به منظور تکمیل مطلب صفرتا صد اجرای سیستم گرمایش از کف و لوله کشی آن قصد داریم تا این بار معایب گرمایش از کف را بیان کنیم.
سیستم های گرمايشی ساختمان شامل سیستم سنتی قدیمی مثل بخاری های نفتی قدیمی و بخاری های گازسوز و در حال حاضر شوفاژ و رادیاتور و سیستم های تهویه مطبوع مثل فن کوئل ها، داکت اسپلیت ها و کولرهای گازی می باشند.
در این بین سیستم گرمايش از کف یک نمونه مدرن از سیستم های گرمايشی ساختمان می باشد، که همانطور که از نامش پیداست به صورت خوابیده در کف ساختمان اجرا می شود.
نحوه اجرای گرمايش از کف بدین صورت است که قبل از اجرای سرامیک یا کف پوش واحدها، عایق های حرارتی در کف پوشانده شده و سپس لوله های پنج لایه در کف ساختمان پهن می شود.
معایب گرمایش از کف
همانطور که در مطلب مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف گفتیم، این نوع سیستم نیز مانند سایر سیستم های حرارتی از قبیل بخاری، رادیاتور شوفاژ و شومینه دارای معایبی می باشد که در ادامه به بیان آن ها خواهیم پرداخت.
معايب ذکر شده در این قسمت مواردی هستند که عموماً برای سیستم گرمایش از کف در بین مردم رایج شده اند، به همین دلیل در کنار هر عیب راهنمایی هایی برای رفع آن ذکر کرده ایم:
- نارضایتی افراد بدلیل گرم شدن بیش از حد کف ساختمان و احساس گرمای بیش از حد در کف پا
از آنجایی که پاها از نقاط بسیار حساس بدن می باشند، سرد شدن و گرم شدن بیش از حد کف پاها موجب نارضایتی افراد خانوار و بعضی از انسانهای حساس می باشد.
راه حل پیشنهادی ما به این امر استفاده از دمپایی در داخل واحد می باشد.
- انتشار غبار بدلیل جریان هوای گرم رو به بالا
بدلیل فرهنگ ایرانیان و استفاده از فرش بعنوان کف پوش ساختمان رایج شده است که غبار فرش ها به دلیل جریان هوای گرم رو به بالا در فضا پیچیده شده است و موجب مشکلات تنفسی می شود.
متأسفانه انتشار غبار بیش از حد بزرگنمایی شده است و اینکه امروزه استفاده از فرش بعنوان کفپوش در ساختمان ها کمتر شده که این مشکل عنوان شده کم کم در حال کم شدن می باشد.
با این حال در انتهای متن بیشتر در خصوص این عقیده صحبت خواهیم کرد.
- بالا بردن درجه حرارت پکیج در زمان شروع به کار و صدمه به سیستم لوله کشی
در زمان شروع به کار گرمايش از کف بعد از مدت زمانی که واحد ساختمانی خالی می باشد که موجب گرم شدن ناگهانی لوله و شوک و صدمه به سیستم لوله کشی گرمایش از کف می شود.
راه حل رفع این مشکل این است که باید دقت شود تا در زمان شروع به کار گرمايش از کف باید دمای پکیج در طول روز آهسته آهسته بالا رود که باعث شوک در لوله ها نشود.
همانطور که ملاحظه می کنید این مشکل نیز به راحتی قابل حل می باشد.
- مدت زمان طولانی تا گرم شدن سیستم گرمایش از کف در مقایسه با سایر سیستم های حرارتی
یکی از معایب سیستم گرمایش از کف که برای برخی از افراد ممکن است دردسر ساز باشد، مدت زمان طولانی به منظور گرم شدن این سیستم در مقایسه با دیگر تجهیزات حرارتی است.
البته این مشکل به دلیل عدم آگاهی افراد از این سیستم بروز می کند، زیرا راه حل ساده این نقص این است که قبل از روشن کردن سیستم گرمایش از کف زمانی را برای گرم کردن آن در نظر بگیرید.
در ادامه پیشنهاد بعدی ما این است که از خاموش کردن منبع حرارتی گرمایش از کف که می تواند پیکج باشد، خودداری کنید تا دیگر درگیر زمانبندی های خاص برای گرم شدن آن نباشید.
- ایجاد محدودیت برای چیدمان ساختمان
همانطور که در ابتدای متن ذکر کردیم، در سیستم گرمایش از کف تمام گرمای مورد نیاز ساختمان از کف زمین ساطع شده و در کل فضا داخلی پخش می شود.
