چنانچه شمانیز به دنبال پاسخ این پرسش هستید که رادیاتور آلومنیومی بهتر است یا فولادی تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
رادیاتورها و پنلهای حرارتی امروزه برای سیستم گرمایش خانگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
امروزه به منظور صرفه جویی در انرژی و کاهش فضای اشغالی بیشتر از پکیجهای همراه با دو مبدل حرارتی در ساختمانها و خانهها استفاده میکنند و کاربرد شوفاژخانهها کمتر شده است.
به منظور گرمایش محیط از رادیاتورها استفاده میشود که در بخشهای مختلف یک ساختمان یا یک خانه نصب میشوند.
همچنین رادیاتورها دارای انواع مختلفی از لحاظ جنس، سایز، مدل و ... هستند. در انتخاب رادیاتور و عملکرد آن عوامل بسیاری را باید مورد توجه قرار داد، یکی از مهمترین آنها جنس رادیاتور است.
جنس و متریال رادیاتور به طور مستقیم بر گرمای محیط و راندمان کلی تاثیر گذار است.
از جمله اساسیترین متریال برای انتخاب رادیاتور، رادیاتور فولادی و آلومینیومی است. البته موارد دیگری مانند رادیاتور چدنی نیز در بازار موجود است.
همچنین رادیاتور فولادی میتواند شامل فولاد ضد زنگ نیز باشد. اما ما در اینجا و این مطلب به طور کلی به بررسی رادیاتورهای آلومینیومی و فولادی میپردازیم.
مقایسه میزان گرم کنندگی رادیاتورهای فولادی و آلومنیومی
فولاد یک فلز با رسانایی و انتقال حرارت هدایت موثر و کارآمد است. به این معنا که حرارت از طریق آن به راحتی انتقال مییابد.
به بیان بهتر رادیاتور ساخته شده از فولاد گرما را به سادگی منتقل میکند و اثری مانند کوره دارد، که پس از خاموش کردن گرم کننده مرکزی برای مدت طولانی اتاق گرم باقی میماند.
این امر علاوه بر بهره وری خوب، از نظر هزینه نیز کارآمد است.
همچنین رادیاتور چدنی برای گرم شدن مدت زیادی زمان میخواهد و به همان نسبت به آرامی سرد میشود.
یعنی پس از خاموش کردن سیستم حرارتی نسبت به سایر متریال مدت زمان بیشتری طول میکشد تا حرارت آن از دست برود و خنک شود.
این ویژگی برای ساختمانهای مسکونی قدیمی با عایق کاری ضعیف، با اهمیت است. اما برای خانههای مدرن و امروزی با شیشههای دوجداره و عایق کاری شده خیلی مفید نخواهد بود.
در مقایسه با رادیاتورهای فولادی و چدنی، رادیاتورهای آلومینیومی بیش از حد رسانای حرارتی هستند که به آنها سوپر کنداکتور نیز گفته میشود.
رادیاتورهای آلومینیومی به سرعت به تغییرات ایجاد شده در تنظیمات سیستم گرمایشی واکنش نشان میدهند و برای سطح آسایش حرارتی خانه و ساختمان کنترل بهینه و مطلوبی را ارائه میکند.
اما همانطور که مشخص است، به همان میزان که رادیاتور آلومینیومی به سرعت گرم میشود و دمای آن بالا میرود پس از قطع سیستم گرمایش، دمای آن به سرعت کم شده و خنک میشود.
هزینههای رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی
فولاد نسبتا ارزان است. بنابراین اگر شما به یک رادیاتور چندجانبه نیاز دارید و از لحاظ مالی و هزینه در مضیقه هستید، فولاد یک گزینه مناسب برای انتخاب خواهد بود.
درحالی که رادیاتورهای چدنی به دلیل وزن بالای آنها دارای هزینه نصب بالایی هستند. آنها بسیار سنگین هستند و نصب آنها علاوه بر هزینه بالا بسیار سخت خواهد بود. در مطلب نصب رادیاتور در مورد شیوه نصب رادیاتورها صحبت کردیم.
رادیاتورهای آلومینیومی دارای بالاترین توان خروجی ممکن است، اما در کنار این مورد هزینه آن نیز بالا است.
اما به دلیل اینکه آلومینیوم دارای وزن کمی است، هزینههای نصب این نوع از رادیاتورها ارزان بوده و مقداری اندکی میتواند هزینهی بالای خرید آن را جبران کند.
اما سوال مهم در این جا این است که آیا این هزینه موثر است و ارزش دارد یا خیر؟
در صورتی که شما بودجه کافی نداشته باشید و در حال ساخت خانهای بزرگ هستید که نیاز به تعداد زیادی رادیاتور دارد، ممکن است هزینههای آن برای شما دشوار باشد.
به این ترتیب اگر نمیخواهید هزینه زیادی صرف کنید، رادیاتور آلومینیومی نمیتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
کیفیت رادیاتور آلومینیومی و رادیاتور فولادی
فولاد فلزی با کیفیت بالا و بسیار بادوام است و در طول زمان زنگ نمیزند. اما این امر در صورتی محقق میشود که رادیاتور موردنظر از فولاد درجه بالا و با گرید بالا ساخته شده باشد.
در حدود 150 گرید و کیفیت مختلف فولاد وجود دارد، و فولادهای با کیفیت پایین به مرور زمان و پس از چند سال میتوانند زنگ بزنند و لایهای از زنگار سطح آنها را بپوشاند.
