پره های ردیاتور که اکثرا آلومینیومی هستند وظیفه ی انتقال گرما از لوله های زیرین را به محیط دارند و هر چه تعداد آنها بیشتر شود میزان انتقال گرما افزایش پیدا می کند.

حالا به این می پردازیم که چگونه باید تعداد آنها را محاسبه کنیم و آیا نسبت خاصی بین مساحت ساختمان و تعداد و اندازه ی پره ها وجود دارد؟

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

قبلا در مقاله نحوه تعویض و اضافه کردن پره های رادیاتور توضیح دادیم که در صورت نیاز به اضافه و یا تعمیر کردن پره رادیاتور های پره ای به چه شکل باید عمل شود.

در این جا لازم به توضیح است که در صورتیکه در محاسبات خود به این نتیجه رسیدید که پره های رادیاتور شما برای گرمایش کم و یا زیاد هستند می توانید با اضافه و یا کم کردن پره ها مشکل را حل کنید.

برای این منظور بهتر است مقاله نحوه تعویض پره رادیاتور را مطالعه فرمایید.

محاسبه تعداد پره های رادیاتور شوفاژ بر اساس مساحت 1

نمایی از یک رادیاتور پره ای

در پاسخ باید گفت این نسبت به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی تواند نسبت ثابتی باشد، چرا که اگر محیطی با هدر رفت انرژی زیادی باشد، در آن باید از پره های بیشتری استفاده کرد، حتی اگر مساحت آن محیط کم باشد. به طور کلی عواملی که می توانند روی این قضیه تاثیر بگذارند در ادامه مطرح و بررسی می شوند.

۱ -عوامل آب و هوایی

تعیین تعداد پره های شوفاژ می تواند به طور مستقیم با نوع آب و هوای محل زندگی در ارتباط باشد. بطوری که در مناطق سرد تر مسلما به گرمای بیشتر و به طبع تعداد پره های بیشتری احتیاج است.

 

۲ -عوامل ساختاری ساختمان

نوع ساختمان خود می تواند عامل مهمی در تعیین تعداد پره های شوفاژ باشد. در همین زمینه ساختمان هایی که تعداد پنجره های بیشتری دارند و منافذ هدر رفت انرژی در آنها بیشتر است مسلما برای گرم شدن به گرمای بیشتر و تعداد پره های رادیاتور بیشتری احتیاج دارند.

نوع دیوار ها، جنس ساختمان و مصالح ساختمانی، ضخامت دیوار ها و حتی رنگ دیوار ها و نوع پنجره ها نیز می توانند در این مورد موثر باشند.

 

۳ -ارتفاع ساختمان نسبت به کف

هر چه ارتفاع ساختمان بیشتر باشد، ساختمان در معرض ورزش باد بیشتری قرار می گیرد و احتمال نیاز به گرمای بیشتر افزایش پیدا می کند.

البته زمانی که جهت تاش نور خورشید و میزان دریافت نور خورشید بیشتر باشد این قضیه می تواند عکس شود اما به طور کلی با افزایش ارتفاع هوا سرد تر می شود و نیاز به پره های بیشتر افزایش پیدا می کند.

محاسبه تعداد پره های رادیاتور شوفاژ بر اساس مساحت 2

انتخاب رادیاتور پره ای

عوامل متعدد دیگری می توانند در محاسبه ی تعداد پره های شوفاژ تاثیر گذار باشند که از آنها می توان نوع پنجره ها(دو جداره یا تک جداره)، وضعیت موتور خانه(عایق بودن یا نبودن)، محل موتور خانه و بسیاری عوامل دیگر را ذکر کرد.

اما چیزی که اینجا از اهمیت زیادی برخوردار است این است که چگونه از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم و نیاز به وسایل گرمایشی را کمتر کنیم؟ برای پاسخ به این سوال به مثال زیر توجه کنید.

چندی پیش خانه ای در آلمان ساخته شد که دمای داخلی آن بدون نیاز به وسایل گرمایشی تا حدود بیست درجه سانتیگراد می رسید و این در حالی بود که دمای خارجی زیر صفر درجه بود. به نظر شما این امر چگونه ممکن است؟

اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم ساخت چنین ساختمانی در ایران نیاز به برنامه گذاری و برنامه ریزی طولانی مدت دارد اما به هر حال ما می توانیم با توجه به فاکتور های اتلاف انرژی میزان نیاز به وسایل گرمایشی و سرمایشی را کمتر کنیم و در موقعیتی که با مشکل کمبود انرژی مواجه هستیم در راه بهبود مصرف آن صرفه جویی کنیم.

در هر حال تعبیه درست رادیاتورها در مناطق مشخص و بر اساس محاسبات ساختاری می تواند تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد و حتی جا نمایی این رادیاتورها هم اهمیت زیادی دارد.

در هر صورت باید با استناد به میزان مصرف خانه رادیاتورها انتخاب شوند و بعدا در صورت صرفه جویی می توان هر یک از این رادیاتور ها را از مدار خارج کرد.

حتی اگر به آن درجه از توان رسیدید که میزان اتلاف انرژی در خانه شما تا حدود زیادی کاهش یافت می توانید با مراجعه به مقاله نحوه تعویض پرده رادیاتور میزان پره ها را کاهش دهید.

اگر نیاز به خرید و نصب رادیاتور دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین رادیاتور متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

فرمول محاسبه تعداد پره های رادیاتور

در واقع اولین قدم برای محاسبه تجهیزات گرمایشی در یک محیط این است که بار گرمایی محیط را به دست بیاوریم. برای این کار علاوه بر پارامتر های بالا عوامل دیگری هم دخیل هستند.

