چنانچه شما نیز با مشکل صدا دادن رادیاتور مواجه هستید، ادامه این مطلب را دنبال کنید. زیرا قصد داریم تا این بار علت صدای داخل رادیاتور را بررسی کنیم.

رادیاتور شوفاژ یکی از قدیمی ترین تجهیزات گرمایشی در ساختمان بعد از انواع بخاری محسوب می شود، این وسیله توانسته است با برطرف کردن معایب بخاری جای خود را به خوبی در بین مصرف کنندگان پیدا کند.

یکی از مزایای رادیاتور شوفاژ این است که جریان آب گرم با فشار حاصل از خود درون لوله های رادیاتور حرکت می کنند و هیچ نیازی به استفاده از پمپ های مکانیکی برای این منظور وجود ندارد.

اما با گذشت زمان رادیاتورها نیز ممکن است دچار مشکل شوند، که در اکثر موارد نقص خود را با تولید صداهای مختلفی همچون زوزه کشیدن، صدای کلیک دادن، سوت زدن و تق تق کردن نشان می دهند.

به همین دلیل است که در دامه این مطلب قصد داریم ابتدا علل صدا دادن داخل رادیاتور را بررسی کرده و سپس راهکارهای رفع این مشکل را بیان کنیم.

 

علت صدای داخل رادیاتور1

 

علل صدا دادن داخل رادیاتور به همراه راه حل رفع آنها

در حالت عادی و مواقعی که رادیاتور مشغول به انجام کار طبیعی خود، یعنی انتشار حرارت حاصل از آب گرم دورن لوله های خود به محیط است، هیچ گونه صدایی نباید از داخل رادیاتور شنیده شود.

بنابراین وجود هرگونه صدا از رادیاتور دلیلی بر وجود مشکل در این وسیله است، که در ادامه به بررسی تک به تک آنها خواهیم پرداخت.

  1. تراز نبودن رادیاتور

روند کار رادیاتورهای بخار به این صورت است که به محض جریان یافتن بخار آب در داخل لوله های رادیاتور، شیر تخلیه هوای تعبیه شده در گوشه رادیاتور شروع به تولید صدای هس هس می کند.

ولی این صدا تا مدت زمان طولانی ادامه دار نیست و زمانی که لوله های رادیاتور مملو از بخار آب شوند، شیر تخلیه هوا بسته شده و بخار هوای آزاد شده در رادیاتور سبب گرم شدن محیط اطراف خود می شود.

در طی این فرآیند، زمانی که بخار آب سرد شود، شیر تخلیه هوا به صورت اتوماتیک باز شده و با این کار به بخار آب سرد شده در داخل رادیاتور که حالا تبدیل به آب سرد شده است، اجازه برگشت به سمت پکیج یا موتورخانه را می دهد تا دوباره گرم شود.

حال چنانچه رادیاتور به صورت تراز بر روی دیوار نصب نشده باشد، آب درون آن گیر می کند و زمانی که بخار آب وارد رادیاتور شود، آب گیر کرده درون لوله های رادیاتور را با فشار به سمت جلو حرکت می دهد.

این حالت سبب برخورد محکم آب با شیر پایین رادیاتور، زانویی و دیگر قسمت های سیستم لوله کشی رادیاتور شده و صداهایی شبیه به ضربه را در درون رادیاتور ایجاد می کند.

علت صدای داخل رادیاتور2

نحوه رفع مشکل تراز نبودن نبودن رادیاتور

به منظور قطع کردن صدای داخل رادیاتور به دلیل تراز نبودن آن، باید سعی کنید قسمت گوشه پایین آن را کمی بالا بیاورید تا مسیر حرکت آن درون لوله های رادیاتور باز شود.

برای این منظور سیستم حرارت مرکزی، یعنی پکیج را خاموش کنید و اجازه دهید تا رادیاتور سرد شود. حال مغزی بزرگی که رادیاتور را به لوله آب گرم وصل کرده است، کمی شل کنید.

پایین رادیاتور را کمی به سمت بالا برده و تراز بنایی را در بالای آن قرار دهید، تا زمانی که رادیاتور کاملاً همراستا با تراز قرار بگیرد.

بعد از اینکه از تراز بودن رادیاتور مطمئن شدید، مغزی پایین آن را دوباره سفت کرده و پکیج را روشن کنید. همزمان لوله رادیاتور را به منظور عدم داشتن نشتی بررسی کنید.

اگر برای تراز کردن رادیاتور و حذف صدای داخلی آن نیازمند به تهیه تراز بنایی هستید، به شما پیشنهاد می کنیم راهنمای خرید بهترین تراز بنایی دستی و لیزری را از دست ندهید.

 

  1. وجود هوا در لوله های رادیاتور

یکی از اتفاقات رایج در تمام رادیاتورها، تشکیل هوا در درون لوله های آن ها می باشد. این مسئله به دلیل حرکت آب درون لوله های رادیاتور ایجاد می شود.

در این حالت به دلیل حرکت آب گرم درون سیستم، رادیاتور شروع به تولید صداهایی شبیه به تق تق کردن می کند.

