در این مطلب می خواهیم با راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی در ساختمان با شما همراه باشیم.

 

 روشویی از جمله نصبیات مهم در ساختمان هاست که می تواند در مکان های مختلفی از جمله حمام، سرویس بهداشتی و حتی در پستوی یک مغازه کوچک مورد استفاده قرار بگیرد.

مهمترین بخش روشویی که امکان استفاده از آن را فراهم می کند، سیستم لوله کشی فاضلاب یا بهتر است بگوییم سیفون این وسیله است.

به همین دلیل ما در این مطلب می خواهیم از سیر تا پیاز نصب و تعویض سیفون روشویی را برای شما توضیح دهیم.

 

لوله کشی فاضلاب سینک روشویی

سینک روشویی عموماً به دو صورت طراحی می شود، یک مدل دارای دو عدد سوراخ در دو طرف سینک است تا علمی شیر آب دو دسته بر روی آن نصب شود.

مدل دیگر نیز با به منظور نصب شیر آب یک تکه دارای یک عدد سوراخ در قسمت وسط سینک می باشد. حالا بدون در نظر گرفتن مدل سینک در تعداد سوراخ های آن، مهم این است که با نحوه لوله کشی این وسیله آشنا شوید.

اگر در زیر سینک روشویی را نگاهی بیاندازید، لوله های آب و فاضلاب متصل به آن را مشاهده خواهید کرد.

تامین آب سرد و گرم به سینک روشویی با کمک شیلنگ های پیسوار متصل به ورودی شیر آب نصب شده بر روی سینک صورت می گیرد.

با وجود شیلنگ ها و شیرهای پیسوار طریقه نصب و اجرای لوله کشی آب سینک روشویی بسیار ساده به نظر می رسد.

اما لوله کشی فاضلاب این وسیله کمی ریزه کاری های بیشتر دارد، که در ادامه می خواهیم در همین مورد صحبت کنیم.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی1

در لوله تخلیه یا لوله فاضلابی که از زیر سینک روشویی عبور می کند، معمولاً یک درپوش پنجره ای نصب می شود.

اگر درپوش پنجره ای از نوع سیفون مکانیک باشد، هنگام بالا کشیدن یا فشار دادن دکمه یا دستگیره تعبیه شده در پشت بدنه شیر، قسمت رویی سیفون بالا و پایین می شود و از این طریق جریان آب به داخل روشویی را قطع و وصل می کند.

اما اگر از درپوش های پنجره ای ساده بر روی سینک روشویی خود استفاده کرده باشید، درپوش توسط پیچ به لوله تخلیه وصل می شود.

لوله فاضلاب سینک روشویی یک فلنج یا آبریز دارد که در واقع مسیر خروجی سینک را آب بندی می کند.

فلنج لوله فاضلاب روشویی به داخل بدنه لوله تخلیه پیچ می شود که با یک حلقه قفل به قسمت زیر ظرف روشویی محکم می شود.

قسمت مهره ای آبریز لوله تخلیه با استفاده از اتصالات به درپوش پنجره ای لوله تخلیه متصل می شود. بخش مهم دیگر لوله کشی فاضلاب روشویی به سیفون آن تعلق دارد.

سیفون روشویی همیشه مقداری آب در خود نگه می دارد تا از ورود گازهای فاضلابی به داخل فضای ساختمان پیشگیری کند. این قسمت به واسطه مغزی و اتصال T شکل به خط تخلیه فاضلاب سینک متصل می شود.

البته لازم به ذکر است که سیفون های روشویی مدل های متنوعی دارند، برخی دارای مخزن سیفون هستند و برخی فقط همان لوله خرطومی را دارند که در هنگام نصب می توان لوله را کمی قوس به داخل داد تا مثل سیفون عمل کند.

بنابراین استفاده از سیفون مخزن دار در تمامی روشویی ها رایج نیست. یعنی ممکن است شما لوله کشی فاضلاب روشویی بدون سیفون مخزنی را تجربه کنید.

