پمپ به دستگاهی مکانیکی گفته می شود که با استفاده از نیروی برق یا الکترونیک سیالی که از درون آن حرکت می کند را با انرژی زیاد عبور می دهد.

اجزای تشکیل دهنده پمپ آب خانگی یک سلسله قوانین مکانیکی را دنبال می کنند تا سیال با شتاب از خروجی پمپ خارج شود. اگر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید شما را با انواع پمپ آب خانگی و اجزای تشکیل دهنده آن ها آشنا می کنیم.

 

پمپ آب خانگی چیست؟

پمپ آب  در واقع دستگاهی است که انرژی را به سیال انتقال می دهد و فشار آن را افزایش می دهد .

 هر یک از این پمپ ها قدرت یکسانی دارند و توانایی انتقال سیال را تا ارتفاع مشخصی انجام می دهند که بسته به مدل پمپ که در واقع اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی تعیین کننده این مدل هستند این قدرت را متفاوت می کند.

بنابراین هرگاه نیاز باشد تا قدرت حرکت و پرتاب آب را در لوله و یا اتصالاتی مکانیکی افزایش بدهند از یک پمپ بسته به نیاز آن استفاده می کنند.

در مصارف خانگی از پمپ به عنوان یک عامل ایجاد فشار آب خانگی استفاده می شود.

اما باید به این نکته توجه شود که نصب پمپ آب خانگی در مسیر لوله اصلی شهر غیر قانونی تلقی می شود و در صورت اثبات این موضوع می تواند تبعات زیادی برای فرد خاطی به همراه داشته باشد.

بهتر است نحوه درست نصب پمپ آب خانگی را در مطلب مرتبط در سایت مطالعه فرمایید. برای شناخت اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی باید ابتدا نوع پمپ را بشناسیم.

پمپ ها را به طریق گوناگون طبقه بندی می کنند و هر کس به سلیقه و بر اساس معیاری انتخابی اقدام به طبقه بندی پمپ های می کند ولی رایج ترین و عمومی ترین نوع طبقه بندی پمپ این است که پمپ ها را بر اساس نحوه انتقال انرژی به سیال طبقه بندی کنیم.

کلیپ زیر را تماشا کنید تا بدانید انواع پمپ آب را بر اساس چه معیارهایی می توان انتخاب کرد.

اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

 

انواع دسته بندی پمپ آب 

 بر این اساس باید پمپ ها را به دو دسته زیر طبقه بندی کرد:

پمپ های دینامیکی: این پمپ هال وظیفه انتقال انرژی به سیال را بصورت پشت سر هم و دائمی انجام می دهند. این پمپ ها نیز انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

پمپ گریز از مرکز

این نوع پمپ از یک پروانه گردان به منظور بالا بردن فشار آب استفاده می کند. این پمپ ها عموما در سیستم های لوله کشی استفاده می شوند.

نحوه کار این پمپ به این شکل است که سیال یا آب وارد پروانه پمپ یا پروانه شتاب می شود و این پروانه به سیال شتاب می دهد و به سرعت به سمت بیرون یا پخش کننده حرکت می دهد و وارد سیستم لوله کشی می شود.

 تیغه های پروانه این پمپ بصورت افزایشی یا تصاعدی از سمت مرکز به بیرون پهن تر می شوند و همین موضوع باعث بالاتر رفتن فشار آب می شود و همین قابلیت به پمپ گریز از مرکز این توانایی را می دهد که جریان فشار آب را بصورت همیشگی حفظ کنند.

نصب صحیح این پمپ اهمیت زیادی دارد و باید ورودی و خروجی به درستی در هنگام نصب پمپ در نظر گرفته شود.

برای این منظور لینک نحوه نصب و راه اندازی پمپ آب خانگی را حتما مطالعه فرمایید.

pupme 7

این پمپ ها دارای یک محفظه هستند که حلزونی شکل است. این محفظه پوسته و یا به اصطلاح کیسینگ نامیده می شود.

در درون پوسته چندین چرخ وجود دارد که بر روی یک شافت نصب شده اند. هر کدام از این چرخ ها تعدادی پره دارند که وظیفه انتقال انرژی به سیال را بر عهده دارند.

برای اینکه از دورن این پوسته نشتی ایجاد نشود از ابزاری به نام مکانیکال در دورن آن استفاده شده است.

ضمنا در هنگام نصب و راه اندازی این پمپ ها باید حتما توجه داشته باشید که باید ابتدا هواگیری انجام گیرد این پمپ ها مصارف زیادی هم بصورت خانگی و هم صنعتی دارند و عموما صدای زیادی هم تولید می کنند.

اگر با نحوه هواگیری آشنا نیستید مطلب نحوه هواگیری پمپ آب خانگی را مشاهده کنید.

