قبلاً در مقاله ای در خصوص سختی گیر مغناطیسی چیست صحبت کرده ایم، این بار قصد داریم مزایا و معایب سختی گیر مغناطیسی را با هم بررسی کنیم.
احتمالاً اگر مقاله قبلی ما با موضوع سختی گیر مغناطیسی را مطالعه کرده باشید و یا هر کجای دیگر در خصوص استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی شنیده باشید، پیش خود اندیشیده اید که آیا واقعاً استفاده از سختی گیر لازم است؟
اینکه اصولاً سختی گیر مغناطیسی چگونه کار می کند و مزایا و معایب آن چیست؟
معمولا آبی که در سیستم لوله کشی های خانگی و صنعتی مورد استفاده مردم عادی می باشد، از نوع آب سخت است.
زیرا انواع کلسیم و منیزیم و مواد آلی و رسوباتی که معمولاً با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند، در جریان این آب ها زیاد هستند.
این رسوبات با تجمع در لوله ها و بخصوص در هنگامی که حرارت می بینند، به بدنه اتصالات و لوله ها می چسبند و جریان آب را کند و اختلالات زیادی را در انجام امور صنعتی و خانگی ایجاد می کنند.
بنابراین برای حذف این رسوبات توصیه می شود از سختی گیر استفاده شود.
رسوب موجود در لوله ها
در واقع با استفاده از سختی گیرهای مختلف از جمله سختی گیر مغناطیسی در مسیر لوله ها، نه تنها کیفیت آب را بالاتر می برید، بلکه هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم های تاسیساتی خود را هم به شدت کاهش می دهید.
مزایای سختی گیرهای مغناطیسی
- پیچیدگی کمتر سختی گیر مغناطیسی
سختی گیرهای مغناطیسی نسبت به انواع سختی گیرهای دیگر مانند الکترو دیالیز، تقطیر، انجماد و اسمز معکوس و سختی گیر رزینی، پیچیدگی کمتری دارند و قیمت تمام شده ارزان تری هم دارند.
ضمن اینکه در بسیاری از سختی گیرها از موادی افزودنی استفاده می شود که تبعات زیست محیطی ممکن است داشته باشد، در حالی که در سختی گیرهای مغناطیسی هیچ ماده افزودنی و شیمیایی به کار برده نمی شود.
- بالا بردن بازدهی آب گرم و تجهیزات گرمایشی
سختی گیرهای مغناطیسی با رسوب زدایی لوله ها باعث بالا رفتن بازدهی چیلرها، کندانسورها، از بین رفتن خوردگی و فرسایش چیلرها، کاهش نیاز به اسید شویی و کاهش تلفات آسیب به اتصالات بر اثر رسوب می شود.
- کاهش اثرات مخرب سختی آب
معمولاً در موتورخانه دیگ آب داغ و بخار بیشترین رسوب را به دلیل حرارت بالا می گیرند.
این موضوع به دلیل حلالیت کربنات کلسیم و منیزیم است که بصورت لایه های سختی بر بدنه این دیگ ها رسوب می کنند و تشکیل نوعی عایق حرارتی را می دهند.
هر اینچ لایه رسوب، باعث افزایش 15 درصد سوخت می شود و هزینه زیادی در مصرف انرژی تولید می کند.
استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی در بویلرها بسیاری از اثرات مضر و مخرب سختی ها از بین می رود و به شکل محسوسی میزان رسوب گرفتن این دیگ ها کاهش می یابد.
- کاهش مصرف سوخت
استفاده از سختی گیر مغناطیسی باعث کاهش مصرف سوخت بین 5 درصد در ابتدای راه اندازی سیستم تاسیسات و 12 تا 5 درصد پس از مدت زمانی استفاده از تاسیسات ساختمان می شود.
- ارزان تر بودن نسبت به دیگر سختی گیرها
با استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی دیگر نیازی به صرف هزینه های زیاد و ایجاد سایر سختی گیرهای معمول در تاسیسات صنعتی و خانگی نیست.
ضمن اینکه سختی گیرهای معمولی اگر کمی هم رسوب را در سیستم از خود عبور دهند، این رسوب کم کم بر بدنه تاسیسات می نشیند.
در حالی که رسوب گیر مغناطیسی، حتی رسوب های قبلی را هم در سیستم از بین می برد و از این حیث ارجحیت دارد.
- کاهش هزینه تعمیرات
سختی گیرهای مغناطیسی در موتورخانه ها اغلب در بویلرهای نصب می شود، زیرا بیشترین رسوب را در این قسمت می بینیم.
