در سیستم های حرارت مرکزی برای تنظیم و کنترل درجه حرارت و دمای آب، استفاده از ترموستات موتور خانه به عنوان یکی از بهترین و مؤثرترین روش ها برای اعمال کنترل و مدیریت دما و حرارت مطرح می باشد.
چرا که اگر این ترموستات وجود نداشته باشد، آب گرم مصرفی سرد شده و باعث می شود هم آسایش ساکنین خدشه دار شود و هم مبلغ قبض های انرژی چندین برابر شوند.
بنابراین برای این که بتوان دمای دیگ و پمپ سیستم موتورخانه را تنظیم نمود و ایجاد خسارات سنگین بر روی شوفاژخانه جلوگیری کرد، لازم است که از ترموستات استفاده شود.
به همین منظور ما در این مطلب درباره انواع ترموستات که شامل ترموستات جداری، ترموستات دیگ و ترموستات حد می باشند، صحبت خواهیم کرد.
چنانچه تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید به شما قول می دهیم که به اطلاعات کاملی در خصوص ترموستات ها و تنظیم درجه دیگ و پمپ موتورخانه توسط آن ها و دیگر نکات تکمیلی که در این خصوص به آن ها نیاز دارید، دست پیدا کنید.
معرفی انواع حسگرهای دمایی موتورخانه
در اکثر موتورخانه ها، پمپ ها همانند مشعل ها با شیوه ترموستاتیک کنترل می شوند و مستقل از شرایط فیزیکی ساختمان، شرایط آب و هوایی، کارکرد مشعل و نیاز واقعی ساختمان، همواره به صورت استاتیکی کنترل می شوند.
یکی از پارامترهای مهم پمپ، میزان اختلاف دمایی است که پمپ تا هنگام برآورد این اختلاف درجه حرارت، در حال کار کردن است. این اختلاف درجه حرارت مابین دو دمای رفت و برگشت آب گرم چرخشی (آب دیگ) می باشد.
ترموستات، دستگاه حسگر دماست که فرمان قطع در دمای معینی که روی آن تنظیم شده است را می دهد. در ادامه با حسگرهای دمایی موتورخانه آشنا می شویم.
شکل 1نمایی از فعالیت تکنسین فنی سایت در هنگام تعمیر و سرویس مشعل دیگ موتورخانه
ترموستات جداری (آکوستات جداری)
حس کننده اوليه در اين نوع ترموستات از نوع بی متال است و معمولا آن را روی جدار لوله برگشت موتورخانه (با فنر و يا سيم) محکم می بندند (شکل 2).
قبل از نصب، بايد بر روی لوله سنباده زد (تا صاف و تميز شود) و سپس، بر روی آن خمير مخصوص مالید تا ترموستات روی آن نصب گردد.
شکل 2 نمایی از یک آکوستات جداری
در سيستم حرارت مرکزی و موتورخانه اين ترموستات، جهت فرمان دادن به پمپ سیرکوله نصب و معمولا 10 درجه سانتی گراد کمتر از ترموستات ديگ تنظيم می شود (مثلا 65 درجه).
یعنی اگر دمای آب برگشت از رادياتورها کمتر از اين مقدار باشد، ترموستات در حالت وصل و پمپ نيز روشن است.
بعد از گذشت زمان که درجه حرارت آب برگشت به 65 درجه رسيد، ترموستات قطع شده و بدنبال آن پمپ موتورخانه نيز خاموش می شود.
شکل 3 نمونه ای از پمپ موتورخانه
اگر اختلاف ميزان تنظيم با ترموستات ديگ کمتر از 10 درجه باشد، پمپ سيرکولاسيون مدت زمان بيشتری را در مدار قرار خواهد گرفت (که این موضوع، از نظر مصرف زياد برق، توليد صدای ناخوشايند و فرسودگی زودرس مقرون به صرفه نمی باشد).
از سوی دیگر، چنانچه ميزان تنظيم ترموستات جداری برابر يا بيشتر از تنظيم ترموستات ديگ موتورخانه باشد، پمپ سيرکولاسيون همواره و به صورت تمام وقت روشن خواهد بود.
ترموستات ديگ
اين ترموستات، که به آن «آکوستات مستغرق» نيز گفته می شود، جهت تنظيم درجه حرارت مايعات طراحي شده است و در تاسيسات حرارت مرکزي و موتورخانه از آن براي فرمان دادن به مشعل هاي گازوئيلي و گازي به منظور تنظيم درجه حرارت آب ديگ استفاده می شود (شکل 3).
شکل 4 نمایی از یک آکوستات مستغرق
قسمت حس کننده اوليه این ترموستات از نوع هيدروليکي است. غلافي به همراه اين دستگاه وجود دارد که آن را بر روي ديگ نصب می کنند. آبگرم ديگ در اطراف غلاف و مخزن حس کننده (حباب حس کننده) در داخل غلاف قرار گرفته می شود.
