چنانچه شما نیز به دنبال یافتن پاسخ این پرسش هستید که پمپ سیرکوله چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.
تعریف پمپ سیرکوله
پمپ سیرکوله یا سیرکولاسیون (circulator pump) یک نوع خاص از انواع مختلف پمپ می باشد، که به منظور سیرکوله کردن یا چرخاندن گازها و یا مایعات در یک چرخه بسته به کار گرفته می شود.
بنابراین معنی کلمه سیرکوله چرخاندن و گردانیدن می باشد. از پمپ های سیرکولاتوری بیشتر به منظور چرخش آب گرم و سرد در سیستم های سرمایشی و گرمایشی استفاده می شود.
از آنجا که این نوع پمپ ها فقط مسئول به گردش درآوردن سیال در درون سیستم لوله کشی مربوطه هستند، لذا تنها موردی که باید به آن غلبه کنند نیروی اصطکاک درون لوله ها است و مکش منفی ندارند.
پمپ های سیرکولاتوری قابلیت پمپاژ و سیرکوله کردن سیال با دمای 100 الی 140 درجه سانتی گراید در سیستم های حرارت مرکزی را دارند.
موارد استفاده از پمپ های سیرکوله
پمپ سیرکوله از زیر مجموعه های پمپ های سانتروفیوژی هستند و از آنجا که بیشتر در منازل و موتورخانه های کوچک از آن ها استفاده می شود، سایز کوچکی دارد.
به دلیل قدرت اسب بخار پایینی که دارند، جزو پمپ های بیصدا محسوب شده و لرزش کمی دارند.
اما در صورت استفاده از پمپ سیرکوله به منظور مصارف صنعتی قدرت اسب بخار و سایز پمپ نیز افزایش یافته و قسمت الکتروموتور پمپ از بدنه آن توسط کوپلینگ جدا می شود.
موارد استفاده از پمپ های سیرکوله عبارتند از:
- تامین آب داغ در سیستم های گرمایش مرکزی و منطقه ای مانند موتورخانه ها
- گردش آب داغ در سیستم های آب گرم خانگی از قبیل مدار آب گرم رادیاتور شوفاژ، پکیج
- چرخش آب گرم و سرد در سیستم تهویه هوا، رادیاتورها، سیستم گرمایش از کف
- مورد استفاده در سیستم های شستشوی صنعتی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی خانگی و سیستم های سرمایشی و گرمایشی صنعتی
- انتقال آب از سیستم گرمایش مرکزی و تهویه هوا در تاسیسات صنعتی، اداری و تجاری
اجزای تشکیل دهنده پمپ سیرکوله
همانطور که گفتیم پمپ های سیرکوله دارای سایز و قدرت های متفاوت هستند، که از سایزهای کوچک تر آن در مصارف خانگی استفاده می شود.
جنس بدنه پمپ های سیرکوله از چدن و یا استیل است که پروانه آن نیز از همان جنس چدن، استیل و یا برنج ساخته می شود.
قسمت های مختلف تشکیل دهنده این نوع پمپ عبارتند از:
- روتور موتور پمپ
- پروانه
- بلبرینگ های ترکیبی
- کاسه نمد
- یاتاقان
- دهانه مکش
- دهانه تخلیه
- واسطه
نحوه کار پمپ سیرکولاسیون در چرخش آب گرم مصرفی
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین موارد استفاده از پمپ سیرکوله در سیستم آب گرم خانگی می باشد.
در مناطقی که میزان مصرف آب شهری در حال افزایش است، مجریان تاسیساتی به دنبال راهی برای ذخیره کردن آب از طریق نصب پمپ سیرکولاتور هستند.
به این صورت که وقتی مصرف کننده شیر آب گرم را در ساختمان باز می کند، آب گرم فوری به شیرآلات رسیده و مورد استفاده ایشان قرار بگیرد.
در حالت عادی و بدون استفاده از پمپ سیرکوله، آب به صورت معمولی از آب گرمکن و یا پکیج به سمت شیرآلات حرکت می کند.
اما به محض بسته شدن شیر آب گرم، مقدار آب گرم باقی مانده در لوله ها دوباره سرد می شوند، به همین دلیل است که بعد از باز کردن دوباره شیر آب گرم باید تا داغ شدن آب صبر کرد، که در این حالت مقدار زیادی از آب هدر می شود.