بنابراین ممکن است امکان قرار دادن برخی اثاثیه منزل مخصوصاً آن دسته که دارای وزن بالایی دارند، بر روی لوله های سیستم وجود نداشته باشد.
اما برای حل این مشکل می توان با استفاده از عایق های حرارتی بسیار با کیفیت گرمای ساطع شده به وسایل را دفع کرد و از این طریق بهترین بهره وری را از این سیستم به دست آورد و به راحتی وسایل منزل را چید.
- پایین بودن میزان گرمادهی سیستم گرمایش از کف در فضاهای بزرگ
در نظر بسیاری از افراد نمی توان به تنهایی از سیستم گرمایش از کف برای گرم کردن کل فضای یک ساختمان بزرگ استفاده کرد و در انتها مجبور هستیم تا از سایر تجهیزات حرارتی در ساختمان نیز استفاده کنیم.
در حقیقت این عقیده اشتباه است، زیرا اگر سیستم گرمایش از کف توسط مجری متخصص نصب شود و علاوه بر این اقدامات ضروری برای هواگیری گرمایش از کف در زمان های منظم انجام شوند، دیگر دلیلی برای گرم نشدن فضای بزرگ ساختمان وجود ندارد.
زیرا لوپ های گرمایش از کف را می توان برای محیط های بزرگ طوری تقسیم کرد که گرمای یکسان در تمام قسمت های این سیستم حرارتی پخش شوند.
علاوه بر این استفاده از مناسب ترین پکیج برای سیستم گرمایش از کف این اطمینان را می دهد که گرمای مورد نیاز کل سیستم به راحتی تامین خواهد شد.
- سخت، حساس و پرهزینه بودن اجرای سیستم گرمایش از کف
طبیعتاً اجرای سیستم گرمایش از کف در مقایسه با سایر سیستم ها از قبیل رادیاتور شوفاژ و بخاری بسیار سخت تر بوده و به دلیل اهمیت خواباندن صحیح لوله ها و نصب عایق های حرارتی بر روی لوله ها دارای حساسیت بسیار بیشتری می باشد.
در نتیجه نمی توان سیستم حرارتی را بدون برنامه ریزی و تخصص انجام داد و منتظر نتیجه دلخواه بود.
علاوه بر این دیگر نمی توان بعد از اجرای گرمایش از کف این سیستم را بازسازی کرد، زیرا هزینه های اجرای اولیه آن به اندازه کافی بالا بوده و امکان بازسازی آن وجود ندارد.
تنها راه حل پیشنهادی برای رفع و در واقع پیشگیری از این مشکلات این است که از مجریان متخصص لوله کش برای اجرای سیستم گرمایش از کف استفاده شود تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه های مربوط به رفع عیب و بازسازی سیستم، بتوان از مزیت های فراوان آن نیز بهره مند شد.
آیا سیستم گرمایش از کف برای سلامتی مضر است؟
همانطور که در قسمت فوق گفتیم، بسیاری از افراد از مضر بودن سیستم گرمایش از کف نگران هستند و در نظر آن ها این سیستم حرارتی می تواند به سلامتی ایشان آسیب بزند.
به همین دلیل در ادامه قصد داریم تا این موضوع را بیشتر بررسی کرد و پاسخ قانع کننده ای برای آن پیدا کنیم.
آسیب رسان بودن سیستم گرمایش از کف عقیده ای است که به سال های بسیار دور باز می گردد، در آن زمان ها میزان آگاهی و تجربه افراد در اجرا و راه اندازی این سیستم بسیار محدود بوده و در نتیجه حرارت سطحی سیستم بیش از 30 درجه سانتی گراید بود.
به همین دلیل زمینه برای افزایش احتمال بالا رفتن و پخش شدن گرد و غبار و حتی پرزهای قالی به هوا وجود داشت که این مسئله سبب ابتلای افراد به بیماری های تنفسی می شد.
اما خبر خوب اینکه سیستم های گرمایش از کف مدرن کاملاً متفاوت عمل می کنند، چرا که امروزه سنسورهای دمای سیستم میزان گرم شدن و حرارت کف زمین را اندازه گیری کرده و اجازه نمی دهند که کف زمین به صورت یکباره به دمای بالاتر از 28 درجه سانتی گراید برسد.
همین دلیل کوچک علاوه بر اثبات کم مصرف بودن گرمایش از کف ثابت می کند که دیگر از گرم شدن بیش از حد و یکباره سیستم و آسیب های بعد از آن خبری نیست.
بنابراین کل عملکرد سیستم گرمایش از کف امروزی به این صورت است که این سیستم گرمای یکسان و متعادلی را در کف زمین تولید می کند که هیچ مشکلی برای جریانات هوا ایجاد نمی شود.