فولاد ضد زنگ از نظر گرما عملکردی شبیه فولاد نرم دارد، هرچند که کیفیت بالاتری را ارائه میدهد و نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد و دلیل آن عدم زنگ زدگی این نوع از فولاد است.
با این حال تمامی این مزایا، هزینه نیز به دنبال خواهند داشت.
رادیاتورهای چدنی بسیار بادوام هستند و اثر مقاومتی و طول عمر بالایی دارند، اما این امر در مورد رادیاتورهای آلومینیومی صادق نیست.
آلومینیوم فلزی غیر خورنده و ضد زنگ است و در نتیجه ممکن است تا سالها بدون آسیب باقی بماند.
با این وجود، با فلز آلومینیوم باید با ملاحظه بیشتری برخورد کرد، به این منظور که باید مراقب آسیب خوردگی، لپ پریدگی و همچنین فرورفتگی آن بود.
قابلیت تطبیق پذیری
فولاد توسط بسیاری از طراحان امروزی و معاصر پسندیده میشود، چرا که ارزان و متنوع است. همچنین این فلز را میتوان به اشکال مختلف، طرحها و رنگها تولید کرد.
لازم به ذکر است که فولاد دارای نگهداری سادهای است و با تمیز کردن آن چند بار در سال میتوان آن را به خوبی حفظ کرد و از این جهت مورد پسند و جذاب است.
زمانی که شما میخواهید یک وسیله پر زرق و برق و خوش نما استفاده کنید، رادیاتور با جنس چدن مورد توجه قرار میگیرد.
رادیاتورهای آلومینیومی نیز میتوانند در استایلها و شمایل مختلف ساخته و تولید شوند. همچنین دارای طرحها و رنگها متنوع هستند.
در مورد اشکال مختلف رادیاتور در بخش رادیاتورهای پنلی و رادیاتورهای پرهای صحبت شده است.
رادیاتور آلومینیومی بخریم یا رادیاتور فولادی؟
برای پاسخ به این سوال که رادیاتور با چه جنسی را تهیه کنیم باید تمامی موارد گفته شده در بالا را به طور مستقل مورد ارزیابی قرار داده تا بر حسب نیاز و کاربرد بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
به طور کلی، رادیاتور مناسب برای خانه یا اداره بستگی به خواسته شما و اولویت شما در مورد رادیاتور دارد.
به عنوان مثال اگر شما به دنبال یک تعادل نسبی بین قیمت، راندمان و دوام و استقامت هستید، رادیاتورهای فولادی مناسب تر به نظر میرسند.
ولی اگر بحث قیمت لحاظ نباشد و رادیاتور در معرض ضربه یا حادثه قرار نداشته باشد و همچنین خانه یا اداره از لحاظ عایق بندی از سطح بالایی برخوردار باشد، انتخاب رادیاتور آلومینیومی نیز میتواند مناسب باشد.
جهت مشاهده قیمت انواع رادیاتور و همینطور مقایسه آنها با یکدیگر بر روی لینک رادیاتور در سایت دیجیکالا بزنید تا با بررسی نظرات دیگر کاربران آن سایت خرید مطمئنی داشته باشید.
نصب انواع رادیاتور و حوله خشک کن و تعمیر حوله خشک کن از جمله خدمات ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته به شمار می آید.
شما می توانید جهت ثبت سفارش و یا حتی مشورت با کارشناسان ما با ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصص
رنگهای استاتیک بکار رفته روی پره شوفازهای آلومینیومی چند درصد باعث افزایش و یا افت تبادل حرارتی و پایین آمدن راندمان می شود؟ چرا رادیاتورهای آلومینیومی بدون رنگ تولید نمی شوند؟
رنگ های استاتیک که روی پرههای شوفاژهای آلومینیومی بکار میروند در واقعیت به عنوان روکشهای پوششی نیز شناخته میشوند، معمولا برای حفاظت و زیبایی هستند. این روکشها عمدتاً از جنس پلیپروپیلن و یا پودرهای رنگی با پایه پلیاستر هستند.
رنگهای استاتیک معمولاً تاثیر چندانی بر تبادل حرارت و راندمان پرههای شوفاژهای آلومینیومی ندارند. در واقع، رنگ استاتیک معمولاً نازک و تقریباً نامشهود بر روی سطح پرهها قرار میگیرد و به دلیل ضخامت کم و ایجاد عایق حرارتی ناچیز، تاثیر محسوسی بر تبادل حرارت ندارد.
رادیاتورهای آلومینیومی بدون رنگ تولید نمیشوند چون آلومینیوم از خود تازه بوده و برای حفظ کیفیت و ایجاد مقاومت در برابر عوامل خارجی مانند خوردگی و سایر آلودگیها، نیاز به یک پوشش حفاظتی دارد. این پوشش معمولاً شامل روکشهای آنودیزهشده یا رنگآمیزی با استفاده از پودرهای رنگی است که به آلومینیوم لایهای محافظ ایجاد میکنند.
به طور کلی، رنگهای استاتیک بر روی پرههای شوفاژهای آلومینیومی به تبادل حرارت و راندمان آنها تاثیر معمولاً ندارند و بیشتر برای جلوگیری از زنگ زدن و زیبایی استفاده میشوند.