اما با اضافه کردن پمپ سیرکوله به این سیستم مقدار آب داغ موجود در سیستم لوله کشی پکیج به سمت شیرآلات ساختمانی با سرعت به چرخش در می آید.
سپس دوباره به سمت پکیج برگردانده می شود، در نتیجه آب درون لوله ها همیشه گرم باقی خواهد ماند.
مزیت دیگر استفاده از پمپ های سیرکوله در این سیستم این است، که انتظار برای گرم شدن دوباره آب داغ وجود نداشته و در نتیجه هیچ آبی در سیستم لوله کشی آب ساختمان هدر نمی شود.
لازم به ذکر است که موقعیت نصب پمپ های سیرکولاتور بر روی مسیر برگشت پکیج و یا دیگ آب گرم است.
البته با توجه به اینکه هیچ امکانی برای تنظیم دمای آب پمپ وجود ندارد، می توان با استفاده از ترموستات های جداری دمای پمپ سیرکولاتوری را تنظیم کرد.
پمپ های سیرکولاتوری بر روی آخرین لوپ سیستم لوله کشی مورد نظر نصب می شود و می توان به وسیله ترموستات جداری قرار گرفته بر روی دیگ به وسیله آن ها به آب گرم با دمای تنظیمی دلخواه دسترسی داشت.
در این صورت مصرف کننده می تواند آب داغ فوری را با دمای تنظیم شده خود دریافت کند که این دما برای اکثر مصرف کنندگان در حدود 48 درجه سانتیگراید می باشد.
انواع پمپ سیرکوله
پمپ های سیرکوله را به دو دسته کلی زیر تقسیم بندی می کنند:
- پمپ های سیرکوله خطی
- پمپ سیرکوله زمینی
پمپ سیرکوله خطی چیست؟
پمپ خطی سیرکوله همانطور که از نامش مشخص است، پمپ سیرکوله ای است که مستقیماً بر روی مدار یا خط لوله نصب می شود.
ویژگی های این نوع پمپ دقیقاً مواردی هستند که در مورد پمپ های سیرکولاسیون ذکر شد، با این تفاوت که پمپ خطی سیرکولاتور را فقط برای سیرکوله کردن آب گرم مصرفی در سیستم موتورخانه ای به کار می برند.
از آنجا که دهانه ورودی و خروجی این نوع پمپ ها به نسبت هم دارای زاویه 180 درجه هستند، می توان از آن ها در یک خط استفاده کرد.
دبی پمپ آب سیرکوله خطی بین 15 تا 550 گالن بر دقیقه است، اما این نوع پمپ قابلیت افزایش قدرت و دبی را دارد.
اما اگر دبی و قدرت پمپ خطی سیرکوله بالا برده شود، باید ملاحظاتی برای ساپورت خط لوله نیز صورت بگیرد، چرا که وزن الکتروپمپ در این حالت افزایش پیدا خواهد کرد.
یکی از خصوصیات بارز پمپ خطی سیرکولاتور در ایجاد دبی است، در حالی که قادر به ایجاد فشار نیست. بیشترین مورد استفاده از پمپ خطی سیرکوله در چرخش آب گرم مصرفی در سیستم سرمایشی و گرمایشی موتورخانه ها می باشد.
از جمله مزیت های پمپ خطی سیرکوله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- اشغال فضای بسیار محدود به دلیل قرارگیری در راستای لوله
- امکان نصب راحت و سریع
- عدم نیاز به تغییر جهت لوله کشی، همچنین امکان حذف زانویی و سایر فیتینگ ها به دلیل قرار داشتن فلنج های ورودی و خروجی پمپ خطی در یک خط
- عدم نیاز به محور سازی میدانی در صورت نصب پمپ خطی سیرکوله به دلیل هم تراز بودن موتور و پمپ توسط Rabbet Fits
- پمپ سیرکوله زمینی
همانطور که تا این قسمت از متن گفتیم، معنی سیرکوله چرخاندن است که توسط پمپ های سیرکولاسیون صورت می گرد.
همینطور دانستیم که پمپ های سیرکوله به دو دسته کلی خطی و زمینی تقسیم بندی می شوند، که در مصارف کوچک و در مواردی که به دور پایین پمپ نیاز باشد از پمپ سیرکولاتور مدل خطی استفاده می شود.
