در تکمیل مقاله اجرای گرمایش از کف برآن شدیم تا اکنون از نحوه ی اجرای آن و اصول اساسی در این عملیات سخن بگوییم، با مطالعه این مقاله از مراحل و نکات سیستم گرمایش از کف مطلع می شوید.
سیستم گرمایش از کف که از اصلی ترین موارد لوله کشی کف ساختمان است باید به درستی و دقت انجام شود، برای این اجرا که جز آخرین مراحل ساختمان سازی می باشد باید از مجری متخصص و مسلط به کار کمک گرفت تا سیستم بهینه کار کند و از ایجاد خسارت های احتمالی جلوگیری شود.
سیستم گرمایش از کف قبل از سرامیک یا فرش کردن کفِ واحد، اجرا می شود؛ دلیل آن نیز جلوگیری از صدمه به لوله ها می باشد که باید پس از اجرای گرمایش از کف و اطمینان از درستی آن باید سریعاً کف پوش واحدها اجرا شود.
- مراحل اجرای گرمایش از کف به ترتیب بدین شرح است:
- انتخاب محل کلکتور:
- محلی مناسب برا قرار گیری جعبه کلکتور را در نظر بگیرید؛ این محل باید دسترسی خوبی به سیستم تأمین کننده گرمایش (پکیج یا موتورخانه) و فضای اجرا گرمایش داشته باشد.
دو کلکتور رفت و برگشت با سایز مناسب در جعبه کلکتور بسته شده که به تعداد فضاهای مورد نظر دارای انشعاب می باشد، نصب جعبه کلکتور در ابتدای کار عملیات اجرای گرمایش از کف را آسان می کند.
(جهت مشاهده انواع کلکتور با مشخصات فنی و قیمت بر روی لینک کلکتور در سایت دیجیکالا بزنید. جهت آشنایی با نحوه راه اندازی پکیج گرمایش از کف لینک مقاله را لمس کنید.)
-
- عایق کاری و زیر سازی کف:
- فوم های عایق که وظیفه جلوگیری از انتقال حرارت و اتلاف انرژی در جهت پایین و همچنین بستر اجرای لوله ها را برعهده دارند بر کف واحد و تا ارتفاع 10 سانتی متری دیواره ها بپوشانید، تمامی درزها باید عایق کاری شوند.
- اجرای لوله کشی:
- اجرای لوله کشی اصلی ترین قسمت کار است، ابتدا برای شروع لوله های پنج لایه که مناسب گرمایش از کف می باشند، به کلکتور بسته شده و در کف هر فضا بطور مجزا پهن می شوند، روش پهن کردن لوله ها به دو صورت حلزونی (دایره وار) و مارپیچی (ردیفی) و ترکیبی از این دو روش می باشد.
- روش دایره وار: لوله ها از طرفین به سمت وسط اجرا شده و سپس از وسط به طرفین برگشته و به سمت کلکتور خروجی هدایت می شود.
- روش ردیفی: لوله به صورت ردیفی با فاصله معین از سمتی به سمت دیگر اجرا می شود و در انتها به سمت کلکتور هدایت می شوند.
فواصل لوله ها در هر دو حالت با توجه به مناطق آب و هوایی متفاوت می باشد که برای محاسبه دقیق تر می توان از نرم افزارهای مهندسی مربوطه کمک گرفت.
یکی از نرم افزارهای موجود و قابل کار نرم افزار LoopCad می باشد که جهت محاسبه بار گرمایش از کف و سایر جزئیات آن می باشد. جهت دانلود و توضیحات بیشتر در مورد این نرم افزار می توانید به سایت جاوید انرژی مراجعه فرمایید.
- بتن ریزی و اجرای کف پوش: پس از پایان لوله کشی و تست سلامت سیستم گرمایش از کف کار به اتمام رسیده و کف محیط با بتن پوشیده می شود، ضخامت بتن ها تنها چند سانتی متر است (2 تا 4 سانتی متر) و بعد از می توان با استفاده از کف پوش مناسب (سرامیک، پارکت، موزاییک و...) محیط ساختمانی را زیبا کرد.
-
اصول مهم در نحوه اجرای گرمایش از کف:
- لوله ها باید از سمتی شروع به اجرا شود که هوای سرد از آن ناحیه به واحد نفوذ می کند مثلاً سمت پنجره ها یا دیوارهای بیرونی که در زمان اجرای رادیاتور نیز در نظر گرفته می شود.
- برای فضاهای با مساحت بزرگ که لوله گرمای خود را تا رسیدن به انتها از دست می دهد، مسیر دوم در نظر می گیریم که دقیقاً در جهت برعکس مسیر اولی اجرا شده و باعث می شود گرمای یکنواختی در فضاهای بزرگ داشته باشیم.