نتیجه گیری:
بر اساس آنچه گفته شد معايبی که برای سیستم گرمايش از کف گفته شده است، موارد چندان جدی و غیرقابل حل نمی باشد و با توجه به نکات فوق قابل حل هستند.
تنها مشکلی که شاید در نظر برخی افراد هنوز هم قابل توجه و غیر قابل حل باشد، موضوع هزینه بالای اجرای سیستم گرمایش از کف در مقایسه با سایر سیستم های حرارتی است.
اما توجه داشته باشید که در این زمینه نیز جای هیچ نگرانی نیست، زیرا راندمان بالای گرمایش از کف و کم مصرف بودن این سیستم کاملاً می تواند هزینه بالای اجرای آن را توجیه کند.
چرا که در دراز مدت می توانید متوجه شوید که سیستم گرمایش از کف با مصرف بسیار پایینی که در انرژی دارد میزان هزنیه های جاری ساختمان را بسیار کاهش می دهد.
البته دسترسی به این هدف یک شرط مهم دارد و آن به کارگیری افراد خبره و متخصص به منظور اجرای سیستم گرمایش از کف است تا علاوه بر صرفه جویی در مصالح مورد نیاز بتوانید بهترین سیستم با بالاترین کارایی را راه اندازی کنند که دیگر به بازسازی و رفع عیب نیاز نباشد.
در این بین توصیه ما به شما بهره مندی از متخصصان و مجریان مجموعه تاسیسات 24 ساعته است، زیرا این گروه می تواند کلیه خدمات تاسیساتی به خصوص اجرای سیستم گرمایش از کف را در اسرع وقت و در تمام نقاط تهران به شهروندان تهرانی ارائه دهد.
بنابراین شما نیز می توانید در صورت نیاز با همکاران ما تماس گرفته و سفارش خود را در این زمینه ثبت کنید.
در انتها لازم به ذکر است که آنچه خواندید بررسی معایب سیستم گرمایش از کف از نظر بسیاری از مصرف کنندگان بود که با توجه به راهکارهای ارائه شده می توان آن ها را به راحتی خنثی کرد.
با این حال چنانچه شما نیز ایرادی در این سیستم گرمایشی مشاهده کردید می توانید از طریق گذاشتن نظر در زیر همین پست، نظرات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید تا با راهنمایی های ایشان بهترین نتیجه را از این سیستم گرمایشی مدرن دریافت کنید.
منابع انگلیسی:
آیا این خبر صحت داره که گرمایش از کف باعث سرطان میشه؟
خیر صحت نداره.
متاسفانه متاسفانه این خبر شایعه ای بیش نمی باشد که از سمت وارد کنندگان و فروشندگان رادیاتور و شوفاژ مطرح شده است.
سیستم گرمایش از کف سیستم بسیار رایج در سراسر دنیا می باشد.
هنوز برای این شایعه دلیل علمی ارائه نشده است.
در کمال آرامش و آسایش از این سیستم بهره ببرید.
سلام
با توجه به اینکه انجام به خرید منزل داشته ایم این شایعه را متوجه شدیم که ممکنه سرطان زا باشه ممنون بابت راهنمایی خوبتان
خوشحالیم که این مطلب باعث آسایش خیال شما کاربر گرامی شده است
برای بنده گرمایش از کف اجرا شده . هنگام استارت پکیج فشار بار افت نکرد.
ولی نکته قابل توجه آینه که کف منزل گرم نمیشه.
ولی لوله خروجی پکیج به اتصالات گرمایش از کف وصل هست کاملا گرم میباشد.
در ضمن شیر خروج و ورود کلیه اتاق ها باز است.
دلیلش چی می تونه باشه؟
با توجه به توضیحات جنابعالی عاملی وجود دارد که مانع از چرخش آب در مدار می شود. ابتدا می توانید پکیج را چک کنید که پمپ آن بطور صحیح کار می کند یا خیر؟ سپس کلکتور شما اگر دارای هواگیر اتوماتیک نیست کلکتور گرمایش را هواگیری کنید.
اینجانب قصد اجرای ترکیب گرمایش از کف با رادیاتور را دارم.سوالم اینجاست که ایا میشود لوله برگشت رادیاتور را در کف خواباند تا گرمای کمتر و ملایمتری از کف ایجاد شود؟
اجرای ترکیبی گرمایش از کف و رادیاتور در مناطق سردسیر قابل اجرا می باشد، این روش اصول اجرای خود را دارد.
در روشی که شما فرمودید لوله برگشت ر کف ساختمان دمای آن بسیار کاهش می یابد و به پکیج فشار می آورد و اصولی نمی باشد.
