در ادامه مطلب معرفی شغل لوله کشی این بار قصد داریم تا به معرفی شغل تعمیرکار و نصاب پکیج به عنوان یکی از شاخه های اصلی شغل تاسیساتی بپردازیم.

 

همانطور که در مطالب قبلی گفتیم، حوزه فعالیتی شغل تاسیساتی بسیار گسترده تر از انجام لوله کشی لوله های آب و فاضلاب ساختمان ها است

در این زمینه شغلی فرد تاسیساتی می تواند به نصب، تعمیر و سرویس وسایل گرمایشی مانند پکیج های دیواری و زمینی در ساختمان ها به عنوان یکی از تخصص های مهم در این رشته اقدام کند.

اما موضوع تعمیرکار و نصاب پکیج با نصاب تجهیزات دیگر ساختمانی مانند کولر یا ماشین لباسشویی کمی متفاوت است، که شما نیز با مطالعه کامل این مطلب با دلیل تفاوت آن آشنا خواهید شد.

 

 معرفی تعمیرکار پکیج:

وقتی فرد علاقه مند به حوزه تاسیسات آموزش های لازم در زمینه پکیج را یاد میگیرد، با نحوه عیب یابی و تعمیر پکیج نیز آشنا می شود.

در واقع این دو دوره در کنار هم هستند، یعنی فرد علاوه بر کسب دانش و آگاهی در زمینه نصب پکیج، با تعمیر پکیج نیز آشنا خواهد شد.

لازم به ذکر است که شرط ورود به دوره های تخصصی فنی و حرفه ای در رشته تاسیسات داشتن مدرک پایان دوره راهنمایی است.

در این دوره ها به فردی که قصد دارد شغل تعمیرکار پکیج شوفاژ گازی را انتخاب کند، دوره های آموزشی ذیل به طور کامل داده می شود:

  • فلزکاری
  • جوشکاری
  • نصب پکیج
  • لوله کشی آب سرد و گرم
  • نصب و تست کیفیت دودکش
  • نحوه تست و تشخیص عملکرد اجزای پکیج شوفاژ
  • نحوه رسوب گیری
  • عیب یابی پکیج

با توجه به این توضیحات شغل تعمیرکار پکیج شوفاژ گازی شامل نصب و راه اندازی پکیج شوفاژ گازی، عیب یابی قطعات پکیج، آشنایی با کدهای خطای انواع پکیج، انجام رسوب گیری در دستگاه، تست میزان کیفیت و کارایی دودکش واجرای سیستم لوله کشی پکیج می باشد.

 

نصاب پکیج کیست؟

به منظور توضیحات بیشتر در خصوص معرفی شعل تعمیرکار و نصاب پکیج، لازم به ذکر است نصاب پکیج فردی است، که از قبل آموزش های تخصصی لازم در حوزه گاز، برق و آب مربوط به نصب و تعمیر پکیج را آموزش دیده است.

معرفی شغل تعمیرکار و نصاب پکیج 1

این فرد می تواند این آموزش ها را از طریق تحصیلات در دانشگاه های رشته تاسیسات و فنی و حرفه ای و یا به صورت تجربی و عملی در کنار یک فرد با تجربه و متخصص در امور نصب و تعمیر پکیج آموخته باشد.

بنابراین هر فردی که زمانی آبگرمکن نصب می کرده، نمی تواند بدون یادگیری فنون و تخصص های لازم در مورد نصب و تعمیر پکیج وارد این حوزه شود.

چرا که پکیج یک دستگاه پیچیده است که برای نصب و راه اندازی علاوه بر آب به برق و از همه مهمتر نیاز به گاز دارد.

کوچکترین سهل انکاری در نصب و راه اندازی آن می تواند جان ساکنین ساختمان و حتی خود فرد نصاب را به خطر بیاندازد.

در حال حاضر بنابر دلایل ذکر شده در حساسیت شغل نصاب و تعمیر کار پکیج، تنها افرادی می توانند به صورت قانونی وارد این زمینه کاری شوند که مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور داشته باشند. در غیر این صورت ورود به این کار غیر قانونی محسوب می شود.

با این تفاسیر فرد لوله کش یا تاسیساتی می تواند با گذراندن دوره های ذکر شده در قسمت فوق که در واقع در کنار شاخه های دیگر شغل تاسیساتی به فرد آموزش داده می شود وارد این کار شود.

این کار شرایط سنی خاصی ندارد، اما از آنجا که کار نصب و تعمیر پکیج نیازمند توان و قدرت است، بهتر است افراد متقاضی از شرایط بدنی مناسبی برخوردار باشند.

برای آشنایی با نوع پوشش مجریان تاسیساتی به شما توصیه می کنیم مقاله تاسیساتی ها چه می پوشند؟ را از دست ندهید.

 

وظایف نصاب پکیج چیست؟

وظایف نصاب پکیج در ادامه وظایف تعمیرکار پکیج است.

به این معنی که فرد نصاب پکیج باید به اندازه فرد تعمیرکار پکیج دانش و آگاهی کافی در مورد اجزای پکیج، نحوه جوشکاری گاز و برق دستگاه، نحوه لوله کشی آب سرد و گرم و از همه مهمتر با قوانین مربوط به قطر، ارتفاع و جنس دودکش پکیج آشنایی کافی را داشته باشد.

معرفی شغل تعمیرکار و نصاب پکیج 2

در قسمت زیر وظایف نصاب پکیج را به اختصار بیان کرده ایم:

  • ارائه مشاوره به کارفرما یا صاحب ملک به منظور تهیه پکیج متناسب با شرایط ساختمان بر اساس متراژ، نوع مصالح، میزان مصرف و تعداد ساکنین
  • انتخاب بهترین محل به منظور نصب پکیج
  • انجام لوله کشی پکیج در خصوص آب سرد و گرم
  • اتصال ورودی گاز پکیج به گاز شهری
  • اتصال برق پکیج
  • نصب دودکش پکیج بر اساس استانداردهای مصوب

 

 سرویسکار پکیج کیست؟

همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم فردی که به عنوان هنرجوی فنی و حرفه ای وارد شاخه تاسیسات و پکیج می شود و آموزش های لازم در جهت تعمیر و نصب پکیج را می بیند، می تواند به انجام سرویس پکیج نیز اقدام کند.

چرا که سرویسکاری پکیج در ادامه تعمیر این وسیله است و مقدمه ای برای عیب یابی پکیج می باشد.

از طرفی اهمیت سرویسکار پکیج از آن جا مشخص می شود که هر وسیله ای که با گاز، برق یا آب کار می کند، بعد از مدتی استفاده به سرویس نیاز پیدا خواهد کرد تا دچار عیب های بزرگ تر نشود.

 

وظایف سرویسکار پکیج

معمولاً در خصوص وسیله ای مانند پکیج که در دو حالت زمستانه و تابستانه قابل تنظیم می باشد، برنامه زمان بندی سرویس آن حداقل سالی یک بار مورد نیاز است.

فرد سرویسکار می تواند در برنامه سرویس پکیج اقدامات مختلفی از جمله تعمیر، تعویض و تست قطعات پکیج را انجام دهد.

حال در ادامه به چند نمونه از وظایف سرویسکار پکیج اشاره می کنیم:

  • رسوب زدایی پکیج:

با توجه به اینکه یکی از دلایل عمده در عملکرد نامناسب پکیج و گرم نبودن آب مصرفی جمع شدن رسوبات در مبدل اصلی پکیج و مدار گرمایشی آن می باشد، یکی از وظایف سرویسکار پکیج انجام رسوب گیری پکیج در مواقع ضروری است.

برای انجام رسوب گیری پکیج در زمان سرویس آن می توان از رسوب گیرهای پلی فسفات و یا رسوب گیرهای الکترومغناطیسی استفاده کرد.

  • بررسی و تست عملکرد دودکش:

یکی از مهمترین مواردی که باید توسط سرویسکار پکیج به صورت سالانه چک شود، بررسی عملکرد دودکش است.

چرا که در بسیاری از موارد بعد از مدتی استفاده از دودکش ممکن است مسیر خروجی توسط گرد و خاک مسدود شده باشد.

یکی از بهترین تجهیزاتی که می تواند در سنجش میزان خروجی گاز دی اکسید کربن توسط دودکش پکیج کمک کننده باشد، نصب دستگاه های دارای سنسور دی اکسیدکربن در نزدیکی پکیج است، که در صورت وجود این گاز در ساختمان هشدار می دهد.

از طرفی گاهی ممکن است مسیر خروجی یا کلاهک دودکش پکیج در اثر مصالح ساختمانی و یا لانه پرندگان مسدود شده باشد.

سرویسکار باید نحوه نصب دودکش و خروجی و کلاهک آن را بازدید کند، تا هیچ گونه خطر جانی ساکنین ساختمان را تهدید نکند.

  • سرویس مشعل پکیج:

مشعل پکیج دارای قطعات مهمی از جمله یون تشخیص شعله است که در صورت خرابی این یون، پکیج یا روشن نمی شود و یا شعله پکیج مکرر روشن و خاموش می شود و در برخی موارد میزان حرارت مشعل در حد استاندارد نیست.

به همین دلیل یکی دیگر از وظایف سرویسکار پکیج تنظیم شعله و سرویس مشعل در برطرف کردن و تعویض هر گونه قطعات به کار رفته در این قسمت از پکیج می باشد.

اطلاعات تکمیلی در این خصوص در داخل فیلم علت خاموش شدن شعله پکیج و نحوه رفع آن داده شده است.

معرفی شغل تعمیرکار و نصاب پکیج 3

  • تست شیر پرکن پکیج:

از آنجا که ممکن است بعد از مدتی شیر پرکن پکیج خراب شود، دستگاه به صورت خود به خود آبگیری کرده و این مسئله یعنی بالا رفتن سطح آب در مبدل سبب بالا رفتن فشار پکیج می شود.

اما اگر سرویسکار پکیج در صورت مشاهده خرابی شیر پرکن پکیج اقدام به تعویض آن کند، می توان از آبگیری زیاد از حد در دستگاه جلوگیری کرد.

  • انجام هواگیری در پکیج:

وجود هوا در هر گونه سیستم هیدرولیکی که با آب کار می کند بسیار طبیعی است، لذا یکی از وظایف سرویسکار پکیج انجام هواگیری در پکیج، رادیاتورها و سیستم لوله کشی پکیج می باشد.

زیرا وجود هوا در پکیج سبب پایین آمدن راندمان پکیج، وارد شدن فشار مضاعف به دستگاه و از طرفی بالا رفتن مصرف انرژی خواهد شد.

شما می توانید با مشاهده علائمی از جمله سرد شدن رادیاتورها، کاهش دمای آب گرم مصرفی و خروج صدای از داخل رادیاتور شوفاژ متوجه وجود هوا در پکیج و لزوم هواگیری شوید.

با توجه به متن دریافتیم که تعمیرکار، نصاب و سرویسکار پکیج همگی به یکدیگر مرتبط هستند.

شخصی که در شاخه تاسیسات و پکیج تحصیل کرده و یا آموزش دیده، باید بتواند بعد از اتمام این دوره تمامی خدمات فوق را در زمینه پکیج انجام دهد.

معرفی شغل تعمیرکار و نصاب پکیج 4

خوشبختانه با توجه به این که استفاده از پکیج به جای بخاری و یا حتی موتورخانه های بزرگ و پرهزینه بسیار باب شده است، بازار کار این رشته برای متخصصین آن روز به روز در حال مناسب تر شدن است.

برای تکمیل این مبحث به مقاله آیا تاسیساتی ها پول زیادی به دست می آورد؟ مراجعه کنید.

از آن جا که ما در گروه تاسیسات 24 ساعته با خدمات مربوط به سرویس و تعمیر پکیج در ارتباط هستیم، قصد داریم تا در مقالات بعدی بیشتر در خصوص مراحل یادگیری سرویس و تعمیر پکیج برای تعمیرکاران توضیحاتی را بیان کنیم.

اگر تعمیرکار پکیج هستید و در کار خود متخصص هستید. جهت همکاری با ما فرم فرم همکاری را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

 

اگر تاسیساتی حرفه‌ای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.

اشتراک گذاری این صفحه