به منظور انتقال بهتر و سريعتر حرارت از آب گرم ديگ به مخزن حس کننده، معمولا اقدام به پر کردن حد فاصل غلاف و مخزن حس کننده با مخلوط براده آلومينيم و گريس و يا پارافين می کنند.
داخل حباب اتر ريخته که بر اثر افزايش دما، حجم آن زياد شده است، با فانوسي، به سيستم فرمان قطع و وصل می دهد.
شکل 5 تجهیزات موتورخانه ساختمان
دمای ترموستات را بر روي درجه اي مثلا 75 درجه سانتی گراد تنظيم مي کنند.
موقعی که درجه حرارت آب داخل ديگ با درجه حرارت تنظيم شده روي آکوستات برابر شود، از طریق مخزن حس کننده کليد داخل آکوستات قطع می شود.
در ادامه به سبب آن مشعل از کار می افتد و بعد از سرد شدن آب داخل ديگ، به میزان تفاضل دماي قطع و وصل، (۵± درجه) کليد مجددا وصل شده و فعالیت مشعل دوباره شروع می شود.
شکل 6 شیوه نصب صحیح غلاف ترموستات
ترموستات حد (آکوستات حد)
وجود يک وسيله کنترل (آکوستات ديگ) در سيستم حرارت مرکزي موتورخانه، بهره برداري مطمئن و ايمني سيستم را تضمين نمي کند. زیرا گاهي، سيستم مکانيکي آکوستات ديگ موتورخانه که در طول 24 ساعت چندين بار مدار را قطع و وصل مي کند، خراب شده و کارایی خود را از دست می دهد.
در چنین حالتی، با افزایش درجه حرارت آب در ديگ، مشعل خاموش نشده و به تبع آن با جوش آمدن آب در داخل ديگ، خساراتي تحمیل می شود.
براي جلوگيري از اين اتفاق، ترموستات ديگري به نام "ترموستات حد" بر روي ديگ نصب شده و به صورت سری با ترموستات ديگ در مدار قرار داده می شود. درجه تنظيم ترموستات حد چند درجه از درجه حرارت ترموستات ديگ بیشتر است.
به همین سبب، ترموستات يا آکوستات حد، هميشه در حالت وصل است مگر در مواقعی که آکوستات ديگ کار نکند و دمای آب داخل ديگ به دمای تنظيم شده بر روي آکوستات حد برسد که در چنین حالتی، اين کنترل مشعل را خاموش کرده و باعث جلوگیری از بروز خسارت می شود.
شکل 7 یکی از همکاران فنی در حال سرویس موتورخانه
ساخت ترموستات هاي حد معمولا به دو حالت صورت می گیرد، یکی ترموستات حد بالا است که کاملا مشابه ترموستات ديگ است.
اين دستگاه با درجه حرارت تنظيم شده بالاتر و يا هنگام سرد شدن آب به میزانی مطمئن، مشعل را به طور خودکار روشن مي کند.
ديگري ترموستات قطع کننده درجه حرارت بالا است که داراي دکمه Reset بوده و با کاهش درجه حرارت آب ديگ و رسيدن به درجه ای مطمئن، با فشار دادن دکمه Reset مشعل را مي توان مجددا روشن نمود.
به همین دلیل، نوع دوم ترموستات حد پیشنهاد مي شود، زیرا با خاموش شدن مشعل، فرد مسئول از خرابي آکوستات ديگ اطلاع یافته و جهت تعويض به موقع آن اقدام خواهد کرد.
در صورتی که می خواهید بدانید نحوه چک کردن دمای دیگ آب گرم چگونه بوده و فشار و دمای استاندارد دیگ آب گرم چقدر است، پیشنهاد می کنیم به توضیحات مهندس اسماعیلی در کلیپ زیر گوش دهید.
لازم به ذکر است به جاي استفاده جداگانه از يک آکوستات ديگ و يک آکوستات حد، مي توان از يک دستگاه ترموستات دوتايي استفاده کرد.
دنباله ترموستات دوتايي که در داخل ديگ قرار مي گيرد داراي دو بالب، که يکي به آکوستات معمولي ديگ و ديگري به آکوستات حد مربوط است. در شکل زیر دو نوع ترموستات حد و يک نوع ترموستات دوتايي قابل مشاهده است.
شکل 8 دو ترموستات حد(سمت چپ) و یک ترموستات دوتایی (سمت راست)
لازم به توضیح است که آب درون دیگ که گرم شده است از طریق پمپ سیرکولاتور به داخل ساختمان و رادیاتور ها می رود تا محیط را گرم سازد. اگر محیط گرمای کافی داشته باشد، گرمای این آب مصرف نشده و در مسیر برگشت به ترموستات جداری رسیده و باعث خاموش شدن پمپ سیرکولاتور می شود.
به منظور تکیمل صحبت های خود از شما دعوت می کنیم کلیپ زیر را مشاهده کنید. در این کلیپ مهندس اسماعیلی به شما خواهد گفت که وظیفه ترموستات بر روی پمپ موتورخانه چیست؟
برای آشنایی با اصول اولیه سرویس موتورخانه و شوفاژخانه، بر روی لینک بازدید و سرویس موتورخانه کلیک نمایید.