در روزهای آتی در این مورد مطلبی ارائه می دهیم.
خیر باید شیرهای رادیات یا سرویس بشوند یا تعویض گردند.
موفق باشید.
به یک سرویس کار بگویید برایتان آن را نصب کند.
ببخشید متوجه سوالتان نشدم که کدام قسمت سوال شما هست؟
آیا گرمایش از برای ساختمان با کاربری رستوران جوابگو هست یا خیر؟
گرمایش از کف برای ساختمان مسکونی جوابگو می باشد.
برای کاربری رستوران نیز به همین صورت می باشد که در عمل نیازمند گرمای کمتری می باشد.
سیستم منزل ما گرمایش از کف هست. یکی از اتاق ها اصلا گرم نمیشه. علتش چی می تونه باشه و چه کار باید بکنیم؟
کمبود فشار و گرفتگی از مشکلاتی است که در این موارد به وجود می آید.
موفق باشید
پمپ نمی چرخاند. باید بررسی بشود. چه پکیچ چه موتورخانه پمپش بررسی بشود یا امکان دارد اگر شیر فلکه سر راه است کشویی، داخل مانده و خط را مسدود کرده باشد. احتمال وجود هوا نیز هست.
موفق باشید
به احتمال زیاد سیستم هوا دارد. باید هواگیری شود.
موفق باشید
برای کف ۱۱۰ متر و پکیج تو بالکن ، پکیج چندهزار بهتره تهیه بشه؟
ممنون
برای شهر تهران و آب و هوای نزدیک به تهران پکیج ۲۴۰۰۰ جوابگو است.
شهرهای سردتر پکیج قویتری احتیاج است.
ضمنا منزل ما ویلایی و همکف می باشد
ممنون میشم جوابمو بدین سریع .
باتجربه من چندین مورد رو مابررسی کردیم
که کف سرامیک بود سیستم کف گرمایشی کار کرده بودن.
یک مورد از بند کشی سرامیک حمام وتوالت بود که ایزوگام حمام وتوالت آنقدر محکم وسخت کار کرده بودن که به کف خانه یابه دیوار نفوذ کرده بود.
دومین مورد از لوله فاضلاب های توالت بود که به طرف خانه جاری میکرد.
اگر پشت کمد دیواری شما به بیرون از ساختمان یعنی فضای آزاد یا همون باز راه دارد بهتر است یک دریچه برای تهویه هوای داخل کمد بگذارید این مشکل را یکی از آشناهای ما هم داشتش و با گذاشتن یک دریچه راه هوا به کمد را ایجاد کردیم و این مشکل رفع شدش دقت کنید که این دریچه را در بالای کمد دیواری بگذارید زیرا هوا از بالا بهتر تهویه میگردد.
آیا در این سیستم (گرمایش از کف) نیاز به تعویض آب لوله ها می باشد؟ و اگر بله، بفرمایید بعد از چه مدت این کار باید انجام بشود؟
منزل ما ۵سال از زمان ساخت خانه، بدون استفاده بوده است اما در این مدت ۵ سال لوله ها ی کف پر از آب بوده و پکیج هم نصب شده بوده است (آب تست فشار از زمان لوله کشی در مدار بوده)دو سالی که ما این واحد را خریداری کردیم ۲تا از اتاقها گرم نمیشود و پکیج هم به صورت مداوم کار میکند
جعبه کلکتور هم هواگیری اتوماتیک دارد
آیا احتمال دارد که لوله های رفت و برگشت این اتاقها جابجا به کلکتور وصل شده و راه تشخیص این مورد چگونه است؟
و اگر گرفتگی لوله باشد چطور و با چه تجهیزاتی میتوان لوله هارا باز کرد
ممنون از جوابگویی شما
نصب نامناسب گرمایش از کف؟
یا دمای بالا و ناگهانی ؟
یا سرامیک کار و استفاده ی نادرست از مصالح؟
من یک ویلای یک طبقه در یک باغ در شهر اصفهان دارم (در مرحله سفت کاری هست )که متاسفانه باغ به گاز شهری مجهز نیست و برق تک فاز و آب چاه دارد و می خواهم که در صورت امکان آنرا مجهز به سیستم گرمایش از کف بکنم ولی به من گفته شده به دلیل وجود اختلاف سطح در پلان ( برخی قسمتها 0.8- متر و برخی 0.3+ متر هست) از سیستم آبی نمی توانم استفاده کنم و باید برقی را به کار برد حال با توجه به اینکه گازکشی وجود ندارد و نهایتا باید از پکیج برقی استفاده کنم کدام روش برای من اقتصادی تر هست چه در هزینه اولیه و چه در هزینه های مصرفی؟
