هواگیری سیستم گرمایش از کف کاری نیست که لازم باشد هر روز انجام دهید.
گرمایش از کف، شبیه هر سیستم دیگری که برای تولید گرما از گردش مایع و یا آب درون لوله ها استفاده می کند، احتمال دارد تا با مشکل هوادار شدن لوله ها و یا مدار مواجه شود.
قبلا در مقاله اجرای گرمایش از کف در خصوص لزوم تعبیه شیر هواگیر در کلکتور مدار گرمایش توضیحاتی ارائه شد.
نمونه لوله کشی گرمایش از کف
در کلیپ زیر مهندس حمیدیا بصورت کامل در مورد هواگیری گرمایش از کف توضیح می دهند
حال با توجه به توسعه امر گرمایش از کف در ساختمان های نوین و بخصوص در برخی از طبقات که امکان تعبیه رادیاتور برای گرمایش به دلیل سرد بودن زیاد نیست آشنایی با نحوه هوا گیری گرمایش از کف بیشتر احساس می شود.
در واقع باید اینگونه توضیح داد که عمده مشکلاتی رایج در گرم نشدن زیاد گرمایش از کف به دلیل هوا گرفتن مدار گرمایشی است.
حال اگر افراد لزوم و نحوه هواگیری گرمایش از کف را بدانند به راحتی می توانند خودشان بدون حضور به افراد متخصص مدار را هواگیری کنند.
به یاد داشته باشید بهتر است هر ساله پس از اینکه مدار گرمایش خود را در فصل سرد سال راه اندازی مجدد کردید یک برا عمل هواگیری را انجام دهید تا از نبود هوا در مدار گرمایش از کف اطمینان پیدا کنید.
مقاله مرتبط با این موضوع جهت مطالعه: راه اندازی پکیج گرمایش از کف
اقدامات اولیه برای هواگیری گرمایش از کف
قبل از شروع هواگیری رعایت کردن دو نکته ی زیر ضروری است:
- قبل از هر چیز فشار سیستم را چک کنید.
اگر تا بحال سیستم گرمایش مرکزی داشته اید، حتما متوجه شده اید که این سیستم گاهی دچار افزایش و کاهش فشار می شود، این همان اتفاقی است که گاهی برای سیستم گرمایش از کف هم می افتد.
دقت کردن دائم به فشار سیستم می تواند به شما اطلاعات کافی در مورد بروز مشکل احتمالی را بدهد.
اگر گمان می کنید که سیستم احتیاج به هواگیری دارد، ابتدا فشار سیستم را بررسی کنید. اگر فشار سیستم کم است مقداری آب اضافه کنید و دوباره فشار را چک کنید.
- شیرهای هواگیری را چک کنید.
چک کردن این شیرها به شما می گوید که آیا هوایی در سیستم وجود دارد یا خیر. اگر در سیستم هوا وجود داشته باشد باعث کاهش دما در سیستم می شود.
شما می توانید با تنظیم کردن شیرهای هواگیری از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
نمونه شیر هواگیری تعبیه شده در کلکتور گرمایش از کف
روند انجام قدم به قدم هواگیری
۱- مطمئن شوید که سیستم کمبود آب ندارد و کاملا پر است. اگر سیستم احتیاج به پر کردن دارد ابتدا مطمئن شوید که خود شلنگ یا لوله ای که برای پر کردن استفاده می کنید هوا نداشته باشد.
۲- تمام لوله های کف باید از آب پر شود ، برای اینکار حداقل ده دقیقه صبر کنید.
۳ -با هواگیری لوله هایی که در قسمت های پایین تر هستند شروع کنید.، تا زمانی که عملیات هواگیری تمام می شود، تمام هوا در قسمت بالایی گرفته شده باشد.
۴ -پس از آن که لوله های چند گانه کف هر اتاق هواگیری شد، شیر هواگیری آنها را ببندید.
