کرده و سپس مخزن را به لوله های آب شهری اتصال می دهند. در ادامه از پنج راهه و کلید اتوماتیک جهت تنظیم زمان قطع و وصل پمپ آب استفاده می شود.
روش کار مخزن تحت فشار به این شکل است که وقتی مخزن پر از آب شود، دستور خاموش شدن پمپ آب را از طریق کلید اتوماتیک به پمپ صادر می کند و آب درون مخزن خود را به داخل لوله های ساختمان هدایت می کند. در نتیجه میزان مصرف برق پمپ به شکل چشم گیری کاهش پیدا کرده و از استهلاک زودهنگام پمپ جلوگیری می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر با چیستی مزخن تحت فشار و نحوه عملکرد آن پیشنهاد می کنیم مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.
- نصب پمپ آب به همراه منبع ذخیره و مخزن تحت فشار
یکی دیگر از حالت هایی که می توان برای نصب پمپ آب ساختمان در نظر گرفت این است که پمپ را به همراه منبع ذخیره و مخزن تحت فشار نصب کنیم. در این روش از تانکر یا منبع آب برای تامین آب ورودی به پمپ استفاده می شود. مخزن تحت فشار نیز به همراه کلید اتوماتیک به پمپ کمک می کند تا زمان روشن و خاموش شدن خود را کنترل کند.
به طور معمول در ساختمان هایی که میزان مصرف آب زیاد است، از این شیوه برای نصب پمپ استفاده می شود. چون تانکر یا منبع ذخیره قرار گرفته در مسیر پمپ آب می تواند همیشه مقداری آب برای مواقع ضروری در خود نگه دارد.
برای نصب پمپ آب به همراه منبع ذخیره و مخزن تحت فشار ابتدا تانکر یا منبع را به لوله آب ساختمان اتصال می دهند. بعد از آن پمپ آب را به همراه اتصالات به تانکر وصل می کنند و در نهایت مخزن تحت فشار را به همراه کلید اتوماتیک بر روی پمپ آب قرار می دهند.
- نصب پمپ آب به همراه منبع و ست کنترل
در صورتی که بخواهیم مخزن ذخیره تحت فشار را از سیستم لوله کشی پمپ آب خانکی حذف کنیم، باید بجای مخزن تحت فشار، کلید اتوماتیک و پنج راهه از منبع و ست کنترل استفاده نماییم. ست کنترل نیز یک تجهیز الکترونیکی است که به صورت خودکار زمان روشن و خاموش شدن پمپ را تنظیم می کند.
از آن طرف منبع ذخیره بین کنتور و پمپ آب قرار می گیرد تا از نصب مستقیم پمپ بر روی کنتور جلوگیری کند.
- نصب پمپ آب به همراه اینورتر
در ساختمان هایی بزرگ و برج های مسکونی که قرار است تعداد زیادی پمپ نصب و راه اندازی شوند، از تجهیزی به نام اینورتر استفاده می شود. اینورتر پمپ به منظور کنترل الکتروپمپ و نظارت بر خروجی و ورودی آب پمپ بکار گرفته می شود.
با کمک اینورتر نه تنها از آسیب دیدگی به تجهیزات و پمپ ها جلوگیری می شود، بلکه در مصرف انرژی پمپ نیز صرفه جویی خواهد شد.
اتصالات مورد نیاز برای نصب پمپ آب
برای نصب و راه اندازی پمپ آب و منبع به اتصالات و تجهیزات زیر نیاز خواهید داشت:
- یک دستگاه پمپ آب
- گیج تنظیم فشار برای نشان دادن سطح فشار پمپ
- پرشر سوئیچ یا کلید اتوماتیک
- پنج راهی برنجی
- تانکر ذخیره آب برای تغذیه پمپ
- شیرآلات مورد استفاده در ورودی و خروجی پمپ آب همچون شیر یکطرفه یا شیر خودکار
شیر یکطرفه از بازگشت آب به داخل سیستم پمپ جلوگیری می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه عملکرد شیر یکطرفه پیشنهاد می کنیم مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.
برای دسترسی به یک راهنمای جامع در خصوص انتخاب و خرید تجهیزات لازم به منظور نصب پمپ آب خانگی تماشای کلیپ زیر خالی از لطف نیست.
