در تکمیل مطلب معرفی شغل تاسیساتی این بار قصد داریم تا 8 روش افزایش درآمد در شغل تاسیسات را با شما به اشتراک بگذاریم.


حقیقت این است که هر شخصی در هر حرفه ای که مشغول است، همیشه دوست دارد درآمد خود را بالاتر از سال گذشته خود ببرد.

این قضیه برای صنف مجریان تاسیساتی نیز صادق است، آن ها نیز مایلند با روش هایی آشنا باشند تا بتوانند حداکثر سقف درآمدی را از این شغل کسب کنند.

به همین دلیل ما در ادامه این مطلب 8 روش تضمین شده برای افزایش درآمد در شغل تاسیسات را به مجریان علاقه مند به این موضوع بیان خواهیم کرد.

 

وضعیت درآمدی مجری تاسیسات

نه تنها در کشورهای دیگر بلکه در ایران نیز آینده روشنی در انتظار مجریان تاسیساتی در تمام زمینه های کاری ایشان از قبیل لوله کشی، تهویه مطبوع، پکیج، کولر گازی، استخر، موتورخانه و... می باشد.

دلیل این ادعا موقعیت های شغلی بیشتر با درآمدهای بالاتر است، چون نه تنها صنعت تاسیسات روز به روز در حال پیشرفت است، بلکه ساختمان سازی در هر نقطه از دنیا نیز در حال گسترش است.

بنابراین یک مجری تاسیسات با مهارت های شغلی بالا می تواند به راحتی بازار کار مختص به خود را داشته و این اطمینان را داشته باشد که هیچ زمان بیکار نمی ماند.

اما از آنجا که تکنولوژی دائماً در حال تغییر و رشد است، مجری تاسیسات نیز باید در کنار این تغییرات مهارت های خود را بروزرسانی کند، تا بتواند سقف درآمدی خود را همچنان بالا نگه دارد.

جالب است بدانید میزان درآمد سالانه یک مجری تاسیسات حرفه ای در سال 2019 حدود 51 هزار دلار بوده، در حالی که در عرض یک سال، یعنی در سال 2020 این مقدار با 10 درصد رشد به 77 هزار دلار رسیده است.

خوشبختانه درآمد مجری تاسیسات از وضعیت خوبی برخوردار است، آنقدر که یک فرد تاسیساتی کاربلد و آگاه می تواند ماهانه بین 20 تا 30 میلیون تومان پول در بیاورد.

اگر می خواهید بدانید آیا تاسیسات را می توان به عنوان شغل دوم استفاده کرد؟ فقط کافیست بر روی لینک مطلب بزنید.

روش افزایش درآمد شغل تاسیسات 1

8 روش افزایش درآمد در شغل تاسیسات

اگر می خواهید درآمد خود در شغل تاسیسات را دائماً بالا ببرید، به شما توصیه می کنیم روش های زیر را به کار گیرید:

  1. آشنایی با دانش کامپیوتری

اهمیت آشنایی با علوم کامپیوتری برای یک مجری تاسیسات، به اندازه اهمیت دانش او در خصوص نحوه تعویض موتور فن دستگاه است.

در حال حاضر اکثر سیستم های HVAC یا تاسیسات به یک سیستم اتوماسیون (BAS) یا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان متصل شده اند.

این سیستم با استفاده از سنسورهای مختلف خود کلیه تجهیزات ساختمانی از جمله حرارتی، برودتی و روشنایی را کنترل کرده و کاهش مصرف انرژی را به همراه ایمنی بیشتر به همراه خواهد آورد.

یک مجری تاسیسات اگر می خواهد درآمد بالایی در این شغل داشته باشد، باید با سیستم اتوماسیون ساختمان آشنایی کامل داشته و نحوه نصب و تعمیر آن را فرا بگیرد.

فرقی نمی کند که این سیستم تازه به کشور آمده یا خیر، در هر صورت فرد تاسیساتی باید قبل از آغاز به کار عملی در این حرفه آگاهی های لازم در خصوص سیستم های کنترل دیجیتال را به دست آورد.

از طرفی اگر شما دانش خود در زمینه آگاهی از سیستم های جدید کنترل تاسیسات را در رزومه کاری درج کرده باشید، نه تنها به موقعیت شغلی بالاتری می رسید، بلکه حقوق شما نیز بالاتر خواهد شد.