شیرهای هواگیری دقیقا کجا قرار دارند؟
بسته به مدل لوله های چندگانه ای که برای کف استفاده کرده اید، شیر هواگیری می تواند در جاهای مختلفی باشد:
الف -لوله های استیل
شیر هواگیری در قسمت بالای لوله قرار دارد
ب - لوله های استیل ضد زنگ
شیر در سمت راست لوله (نسبت به جریان گردش آب) قرار دارد
کلکتور گرمایش از کف
بعد از هواگیری چه کنیم؟
بعد از اینکه عملیات هواگیری تمام شد چند لحظه صبر کنید و دوباره فشار سیستم را چک کنید.
در اغلب موارد یک هواگیری صحیح باعث می شد تا فشار سیستم افزایش یابد و شما متوجه می شوید که کارکرد سیستم نسبت به قبل ارتقاء یافته است.
اما اگر فشار سیستم هنوز کم است این نشانه ای برای مشکلی بزرگ تر است و بهتر است برای رفع مشکل با متخصصان این زمینه تماس بگیرید.
در اغلب سیستم های گرمایش با گردش آب، مشکل وجود هوا در سیستم، مشکلی رایج است.
در سیستم گرمایش از کف گاهی گرمای مطلوب ایجاد نمی شود و این قضیه ممکن است به خاطر وجود هوا در سیستم باشد.
برای هواگیری ابتدا باید فشار سیستم را چک کنید، چرا که گاهی کمبود فشار نشانه ای از وجود هوا در سیستم است.
هواگیری هم بسیار ساده انجام می شود به این صورت که شیرهای هواگیری (در بالا ذکر شد در کجا ها وجود دارند) را بار می کنید و جریان آب را وصل می کنید، آنگاه تا زمانی که لوله های هر اتاق هواگیری شدند صبر کرده و بعد شیرها را می بندید و دوباره فشار سیستم را چک می کنید.
فیلم هواگیری گرمایش از کف
برای اینکه بهتر با روش هواگیری سیستم گرمایش از کف آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم تماشای فیلم زیر را از دست ندهید.
برای بهتر انجام شدن روند عملیات هواگیری بهتر است با متخصصان این حرفه مشورت کنید. گروه تاسیسات ۲۴ همه روزه آماده ی پاسخگویی به سوالات شما در زمینه ی تاسیسات است.
آیا امکان تعویض کلکتور گرمایش از کف از حالت دستی به اتوماتیک هست ؟ تقریبا چقدر هزینه داره ؟
برای اولین بار لوله هات کار انداختی ومیخوای شیر روشویی رو بازکنی آب چطوری میاد؟چون اولش هوا داره بافشار وهوا کمی که جاری شد آب به صورت عادی کار میکنه.باتوضیحات بیشترماو متخصصین ومهندسین عزیزتاسیسات 24درخدمت شماهستیم وپیشنهادما برای حل مشکل متخصصسن وعزیزان تاسیسات24است که راه حل های خوبی برای شما عزیزان داده وکارهای تخصصی انجام میدهند
کدامیک از لوله های انشعاب گرمایش از کف باید هواگیری شود اونکه شیر آبی دارد یا قرمز متاسفانه انشعاب ما شیر هواگیری ندارد لطفا راهنمائی کنید . سپاس
سوال: شیرهای کلکتور(آبی و قرمز)باید باز باشند؟
سیستم گرمایش منزل ما با رادیاتور از کف است رایادتور در حالت شوفاژ است ولی کف گرم نمی شود وقتی پیچ هواگیری را هم باز می کنم هوا ندارد فقط آب بیرون می زندمشکل کجاست راهنمایی بفرمایید؟
من میخواستم اب لوله کرمایش از کف تخلیه کنم ممنون میشم راهنمایم کنید چه جوری تخلیش کنم
سوال بعدی اینکه درکلکتورباید درهردو ترمینال رفت وبرگشت ایرونت (شیر هواگیری ) نصب کرد یا فقط یکی کافیه اگریکی هست درمسیر رفت باشه یا برگشت ضمنا کلکتورمعمولی هست ممنون میشم راهنمایی کنید
لطفا خط به خط هواگیری و تست کنید.