طریقه نصب پمپ آب تک فاز
پمپ آب خانگی یک پمپ تک فاز و از نوع گریز از مرکز است که برای نصب آن به یک جریان برق، یک ورودی و یک خروجی آب احتیاج داریم. در ادامه روش نصب پمپ آب را به صورت مرحله به مرحله توضیح می دهیم:
- اتصال برق پمپ آب
برای اتصال برق پمپ آب به سراغ جعبه تقسیم تعبیه شده بر روی پمپ آب می رویم. در داخل جعبه تقسیم پمپ آب یک کابل دو رشته ای قرار داد که باید به جریان برق ساختمان متصل شود. برای این منظور درب جعبه تقسیم را باز می کنیم تا مطمئن شویم کابل دو رشته ای در محل خود قرار دارد، سپس یک سیم برق از ساختمان گرفته و دو رشته آن را لخت می کنیم و در نهایت به کابل دو رشته ای پمپ اتصال می دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اتصال برق ورودی به پمپ آب تحت فشار کلیپ زیر را مشاهده کنید.
- قرار دادن اتصالات ورودی و خروجی بر روی پمپ آب
بعد از اینکه اتصال برق پمپ آب کامل شد، به سراغ وصل کردن اتصالات ورودی و خروجی پمپ آب می رویم. با توجه به نوع کاربری پمپ و محل نصب آن می توانیم از اتصالات پی وی سی یا فلزی استفاده کنیم. اتصالات ورودی و خروجی پمپ آب را با در نظر گرفتن سایز ورودی و خروجی پمپ انتخاب کرده و سپس آن ها را دورتادور با نوار تفلون می پیچانیم. در نهایت اتصالات را به ورودی و خروجی پمپ وصل می کنیم.
در کلیپ زیر آقای مهندس اسماعیلی برای شما توضیح می دهند که نحوه قرارگیری اتصالات در خروجی پمپ آب به چه صورت است. مشاهده این کلیپ را از دست ندهید.
- اتصال پمپ به لوله آب ساختمان
بر روی پمپ آب یک خروجی و یک ورودی آب قرار دارند. خروجی پمپ آب در قسمت بالای بدنه اصلی پمپ تعبیه شده است که خود دارای 2 انشعاب است. یکی از این انشعابات به منظور هواگیری پمپ آب در نظر گرفته است و انشعاب دیگر باید به لوله ورودی آب مصرفی ساختمان وصل شود.
در قدم بعدی باید ورودی آب به پمپ را وصل کنیم که می تواند به خروجی از یک منبع ذخیره آب اتصال داده شود. برای این منظور اتصال همسایز با لوله خروجی از منبع را به ورودی پمپ وصل کرده و سپس لوله خروجی منبع را به آن اتصال می دهیم.
- اتصال کلید اتوماتیک، مخزن تحت فشار و گیج فشار بر روی پمپ
در این مرحله کلید اتوماتیک، مخزن تحت فشار و گیج فشار را به همراه سایر اتصالات از قبیل 5 راهه و شیر یکطرفه بر روی پمپ آب قرار می دهیم. کلیپ زیر را تماشا کنید تا بدانید اتصال پنج راهه چه کاربردی در فرآیند نصب پمپ آب دارد.
- هواگیری پمپ آب
گفتیم که یکی از لوله های تعبیه شده در خروجی پمپ آب مربوط به هواگیری آن است. برای انجام هواگیری پس از نصب پمپ آب کافیست مقداری آب به داخل لوله هواگیری پمپ بریزیم و بعد از اینکه لوله پر از آب شد، جریان برق پمپ را وصل کرده و شیر هواگیری پمپ را می بندیم. آموزش تصویری نحوه هواگیری پمپ آب را می توانید در کلیپ زیر تماشا کنید.
شما می توانید جهت آموزش تصویری نحوه اتصال پمپ آب و منبع کلیپ زیر را تماشا کنید. در این فیلم کوتاه صفر تا صد نصب پمپ آب خانگی به همراه منبع و کلید اتوماتیک برای شما نشان داده شده است.
دستمزد نصب پمپ آب خانگی
هزینه نصب پمپ آب خانگی با توجه به پارامترهای مختلف از جمله ظرفیت پمپ، نوع و تعداد تجهیزات همراه با پمپ و متراژ لوله کشی مورد نیاز آن سنجیده می شود. به عنوان مثال دستمزد نصب پمپ آب کامل به همراه منبع، کلید اتوماتیک و مخزن تحت فشار بدون نیاز به کنده کاری حدود 1.100 هزار تومان بر اساس تعرفه سال 1401 است.
اما اگر بخواهید پمپ آب و منبع را همراه با ست کنترل نصب و راه اندازی کنید، دستمزد آن بر اساس تعرفه سال 1401 حدوداً 850 هزار تومان می شود.
پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیق تر در خصوص دستمزد نصب پمپ آب خانگی به مطلب هزینه نصب پمپ آب و منبع در ساختمان مراجعه کنید. البته قیمت های به روزرسانی شده را می توانید در صفحه تعرفه سایت مشاهده کنید.
