پکیج چیست و چرا مشتریان این دستگاه روز به روز بیشتر می شود؟
پکیج ها به چند نوع تقسیم می شود و مزایا و معایب هر کدام چیست؟
نسل جدید انواع پکیج های دیواری چه فوایدی دارند؟
برای انتخاب یک پکیج مناسب چه ملاک هایی از اهمیت برخوردار است؟
بهتر است چه نوعی از پکیج های دیواری را انتخاب کنیم که متناسب با استفاده ما مطلوب ترین و بهینه ترین عملکرد را داشته باشد؟
در مقاله زیر سعی شده است که با معرفی انواع پکیج ها به این سوال جواب داده شود.
پکیج: پکیج دستگاهی است کم سر و صدا، کم حجم، بهینه و پربازده که به عنوان جایگزینی برای موتورخانه مرکزی شوفاژ به کار می رود و آب گرم مورد نیاز منازل و آپارتمان ها را جهت گرمایش محیط و آب گرم بهداشتی برای مصرف روزانه را فراهم میکند.
مزایای بالای پکیج نسبت به موتورخانه و دیگر وسایل گرمازا باعث استفاده چشمگیر از آن در سالهای اخیر شده است از مزایای این دستگاه می توان موارد زیر را نام برد.
- استقلال هر واحد
- مصرف کمتر انرژی
- دستیابی راحت به پکیج شوفاژ دیواری
- شخصی سازی شرایط بهره برداری از تاسیسات
- به صرفه بودن از لحاظ مالی
- مصرف متعادل سوخت گاز
- هزینه های متناسب سرویس و تعمیرات
- عدم نیاز به عایق کاری
- اشغال فضای اندک
- ضربه نزدن به محیط زیست
- تهیه سریع آب گرم
- تهیه آب گرم همیشگی
- امنیت بالا
- آرام و کم صدا
در یک تقسیم بندی کلی پکیج ها به دو دسته زمینی و دیواری تقسیم می شوند که اشکال آنها را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
همچنین با توجه به نحوه عملکرد، پکیج ها به چهار دسته عمده تقسیم می شوند که براساس می توان بهترین پکیج دیواری را با توجه به شرایط آب و هوایی محل، محیط زندگی، نحوه و مورد استفاده انتخاب کنید:
- اتمسفریک: پکیج های اتمسفریک از اولین نسل پکیج های گرمایشی هستند که مشکل اصلی این پکیج ها بازدهی پایین، مصرف هوای تازه فضای نصب و قطر بزرگ دودکش است.
- هرمتیک: این پکیج ها که بعد از نوع اتمسفریک ساخته شدند، کمتر از هوای تازه محیط استفاده می کنند اما عدم امکان کنترل شعله مشکل اصلی این نوع پکیج است.
- پریمکس: این پکیج که از دو نوع پکیج ذکر شده در بالا بهتر است از هوای تازه محیط استفاده نکرده و شعله را نیز به خوبی کنترل می کند، همچنین برخلاف پکیج اتمسفریک راندمان بالایی دارند.
- چگالشی: جدیدترین نسل پکیج های گرمایشی هستند و امروزه از آنها استفاده زیادی می شود، این نوع از پکیج ها به دلیل سیستم پیشرفته، راندمان بالا و... محبوبیت زیادی دارند.
پکیج های چگالشی مزایای دیگری نیز دارند که در ادامه به اختصار آنها را معرفی می کنیم.
- امکان استفاده همزمان از دستگاه های دیگر گرمایشی (رادیاتور و گرمایش از کف)
- مطابقت دادن توان دستگاه با انرژی مورد نیاز محیط
- عدم وجود انواع باکتریهای مضر در منبع آب گرم
- مشخص بودن سهم انرژی مصرفی هر واحد
- مقدار آلایندگی اندک
- فضای کم نصب
- شرایط نصب آسان
- عیب یابی، تغییر و تنظیمات مجدد با استفاده از سیستم کنترل از راه دور
- قطع نشدن کامل سیستم گرمایشی در هنگام سرویس یا بروز مشکل
- مصرف بهینه سوخت و کاهش هزینه ها
با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، پکیج های چگالشی به دلیل کارایی مطلوب و بهینه از دیگر پکیج ها با کیفیت تر هستند و بهتر است از این نوع پکیج ها بهره بگیریم.
نکات قابل توجه در انتخاب پکیج
انتخاب یک پکیج مناسب علاوه بر مزایای بسیار شما را از صرف هزینه و زمان زیاد برای تعمیر و سرویس آن مصون می دارد از این رو در این قسمت به موارد مهم در خرید پکیج اشاره کرده ایم.
- انتخاب متناسب با نیاز: توان پکیج خریداری شده باید متناسب با شرایط آب و هوایی، میزان مصرف و متراژ محیط باشد، از این سو پیشنهاد ما برای زیربنای 150 متر توان پکیج 26 کیلو وات، زیربنای 150 تا 240 متر توان 28 کیلو وات و زیربنای 240 تا 400 متر 35 کیلو وات است.
- ملاحظه ی دودکش: استفاده از پکیج های فن دار با دودکش دو جداره پیشنهاد ماست اما اگر به هر دلیلی امکان استفاده از این نوع پکیج نبود از پکیج های بدون فن اما مجهز به سنسور حرارتی دودکش استفاده کنید، زیرا این سنسور با دریافت علایم حرارتی دودکش انسداد و گرفتگی دودکش را آشکار کرده و باعث خاموش شدن آن می شود.
- میزان آب گرم مصرفی: در صورت نیاز به آب گرم فراوان استفاده از پکیج هایی با توان بالاتر از 31 کیلو وات و پکیج های مخزن دار توصیه می شود.
- تعداد مبدل های پکیج: امروزه به دلیل رسوب گرفتگی و بازدهی پایین پکیج های تک مبدله استفاده از پکیج های دو مبدله رایج است، پس بهتر است از پکیج های دو مبدله استفاده کنیم.
توصیه می شود پیش از انتخاب و خرید پکیج مقاله انتخاب پکیج دیواری مناسب و راهنمای خرید بهترین پکیج دیواری موجود در بازار ایران را مطالعه فرمایید.