روش افزایش درآمد شغل تاسیسات 2

  1. لزوم تقویت مهارت های انسانی

موفقیت آینده شغل تاسیسات و کسب درآمد بالاتر در این شغل مشروط به داشتن مجموعه ای از مهارت های انسانی و همچنین مهارت های فنی است.

در صنعت تاسیسات ساختمانی روزهای شغلی تک مهارت گذشته است، که فقط یک نفر مسئول مدیریت، اجرا، نصب، تعمیر و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی ساختمان باشد.

اکنون تنها نقطه اطمینان از امنیت شغلی شما و کسب درآمد بالاتر در این است که ترکیبی منحصر به فرد از مهارت های مختلف از قبیل حضور اجرایی، همدلی و برقراری ارتباط با مهارت های فنی و تخصصی مختلف در محیط کار خود داشته باشید.

بنابراین نه تنها باید مهارت های تخصصی خود را در شغل تاسیسات افزایش دهید، بلکه لازم است بر روی مهارت های انسانی مختلف از جمله مشتری مداری، توانایی کار تیمی، آرامش، خوش خلقی، خوش قولی و همکاری در وجود خود کار کنید.

برای مثال در کلیپ آموزشی زیر که توسط همکاران ما تهیه شده است در مورد مهارت خوب گوش دادن هنگام مراجعه متخصص به منزل مشتری صحبت میکنیم.

برای تکمیل این مبحث به شما توصیه می کنیم مطلب تمام مهارت هایی که می تواند در کنار شغل تاسیسات از شما فرد بهتری بسازد را از دست ندهید.

  1. شناخت سطح رقابتی

داشتن یک تصویر ذهنی کامل از بازار کار مورد نیاز به تخصص شما در شغل تاسیساتی می تواند برای داشتن بهترین برنامه ریزی برای موفقیت شغلی و کسب درآمد بالاتر کمک کننده باشد.

بنابراین اول از همه منطقه کاری تحت پوشش خدمات تاسیساتی خود را بررسی کرده و ببینید آیا تعداد مشتریان بالقوه شما زیاد هستند یا خیر؟

سپس باید بازار کار خود را در آن منطقه و با توجه به تعداد مجریان تاسیساتی در حال خدمات رسانی بازبینی کنید، تا برنامه مناسبی برای بازاریابی و جلب مشتریان بیشتر طراحی کنید.

به عنوان مثال شاید با توجه به نیاز بازار لازم باشد، از شیوه های مختلف بازاریابی و جذب مشتری مثل پخش تراکت و تیزرهای تبلیغاتی در روزنامه های محلی کمک بگیرید.

یا حتی لازم باشد خدمات خود را بدون محدودیت و در اکثر مناطق شهر به مشتریان عرضه کنید، در این صورت مطمعناً آوازه شما بیشتر در بین متقاضیان خدمات تاسیساتی خواهد پیچید.

مورد مهم دیگر این است که با شناخت رقبای خود سعی کنید خدماتی به مشتریان بدهید که سایر رقبا در همان بخش ها ضعیف عمل کرده اند.

روش افزایش درآمد شغل تاسیسات3

  1. قبول پروژه های کاری در شاخه مختلف شغل تاسیساتی

تنوع شغل تاسیساتی به قدری بالاست که این امکان را به شما می دهد تا در تمام رشته های مربوط به تاسیسات ساختمان مهارت داشته باشید.

اما تنها خواندن دروس مربوط به شاخه های تاسیساتی نمی تواند از شما یک مجری تاسیساتی بهتری بسازد و در نتیجه تاثیر زیادی در میزان درآمد در این شغل نخواهد داشت.

تنها راه بهره وری از اطلاعات و آگاهی های تئوری کسب شده خود در دانشگاه رشته تاسیسات یا مراکز فنی حرفه ای و کاردانش این است، که به صورت عملی نیز تجربه های مفیدی کسب کنید.

برای این منظور تا جایی که می توانید تنها بر روی یک شاخه خاص از مشاغل تاسیساتی موجود در منطقه خود متمرکز نشوید.