نصب و سرویس پمپ را با ما یاد بگیرید

درآمد خودتان از شغل تاسیساتی را با دوره ویدیویی 0 تا 100 نصب، سرویس و تعمیر پمپ آب ساختمان چندبرابر کنید.

اطلاعات بیشتر و ثبت نام

 

پمپ های گریز از مرکز سه مدل مختلف دارند:

پمپ های جریان شعاعی، پمپ های محیطی، پمپ های خاص

 

پمپ های جریان شعاعی:

این دسته از پمپ ها یک تعداد پروانه ورودی دارای سرعت کمتر از 4200 و دو دسته پروانه مکشی هستند که سرعت کمتر از 6000 دارد . در این نوع پمپ سیال وارد توپی می شود و از آنجا به پروانه هدایت می شود و بصورت شعاعی در محیط به جریان می افتد.

منظور استفاده از این پمپ ها اغلب ایجاددبی است.

اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی

  • 1- پمپ های جریان مختلط: در این نوع پمپ فشار هم از نیروی گریز از مرکز و هم از اعمال نیروی لیفتینگ یا بالابری تیغه ها افزایش می یابد. در این پمپ از یک سری پروانه در ورودی با جریان خروجی محوری استفاده شده و بصورت محوری و شعاعی سیال خارج می شود و این نوع پمپ ها سرعت مخصوص بین 4200 تا 9000 دارند.
  • 2- پمپ های جریان محوری: این پمپ ها را پمپ های پروانه ای هم می نامند. در پمپ های پروانه ای افزایش فشار سیال بواسطه پروانه ها و یا لیفتینگ تیغه ها انجام می شود. در این نوع پمپ ها یک سری پروانه در ورودی و یک سری در خروجی دارند که همه از نوع محوری هستند. سرعت این پمپ ها غالبا 9000 است. کاربرد این پمپ برای ایجاد سرعت سیال می باشد.

نصب و راه اندازی پمپ های گریز از مرکز نیاز به شناخت کافی از نوع ساختار این پمپ دارد.

در مطلب نصب و راه اندازی پمپ آب خانگی این مطلب به خوبی توضیح داده شده است ولی چنانچه در این مورد ابهام و یا سئوالی داشتید بهتر است با کارشناسان ما تماس بگیرید.

pupme 1

اجزا تشکیل دهنده پمپ گریز از مرکز:

برای آشنایی بیشتر با عملکرد پمپ های گریز از مرکز به اصلی ترین اجزا تشکیل دهنده این پمپ ها می پردازیم:

  • الکتروموتور: قسمت الکتریکی پمپ محسوب می شود
  • کوپل : قطعه اتصال دهنده الکتروموتور به شافت یا محور پمپ
  • هاوس برینگ: محل قرار گرفتن برینگ ها
  • مکانیکال سیل: محل آب بندی پمپ و قسمت تفکیک دهنده قسمت مکانیکی پمپ با سیال پمپاژ شده
  • پره های پمپ: که وطیفه ایجاد فشار را دارند.
  • پروانه : وظیفه تامین انرژی برای سیال را دارد و بر دو نوع است: مارپیچی و توربینی
  • تیغه: که وظیفه جهت دهی سیال به خروجی پمپ را دارد . تیغه ها یا صاف هستند و یا مارپیچ

اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی

پمپ های جا به جایی ثابت

در این نوع پمپ انتقال انرژی به سیال دائمی نیست و مرتبا قطع و وصل می شود. این پمپ ها هم بر دو نوع هستند:

  • - پمپ های رفت و برگشت

نیروی مورد نیاز برای این پمپ ها غالبا از موتورهای الکترونیکی تامین می شود.

در پمپ های رفت و برگشتی حرکت رفت و برگشت با چرخش میل لنگ انجام می شود و به این صورت عمل می کند که با هر بار عقب رفتن پیستون مکش ایجاد می شود و سیال از طریق یک راه ورودی وارد سیلندر می شود .

 به محض حرکت پیستون به سمت جلو دریچه ورودی بسته می شود و سیال از یک خروجی با فشار به سمت خارج هدایت می شود.

ورودی و خروجی پیستون نوعی شیر یک طرفه هستند و به شکلی طراحی شده اند که از ورود سیال داخل سیلندر به قسمت کم فشار و بر عکس جلوگیری شود.

 

اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی

  • - پمپ های چرخشی، گردشی و یا چرخ دنده ای

پمپ های گردشی و یا گیر پمپ دو قسمت کاملا متفاوت دارند. قسمت ثابت یا جداره ثابت و قسمت دوار که دارای یک محور گردام و چرخ دنده می باشد.