- دقت کنیم که لوله اجرا شده از ابتدای مسیر تا انتهای مسیر باید یک تکه باشد و استفاده از بوشن و اتصالات برای جلوگیری از صدمات و نشتی های احتمالی در زیر کار اصلاً توصیه نمی شود.
- کف فضاها نباید دارای شیب زیادی باشد؛ تا برای در جریان بودن آب در لوله ها، به سیستم پمپاژ گرمایش یا موتورخانه فشار نیاید.
- پیش از اتمام ساختمان سازی، نقشه گرمایش از کف رسم شود و به اجرای این سیستم اقدام شود زیرا پس از آن نیاز به کندن کف پوش ها بوده که زحمت، صرف انرژی و هزینه بیشتری را می طلبد.
- برای جلوگیری از صدمه لوله ها، کارهای تزئیناتی ساختمان مانند گچکاری باید پیش از اجرای گرمایش از کف به پایان برسد، همانطور که در ابتدای متن گفته شد اجرای این سیستم آخرین مرحله ساختمان سازی است.
تست نهایی:
در انتهای کار حتماً سیستم را تحت فشار قرار دهید که نشتی های احتمالی یا هر گونه سوراخ شدگی لوله ها مشخص شود، هرگز بدون اطمینان از درستی اجرای گرمایش از کف، بتن ریزی را انجام ندهید.
توجه:
بلافاصله بعد از تست سیستم گرمایش از کف، کفپوش فضای مورد نظر خود را اجرا کنید.
برای سیستم گرمایش از کف معایبی نیز بیان می شود که با مطالعه مطلب معايب گرمايش از كف می توانید در مورد ایرادات این سیستم بهینه اطلاعاتی بدست آورید.
به صورت تصادفي با وب لاگ شما آشنا شدم
چند وقت پيش فيبر و فنر پمپ آب طبقه دوم كه از نوع لاوارا مي باشد نشتي داشت كه پس از تعويض فيبرو فنر البته بدون باز كردن پمپ از محل خود تعويض شد ولي فشار آب پس از تعويض فيبر و فنر خيلي كم شد.
اين اتفاق براي پمپ طبقه اول نيز پس از تعويض فيبر و فنر بوجود آمد. پمپ را باز كردم و به تعمير گاه بردم ولي آقاي تعمير كار گفت چند مورد ديگر هم براي خودم پيش آمده و واقعا دليل آن را نمي دانم چون همه چيز درست به نظر مي رسد و اين مشكل بلافاصله پس از تعويض فيبر و فنر ايجاد شده است. تنها شك در مورد اورينگ بود كه آن هم كاملا با نوع اوريجنال يكسان است. پروانه برنجي هم عوض كرديم ولي فايده نداشت. لطفا راهنمائي بفرمائيد.
در مورد اجرای گرمایش از کف. حداکثر طول لوله، فاصله لوله ها توضیحی بدید ممنون میشم.
برای حداکثر طول لوله در سیستم گرمایش از کف با توجه به مناطق مختلف اندازه هایی مثل 70 - 100- 150 و حتی 200 متر بیان می شود. این اندازه ها تجربی می باشد.
اندازه دقیق طول و فاصله بین لوله ها با توجه به منطقه جغرافیایی، دمای محیط و در کل بار حرارتی باید توسط نرم افزار محاسبه گردد.
گرمایش از کف رو فقط هنگامی که ساختمان درحال ساخت هست میشه انجام داد یا ساختمان از قبل ساخته شده هم میشه؟
گرمایش از کف به دلیل اینکه در کل سطح کف ساختمان اجرا می شود، باید تماما کفپوش ساختمان جمع شود.
اگر تصمیم بر بازسازی کامل دارید میتونید اجرا کنید
در گرمایش کف نهایت تراکم و حداقل فاصله لوله ها چند سانتیمتر میباشد؟
در سیستم گرمایش از کف حداقل فاصله لوله نباید کمتر از 10 سانتیمتر می باشد. دلیل این فاصله عدم کارایی مفید در فواصل کمتر می باشد.
روش حلزونی با مارپیچ چی فرقی داره؟ ممنون میشم توضیح بدین
روی لوله گرمایش کف در حد رعایت تراز بودن کف و ملات نرم مورد نیاز سرامیک اجرا میشود.
در حد ۲ سانتی متر
برای کلکتور 7بی گرمایش ازکف
سایز کلکتور واندازه جعبه کلکتور
چه قدربایدباشد