دمای مناسب دیگ موتورخانه در تابستان و زمستان چقدر است؟
شاید با وجود تمام توضیحات داده شده هنوز هم برای شما سوال باشد که دمای مناسب دیگ موتورخانه در تابستان و زمستان چقدر باید باشد؟
اگر به دنبال جواب این سوال هستید، از شما دعوت می کنیم در کلیپ زیر به توضیحات کارشناس تاسیساتی آقای اسماعیلی گوش دهید.
نکات تکمیلی در خصوص حسگرها و تنظیم دمای موتورخانه
- دمای آب گرم مصرفی که از شیر خارج می شود نباید به حدی بالا باشد که حس سوختگی در مصرف کننده ایجاد کند (معمولا دمای 40 الی 50 درجه سانتی گراد پیشنهاد می شود). در بسیاری از موتورخانه ساختمان های مسکونی این کنترل دما از طریق نصب ترموستات بر روی پمپ سیرکوله آب شوفاژ منبع تولید آب گرم مصرفی انجام می شود که اصولی نیست.
دلیل این موضوع این است که این کار:
- اولا باعث کاهش عمر مفید پمپ و افزایش ساعات کارکرد مشعل و در نتیجه افزایش مصرف سوخت می شود،
- ثانیا در ایام سرد سال که پمپ سیرکوله اصلی شوفاژ در مدار قرار می گیرد، قابل استفاده نمی باشد
- و ثالثا اینکه سیستم قید شده، کنترل دقیقی بر درجه حرارت آب گرم مصرفی ندارد.
بنابراین توصیه می شود در صورت استفاده از این سیستم کنترلی در موتورخانه خود، در اولین فرصت با حضور کارشناس فنی اقدام به جایگزین کردن آن با شیر سه راهه کنترلی که روی ورودی آب شوفاژ منبع تولید آب گرم مصرفی نصب می شود، نمایید.
برای اطلاع از خدمات تعمیر و عیب یابی مشعل، مقاله تعمیر و عیب یابی مشعل موتورخانه را مطالعه نمایید.
شکل 9 نمایی از یک پمپ موتورخانه که نیاز به سرویس و تنظیم دارد
شکل 10 سرویسکار در حال تنظیم پمپ موتورخانه
توضیح بیشتر: هر موتور الکتریکی موقع روشن شدن جریان زیادی را مصرف می کند و جریان مصرفی آن پس از رسیدن به دور حداکثر خود کم می شود.
اگر پمپ سیرکولاتور بطور دائم کار کند هیچ اشکالی در آن بوجود نمی آید، اما اگر بوسیله ترموستات جداری به دفعات زیاد خاموش و روشن شود، شوک های الکتریکی وارده، باعث کاهش عمر و در نتیجه زودتر سوختن آن می شود پس بهتر است دمای ترموستات و دیگ را طوری تنظیم کنیم که تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ کاهش پیدا کند
اگر در فصول مختلف سال قصد تغییر دمای موتورخانه خود را دارید پس خواندن مطلب تنظیم دمای زمستانه و تابستانه موتورخانه را از دست ندهید
همچنین از شما دعوت می کنیم به عنوان جمع بندی تمام نکات گفته شده در این مطلب کلیپ زیر را تماشا کنید.
در این کلیپ آقای مهندس اسماعیلی نه تنها در خصوص دمای مناسب دیگ و پمپ موتورخانه صحبت می کند بلکه نحوه راه اندازی موتورخانه برای زمستان را از صفر تا صد توضیح می دهد.
جمع بندی
حال که با اهمیت تنظیم درجه دیگ و پمپ موتورخانه آشنا شدید، نوبت به آن رسیده است که مجموعه ای که می تواند این خدمات را به بهترین شکل ممکن برای شما انجام دهد را به شما معرفی کنیم.
اما قبل از آن بد نیست که خلاصه ای از مهم ترین نکات این مطلب را مطالعه نمایید:
- ترموستات جداری در سیستم حرارت مرکزی و شوفاژخانه به منظور فرمان دادن به پمپ سیرکوله نصب می شود و معمولاً دمای آن 10 درجه سانتی گراد کمتر از ترموستات دیگ تنظیم می شود.
- ترموستات دیگ یا آکوستات مستغرق برای تنظیم درجه حرارت مایعات طراحی شده است و در موتورخانه از آن به منظور فرمان به مشعل گازوئیلی و گازی برای تنظیم درجه حرارت آب دیگ استفاده می شود.
- به جای استفاده جداگانه از یک آکوستات دیگ و یک آکوستات حد می توان یک دستگاه ترموستات دوتایی به کار برد.
- اگر برای پمپ سیرکوله شوفاژ، ترموستات نصب شده است می توانیم درجه حرارت تنظیم آن را مساوی یا بیشتر از درجه حرارت تنظیم ترموستات دیگ قرار دهید تا بطور پمپ بطور مداوم کار کند.