نکات مهم نصب پمپ آب و منبع
در انتها چند نکته مهم در زمان نصب پمپ آب به شما یادآور می شویم که توجه به آن ها می تواند ضامن نصب اصولی پمپ آب و منبع باشد:
- پمپ آب باید در جایی پایین تر یا هم سطح با ورودی آب ساختمان نصب شود تا بازدهی پمپ بیشتر شود.
- نصب فیلتر و صافی قبل از ورودی وخزن ذخیره بسیار مهم است و نباید آن ها را قبل از پمپ وصل کرد.
- در صورت استفاده از منبع ذخیره همراه با پمپ آب باید منبع را در محیطی به دور از نور خورشید قرار داد.
- قطر لوله رابط بین مخزن ذخیره و پمپ باید حداقل دو برابر یا بیشتر از قطر ورودی پمپ در نظر گرفته شود.
- اگر محل نصب منبع ذخیره آب در معرض گرما یا نور است، توصیه می شود از مخازن چند لایه و پلی اتیلن استفاده شود.
- محل نصب پمپ آب باید سرپوشیده بوده، از یخ زدگی به دور باشد و تا حدامکان به محل نصب مخزن نزدیک باشد.
- فضای اطراف پمپ آب باید جای کافی برای سرویس و تعمیر پمپ آب خانگی داشته باشد. با مشاهده کلیپ زیر می توانید از دیگر ویژگی های محل نصب پمپ آب خانگی با خبر شوید.
در کدام مناطق مشهد خدمات می دهیم؟
ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته با کمک و همراهی تکنسین های کاربلد خود مستقر در تمام مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب شهر مشهد خدمات نصب پمپ آب و منبع را به شما شهروندان مشهدی ارائه می دهیم.
بنابراین فرقی نمی کند در کدام منقطه از مناطق 17 گانه مشهد ساکن هستید، تمام محلات از جمله بلوار وکیل آباد- فلسطین- احمدآباد- تقی آباد- بلوار سجاد- شهدا- بلوار ولایت- نبوت- طبرسی- ثامن- سیدی و... جزو نواحی تحت پوشش مجموعه ما هستند.
هزینه نصب پمپ آب و منبع در مشهد
در جدول زیر نمونه تعرفه خدمات پمپ آب ساختمان و منبع را در مشهد برای شما آماده کرده ایم.
جمع بندی
در این مطلب جزئیات نصب پمپ آب به همراه منبع را برای شما توضیح دادیم و همچنین خاطر نشان کردیم که نصب پمپ بدون مخزن یا نصب پمپ آب بر روی کنتور چه معایب بزرگی به همراه دارد.
یکی از خدمات محبوب ما در گروه تاسیسات 24 ساعته در مشهد نصب انواع پمپ آب به همراه منبع ذخیره و مخزن تحت فشار است که توسط حرفه ای ترین متخصصین تاسیساتی و همراه با گارانتی تضمین کیفیت اجرا می شود.
کلیپ کوتاه زیر تنها یک نمونه از ده ها مورد پروژه نصب پمپ آب است که توسط متخصصین این مجموعه و به کارفرمایی مهندس افشاری انجام شده است.
پس اگر شما هم ساکن مشهد هستید و به دلیل افت فشار آب در ساختمان خود به نصب پمپ نیاز دارید، کافیست همین الان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.
خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
- نصب پمپ آب در ساختمان به شیوه های متنوعی قابل انجام است که از آن جمله می توان به نصب پمپ بر روی کنتور، نصب پمپ به همراه منبع یا تانکر ذخیره، نصب پمپ به همراه مخزن تحت فشار و منبع، نصب پمپ به همراه ست کنترل و نصب پمپ به همراه اینورتر اشاره کرد.
- در میان روش های مختلف نصب پمپ آب در ساختمان، نصب و راه اندازی پمپ به صورت مستقیم و بر روی کنتور آب غیر قانونی است.
- بهترین شیوه برای نصب پمپ آب این است که این وسیله را به همراه منبع، مخزن تحت فشار و کلید اتوماتیک یا ست کنترل در ساختمان نصب کنیم.
- مهمترین تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای نصب پمپ آب عبارتند از: شیر یکطرفه، 5 راهی، کلید اتوماتیک، مخزن تحت فشار و پمپ آب متناسب با نیاز ساختمان
پرسش و پاسخ های متداول
- آیا امکان نصب پمپ آب در ساختمان های قدیمی وجود دارد؟
بله، در چنین ساختمان هایی می توان پمپ آب را نصب کرد. فقط باید ظرفیت پمپ را پایین آورد تا باعث ترکیدگی لوله های قدیمی نشود.
- محل نصب شیر یکطرفه کجاست؟ ورودی یا خروجی پمپ آب؟
شیر یک طرفه در خروجی پمپ و به سمت لوله های آب ساختمان نصب می شود.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصسوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.