خرابی بویلرها به دلیل رسوب زیاد از عمده هزینه های نگهداری و تعمیرات موتور خانه می باشد، که با حذف رسوب میزان خرابی بویلر ها به شدت کاهش می یابد و درنتیجه هزینه تعمیرات و نگهداری به شکل چشم گیری کم می شود.
برای آشنایی بیشتر با شرایط نگهداری از بویلر موتورخانه، مطالعه مطلب سرویس بویلر موتورخانه را از دست ندهید.
- کاهش مصرف آب
استفاده از سختی گیرهای معمولی نیاز به سیستم شستشو و بک فاش دارد و مقداری از آب با سختی آب نیز از بین می رود.
این در حالی است که با استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی عملاً از آب های سخت هم بصورت مستقیم می توانید در تاسیسات بخصوص در بویلرها استفاده کنید و بدون نیاز به تخلیه سختی آب تا حد زیادی در مصرف آب هم صرف جویی می شود.
سایر مزایای استفاده از سختی گیر مغناطیسی در منازل و سازمان ها
- استفاده از سختی گیر مغناطیسی باعث می شود تا رسوب در جداره داخلی لوله ها و تاسیسات خانگی و صنعتی ایجاد نشود.
- تعبیه یک سختی گیر در مدار تاسیسات خانه باعث می شود تا رسوبات ایجاد شده در مدار لوله کشی خانگی و صنعتی از بین بروند.
- با تعبیه سختی گیر در تاسیسات خانگی و از بین رفتن رسوب، میزان انتقال حرارت به مبدل های گرمایشی افزایش پیدا می کند و تا حدود زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
- سختی گیرها با حذف رسوبات آب میزان خوردگی و خرابی در لوله ها و اتصالات را تا حدود زیادی از بین می برند و طول عمر تاسیسات خانگی و صنعتی را افزایش می دهند.
- با تعبیه سختی گیر در مسیر آب ورودی خانه عمر مفید تاسیسات خانگی افزایش پیدا می کند و مدار گرمایشی خانه، چه بصورت گرمایش مرکزی و موتورخانه ای و چه بصورت پکیجی باشند، افزایش خواهد یافت.
- سختی گیرها کیفیت آب را بالاتر می برند.
- سختی گیرهای مغناطیسی تنها ساختار فیزیکی آب را هدف قرار می دهند و تاثیرات شیمیایی در آب ندارند.
چنانچه می خواهید از سختی گیر مغناطیسی برای پکیج و آبگرمکن خود استفاده کنید، به شما توصیه می کنیم مطلب راهنمای خرید بهترین سختی گیر پکیج و آبگرمکن را مطالعه کنید.
همچنین جهت اطلاع از قیمت خرید این وسیله کافیست روی لینک خرید فیلتر سختی گیر از دیجی کالا بزنید.
معایب سختی گیر مغناطیسی
اما استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی با همه مزایایی که دارد، آیا معایبی هم به دنبال دارد؟
همانگونه که در مقاله سختی گیر مغناطیسی چیست توضیح دادیم، این نوع سختی گیر بر روی بدنه لوله ها نصب می شود و تماسی با خود آب ندارد.
از این رو ممکن است مشکلاتی را داشته باشد، که در زیر به اختصار معایب استفاده از سختی گیر مغناطیسی را توضیح می دهیم:
- تاثیر نقطه ای و کانونی سختی گیر مغناطیسی
سختی گیرهای مغناطیسی نقطه ای و یا موضعی است. منظور اینکه تنها در نقطه ای که نصب می شوند، تاثیر زیادی دارند و ممکن است در طول لوله کشی تاثیر زیادی نداشته باشند.
هر چند تولید کنندگان سختی گیر مغناطیسی ادعا می کنند که تاثیر این سختی گیرها تا صد ها متر هم می رسد، اما با فرض سکون آب نمی توان خیلی به این ادعا بسنده کرد.
- نیاز به نصب چندین سختی گیر مغناطیسی در مسیر لوله ها
برای تاثیر مناسب سختی گیر مغناطیسی باید چندین سختی گیر در مسیر لوله کشی نصب شود، که این موضوع هزینه ها را افزایش می دهد.
- ایجاد خوردگی در محل نصب
سختی گیرهای مغناطیسی در محل نصب خود ایجاد خوردگی می کنند. در واقع ایجاد اثر مغناطیسی باعث ایجاد شار در قطب های N به S می شود.
در واقع عبور یون ها از زیر منطقه مغناطیسی ایجاد الکترون می کند و این موضوع به مرور زمان باعث خوردگی لوله می شود.
- تجمع رسوبات فلزی در محل نصب
خود خاصیت مغناطیسی رسوبات فلزی را جذب می کند و باعث انسداد مسیر جریان سیال می شود و خود نوعی رسوب در مدار می باشد.