فقط یک مدار بطور مثال برای یک اتاق را باز کنید ، هواگیری کنید و مطئن شوید گرم شده است، خط به خط این کار را انجام دهید و در آخر تمامی خطوط را باز کنید.
اگر مداری گرفتگی داشته باشد به این صورت مشخص می شود.
در روی کلکتور گرمایش از کف یک پیچ کوچک هست که مطمئن نیستم از بابت اینکه پیچ برای هواگیری گرمایش از کف هستش، ممنون میشم راهنمایی فرمایید. البته امکان ارسال عکس نیست وگرنه عکسی ارسال میکردم.
ممنونم که جواب میدید.
من خونه تازه ساخت گرفتم یکی از اتاق خوابها کف اتاق سرده ایراد از کجا میتونه باشه
یه سوال داشتم اینکه اگر در سیستم گرمایش از کف منزل ما فقط یکی از اتاق ها گرم نمیشه، آیا این میتونه از هواگیری باشه؟؟
چونکه مابقی قسمتهای ساختمان خوب کار میکنند
لطفاً پاسخ سوال را در صورت امکان برام ایمیل کنید ممنون
گرمایش کف استفاده میکنم پکیچ ایران رادیاتور دارم بنظرم پکیچ زود به زود اتوماتیک میکنه(خاموش و روشن میشه) هریک یا دو دقیقه اتوماتیک مبکنه ممنون میشم راهنمائی کنید
تنظیم نبودن شعله دستگاه: اگر شعله به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است پکیج به طور مداوم خاموش و روشن شود.
رسوب داشتن مبدل ثانویه: رسوب در مبدل میتواند باعث اختلال در عملکرد پکیج شود.
خرابی فلورگلاتور یا بسته بودن ایرونت: این مشکلات نیز میتواند باعث خاموش و روشن شدن مکرر پکیج شود.
گرفتگی مسیر دودکش: این مسئله نیز ممکن است در عملکرد پکیج تأثیر بگذارد.
مشکلات مربوط به حسگرها: مانند حسگر تشخیص شعله یا پرشر سوئیچ هوا.
برای رفع این مشکل، بهتر است ابتدا علت اصلی آن را شناسایی کرده و سپس برای رفع اصولی آن اقدام کنید. اگر در عیبیابی و رفع مشکل مطمئن نیستید، بهتر است با یک تکنسین متخصص تماس بگیرید تا از انجام صحیح تعمیرات اطمینان حاصل کنید.
بله، اگر بعد از هواگیری و تنظیم مجدد فشار، فشار سیستم در محدوده طبیعی و ثابت باقی مانده باشد، این احتمالاً نشاندهنده این است که هواگیری به درستی انجام شده است. در سیستم گرمایش از کف، افزایش فشار بعد از هواگیری میتواند به دلیل ورود هوا به سیستم باشد. پس از انجام هواگیری و تنظیم فشار، اگر فشار ثابت بماند، نشان میدهد که هوا به طور موثر خارج شده و سیستم به خوبی کار میکند. با این حال، اگر فشار به طور مداوم کاهش یابد یا افزایش یابد، ممکن است نشاندهنده وجود مشکل دیگری در سیستم باشد و باید توسط یک متخصص بررسی شود.
1. **کارایی رادیاتور**: رادیاتورها میتوانند در دماهای پایینتر نیز به طور موثر کار کنند. با تنظیم دمای پکیج در محدوده ۴۵ تا ۵۰ درجه، رادیاتور همچنان میتواند گرمای کافی تولید کند تا دمای اتاق را افزایش دهد.
2. **اندازه و مدل رادیاتور**: انتخاب رادیاتور مناسب برای اتاق مهم است. باید رادیاتوری انتخاب شود که از نظر اندازه و توانایی گرمایشی با اندازه و نیازهای اتاق مطابقت داشته باشد.
3. **تعادل سیستم گرمایشی**: اضافه کردن رادیاتور به سیستم گرمایشی موجود باید به گونهای انجام شود که توازن کلی سیستم حفظ شود. ممکن است لازم باشد تنظیمات دیگر قسمتهای سیستم را نیز بررسی و تنظیم کنید.