در هر صورت لازم است بدانید که وجود سیفون مخزن دار در زیر سینک روشویی نه تنها از پخش شدن بوی نامطبوع فاضلاب در ساختمان جلوگیری می کند، بلکه در صورت گیر کردن لوله فاضلاب روشویی کار شما برای پاکسازی مسیر تخلیه راحت تر خواهد شد.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی2

نحوه نصب سیفون روشویی

پس از آشنایی با لوله کشی فاضلاب به کار رفته در سیستم سیفون روشویی، نوبت به بررسی نحوه نصب سیفون یا لوله تخلیه در روشویی می رسد.

همانطور که می دانید، تنوع سیفون یا لوله فاضلاب سینک روشویی در بازار زیاد است، به همین دلیل ما طریقه نصب دو مدل سیفون را برای شما توضیح خواهیم داد.

  • روش نصب سیفون روشویی مدل پیچی

سیفون روشویی اکثر ساختمان هایی قدیمی از نوع پیچی است، در این مدل قسمت آبریز روشویی توسط یک پیچ پایه بلند به لوله تخلیه سیفون متصل می شود.

برای نصب سیفون روشویی مدل پیچی بر اساس مراحل زیر اقدام کنید:

  1. آبریز پنجره ای را بر روی سوراخ وسط سینک قرار دهید.
  2. لوله تخلیه سیفون را در زیر سینک روشویی نگه داشته و با پیچ گوشتی مناسب پیچ تعبیه شده بر روی آبریز را به لوله تخلیه سیفون اتصال دهید.

اگر برای انجام این کار نیاز به پیچ گوشتی دارید، مطالعه یکی از مقالات راهنمای خرید بهترین پیچ گوشتی دوسو و چهارسو دستی و راهنمای خرید بهترین پیچ گوشتی همه کاره را از دست ندهید.

  1. پس از اتصال آبریز به لوله تخلیه نوبت به سر هم کردن سایر قسمت های سیفون می رسد. اگر سیفون روشویی شما از نوع مخزن دار است، مخزن سیفون را به صورت پیچی در دو طرف لوله تخلیه ببندید.
  2. چنانچه فقط از لوله خرطومی به عنوان سیفون استفاده می کنید، لوله خرطومی را کمی به پایین قوس دهید تا به اصطلاح عموم شکم پیدا کرده و به این صورت آب در داخل آن جمع شود.
  3. آداپتور یا اتصال دهنده سیفون به لوله فاضلاب درون دیوار زیر سینک را به سری لوله فاضلاب داخل دیوار ببندید.
  4. انتهای لوله تخلیه سیفون روشویی را به آداپتور وارد کرده و به صورت پیچی آن را محکم کنید. اگر لوله تخلیه هیچ جای رزوه برای پیچیدن در درون آداپتور نداشت، می توانید از چسب برای اتصال آن کمک بگیرید.
  • روش نصب سیفون روشویی مدل اتوماتیک

مدلی که ما در این قسمت در نظر گرفته ایم، سیفون روشویی دارای سیستم Pop-up drain یا زیر آب اتوماتیک است که در بازار به نام سیفون اتوماتیک هم شناخته می شود.

وقتی از این مدل سیفون در روشویی استفاده می کنید، می توانید قسمت آبریز سیفون را با فشار دادن دکمه پهن روی سیفون به راحتی کنترل کنید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی3

مرحله اول: نصب سیفون اتوماتیک

شما می توانید سیفون اتوماتیک را به همراه سنک روشویی و یا به صورت جداگانه از فروشگاه های لوازم بهداشتی لوله و اتصالات تهیه کنید.

قبل از نصب سیفون بر روی روشویی می توانید به منظور اطمینان از عدم نشتی سیفون دور تا دور آن را با چسب سیلیکونی بپوشانید.