پر واضح است اگر تنظیم درجه دیگ و پمپ موتورخانه توسط افراد مبتدی صورت بگیرد، می تواند به موتورخانه شما آسیب وارد کند.
بنابراین مجموعه تاسیسات 24 ساعته با سال ها تحربه در زمینه تاسیسات ساختمان از جمله موتورخانه، آماده ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان عزیز می باشد.
اگر بخواهیم به مزیت های این مجموعه اشاره کنیم باید موارد زیر را مطرح نماییم:
* ضمانت جبران خدمات به صورت رایگان در عدم رضایت مشتری از کار ارائه شده
* به کارگیری نیروهایی مجرب و کاربلد در حوزه تاسیسات ساختمان
* عدم دریافت هزینه از مشتری بابت ایاب و ذهاب مجری به محل پروژه
* رعایت ظرافت در کار و تمیز نمودن محل پروژه پس از اتمام کار
پس بیش از این زمان را از دست ندهید و همین حالا از طریق پر کردن فرم درخواست سرویسکار متخصص و یا تماس با شماره تلفن های موجود در سایت سفارش خود را ثبت نمایید تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصضمانت جبران خدمات
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.
اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
سوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.
برخی از سوابق کاری ما مربوط تعمیر و نگهداری موتورخانه
معمولا دمای آب رفت بر روی 80 درجه مناسب است ولی در تابستان تا 60 درجه باید کاهش یابد.
میخواستم بپرسم در تابستان باید فلکه های پمپ را باز بگذاریم؟ اگر نباید باز باشه پمپ را هم خاموش کنم.
در تابستان باید پمپ ها خاموش باشند و شیرفلکه ها هر دو بسته باشند.
با اینکه دمای آب را روی 65 تنظیم کردم ولی ترموستات پمپ روی 75 مونده. چرا؟
احتمالا ترموستات خراب شده و یا نیاز به کالیبراسیون دارد.
آقای امید در تصویر شماره 3 درجه پمپ 10 درجه کمتر از دیگ است اما در تصویر شماره 9 گفته پمپ باید همواره در حال کار باشد و استراحت نکند . کدام درست است؟ خیلی ممنون
این برای منم سوال شد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام
بالاخره ترموستات جداری خوبه یا نه؟پستتون گیجکنندست.ترموستات روی پمپ سیرکولاتور باید دماش کم باشه یا زیادتر از دیگ.مصرف گاز پایین میاد یا بالا میره؟پمپ سیرکولاتور یکسره کار کنه یا نکنه؟
یا کشویی یکی از شیر فلکه ها بریده
و یا پمپ برگشت آب گرم مشکل دارد
و یا درصورت داشتن منبع کوئلدار مبدل رسوب گرفته
و یا یکی از خطهای گرم و یا برگشت رسوب گرفته
تمام مواردی که گفتم باید بررسی بشه تا مشکل پیدابشه
شیر های زمستان موتورخانه رو بستم
دمایی آب مصرفی ب شدت کاهش یافته و سرد شده
ممنون میشم راهنمایی ام کنید
به احتمال زیاد شما شیر رفت از برگشت منبع دوجداره یا کوئل دار هم بستید
یا هم شیر ورودی و خروجی پمپ شوفاژ و بای پس را بستید
بنظر می رسه حتما باید پمپ شوفاژ کار کنه تا آب حمام گرم باشه، و سوال دیگه این که باید شیر آب گرم شوفاژ ببندم؟
برسی فرمایید شیر های رفت شوفاژ بسته باشد
و شیر فلکه پمپ برگشت شوفاژ باز باشد
اگر بسته است شیر فلکه بایدش باز باشد
لطفا ترموستات را تعویض کنید که آب دمای بیش از حد پیدا نکند .
میخواستم بپرسم دمای معمول موتورخونه برای سیستم گرمایش کفی چند درجست؟
موتورخانه روی دمای معمول ۶۵ و ۷۰ درجه تنظیم می شود.