بلکه سعی کنید تمام شاخه های این شغل از قبیل نصب و تعمیر پکیج، طراحی و اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان، نصب و تعمیر کولر گازی، اجرا و تعمیرات موتورخانه و سیستم های تهویه مطبوع و... را به صورت عملی امتحان کنید.

اجرای این روند به شما کمک می کند تا تجربه های مفیدی در زمینه کارهای تاسیساتی مختلف به دست آورید که در آینده برای شما پولساز خواهند شد.

  1. شرکت در دوره های آموزشی مختلف رشته تاسیسات

به احتمال زیاد کلاس های آموزشی در رشته تاسیسات ساختمان در مراکز مختلفی از شهر محل سکونت شما در حال برگذاری است.

فرقی نمی کند که شما مدرک دانشگاهی این رشته را دارید، یا در مراکز فنی حرفه ای و کاردانش اصول این حرفه را یاد گرفته اید.

اگر به صورت مداوم در دروه های آموزشی مختلف در حوزه تاسیسات شرکت کنید، نه تنها می توانید به تمام تخصص ها اشراف داشته باشید، بلکه از رشد تکنولوژی عقب نخواهید ماند.

از آنجا که میزان درآمد در هر شغلی، به خصوص شغل تاسیسات رابطه مستقیم با سطح تخصص و دانش شما دارد، می توانید امیدوار باشید مقدار درآمد شما با افزایش اطلاعات شما بیشتر خواهد شد.

  1. تمرکز بر روی خدمات تاسیساتی پربازده

همانطور که در مطلب آیا لوله کش پول زیادی به دست می آورند؟ گفتیم، برخی از خدمات تاسیساتی هستند که درآمد زیادی برای مجری به همراه خواهند آورد.

از جمله این خدمات عبارتند از:

  • نصب و راه اندازی چیلر و سیستم تهویه مطبوع
  • طراحی و اجرای سیستم های استخر و جکوزی
  • طراحی سیستم آب و فاضلاب ساختمان
  • طراحی سیستم های موتورخانه
  • تامین و نگهداری موتورخانه

چنانچه بر این رشته ها تمرکز کرده و اطلاعات تئوری آن ها را از طریق تحصیل به دست آورید، می توانید همزمان با کسب تجربه های مفید در زمینه اجرای این خدمات پول زیادی هم در بیاورید.

  1. سخت کوشی و صبوری

دو عامل مهم که می توانند به افزایش درآمد در شغل تاسیسات موثر باشند، سخت کوشی و صبوری است. مطمئناً موفقیت مالی در هر شغلی نیازمند این دو خصلت مهم است.

هرچه بیشتر کار کنید، درآمدتان بیشتر می شود. اما به این نکته مهم توجه داشته باشید که در هنگام کار کردن فقط به پول درآوردن فکر نکنید، در غیر این صورت سخت کار خواهید کرد و انرژیتان به زودی افت پیدا می کند.

پس کار کنید، اما روحیه خود را نیز حفظ کرده و تلاش کنید از کاری که انجام می دهید نهایت لذت را ببرید، تا دیرتر خسته شوید.

روش افزایش درآمد شغل تاسیسات4

  1. اخذ مدرک

برخی از مشاغل تاسیساتی همچون شغل لوله کشی هستند، که نیاز به مدرک دانشگاهی یا مدرک مراکز فنی و حرفه ای ندارند و فرد می تواند تنها با تکیه با دانش تجربی خود وارد این عرصه شود.

اما اخذ مدرک در چنین شغلی نیز باعث افزایش درآمد فرد می شود، چون در طی این دوره ها با جدیدترین شیوه های لوله کشی ساختمان آشنا شده و می تواند پروژه های بیشتری را قبول کند.

البته برای برخی دیگر از شاخه های شغل تاسیساتی از قبیل پکیج، فرد باید مدرک معتبر برای آغاز به کار داشته باشد، در غیر این صورت فعالیت وی غیر اصولی است.

حال بدون در نظر گرفتن نوع شاخه تاسیساتی که مجری قصد فعالیت در آن را دارد، داشتن مدرک حرف اول را در تعیین دستمزد و درآمد او می زند.

مطمئناً شرکت های تاسیساتی و مشتریان نیز بیشتر به دنبال استخدام و سپردن پروژه به مجریان تاسیساتی با مدرک تحصیلی مرتبط و معتبر هستند.

 به شما توصیه می کنیم به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های افزایش درآمد در این حرفه مقاله 8 مرحله برای پیشرفت شغلی موفق در لوله کشی را نیز از دست ندهید.

 

مصاحبه با یک مجری تاسیساتی موفق

در این قسمت از متن به منظور حسن ختام صحبت های خود مصاحبه ای را با جناب آقای مجید صالح آبادی مجری تاسیساتی موفق در شاخه پکیج و کولر گازی مجموعه تاسیسات 24 ساعته ترتیب داده ایم، که توجه شما را به آن جلب می کنیم.

روش افزایش درآمد شغل تاسیسات5

آقای مجید صالح آبادی متولد سال 1372 تحصیلات خود در شاخه تاسیسات را از ابتدای هنرستان آغاز نمودند.

ایشان پس از اتمام دوران هنرستان وارد دانشگاه شده و تحصیلات خود را در شاخه تاسیسات رشته حرارتی-برودتی با اخذ مدرک لیسانس به پایان رساندند.

هم اکنون آقای صالح آبادی یکی از مجریان مجموعه تاسیسات 24 ساعته در حوزه تعمیر پکیج ایران رادیاتور و بوتان می باشند.

از شما دعوت می کنیم تا به گوشه ای از صحبت هایی که با ایشان داشته ایم توجه کنید.

-لطفا بگید در حال حاضر در چه حوزه ای فعالیت می کنید.

حدوداً 3 سال و نیم است که در زمینه تعمیرات پکیج فعالیت می کنم. البته پیش از این حدوداً 4 سال به صورت شخصی تعمیرات کولر گازی انجام می دادم.

-به نظر شما آیا اخذ مدرک دانشگاهی مرتبط با شاخه تاسیسات می تواند در افزایش درآمد مجری موثر باشد؟

بله صد در صد همینطور است، شخصی که آموزش های لازم برای حرفه خود را به صورت آکادمیک یاد می گیرد، دید بازتر و وسیع تری نسبت به شغل خود دارد و می تواند با پیشرفت بیشتر، آینده شغلی بهتری داشته باشد.

در این صورت میزان درآمد دریافتی شخص هم بیشتر خواهد شد. البته شاید کسی باشد که تعمیرات پکیج را به صورت تجربی یاد گرفته و انجام دهد، ولی به احتمال زیاد پیشرفت شغلی آنچنانی در آینده نخواهد داشت.

هر چند به نظر من بهتر است تحصیلات مورد نیاز برای شغل تاسیساتی بالاتر از مقطع لیسانس بالاتر نباشد.

چون اگر تا مقاطع فوق لیسانس و دکترا ادامه دهند، ممکن است پشت میز نشینی را ترجیح دهند و از محیط کار عملی دور شوند.

-دلیل شما در انتخاب رشته تاسیسات در بین رشته های مختلف هنرستان چه بود؟

در دوران دبیرستان هر کدام از مربیان در خصوص آینده شغلی رشته های مختلف توضیح می دادند، از همان زمان بود که متوجه شدم درآمد شغل تاسیساتی و آینده شغلی این حرفه بیشتر از سایر رشته ها است.

به عنوان مثال من اگر رشته برق و الکترونیک را انتخاب می کردم، شاید تا این حد درآمد نداشتم. چون بازار کار رشته برق مثل تاسیسات پر رونق نیست و در رشته تاسیسات آنقدر دست به آچار می شوی که هیچ وقت بیکار نمی مانی.

-چطور می تونید به اون آینده شغلی خوبی که برای حرفه تاسیسات در ذهن دارید و کسب درآمد بالا در این شغل برسید؟

به نظر من خیلی مهم هست که توانایی و مهارت تخصصی بالایی در این حرفه داشته باشی تا به تمام کار اشراف داشته باشی.

اما مهمتر از آن داشتن مهارت های ارتباطی مناسب با مشتری است تا با یک انرژی مثبت بالا وارد خانه مشتری شده و با ارتباط موثری که ایجاد می کنی، مشتری را راضی نگه داری.

حتی افرادی در این شغل هستند که شاید از لحاظ مهارت های تخصصی و تجربی زیاد بالا نباشند، اما به دلیل احترام به مشتری توانسته اند رضایت او را جلب کنند.