ببخشید ما سال اولی هست که از گرمایش کف استفاده میکنیم وقتی گرمایش از کف را روشن کردیم بعضی از سرامیک ها تغییر رنگ دادن علت چیه ممکنه نشتی داشته باشه
ممنون از پاسخگویی
ما برای گرمایش تو ویلای دوبلکس تو شمال از گرمایش از کف استفاده کردیم .منتها طبقه بالا که سقف حلبی داره زیر حلب انگار عرق میکنه و از کل سقف کاذب ها داخل خونه آب میچکه. دو تا دریچه کار کردیم ولی بازم میچکه. شما راهکاری دارید؟
خیلی ممنونم از راهکارتون. یه سوالی که برامون پیش اومده اینه که ما دقیقا یه ویلا با شرایط مشابه همین ویلا یعنی همون میزان رطوبت و سقف کاذب مشابه داشتیم منتهی گرمایش با رادیاتور بوده و اصلا مشکل تعریق از سقف نداشته. واقعا برامون عجیبه که چرا گرمایش از کف چنین شرایطی ایجاد میکنه که کل سقف طبقه بالا انگار که سقف حموم باشه؟ چی تو گرمایش از کف نسبت رادیاتور متفاوته که این اتفاق می افته؟
من گرمایش کف کار کردم در منزل
سرامیک کارم میگه که ی سیمان روی گرمایش کف کشیده بشه بعد از خشک شدن سرامیک(دوغ ابی) کنیم.ولی لوله کشم میگه باید به صورت کویتی سیمان و سرامیک همزمان باهم باشه یعنی سیمان بکشه و سرامیک رو بچسبونه به نظر حضرت عالی کدام بهتره
برای منطقه سردسیر و ییلاقی میشه از سیستم گرمایش از کف یا رادیاتور استفاده کرد به ما گفتن زمستون داخل ویلا نباشین باید لوله ها کامل تخلیه بشه وگرنه یخ میزنه میترکه و ما چون همیشه زمستون اونجا نیستم و به طورت تفریحی میریم نمیدونیم باید چی کار کنیم میشه راهنمایی بفرمایین
سیستم گرمایش ما حرارت از کف است و تازه نصب شده است و امسال که روشن کردیم. بعد از ۲ ماه سرامیکهای کف سالن و خوابها بصورت. نمدار. و خیس هستند.آیا لوله. ها ترکخوردن و نشتی دارند یا بخاطر عرق کردن سرامیکها هست؟؟ممنون از پاسخگویی از شما
سیستم گرمایش از کف برای کار کرد یخچال ضرر ندارد. اما در صورتی که دمای کف زیر یخچال خیلی بالا باشد، ممکن است باعث کاهش کارایی یخچال شود.
در سیستم گرمایش از کف، آب گرم در لوله های زیر کف جریان می یابد و باعث گرم شدن کف می شود. اگر دمای کف زیر یخچال خیلی بالا باشد، ممکن است باعث شود که یخچال برای رسیدن به دمای مطلوب کار بیشتری انجام دهد. این امر باعث افزایش مصرف انرژی یخچال و کاهش کارایی آن می شود.
ببخشید ما از اوایل خرداد وارد ساختمان جدید شدیم، کف گرمایشی بکار بردیم و از همون موقع کف گرمایشی رو تست کردیم و یکی دو شب روشن بود.
تا اینکه در دهم مهر دوباره روشن کردیم و دیدیم کف آشپزخانه، دو اتاق و کف پذیرایی در چندین نقاط مختلف نم کشیده.
افت فشار هم نداشتیم.
خواستم ببینم مشکل چی می تونه باشه؟!
با توجه به اطلاعات شما، احتمال اینکه مشکل از عایق کف گرمایشی باشد، زیاد است. عایق کف گرمایشی وظیفه دارد که از خروج گرما از لوله ها جلوگیری کند. اگر عایق کف گرمایشی خراب شده باشد، گرما از لوله ها به کف منتقل می شود و باعث نم زدگی کف می شود.
علاوه بر این، احتمال اینکه مشکل از لوله های کف گرمایشی باشد، نیز وجود دارد. اگر لوله های کف گرمایشی دچار نشتی شده باشند، آب از لوله ها خارج می شود و باعث نم زدگی کف می شود.
برای تشخیص علت نم زدگی کف، باید از یک متخصص کمک بگیرید. متخصص می تواند با بررسی کف گرمایشی، علت نم زدگی را تشخیص دهد و راه حل مناسب را ارائه دهد.