در صورت عدم تخلیه هوای موجود درون لوله های رادیاتور علاوه بر تولید صداهای ذکر شده، لوله های انتقال دهنده آب رادیاتور منبسط شده و از حالت خود خارج می شوند.

همچنین این مسئله می تواند زمینه ساز سرد بودن نقطه ای در رادیاتور باشد. در نتیجه باید هر چه زودتر به دنبال رفع این مشکل بود.

نحوه رفع مشکل وجود هوا در لوله های رادیاتور

هواگیری رادیاتور راه حل کلیدی رفع مشکل صدای رادیاتور به دلیل وجود هوا در لوله های آن است. برای این منظور پکیج را خاموش کرده و اجازه دهید رادیاتورها کاملاً سرد شوند.

سپس با استفاده از کلید رادیاتور، شیر مخصوص هواگیری آن را باز کرده و همزمان ظرف کوچکی را در زیر شیر هواگیری قرار دهید تا علاوه بر خارج شدن آب از آن هوای داخلی نیز تخلیه شود.

به منظور دستیابی به نتیجه بهتر باید تمام رادیاتورهای داخل ساختمان را هواگیری کنید. برای این منظور ابتدا به سراغ رادیاتورهایی بروید که صدای بیشتری تولید می کنند.

علت صدای داخل رادیاتور3

  1. تاب برداشتن لوله ها

یکی از علل وجود صدا درون رادیاتور تاب برداشتن لوله ها است. به این دلیل که اگر کیفیت لوله های رادیاتور پایین باشد، به دلیل گرمای حاصل از آب گرم دچار انبساط طولی و حتی عرضی می شوند.

این مسئله علاوه بر ایجاد تغییر حالت لوله ها، باعث ترک خوردگی و بروز نشتی در لوله کشی رادیاتور شوفاژ می شود.

حال اگر سیستم لوله کشی رادیاتور از روی چوب یا کفپوش پارکت حرکت کرده باشد، ایجاد صدای تولید شده در آن ها به مراتب بیشتر است.

نحوه رفع تاب برداشتگی لوله های رادیاتور

چنانچه با مشکل تاب برداشتن لوله های رادیاتور مواجه شدید، ابتدا بهتر است میزان تاب برداشتن لوله ها توسط مجری لوله کش بررسی شود.

زیرا در برخی مواقع لوله های منبسط شده فقط از قسمت بست خود کمی آویزان می شوند، در چنین حالتی زیر ساخت سازی برای سیستم لوله کشی بسیار کارآمد است.

برای این منظور اگر سیستم لوله کشی رادیاتور به صورت روکار است، می توان با تعویض بست ها و یا استفاده از داکت مشکل تغییر شکل دادن لوله ها را خنثی کرد.

اما اگر میزان خسارت وارد شده به لوله ها انقدر زیاد بود که لوله ها دچار ترک خوردگی و نشتی شدند، راهی جز اقدام به بازسازی لوله کشی شوفاژ نیست.

به دلیل بروز چنین مشکلاتی است که بیشتر متخصصین حوزه لوله کشی، استفاده از لوله های چند لایه را به مصرف کنندگان توصیه می کنند، زیرا این نوع لوله هرگز در برابر گرما دچار انبساط نمی شود.

 

  1. تجمع رسوبات در پکیج

جمع شدن رسوبات در پکیج یکی از رایج ترین مشکلات مخصوصاً در مناطق دارای آب با سختی بالا است.

از طرفی از آن جا سیستم لوله کشی پکیج در تماس مستقیم با لوله کشی رادیاتورها است، رسوبات جمع شده در آن وارد لوله های رادیاتور می شوند.

در نتیجه این رسوبات مانع از حرکت سریع آب گرم و سرد درون لوله ها شده و در این حالت صداهای تق تق از داخل رادیاتور به گوش می رسد.

در کلیپ زیر آقای اشتیاقی در مورد دلایل رسوب گرفتن پکیج نکاتی را بیان می کنند.

 

نحوه رفع مشکل تجمع رسوبات در پکیج

همانطور که در فیلم نحوه رسوب زدایی پکیج – رادیاتور گفتیم، اقدام به شستشو یا اسید شویی پکیج راه حل اصلی رفع مشکل تجمع رسوبات در پکیج و ایجاد صداهای عجیب در رادیاتور است.

به همین دلیل توصیه می شود که سرویس پکیج را حداقل سالی یکبار در برنامه ریزی حفظ و مراقبت از سیستم گرمایش ساختمان خود قرار دهید تا در طول این روند سیستم توسط سرویسکار پکیج مورد شستشو قرار بگیرد.

البته تهیه فیلتر سختی گیر پکیج بر اساس مطلب راهنمای خرید بهترین رسوب گیر پکیج و آبگرمکن نیز می تواند راهکار مفیدی به منظور پیشگیری از تجمع رسوبات در پکیج و لوله های رادیاتوری باشد.