-10 سال آینده خود در شغل تاسیساتی شاخه پکیج و کولر گازی را چطور تصور می کنید؟

من و دو سه نفر از دوستان دیگرم هر سال یک هدف برای خود در نظر می گیریم که تا سال بعد به آن برسیم و خدا را شکر در این مدت به تمام آن اهداف رسیده ایم.

مثلاً پیشرفت شغلی ما به نسبت سال اول و دوم اصلاً قابل مقایسه نیست. در سال اول ما خودمان کارت ویزیت برای جلب مشتری پخش می کردیم.

اما در سال دوم پیشرفت ما بیشتر شد، تا حدی که در سال سوم کارگاه شخصی خودمان را تاسیس کردیم.

به نظر من کار تاسیسات از جمله حرفه هایی است که اگر فرد علاقه زیاد به کار داشته باشد و تلاش کند و در کنار آن خدا هم کمک کند، به پیشرفت های زیادی خواهد رسید.

-رشد شغلی شما در زمینه کسب درآمد بالاتر به چه دلیل بوده؟

وجود مشتری بیشتر مساویست با درآمد بالاتر و ما صد در صد مشتریان بیشتری جذب کردیم که به درآمدهای بالاتری به نسبت دو سال پیش رسیده ایم.

دلیل بیشتر شدن مشتریان ما در این بوده که یاد گرفتیم چطور با مردم صحبت کنیم و همچنین تخصص و تجربه ما در تعمیر پکیج بیشتر شده است.

علاوه بر این یک کار مهم دیگر که باعث افزایش مشتری و کسب درآمد بالاتر ما در شغل تعمیر پکیج شده، این است که قطعات مورد نیاز برای تعمیر پکیج را فراهم کرده ایم و با خود به محل پروژه می بریم.

اما در گذشته اینطور نبود، مثلاً اگر قطعه ای از پکیج نیاز به تعویض داشت، باید اول قطعه را به نمایندگی می بردیم و پس از دریافت قطعه جدید برای مشتری نصب می کردیم.

به همین دلیل هم سرعت انجام کار کم می شد و هم مشتری راضی نبود. اما با در اختیار داشتن قطعات تعویضی پکیج کار با سرعت بالاتر و رضایت بیشتر مشتری در محل انجام می شود.

آنچه خواندید تمام صحبت های ما با جناب مجید صالح آبادی نبود، بنابراین اگر مایل به اطلاع از محتوای کامل مصاحبه ما با ایشان هستید، کافیست فایل صوتی مصاحبه را دانلود کرده و گوش دهید.

محل قرار دادن فایل صوتی مصاحبه

 

جمع بندی:

مهمترین نکته در افزایش کسب درآمد در شغل تاسیسات داشتن علاقه فردی در این حرفه است، نکته ای که اول راه باید حتماً از خود بپرسید.

چون تا زمانی که به این شغل علاقه نداشته باشید، سختی های آن را با جان و دل نپذیرفته و تمام تلاش خود را برای افزایش مهارت های خود به کار نمی برید.

خوشبختانه آمارها در ایران و سایر کشورها نشان می دهد، که شغل تاسیساتی درآمدهای بالایی را برای فرد ایجاد می کند.

از طرفی به کارگیری روش های ذکر شده در این مطلب شما را در رساندن هرچه زودتر به این سقف درآمدی کمک می کند.

بنابراین اگر شما به شغل تاسیسات علاقه داشته باشید، خود به خود مسیر پیشرفت و ترقی در آن را طی خواهید کرد و درآمد بالا به سمت شما خواهند آمد.

اگر قصد دارید فعالیت خود در شاخه های مختلف شغل تاسیسات، به جز لوله کشی گاز و سیم کشی برق ساختمان را با گروه تاسیسات 24 ساعته ادامه دهید، همین الان بر روی لینک فرم همکاری با تکنسین بزنید.

ما در آن صفحه اطلاعات کافی در خصوص نحوه همکاری با مجموعه را قرار داده و شیوه پذیرش شما را ذکر کرده ایم.

اگر تاسیساتی حرفه‌ای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.

منابع انگلیسی:

منبع 1 منبع2

منبع فارسی:

منبع1

اشتراک گذاری این صفحه