- وابسته بودن عملکرد آنها به میزان سرعت و جریان آب
عملکردهای سختی گیرهای مغناطیسی به شدت به میزان سرعت آب و جریان آب در لوله بستگی دارد، یعنی آب باید در جریان باشد.
در غیر اینصورت تاثیرات سختی گیر مغناطیسی ساکن خواهد بود و به سایر لوله ها اثر گذار نخواهد بود.
- تلاقی با سایر میدان های مغناطیسی
الکتروموتورها و ژنراتورهای موجود در موتورخانه ها خود نوعی میدان مغناطیسی ایجاد می کنند. تلاقی این میدان مغناطیسی با سختی گیرهای مغناطیسی باعث کاهش اثر سختی گیرهای مغناطیسی می شود.
- کارایی کم برای سختی زیاد آب
اگر میزان سختی آب بالا باشد، عملاً تاثیر زیادی بخصوص در کیفیت آب ندارند و در اصل ساخت این سختی گیرهای مغناطیسی به عنوان مکملی برای سختی گیرهای رزینی بوده است.
- تاثر کوتاه مدت بر سختی ها
هر چند سختی گیر مغناطیسی کلسیم و منیزیم ها را بصورت کریستال های محلول نگه می دارد، ولی پایداری زیادی در این کریستال ها وجود ندارد و نهایتاً در عرض 3.5 دقیقه خاصیت خود را از دست می دهند.
- سخت و زمان بر بودن نصب
نصب سختی گیر مغناطیسی به دلیل نیاز به برش لوله و اتصال فلنچ سخت، زمان بر و هزینه بر می باشد.
- نداشتن ایمنی لازم برای سلامتی
ایمنی و سلامت میدان های مغناطیسی ایجاد شده بوسیله سختی گیرهای مغناطیسی برای سلامت انسان بخصوص در کاربردهای خانگی توصیه نمی شود.
- باقی ماندن رسوب در آب
سختی گیرهای مغناطیسی عملاً رسوبات را حذف نمی کنند و در واقع بخصوص در کاربردهای خانگی میزان سختی آب کاهش نمی یابد و کیفیت آب تغییری نمی کند.
در نتیجه برای بهبود کیفیت آب باید از تصفیه آب خانگی استفاده شود.
جهت دیدن انواع دستگاه تصفیه کننده آب و همینطور اطلاع از قیمت آنها بر روی لینک دستگاه تصفیه آب در سایت دیجیکالا بزنید.
نتیجه گیری
طبق تجربیات کارشناسان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی بخصوص برای کاربردهای خانگی خیلی کارایی ندارد.
بهتر است اگر از این نوع سختی گیرها استفاده می کنید، حتما از یک سختی گیر رزینی هم استفاده شود و بیشتر در موتورخانه های صنعتی از آنها استفاده شود.
استفاده از سختی گیر مغناطیسی بخصوص در کارخانه ها هزینه تعمیرات و نگهداری را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
همچنین باعث می شود تا کیفیت عملیات های مختلف کارخانه به دلیل انتقال حرارت بهتر در اثر کمبود رسوب بالاتر رود.
ولی بهتر است هر از چند گاهی با بازدید دوره ای از این سختی گیرها معایب احتمالی مانند رسوب های فلزی برطرف شود.
کارشناسان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته همواره آماده ارائه خدمات نصب و راه اندازی انواع سختی گیر در پروژه های خانگی و صنعتی برای شما و همچنین پاسخگویی به سئوالات شما می باشند.
شما می توانید سوالات خود را از طریق تماس با ما مطرح کنید و اگر نیاز به مجری تاسیساتی به منظور بازدید و سرویس موتورخانه خود دارید، فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصص
برای پکیج خانگی قبلا فقط فیلتر مغناطیسی با قدرت 12800 گاوس گذاشته بودم، حدود سه سال کار کرد و بعد فیلتر جدیدی در بازار آمد که هم فیلتر پلی فسفات و هم مغناطیسی با قدرت 18600 گاوس دارد و الان این را نصب کرده ام که حدود دو سال نصب است، با توجه به خوردگی شدیدی که فیلتر مغناطیسی در لوله به وجود میآورد توصیه ای ندارید یا بهتر نیست آهنربای آن ر ا بردارم تا فقط فیلتر پلی فسفات باشد، چون در هنگام تعویض فیلتر، خوردگی را به وضوح در اتصالات آهنی لوله کشی دیدم، البته لوله کشی ساختمان پلاستیکی است ولی قبل از فیلتر اتصالات آهنی موجود ایت که یکی از آن ها هم در دیوار است. لطفا توضیح دهید، با تشکر