در کلیپ زیر آقای اشتیاقی از سرویسکاران پکیج توضیحاتی را در مورد نحوه هواگیری رادیاتورها و شستشوی مدار گرمایشی و رسوب گیری بیان می کنند

 

  1. خراب شدن شیر تخلیه هوا در رادیاتورهای بخار

چنانچه از رادیاتور بخار استفاده می کنید و صدای تولید شده در داخل رادیاتور شبیه به سوت زدن است، به احتمال زیاد شیر تخلیه هوای رادیاتور تعبیه شده در قسمت پایین لوله آن دچار مشکل شده و نیاز به تعویض دارد.

علت صدای داخل رادیاتور4

نحوه تعویض شیر تخلیه هوا در رادیاتور

به منظور تعویض شیر تخلیه هوای رادیاتور ابتدا سیستم حرارت مرکزی را خاموش کنید و تا سرد شدن کامل سیستم صبر کنید.

سپس نوار تفلن را چند دور بر روی دنباله شیر تخلیه هوای جدید ببندید. حال شیر تخلیه هوای قبلی را با پارچه زخیمی گرفته و با چرخاندن دست آن را از محل خود خارج کنید.

بعد از آن شیر تخلیه هوا را که نوار تفلن را قبلاً به دور آن بسته اید به رادیاتور وصل کنید. برای این منظور شیر را با کمک فشار دست ببندید.

توجه داشته باشید که برای بستن شیر از آچار استفاده نکنید، زیرا فشار اضافی وارد شده به شیر باعث شکستن آن می شود.

حال با نصب شیر تهویه هوا یا سوپاپ هوا صدای سوزت زدن دائمی در رادیاتور متوقف خواهد شد. البته در برخی موارد دلیل بروز این مشکل باز بودن سوپاپ هواست.

به همین دلیل قبل از اقدام به تعویض شیر تخلیه هوا آن را بررسی کرده که به خوبی بسته شده باشد، ولی اگر علائمی همچون ترک خوردگی بر روی شیر وجود داشت، مطمئن باشید که باید برای تعویض و تعمیر شیر رادیاتور شوفاژ اقدام کنید.

 

جمع بندی:

براساس توضیحات داده شده علت صدای داخل رادیاتور می تواند در نتیجه عدم توجه به سرویس پکیج و استفاده از لوله و اتصالات بی کیفیت در نصب و راه اندازی رادیاتور باشد.

از همه مهمتر در برخی از موارد مجری لوله کش یا فرد نصاب رادیاتور کار خود را به درستی انجام نداده که تراز نبودن رادیاتور سبب بروز اختلال در مسیر حرکت آب در آن می شود.

لذا اولین توصیه ما به شما این است که به منظور نصب رادیاتور شوفاژ علاوه بر به کار گیری لوله و اتصالات استاندارد و با کیفیت و توجه به سرویس مرتب پکیج، از افراد متخصص و آگاه در این زمینه کمک بگیرید.

علت صدای داخل رادیاتور5

 

سر و صدای سیستم رادیاتور شوفاژ یکی از رایج ترین مشکلاتی است که می توان گفت تقریباً کل ساختمان های شوفاژ دار آن را تجربه کرده اند.

البته این اصلاً به معنی نیست که شنیدن این صدا عادی می باشد و مشکلی وجود ندارد. اگر شما صدایی از داخل رادیاتور شوفاژ خود بشنوید قطعاً باید به وجود مشکلی در آن پی ببرید.

اما آیا تشخیص این که علت شنیدن این صدا به ایراد در کدام قسمت از رادیاتور شوفاژ برمی گردد از عهده هر کسی برمی آید؟ بدون شک جواب خیر است.

بر اساس توضیحاتی که در این مقاله مطرح شد دلایلی مثل تراز نبودن رادیاتور در هنگام نصب و یا عدم توجه به سرویس آن می توانند باعث شنیدن صدا در داخل رادیاتور شوفاژ شوند.

پس کاملاً واضح است که شما برای رفع این مشکل باید حتماً از افرادی که دانش و مهارت کافی دارند، کمک بگیرید.

لذا چنانچه در زمینه نصب، راه اندازی و اجرای لوله کشی رادیاتور به کمک نیاز داشتید، می توانید بر روی کارشناسان خبره و حرفه ای مجموعه تاسیسات 24 ساعته حساب نمایید.

ما به شما قول می دهیم که با تنها یک بار استفاده از خدمات تخصصی ما در زمینه تاسیسات ساختمانی به مشتری دائمی ما تبدیل خواهید شد، چرا که ما کیفیت بالا در ارائه خدمات را در اولویت اول خود قرار داده ایم تا مشتریان گرامی با خیال راحت از خدمات ما بهره ببرند.

ما برای ثبت سفارش شما دو راه زیر را در نظر گرفته ایم تا بتوانیم در سریع ترین زمان ممکن و بدون هزینه ایاب و ذهاب پروژه درخواستی شما را انجام دهیم:

* پر کردن فرم درخواست سرویسکار متخصص

* تماس با شماره تلفن های موجود در سایت

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

منابع انگلیسی:

منبع 1

منبع 2

 

اشتراک گذاری این صفحه