و اما پمپ های سیرکولاتور زمینی با همان قابلیت سیرکوله کردن آب در سیستم های سرمایشی و گرمایشی با مقیاس بزرگتر است.
توجه داشته باشید که زمانی از پمپ زمینی استفاده می شود که علاوه بر دبی به فشار نیز نیاز داشته باشیم.
بنابراین پمپ های سیرکولاتور زمینی توانایی ایجاد دبی و فشار را به طور همزمان دارند و همچنین برای دبی های بالاتر از 100 GPM از آن ها استفاده می شود.
جمع بندی:
بر اساس آنچه گفته شد، پمپ سیرکوله یکی از پمپ های گریز از مرکز و پرکاربرد است که برای سیرکوله و یا چرخاندن آب گرم و سرد در سیستم حرارت مرکزی موتورخانه، پکیج، شوفاژ، گرمایش از کف و همچنین مصارف صنعتی به کار می رود.
در سیستم های گرمایشی و سرمایشی ما به دو مسیر سیرکوله نیاز داریم، یکی از آن ها برای سیرکوله کردن آب گرم مصرفی و دیگری برای سیرکوله کردن آب در مسیر گرمایش که هر دوی این مسیرها توسط پمپ های خطی و زمینی صورت می گیرد.
از پمپ خطی سیرکوله برای سیرکوله کردن آب گرم مصرفی و از پمپ زمینی سیرکوله برای چرخاندن آب گرم گرمایش استفاده می شود.
بنابراین پمپ های سیرکوله یکی از مهمترین و پرکاربردترین پمپ ها در سیستم های موتورخانه ای هستند، که محاسبه دقیق آن و استفاده از پمپ سیرکوله متناسب با دبی و هد مورد نیاز با سیستم موتورخانه نیازمند تخصص و تبحر است.
لذا محاسبه پمپ موتورخانه فقط باید توسط مجری نصاب و تعمیرکار پمپ و یا مجری موتورخانه صورت بگیرد.
یکی از تخصص های ما در گروه تاسیسات 24 ساعته نصب و راه اندازی انواع پمپ و همچنین تجهیز موتورخانه می باشد.
بنابراین چنانچه به منظور محاسبه پمپ سیرکوله مورد نظر خود نیاز به مشاوره دارید، همین الان با همکاران ما تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصسوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.
منابع انگلیسی:
أیا استفاده از یک دستگاه پکیج اب گرم برای دو طبقه یا دوبلکس دارای سیستم گرمایش کف مناسب هست؟ آیا پمپ سیرکلاسیون امکان مکش آب گرم از عمق ۴ متری را دارد؟
بله، استفاده از یک دستگاه پکیج برای تأمین آب گرم و سیستم گرمایش کف یک خانه دو طبقه یا دوبلکس میتواند مناسب باشد، به شرطی که ظرفیت پکیج با نیازهای گرمایشی ساختمان مطابقت داشته باشد. انتخاب ظرفیت مناسب برای پکیج حیاتی است تا بتواند به طور مؤثری نیازهای گرمایشی و آب گرم مصرفی را پوشش دهد.
در مورد پمپ سیرکولاسیون، بله، پمپهای سیرکولاسیون میتوانند آب گرم را از عمق 4 متری مکش کنند. این پمپها برای حرکت دادن آب گرم در سیستمهای گرمایشی طراحی شدهاند و میتوانند فشار لازم برای جابهجایی آب گرم به طبقات مختلف یک ساختمان را تأمین کنند. با این حال، مهم است که پمپ سیرکولاسیون با توجه به ارتفاع و طول مسیر سیستم گرمایشی و همچنین حجم آب مورد نیاز به درستی انتخاب شود تا اطمینان حاصل شود که سیستم با کارایی بالا و بدون مشکل کار میکند.
پیشنهاد میکنم قبل از انتخاب و نصب هر دستگاهی، با یک متخصص تاسیسات مشورت کنید تا از انتخاب صحیح تجهیزات و برآوردن بهینه نیازهای گرمایشی و آب گرم مصرفی اطمینان حاصل کنید.
پمپ ۲ اینچ سیرکوله سهند روی کار در موتورخانه نصب کرده ام ولی متأسفانه خیلی صدا داردوحدود یک هفته است لطفا راهنمایی بفرمایید