پمپ های چرخ دنده ای به این صورت عمل می کنند که مقداری سیال را در بین دنده ها به دام می اندازند و با چرخش چرخ دنده ها این سیال به بیرون پرتاب می شود.

در این پمپ ها فاصله بین جداره ثابت و چرخ دنده ها بسیار کم است. از پمپ های گردشی برای انتقال سایل با حجم کم و با فشار متوسط استفاده می شود.

به یاد داشته باشید این پمپ ها را نباید هیچ گاه با شیر بسته خروجی روشن کرد چرا که اگر شیر اطمینانی در مسیر آن تعبیه نشده باشد باعث می شود پمپ در اثر فشار بسوزد و یا لوله بترکد.

حتما در مسیر نصب مطابق آموزش نصب پمپ آب خانگی یک شیر اطمینان تعبیه نمایید تا در صورت فراموش کردن این موضوع احتمال خطا و از بین رفتن پمپ و یا لوله ها را کاهش دهید.

پمپ اسکرو

پمپ های اسکرو دارای انواع متنوعی از فشار و دبی می باشند و برای جابه جایی سیالات با حجم بالا استفاده می شوند. در این نوع پمپ چرخش یک تا چند حلزون سیال را بین دنده هاو یا محور جا به جا می کند.

در بین پمپ های جابه جایی مثبت چرخشی فقط این پمپ های اسکرو هستند که در آنها جریان سیال به شکل محوری انجام می شود و در سایر انواع دیگر نوع گردش آب دایره ای است و به همین دلیل پمپ های اسکرو سیال را مغشوش نمی کنند.

اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی

پمپ های اسکرو به این صورت کار می کنند که با درگیر شدن حلزون ها با تلرانس بسته بین آنها و محفظه ، چندین حفره مجزا و آب بند شکل می گیرد و بصورت پشت سر هم از ورودی تا خروجی در حال حرکت هستند.

سیال وارد این حفره ها می شود و بدون هرگونه نوسان تا خروجی جابه جا می شود.

اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی

پمپ های اسکرو از نوع جابه جایی مثبت هستند و با هر دور گردش حجم مشخصی از آب را جا به جا می کنند. افزایش سرعت دورانی پمپ دبی سیال را افزایش می دهد.

نحوه کارکرد پمپ های اسکرو به شکل دقیق و اصولی نصب آنها بستگی دارد. اگر بر خلاف جریان سیال و ورودی سیال نصب شوند نمی توانند فعالیت کنند.

نحوه نصب و راه اندازی پمپ اسکرو را در مطلب مربوط به نصب و راه اندازی پمپ خانگی مشاهده نمایید.

 

اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

 

فیلم راهنمای خرید پمپ آب خانگی

تا این قسمت انواع مختلف پمپ آب را به شما معرفی کردیم، به همین دلیل در این بخش مشاهده فیلم راهنمای خرید پمپ آب خانگی را پیشنهاد می دهیم تا با شناختی که با انواع پمپ آب پیدا کردید، بتوانید بهترین و مناسب ترین پمپ آب خانه خود را انتخاب کنید.

 

قطعات پمپ آب خانگی

پمپ ها بر اساس نوع ساختار خود دارای قطعات مشخصی هستند ولی در کل می توان قطعات پمپ آب خانگی را به شرح زیر دانست:

  • بلبرینگ پمپ
  • سیل مکانیکی پمپ
  • نوار گرافیتی پمپ
  • واشر کاغذی پمپ
  • رینگ خنک کاری پمپ
  • محفظه آببندی پمپ
  • رینگ خنک کاری پمپ
  • پروانه پمپ
  • رینگ سایشی پمپ
  • بوش پمپ
  • پوسته یا هوزینگ پمپ
  • دیفیوزر پمپ
  • عینکی پمپ
  • گیج فشار پمپ
  • پایه پمپ
  • شافت پمپ
  • کاسه نمد پمپ
  • دیسک کف گرد
  • پیستون
  • دیافراگم پمپ
  • دنده پمپ
  • سیت و بال پمپ
  • کلید اتوماتیک  پمپ
  • مکانیکال سیل پمپ

برای نصب و راه اندازی پمپ آب خانگی نیاز به قطعات و لوازم یدکی دیگری هم هست. برای اطلاع از تجهیزات مورد نیاز به منظور نصب و راه اندازی پمپ آب کلیپ زیر را تماشا کنید.

البته جدای از موضوع پروانه پمپ اغلب برای راه اندازی یک پمپ آب خانگی بهتر است اگر نحوه اتصال و راه اندازی پمپ آب خانگی را نمی دانید فیلم آموزش نصب پمپ آب خانگی را ملاحظه بفرمایید.

کارشناسان ما بصورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات مطلوب به شما می باشند.

اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه