شوفاژ یا حرارت مرکزی، سیستمی است که به منظور تولید گرما، در منازل و ساختمان ها، مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم حرارت مرکزی، گرمای مورد نیاز واحد ساختمانی، در یک محل تولید شده و سپس، از طریق رادیاتورها و لوله ها به سایر نقاط ساختمان، انتقال داده می شود.
شوفاژخانه به محلی اطلاق می شود که در آن آب گرم شده و وارد رادیوتورها شده و در داخل شوفاژ جریان پیدا می کند و در نهایت رادیاتور را گرم می کند. این فرآیند در صورتی که پیچ خاموش و روشن بودن را باز کنیم، آغاز خواهد شد.
شکل 1سیستم شوفاژخانه و مسیرهای منتهی به واحدهای ساختمان
در شوفاژخانه، بویلر بزرگی که بر روی آن آمپر نشان دهنده درجه حرارت و دکمه تنظیم کننده درجه حرارت نصب شده است، دیده می شود. در این بویلر(دیگ) مستقر شده در شوفاژخانه، گرمایی ایجاد می شود که هنگام ورود آب تانکر به این دیگ، آن را گرم کرده و به درجه حرارت مشخصی می رساند. این گرما ناشی از فعالیت یک مشعل است که شمعک آن همیشه روشن می باشد.
در سیستم شوفاژخانه، در محلی به نام موتورخانه، دستگاه هایی از قبیل، دیگ، مشعل، پمپ و ... نصب می شود که حرارت را به سیال واسط( آب، به عنوان مثال) منتقل کرده و سپس پمپ موجود در موتورخانه، آب گرم را از طریق لوله کشی به داخل اتاق ها هدایت می کند( وارد رادیاتورهای نصب شده در هر اتاق می کند). انتقال گرما به داخل اتاق، توسط این رادیاتورها انجام می پذیرد و در نتیجه این انتقال حرارت، دمای آب کاهش می یابد و آب توسط لوله برگشت به موتورخانه بازگشته و برای جذب مجدد گرمای از دست داده، به داخل دیگ هدایت می شود و این چرخه دوباره تکرار می شود.
شکل 2 رادیاتور به عنوان جزئی از سیستم حرارتی شوفاژخانه
به منظور آشنایی بیشتر با چگونگی کارکرد سیستم شوفاژخانه، مطالعه مقاله شوفاژخانه چگونه کار می کند (به زودی منتشر می شود)، را از دست ندهید!
همچنین، برای آشنایی با اجزای شوفاژخانه، شما عزیزان را به مطالعه مطلب اجزای شوفاژخانه (به زودی منتشر می شود) دعوت می کنیم.
در این نوشته، با شوفاژخانه آشنا شدید. چنانچه سیستم شوفاژخانه ساختمان شما، دچار نقص عملکردی شده است، با ما در تماس باشید تا همکاران مجرب ما در واحد فنی ضمن حضور در محل، به ارائه خدمات لازم جهت تعمیر و سرویس شوفاژخانه شما بپردازند.
خواهش میکنم. موفق باشید
یعنی میشە ما فلکە شوفاژ واحد خودمون ببندیم. چون ازبخاری استفادە میکنیم. خونە گرمە