اما باید دقت کنید که سیستم گرمایش از کف رو حدود دمای ۳۰ درجه فعال است که با استفاده از مبدلی که برای شما کار گذاشته اند تنظیم می شود
می خواستم منبع آب گرم مصرفی یک مجتمع 96 واحدی را تعویض کنم ! چند لیتری لازم داره و قیمت مخزن و هزینه تعویضش چقدر میشه ؟
ترموستات قبلیه نصب کنم دوباره یا کلا مشکل داره یا ترموستات جدید خرابه ؟؟؟ یا مشکل از جای دیگس ؟؟؟
وقت بخیر
ما طبقه 4 یه ساختمان 4واحدی هستیم
توی حمام و آسپزخونه آب گرم داریم
ولی توی رادیاتورها آب گرمی نمیاد و هواگیری هم که کردیم آبی که داخلش هست سرده کلا
چیکار باید بکنیم به نظرتون؟
سیستم اب گرم مصرفی و گرمایش از هم جدا هستند
ایا این مشکل از قبل هم بوده یا ساختمان نو سازه
شاید پمپ کار نمکنه یا قدرت کافی برای گردش اب را نداره
شاید جایی شیری در مسیر بسته شده
ایا واحدهای دیگه هم این مشکل را دارند
تو مقاله نوشته ترموستات پمپ 10 درجه از ديگ كمتر باشه من وقتي پمپ رو اين درجه تنظيم ميكردم دائم روشن بود و هيچ وقت قطع نميكرد مجبور ميشدم 20 درجه كم كنم كه در اين حالت احساس ميكردم ديگ خيلي كار ميكنه
ترموستات پمپ و عوض كردم به نظر تو 5 يا 10 درجه كمتر از ديگ قطع ميكنه ولي ايندفعه ديرتر از ديگ روشن ميشه يعني ديگ يه بار روشن خاموش ميشه ولي پمپ خاموشه بعد كه پمپ روشن ميشه دوباره ديگ روشن ميشه به نظر بازم ديگ زياد كار ميكنه
اينا تنظيمشون بهم خورده امكان داره اين مشكل از ترموستات ديگ باشه؟
يه دونه پمپ و يه دونه ديگ يه ساختمون ٥ واحده
الان درجه هاشون هر دو رو ٧٠ ولي بازم ديگ زودتر از پمپ شروع بكار ميكنه
كه باعث شده به نظرم ديگ زياد كار ميكنه
تو مقاله نوشته درجه پمپ 10 درجه كمتر از ديگ باشه ولي اگه ترموستات پمپ و 10 درجه كمتر از ديگ تنظيم ميكردم پمپ اصلا قطع نميكرد بايد حدودا 20 درجه پايين تر تنظيم ميكردم تا خاموش و روشن بشه اخيرا ترموستات پمپ و عوض كردم مشكل حل شد يعني 5 يا 10 درجه كمتر از ديگ تنظيمش ميكنم قطع و وصل ميشه ولي مشكلي كه هست اينه كه با ديگ تنظيم نيست يعني پمپ خاموشه ديگ روشن ميشه و چند دقيقه بعد خاموش ميشه بعد از چند دقيق پمپ روشن ميشه كه در ادامه ديك باز روشن ميشه يعني ديگ خيلي داره كار ميكنه
لطفا راهنمايي كنيد
حالا چه بايد كرد ؟ ايا مجاز است درجه پمپ را پائين تر بياوريم ، مثلا پانزده يا حتى بيست درجه ، طورى كه پمپ گاهى اوقات استراحت داشته باشد ، ممنون
از لطف شما ممنونم ،
https://heaterhadaf.com/
https://asiafanar.com/
خوشحالیم که مطالب مورد پسند شما دوست عزیز قرار گرفته است
وقتیکه میخوام شوفاژ رو هواگیری کنم هیچ آبی داخلش نیست،و شوفاژ صدای شر شر آب میده بیشتر اوقات و نصفی از بدنه شوفاژها سرد هستش،دلیل چیه
اول از همه از سالم بودن شیرهای رفت و برگشت شوفاژها از داخل موتورخانه به واحدتون مطمئن شوید البته در صورتی که هر واحد از موتوخانه شیر رفت و برگشت مجزا داشته باشد و یا اینکه رادیاتورها دارای رسوب گرفتگی نشده باشد.
٩ طبقه بالاى شوفاژ خانه پمپ چند اسب مناسب است
با تشكر
چون در مقاله به هر دو مورد به عنوان کارکرد دزست اشاره شده و به نظرم تناقض دارد. لطفا در هر دو حالت با باز بودن و بسته بودن رفت شوفاژ توضیح دهید.
با تشکر
پس با این توضیح اگر پمپ به مدت چندماه دائما روشن باشد اولا آیا پمپ نمیسوزد؟ دوما عمر آن کاهش پیدا میکند؟
سوال سوم اگر با تنظیم ترموستات جداری روی لوله برگشت از کویل داخل منبع، پمپ در طی روز بیش از ۱۰ مرتبه خاموش و روشن شود چطور، آیا آسیب میبیند؟
اگر پمپ در طی روز بیش از ده مرتبه روشن و خاموش شود ترموستات به درستی تنظیم نشده است و روشن و خاموش شدن های مکرر به کوپلینگ آسیب می زند
پمپی که در سوالم دربارش صحبت کردم از نوع بدون کوپلینگ هستش (سمنان انرژی A6 تک فاز)
آیا روشن و خاموش شدن مکرر روی این مدل هم تاثیرگذاره و آیا این پمپ هم از نوع دائم کاره؟
سوال بعدی اینکه به طور کلی تا چند مرتبه روشن و خاموش شدن پمپ در 24 ساعت قابل قبوله؟
اگر پمپ سیرکوله یکسره کار کنه و دائما آب گرم مصرفی نسبتا داغ وارد لوله ها بشه آیا لوله ها آسیب میبینن؟
یک توضیح هم راجع به شرایط موتورخانه ام بدم : دمای دیگ ما الان 60 درجه است و لوله رفت و برگشت شوفاژها هم هنوز بازه. وقتی دمای پمپ روی 65 میذارم یکسره کار میکنه و آب گرم مصرفی همیشه داغه. وقتی پمپ روی 60 درجه باشه به تعداد دفعات بالا پمپ خاموش و روشن میشه و اگر کمتر از 60 بذارم یا روشن نمیشه یا انقدر دیر روشن میشه که دمای آب گرم مصرفی خیلی افت میکنه. خدا روشکر نشتی آب نداریم. البته میدونم که احتمالا منبع کویلی رسوب گرفته ولی میخوام بدونم تا زمانی که بتونم رسوب گیری کنم چکار کنم که تاسیسات ساختمان آسیب نبینه.