یکی از بهترین منابع برای محاسبه دقیق این موارد کتاب های هند بوک تاسیسات مکانی ساختمان هستند که می توانید تهیه و بر اساس آن اقدام نمایید.

اما به صورت کلی موارد زیر در تعییم این بار گرمایی دخیل هستند:

  • شرایط داخلی ساختمان
  • شرایط خارجی ساختمان
  • ارتفاع از کف ساختمان
  • میزان پرت انرژی ،با استناد به موارد فوق
  • طبقه مورد نظر . مثل همکف، زبقه میانی ، بالایی و ...
  • حجم هوای ورودی به ساختمان
  • اثرات دودکشی یا همان میزان انتقال گرما به بالای ساختمان
  • نوع مصالح
  • تعداد نفرات ساکن و ...

برای تعیین هر یک از این موارد جدول و استاندارد هایی وجود دارد. در این روش وقتی بار گرمایی محیط به دست آمد باید عدد به دست امده را بر ظرفیت حرارتی یک پره تقسیم کنید.

این ظرفیت حرارتی در هر کارخانه متفاوت است و در کاتالوگ خود رادیاتور معمولا نوشته شده است. با به دست آوردن ظرفیت حرارتی هر پره می توانید تعداد کلی پره های مورد نیاز برای محیط را به دست بیاورید.

اکنون باید پره ها را با استناد به منطقه محیط مورد نظرتان تقسیم کنید. مثلا در زیر پنجره ها و یا ورودی ها باید تعداد پره ها بیشتر و در کنار دیوارهای جانبی عقب اتاق ها کمتر باید باشند.

محاسبه تعداد پره های رادیاتور شوفاژ بر اساس مساحت 3

فرمول محسبه تعداد پره های رادیاتور در اکسل

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر بار گرمایی رادیاتور ها بالاتر برود می توانید با کم کردن ورودی رادیاتور میزان گرما را کاهش دهید ولی میزان گرما را نمی توانید با تغییر در سوخت پکیج بیشتر کنید و یا پکیج را تغییر دهید تا گرما بیشتر شود. از این رو باید در محاسبات خود همیشه دست بالا را بگیرید.

بصورت کلی و با تمامی تفاسیر بالا از فرمول زیر برای محاسبه تعداد پره رادیاتور مورد نیاز استفاده می شود:

۱kw = %۸۶ kcal/h ۱kcal = ۴ btu

البته در نظر داشته باشید که بار حرارتی 18 پره رادیاتور حدود 2260 کلول کالری به طور متوسط می باشد. که البته برای این میزان از حرارت باید دمای آب بین 70 تا 90 درجه باشد و دمای متوسط محیط خانه هم نباید کمتر و یا بیشتر از حدود 18 درجه باشد.

البته باید این نکته را هم گوشزد کرد که انتخاب تعداد پره برای رادیاتور با تمامی این محاسبات نهایتا نیاز به دانش تجربی هم دارد. دلیل آن هم خیلی ساده است. همیشه محیط یک دمای ثابت ندارد. همواره هوای بیرون در حال تغییر است و ورود و خروج هوا به ساختمان هم همیشه عددی ثابت را نشان نمی دهد.

از این رو برای محاسبه تعداد پره های رادیاتور برای یک واحد مسکونی شناخت منطقه جغرافیایی هم اهمیت زیادی دارد.

مثلا به طور میانگین می توان برای مناطق معتدل حدود 90 کیلو کالری در ساعت در هر متر مربع و در مناطق سردسیر باید حدود 110 کیلو کالری در هر متر مربع برای یک ساختمان واقع در طبقه وسط در نظر گرفت.

محاسبه تعداد پره های رادیاتور شوفاژ بر اساس مساحت 4

همواره به یا داشته باشید بار گرمایی بیرون و داخل همیشه در حال تغییر است.

توضیح ساده تر اینکه مثلا اگر برای خانه ای 100 متری در تهران که در طبقات میانی است قصد انتخاب رادیاتور پره ای داریم باید برای این 100 متر مربع با حدود 3 متر ارتفاع سقف 9500 کیلو کالری با در نظر گرفتن فرمول 95*100 و برای هر ساعت در نظر بگیریم.

برای تامین این نیاز باید یک حوله خشک کن 700 کیلو کالری در حمام و رادیاتورهایی با ظرفیت حرارتی 125کیلوکاری در سایر نقاط خانه با تقسیم بر تعداد مورد نیاز انتخاب شود. به شکل زیر:


9500-700=8800

با توجه به اینکه 700 کیلو کاری در ساعت را حوله خشک کن تامین می کند باید 8800 کیلو کالری هم توسط سایر رادیاتور ها تامین شود. برای این منظور همانگونه که توضیح دادیم میزان و بار حرارتی 125 کیلو کالری نیاز خانه است پس به شکل زیر تعداد پره ها محاسبه می شود:

8800/125=70 پره

در نتیجه جدای از موضوع حوله خشک کن باید 70 پره رادیاتور در این محیط داشته باشیم تا به ظرفیت حرارتی 125 کیلوکالری به راحتی دست پیدا کنیم.

حالا اگر طبقه اول یا همکف بودید و یا طبقه آخر بودید به این میزان 10 درصد اضافه کنید.

اگر نیاز به خرید و نصب رادیاتور ساختمان را دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین رادیاتور متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

همچنین میتوانید جهت اطلاع دقیق از قیمت انواع رادیاتور و مقایسه آنها با یکدیگر بر روی لینک رادیاتورشوفاژ در سایت دیجی کالا بزنید.

اگر نیاز به مشورت و یا خدمات نصب و راه اندازی پکیج و یا رادیاتور داشتید می توانید بر روی تخصص کارشناسان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته حساب کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه