به منظور تکمیل مطلب معرفی شغل تاسیساتی قصد داریم تا این بار دانشگاه های رشته تاسیسات را مورد بررسی قرار دهیم.
کسب مهارت در رشته تاسیساتی به صورتی است که مجری تاسیساتی می تواند حتی پس از پایان دوران فنی و حرفه ای و یا کار دانش وارد بازار کار شود.
اما همانطور که می دانید اگر مجری تاسیساتی بعد از پایان دوره های آموزشی و کسب دیپلم از سازمان فنی و حرفه ای و یا کار دانش وارد دانشگاه شده و در زیر شاخه های تاسیسات ساختمانی مشغول به ادامه تحصیل شود، پیشرفت قابل ملاحظه را در این شغل کسب خواهد کرد.
در این صورت نه تنها فرد می تواند به صورت آزاد وارد بازار کار شود، بلکه شرکت ها، اداره ها، کارخانه ها و مراکز بزرگ خدماتی تمایل بیشتری به منظور همکاری با ایشان خواهند داشت.
به همین دلیل در ادامه این مطلب قصد داریم تا با معرفی دانشگاه های رشته تاسیسات به آن دسته از افراد که علاقه دارند، دانش خود را پیشرفت داده و به مدارج علمی بالاتری در شغل تاسیساتی دست پیدا کنند، کمک کنیم.
معرفی رشته تاسیسات
علاقه مندان برای تحصیل در رشته تاسیسات باید این رشته را بعد از گذراندن سال نهم دوران تحصیل خود انتخاب کرده و از دو طریق یکی شاخه فنی و حرفه ای و دیگری شاخه کاردانش در رشته های مختلف تاسیسات به کسب مهارت های لازم بپردازند.
متقاضیان این رشته در طول دوران تحصیل در رشته های تاسیسات فنی و حرفه ای و کاردانش مهارت های ذیل را کسب می کنند و می توانند حتی در این زمان وارد بازار کار شوند:
- طراحی، اجرا و نگهداری موتورخانه های تاسیسات حرارت مرکزی، تهویه مطبوع و استخر
- نصب و راه اندازی و تعمیر دستگاه های سرد کننده خانگی و تجاری
- نقشه گیری تاسیسات تبرید و حرارت مرکزی و گازرسانی
- لوله کشی ( پایپینگ )
- طراحی و نظارت تاسیسات مکانیکی ساختمان
- نصاب و سرویسکار پکیج های حرارتی، اسپلیت یونیت، کولر آبی، آبگرمکن های گازی و برجهای خنک کن
- لوله کشی آب سرد و گرم، حرارت مرکزی و فاضلاب ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی با استفاده از لوله های فلزی، پلیمری و پنج لایه
- جوشکاری برق و گاز
همانطور که گفتیم، رشته های مختلف تاسیسات را می توان از طرق شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش گذراند.
گرایش رشته تاسیسات در شاخه فنی و حرفه ای شامل رشته تاسیسات مکانیکی است و در شاخه کاردانش نیز رشته های تاسیسات حرارت مرکزی، تاسیسات حرارتی و برودتی، تاسیسات گازرسانی ساختمان و تاسیسات بهداشتی می باشد.
نحوه تحصیل در دانشگاه رشته تاسیسات
آن دسته از افرادی که در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل کرده اند، می توانند جهت ادامه تحصل در دانشگاه رشته تاسیسات را انتخاب کرده و در رشته های بدون آزمون و با آزمون دانشگاه های دولتی، آزاد و علمی و کاربردی برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ثبت نام و انتخاب رشته کنند.
سیاست سازمان فنی و حرفه ای و کار و دانش در سال های گذشته به این صورت بود که پذیرش متقاضیان تحصیل در مقطع کاردانی فنی و حرفه ای صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی و معدل دیپلم ایشان صورت بگیرد.
اما امسال ما شاهد بر گذاری آزمون برای برخی از رشته های فنی و حرفه ای در دانشگاه ها هستیم. البته فقط تعداد محدودی از رشته ها که متقاضی زیادی دارند، دارای آزمون ورودی هستند و مابقی رشته ها را می توان به صورت بدون آزمون در دانشگاه های دولتی و موسسات آموزش عالی گذراند.
رشته تاسیسات مکانیکی از زیر شاخه های تاسیسات فنی و حرفه ای نیز یکی از رشته های تاسیسات است که متقاضی باید برای ادامه تحصیل در آن آزمون بدهد.
لیست دانشگاه های علمی و کاربردی رشته تاسیسات
علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی رشته تاسیسات می توانند در دانشگاه های علمی و کاربردی دارای رشته تاسیسات ثبت نام کرده و به دنبال اخذ مدرک معتبر در این دانشگاه مشغول شوند.