بعد از قرار دادن سیفون در داخل سوارخ وسط سینک روشویی لازم است تا چسب های اضافی دور سیفون را با دستمال تمیز کنید.

سپس یک واشر پلاستیکی آب بند به دنباله سیفون در زیر سینک اضافه کنید تا چرخش لوله سیفون به راحتی صورت بگیرد.

یک حلقه پلاستیکی و مغزی را پیش از نصب در یکدیگر محکم کرده و سپس به انتهای لوله سیفون اتوماتیک وصل کنید.

در انتها آخرین قسمت از سیفون اتوماتیک را به آن وصل کنید، که در واقع یک حلقه پلاستیکی است که باعث حرکت روان بخش فلزی این قطعه می شود.

مرحله دوم: نصب اتصال دهنده زانویی لوله سیفون به لوله فاضلاب داخل دیوار

اگر می خواهید سیفون را بر روی سینک روشویی جدید نصب کنید، لازم است تا لوله سیفون را به صورت کامل به لوله فاضلاب خارج شده از دیوار اتصال دهید.

برای این منظور از اتصالی خاصی به نام آداپتور استفاده می شود که با کمک چسب به لوله فاضلاب روی دیوار در زیر سینک روشویی بسته می شود.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی4

مرحله سوم: نصب لوله سیفون

معمولاً وقتی برای خرید سیفون روشویی اقدام می کنید، قطعات زیر در داخل بسته بندی وجود دارد: لوله تخلیه، دو عدد واشر پلاستیکی و دو عدد مهره اتصال دهنده پیچی.

برای سرهم کردن این قطعات لازم است تا مهره اتصال دهنده را به داخل لوله تخلیه وارد کرده و به داخل فشار دهید، سپس با دست مهره را بچرخانید. در این مرحله به واشر نیاز ندارید.

سپس از بین دو واشر آن یکی که سایز آن به لوله فاضلاب زیر سینک متناسب را بر روی اتصال قرار دهید.

حال باید لوله تخلیه را به دیوار اتصال دهید. اگر طول لوله بیش از فضای زیر سینک روشویی است، می توانید به اندازه مورد نیاز خود لوله را کوتاه کنید.

وقتی لوله تخلیه را به اندازه مورد نیاز خود برش دادید، مهره اتصال دهنده را در داخل لوله قرار دهید، سپس مهره دیگر را بر روی دیوار قرار داده و واشر باقی مانده را به سمت دیوار بر روی لوله نصب کنید.

لوله تخلیه فاضلاب سینک روشویی را وارد دیوار فرو کرده و به صورت پیچی به اتصال دهنده ببندید. در نهایت لازم است تا لوله U شکل را به لوله تخلیه متصل کرده و مهره اتصال دهنده را در دو طرف لوله ببندید.

در این مرحله ابتدا مهره ها را با واشر سفت کنید، اگر از آچار استفاده نمایید، احتمال از بین رفتن آب بندها وجود دارد.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی5

مرحله چهارم: تست لوله فاضلاب سینک

آخرین مرحله این است که لوله فاضلاب و سیفون روشویی را در خصوص عدم داشتن نشتی تست کنید و برای این منظور شیر آب را باز کرده و کل لوله تخلیه را برای یافتن آبریزی چک کنید.

توجه داشته باشید که فرقی نمی کند روشویی شما چه مدل و جنس دارد، از توضیحات داده شده می توانید برای نصب سیفون روشویی سنگی، نصب سیفون روشویی کابینتی، نصب سیفون روشویی سه گوش وغیره استفاده کنید.

در صورتی که برای نصب خود روشویی به دیوار نیاز به راهنمایی دارید، مقاله نصب روشویی برای این منظور آماده شده است. برای دسترسی کافیست روی لینک مقاله بزنید.

 

نحوه تعویض سیفون روشویی

گاهی پیش آمده که قصد داشتید از سیفون مدل جدیدتر در زیر سینک روشویی خود استفاده کنید و یا سیفون قبلی به دلیل رسوبات زیاد دچار گرفتگی های شدید شده است.