تعداد دفعات خاصی مدنظر نیست که بگم خدمتتون.
بسته به مصرف آب هم دارد که دما تغییر کند.
در مورد آب گرم ، اگر احساس می کنید دمای آب گرم شیر بیشتر از 50 درجه است می توانید فلکه رفت یا برگشت به منبع کویلدار را کمی ببندید که جریان کمتری عبور کند.
پمپ سیرکولاتور بلند کاست نو به صورت کامل (دینام و کوپلینگ و ) تعویض شد. اگر درست متصل شده باشد و درست کار کند دمای روی بدنه دینام تا چقدر مجاز است؟
چه خطاهایی باعت بالا رفتن دمای دینام میشود؟
باتشکر از شما
من متن رو مطالعه کردم اما باز هم متوجه نشدم که درجه حرارت پمپ آب مصرفی رو باید بالاتر از مشعل بذاریم یا پایینتر !!
در مورد پمپ آب شوفاژ ها میدونستم که باید ۵ درجه بالاتر تنظیم کنم اما در مورد آب مصرفی (حمام ) چقدر باید با مشعل تفاوت داشته باشه ؟
ممنون از پاسخگویی شما
ترموستات پمپ هر چند وقت یکبار وقتی وصل میکنه دیگه قطع نمیکنه باید دوباره صفر کنم و مجدد تنظیم کنم .دوباره بعد از ۴روز همین مشکل رودارم ۲ ترموستات نو هم بستم فرقی نمیکنه .درجه دیگ ۷۵ و پمپ۶۰ هست
موتورخانه ما دارای دو پمپ میباشد که شیرفلکه متصل به لوله یکی از آن ها هرز شده و کلااز دو پمپ موجود یکی از رو خاموش کردیم و فقط یک پمپ در مدار کار میکند الان آب مصرفی خیلی گرم است ولی شوفاژها دمای کمی دارند آیا باید هر دوپمپ در مدار باشند یا مشکل چیز دیگری است ؟
سئوال من این است که ایا موتور خانه ۲۴ ساعته باید روشن باشد واینکه بستن رادیاتورهای اضافی در مصرف گاز تاثیر دارد؟ و اینکه درجه مناسب چه درجه ای است؟
برای ادراه های دولتی که طبق بخشنامه باید روزهای تعطیل گرمایش خاموش باشند راه حل بهینه ای دارید که هم به دیگ ها و پمپ ها آسیب نرسد و هم اینکه رضایت کارمندان فراهم باشد؟
دیگ ها روی 60 درجه تنظیم شده اند و آب گرم مصرفی در کلیه روزها برقرار می باشد. ولی گرمایش در روزهای تعطیل باید خاموش باشد.
در حال حاضر چهارشنبه ساعت 16 پمپ های سیرکولاسیون گرمایشی خاموش می شوند( درجه دیگ همان 60درجه هست و آب گرم مصرفی وصل است). شنبه صبح ساعت 8 پمپ های گرمایشی روشن می شوند ولی چون ساختمان 5 طبقه با اتاق های زیاد می باشد.کل آب داخل لوله ها طی 64 ساعت کاملا سرد شده و با چرخش آب و وارد شدن آب سرد شده به دیگ ها تقریبا تا ساعت 11 طول میکشد دمای ساختمان به حالت مطبوع برسد. طی این 3 ساعت دیگ ها به صورت دائم روشن هستن تا دمای آب به 60 درجه برسد.
در حال حاضر با روش فوق هر شنبه شوک 3 ساعته به دیگ ها وارد می شود و کارمندان نیز از این شرایط کاملا ناراضی هستند.
ببخشید در مورد عکس زیر سوال داشتم :
https://www.piping24.ir/images/%D8%AA%D9%86%D8%B8%DB%8C%D9%85_%D8%AF%D8%B1%D8%AC%D9%87_%D8%AF%DB%8C%DA%AF_%D9%88_%D9%BE%D9%85%D9%BE_%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87/%D8%AA%D9%86%D8%B8%DB%8C%D9%85_%D8%AF%D8%B1%D8%AC%D9%87_%D8%AF%DB%8C%DA%AF_%D9%88_%D9%BE%D9%85%D9%BE_%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87_9.jpg
دو تا شیر فلکه بالا و پایین پمپ موتور و همچنین شیر فلکه کناری (سمت چپ) که بالا و پایین موتور رو به هم وصل میکنه به چه دردی میخوره ؟
ممنون
پس باید شیرفلکه های بالا و پایین پمپ در حالت عادی باز باشن ؟ و شیر فلکه بای پس بسته باشه ؟
چون من نگاه کردم شیر فلکه های بالا و پایین پمپ من یه مقدار خیلی کمش باز بود ):
حقیقتش سال پیش موتور خراب شد و به یکی گفتم اومد درستش کرد از اون موقع رادیات ها خیلی کم گرم میشدن و یکی از رادیات ها اصلا گرم نمیشد به یه تعمیرکار دیگه هم گفتم اومد نگاه کرد و باز درست نشد خودم رفتم یه نگاهی انداختم دیدم شیر فلکه های بالا و پایین پمپ یه ذره بازه و همه رو باز کردم الان رادیات ها خیلی خوب گرم میشه تا جایی که بعضی وقتا نمیشه بهشون دست زد !
شیر بای پس رو دست نزدم نمیدونم بازه یا نه
ممنون
دمای خود محیط موتورخانه معمولا چقدر هست؟
برای نگهداری یکسری تجهیزات در فضای موتورخانه میپرسم
سلام مجدد و تشکر از پاسختون
پمپ ما خطی هست و روی زمین نیست ولی ازون لرزه گیرا که فرمودید نداره . متاسفانه تهران نیستم کرج هستم در هر صورت ممنون از راهنمائیتون
پمپ سیرکوله مسیر منبع آب گرم (دوجداره یا کویلدار) لطفا چک کنید که آب گردش داشته باشد. مسیر چرخش آب نیز چک کنید که گرفتگی مسیر نداشته باشد.
اگر منبع کویلدار دارید احتمالا رسوب گرفتن کویل نیز می باشد.
در موتورخانه استخر آیا برای پمپ خطی این لاین گرانفوس نیاز که تک فاز بسته شده نیاز به رله حرارتی دارد
با تشکر
پمپ سیرکولاتور یا برگشت آب گرم مصرفی با توجه به تنظیم دما کار می کند یا دائم کار می باشد و با باز و بسته کردن شیر روشن و خاموش نمیشود
سوال داشتم خدمتتون ک سیم هر دو ترموستات یعنی روی پمپ و روی دیگه باید روی هم نصب بشه یا جدا گانه ممنونم
درموتور خانه پمپ سیر کولاتور کار میکنه اما هیچ کدوم از رادیاتور ها و منبع دو جوداره گرم نمیکنه هوا گیری هم شده
پمپ سیرکولاتور چک کنید که پروانه هرز کار نکند و چرخش آب داشته باشید، میتونه مسئله از اینجا باشد.
دمای آب شوفاژ در زمستان حدود ۶۰ درجه تنظیم می شود
چراوقتی درجه شوفاژراکم میکنم قسمتی ازرادیاتورسردمیشود؟
زمانی که درجه شوفاژ کم میشود به دلیل انتقال حرارت شوفاژ با محیط امکان دارد نقاط انتهایی رادیاتور شما سرد شود و طبیعی میباشد.
مانومتر قرار گرفته بر روی دیگ میزان فشار آب بر روی دیگر نمایش می دهد که برابر با فشار تعداد طبقات ساختمان بر روی دیگ میباشد.
این فشار قابل پایین یا بالا آوردن نمیباشد.
ترموستات پمپ سیرکوله یا همون برگشت شوفاژ ۵ الی ۱۰ درجه کمتر از دمای دیگ تنظیم می شود. دمای ۶۰ الی ۶۵ درجه تنظیم کنید. در صورتی که متوجه شدید در زمان خاموش شدن پمپ رادیاتورها سرد است و دیر گرم شود می توانید دما را به دمای دیگ نزدیکتر کنید.
در رابطه با سوال دوم پمپ برگشت آب گرم مصرفی اکثر مواقع دارای ترموستات نمی باشد و فقط دور آن تنظیم میشود که سه حالت دارد و دایم کار است.
ضمن تشکر از زحماتی که متقبل میشوید، سوال من اینست که در یک ساختمان ۵ طبقه اگر پمپ سیرکولاسیون شوفاژ را خاموش کنیم، آیا رادیاتورهای طبقه پنجم گرم میشوند و بقیه طبقات سرد، و یا طبقه اول گرم میشود و بقیه طبقات سرد؟
با خاموش کردن پمپ سیرکولاتور شوفاژ عملا و به مرور زمان در ساختمان ۵طبقه شوفاژ تمام واحدها سرد می شود.
بسته به اینکه لوله کشی رایزر به صورت مستقیم یا معکوس اجرا شده باشد طبقه اول یا پنجم که نزدیکترین مسیر را دارد دیرتر سرد می شود و جریان خودبه خودی امکان دارد اتفاق بیفتد.
سپاس
عمدتا بالارفتن بیش از حد دمای دیگ باعث بالا رفتن فشار موتورخانه می شود. منبع انبساط وظیفه تخلیه فشار اضافی را در چرخه آب گرمایش دارد.
در منبع آب گرم شیر اطمینان روی منبع فشار بیش از حد را کنترل می کند.
موتورخانه هایی که با خاموش شدن پمپ شوفاژها سرد می شوند، حتی با پنج درجه اختلاف پمپ دایم کار می باشد.
دلیل این اتفاق اجرای لوله کشی می باشد که رادیاتور های دورتر از خط اصلی سرد می شوند.
چاره ای جز دایم کار کردن پمپ نمی باشد.
2)" پمپ های سیرکوله سیستم شوفاژ باید همواره در حال کار باشند و بطور مرتب روغنکاری شوند، زیرا هرقدر تعداد دفعات خاموش و روشن شدن موتور یک پمپ کاهش یابد، عمر آن بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، نصب کردن ترموستات برای پمپ سیرکوله شوفاژ توصیه نمی شود.
در صورتی که برای پمپ سیرکوله شوفاژ شما ترموستات پیشبینی و نصب شده است، همیشه درجه حرارت تنظیم آن را مساوی یا بیشتر از درجه حرارت تنظیم ترموستات دیگ قرار دهید.
با این اقدامات، هم پمپ سیرکوله کارکرد دائمی پیدا کرد ه و عمر آن بیشتر می شود و هم زمان کاری مشعل دیگ و به تبع آن مقدار گاز مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد"
ممنون میشم توضیح بدید این دو مطلب بالا متناقض هستش یا من متوجه نشدم؟ ترموستات پمپ با ترموستات جداری متفاوت هستش؟ کدوم پمپ باید دایمی کار کنه؟ کدوم پمپ نباید دایمی کار کنه؟ مرسی بابت وقتی که میگذارید.
وقتتون بخیر. ممنون بابت توجهتون
ترموستات پمپ همان ترموستات جداری است، پمپ سیرکولاتور آب گرم عمدتا دایم کار می باشد.
از نظر بعضی متخصصین توصیه می شود بدلیل همین دايم کار بودن پمپ سیرکولاتور ترموستات نصب نشود و دایما کار کند.
با توجه به توضیحات شما گردش آب گرم و انبساط و انقباض لوله باعث صدای تق تق می شود. همچنین در صورتیکه خط آب سرد و گرم نزدیک به هم کار شده باشد نیز عامل صدا می باشد.
ما تو موتورخانهمون 5 تا خط رفت داریم با 5 تا پمپ و 5 تا ترموستات
ترموستات را در موتورخانۀ ما روی لولۀ رفت بستهاند. پمپ سیرکولاتور هم روی لولۀ رفت بسته شده.
. بنابراین نمیتوان ترموستات را درست تنظیم کرد یا همیشه باید روشن باشه یا همیشه خاموش.
بدنۀ پمپها خیلی داغ میکنه
لولۀبرگشت هم نیوپایپه نمیشه روش ترموستات نصب کرد. روی فلکۀ خط برگشت هم اگه نصب کنم احتمال داره آب از فلکه نشتی کنه و اتصالی پیش بیاد.
با یان شرایطی که هست نمیشه کاری کرد تا بدون تغییرات زیاد بشه کارکرد پمپها را کم کرد.
ضمنا دیدم گفته شده که روشن و خاموش شدن زیاد برای پمپ سیرکولاتور ضرر داره. ساعتی چند بار روشنن بشه استاندارده.
وقتتون بخیر
با توجه به توضیحات شما، دمای گردش پمپ سیرکوله دقیقا برابر با دمای ترموستات می باشد، شما اگر دما را کمتر از ترموستات تنظیم کنید پمپ خاموش می شود و سیستم گرمایش مختل می شود.
تنها کاری که می توانید انجام دهید اگر پمپ رزو دارید ساعاتی از شبانه روز پمپ ها را جابجا کنید که استراحت کنند.
ترموستات را هم موقتا روی خط برگشت نصب کردم اما عمل نمیکنه و خاموش نمیشه،
توصيه شما روشن و خاموش شدن پمپ گردش آب ١٠درجه كمتر از ديگ است ولي با دايم كار كردن پمپ گردش هم مصرف برق كم شده است مصرف گاز هم كم شده است گرما و آبگرم مناسب هم هست ست دماي ديگ ٦٠بجاي ٧٠
تو توضیحات یه جا گفتین درجه پمپ کمتر از دیگ باشه بعد دوباره گفتین درجه پمپ بیشتر از دیگ باشه.کدومش اصولی تر هست.مرسی
طریقه نصب برق ترموستات جداری
مثل یه کلید ،در مسیر فاز برق اصلی و پمپ قرار میگیرد یا نه ؟
1) چرا در موتورخانه برای پمپ آب هم ترموستات قرار میدهند?
2) در سیستم موتورخانه ( برای گرمایش شوفاز ها )
آیا بعد از خاموش شدن مشعل باید پمپ روشن بشه و بعد از خاموش شدن پمپ باید مشعل روشن بشه ؟؟؟
یا چه جوری هست روال کار؟؟