دانشگاه علمی و کاربردی به عنوان یکی از این مراکز رشته مهندسی فناوری مکانیک در شاخه تاسیسات حرارتی و برودتی را مراکز ذیل ارائه می دهد:
- مرکز آموزش علمی-کاربردی ابهر- زنجان
- مرکز آموزش علمی-کاربردی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس - بوشهر
- مرکز آموزش علمی-کاربردی شرکت تولیدکنندگان صنعت، کشاورزی و دامپروری بروجرد - لرستان
- مرکز آموزش علمی-کاربردی شرکت فراز صعنت آپریا – خراسان رضوی
- مرکز آموزش علمی-کاربردی شرکت فولادین ذوب آمل فذا - مازندران
- مرکز آموزش علمی-کاربردی علوم و فنون قزوین – قزوین
- مرکز آموزش علمی- کاربردی فنی و حرفه ای استان قم- استان قم
- مرکز آموزش علمی - کاربردی فنی و حرفه ای اصفهان- استان اصفهان
- مرکز آموزش علمی – کاربردی فنی و حرفه ای مشهد- استان خراسان رضوی
- مرکز آموزش علمی – کاربردی فنی و حرفه ای کنگان- استان بوشهر
- مرکز آموزش علمی – کاربردی فنی و حرفه ای شرفدار کلای ساری- استان مازندران
- مرکز آموزش علمی – کاربردی فنی و حرفه ای خدابنده – استان زنجان
- مرکز آموزش علمی – کاربردی برادران دهشت – استان کهگیلویه و بویر احمر
همچنین این دانشگاه دوره های کاردانی فنی تاسیسات مکانیکی را به صورت پودمانی در برخی از واحدهای خود ارائه می دهد.
دانشگاه علمی کاربردی تهران رشته تاسیسات را بدون کنکور و در مقطع کاردانی در رشته های کاردانی فنی مکانیک شاخه تاسیسات مکانیکی ساختمان و کاردانی فنی برق شاخه تاسیسات الکتریکی ساختمان به متقاضیان ارائه می دهد.
لیست مراکز دانشگاه آزاد در رشته تاسیسات
برای آن دسته از افراد که علاقه مند به ثبت نام در دانشگاه آزاد هستند، این مژده را داریم که دانشگاه های آزاد رشته تاسیسات را در رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی مقطع کارشناسی ناپیوسته در این دانشگاه ارائه می دهند.
بسیاری از دانشگاه های آزاد کشور از جمله واحد تبریز، مشهد، شبستر، میانه، بوکان، خوی، خمینی شهر و... این رشته را در برنامه آموزشی خود دارند.
دانشگاه آزاد واحد تهران نیز از این قائده مستثنی نیست و متقاضیان علاقه مند به ثبت نام و ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد تهران می توانند رشته تاسیسات تبرید را بدون نیاز به شرکت در کنکور به صورت کاردانی پیوسته انتخاب کنند.
- دانشگاه آزاد واحد شرق تهران – رشته تاسیسات تهویه مطبوع
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج – کاردانی پیوسته رشته تاسیسات- تهویه مطبوع
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز – رشته تاسیسات – حرارتی و برودتی
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد – رشته تاسیسات – حرارتی و برودتی
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر – رشته تاسیسات – حرارتی و برودتی
لیست دانشگاه های دولتی فنی و حرفه ای رشته تاسیسات
دانشگاه دولتی نیز همانند سایر دانشگاه های آزاد و علمی – کاربردی رشته تاسیسات را برای علاقه مندان این رشته ارائه می دهد.
رشته های بدون کنکور فنی و حرفه ای در تمامی دانشگاه های دولتی و موسسات آموزش عالی کشور به قرار ذیل می باشد:
- تاسیسات شاخه حرارت مرکزی و تهویه مطبوع
- تاسیسات شاخه تبرید
- تاسیسات شاخه تهویه مطبوع
از جمله دانشگاه های دولتی فنی و حرفه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشکده فنی و شهید شمسی پور - تهران
- دانشکده فنی شهید بهشتی کرج
- دانشکده فنی پسرانه قزوین – قزوین
- دانشکده فنی پسران قم – قم
- دانشکده فنی ولیعصر – تهران
- دانشگده فنی پسرانه خورازمی - ملایر
- دانشکده فنی و حرفه ای شهید بهشتی – ارومیه
- دانشکده فنی و شهید صدوقی – یزد
- دانشکده فنی پسران رامسر – مازندران
- دانشکده فنی امام علی (ع) – کردکوی
- دانشکده فنی شماره یک تبریز – تبریز
- و...
جمع بندی:
بر اساس آنچه گفته شد، امکان ادامه تحصیل در رشته تاسیسات در بسیاری از دانشگاه های سراسر کشور و از جمله تهران وجود دارد.
از همه مهمتر اینکه تنوع این دانشگاه ها زیاد است، به صورتی که متقاضی می تواند به راحتی از بین دانشگاه علمی و کاربردی، آزاد و دولتی یکی از آن ها را برای ادامه تحصیل و اخذ مدرک کاردانی و کارشناسی انتخاب کند.
رشته تاسیسات ساختمانی از جمله رشته هایی است که حتی می توان تا مقطع دکترا در دانشگاه های داخلی و خارجی به ادامه تحصیل در آن پرداخت.
از طرفی با توجه به بازار کار بسیار مناسب شغل تاسیساتی این امید وجود دارد که فرد بعد از گذراندن دوران دانشگاهی بتوان شغل پر درآمدی را در شرکت های تاسیساتی، مجتمع های مسکونی، کارخانه جات صنعتی، کارگاه های ساختمان سازی در سراسر کشور و غیره پیدا کند.
گروه تاسیسات 24 ساعته یک شرکت تاسیساتی معتبر است که با افتخار دانش آموختگان رشته تاسیسات را به عنوان مجری سرویسکار خود به همکاری می پذیرد.
چنانچه شما نیز قصد همکاری با این مجموعه را دارید، می توانید همین الان فرم مخصوص همکاری تکنسین را کامل کرده و برای همکاران ما ارسال کنید.
دعوت به همکاری
اگر تاسیساتی حرفهای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.
منبع:
نصب تاسیسات بهداشتی بهتر است یا
تعمیرات لوازم خانگی
من کاردانی نرم افزار خوندم ولی هیچ علاقه ای بهش ندارم
میخوام تغییر رشته بدم برا تاسیسات ساختمانی به راهنمایی میخوام چه جوری باید اقدام کنم
اگر فکر میکنید که میتوانید به این مهارتها دست یابید، ابتدا باید دانشگاههایی که این رشته را درس میدهند را بررسی کرده و برای ثبتنام در آنها اقدام کنید. در این مرحله، میتوانید با راهنمایی مشاوران دانشگاه و همچنین پیشینه درسی خود، بهترین دانشگاه و رشته مورد نظر را برای خود انتخاب کنید.
همچنین میتوانید با افرادی که در صنعت تاسیسات ساختمانی فعالیت میکنند، صحبت کرده و تجربیاتشان را شنیده و نظرشان را در مورد ورود به این رشته بپرسید. همچنین میتوانید به سایتها و منابع آنلاینی مراجعه کنید که در مورد این رشته آموزشها و مقالاتی ارائه میدهند و اطلاعات لازم را برای شروع در این حوزه جمع آوری کنید.
در نهایت، باید توجه داشت که ورود به هر رشتهای، نیاز به تعهد، پشتکار و تلاش برای بهبود مهارتهای فنی و عملی دارد. لذا در صورتی که قصد دارید به رشته تاسیسات ساختمانی وارد شوید، باید با تمام وجود و با انگیزه به این رشته پیش بروید و در طول دوره تحصیلی و پس از آن، با تمام تلاش خود به بهبود مهارتهای خود بپردازید. همچنین، شاید بخواهید در کنار تحصیلات خود، به عنوان کارآموز در یک شرکت یا کارخانه فعال در زمینه تاسیسات ساختمانی فعالیت کنید تا تجربه عملی بیشتری کسب کنید و با تحقیقات و پروژههای مرتبط با حوزه خود، در این حوزه پیشرفت کنید.
لازم به ذکر است که تغییر رشته تحصیلی ممکن است به هزینههای جدیدی نیز منجر شود، بنابراین باید هزینههای مربوط به تحصیل در دانشگاههای مختلف را بررسی کرده و با توجه به میزان توانایی مالی خود، تصمیم گیری کنید. همچنین، باید به خاطر داشت که تحصیل در یک رشته جدید، ممکن است نیاز به تنظیم برنامههای مطالعاتی جدید و تنظیم شرایط زندگی شما داشته باشد، لذا باید برنامهریزی دقیقی را برای این تغییرات انجام دهید.
در کل، تغییر رشته تحصیلی برای پیگیری علاقههای شخصی و بهبود شغلی و پیشرفت حرفهای ممکن است مناسب باشد، اما قبل از هر تصمیمی باید به دقت و با توجه به تواناییها و شرایط شخصی خود این تصمیم را بگیرید.
رشته مهندسی مکانیک سیالات هست.