حتی ممکن است قسمت اتصالات سیفون خورده شده و آب فاضلاب از آن محل ها نشتی می کند، آنقدر که با تعویض فیتینگ ها هم مشکل آبریزی از سیفون رفع نمی شود.

همانطور که در قسمت فوق هم گفتیم، مدل سیفون روشویی متفاوت است، اما به طور کلی هر سیفون روشویی از سه قسمت شترگلو، بازویی و لوله مستقیم تشکیل شده است.

برخی از مدل های سیفون روشویی به صورت لوله خرطومی های انعطاف پذیر ساخته شده اند، خاصیت این مدل از سیفون در این است که شما می توانید طول لوله را با فشورده کردن یا باز کردن خرطومی لوله کم و زیاد کنید.

برخی از سیفون ها از جنس پی وی سی سفید رنگ و برخی از آن ها از جنس پلاستیک ABS سیاه رنگ ساخته شده اند و حتی در برخی مدل ها ما شاهد استفاده از آلیاژ مس یا برنج و حتی استیل در ساخت سیفون روشویی هستیم.

توجه به این نکات برای تهیه سیفون روشویی جدید لازم به نظر می رسد، علاوه بر این توجه داشته باشید که بعضی از سیفون های روشویی توسط چسب پی وی سی به هم و به لوله فاضلاب زیر سینک درون دیوار متصل شده اند.

در نتیجه باید پیش از اقدام به تعویض سیفون روشویی اتصالات قبلی را از روی لوله فاضلاب زیر سینک باز کنید.

اگر اتصالات سیفون روشویی قبلی شما هم با کمک چسب بوده است، مقاله راه های باز کردن چسب لوله پی وی سی می تواند به شما کمک کند.

ابزار مورد نیاز برای تعویض سیفون روشویی:

  • ظرف خالی برای جمع آوری آب درون سیفون
  • دستمال کهنه
  • اره لوله بر
  • آچار فرانسه
  • مجموعه کامل از سیفون روشویی
  1. فضا را برای تعویض سیفون روشویی کار آماده کنید.

اگر روشویی شما مدل کابینتی است، مطمئناً فضای در دسترس شما برای باز کردن لوله سیفون قبلی تنگ و تاریک است.

بنابراین باید وسایل جانبی را از درون کابین روشویی خارج کرده و همچنین به منظور پیشگیری از آلوده شدن محیط یک دستمال حوله ای کهنه در زیر سیفون پهن کنید.

  1. قسمت شترگلو یا مخزن سیفون قبلی روشویی را باز کنید.

چنانچه سیفون قدیمی شما دارای مخزن است، کار تعویض این قطعه بسیار راحت تر صورت می گیرد. پیش از اقدام به هر کاری مخزن سیفون را باز کنید. فقط مراقب باشید که موقع باز کردن مخزن محتویات آن خارج نشوند.

و اما اگر سیفون شما دارای قسمت شترگلو است (اتصالی تقریباً U شکل که در وسط دو لوله سیفون قرار گرفته و همیشه مقداری آب در خود نگه می دارد)، شترگلو را باز هم با احتیاط باز کنید.

برای پیشگیری از آلودگی کمتر، ظرف خالی را در زیر دست خود قرار دهید تا محتویات فاضلابی در داخل ظرف تخلیه شوند.

اگر اتصال مخزن سیفون و یا شترگلو آنقدر محکم است که با دست باز نمی شود، می توانید از آچار فرانسه یا انبر کلاغی برای باز کردن مهره های اتصالی کمک بگیرید.

چنانچه آچار فرانسه در اختیار ندارد، اما مایلید آن را تهیه کنید، پیش از مراجعه به بازار راهنمای خرید بهترین سایز و مارک آچار فرانسه را مطالعه کنید.

در صورتی که لوله سیفون شما از نوع خرطومی است، می توانید در همین مرحله این لوله را نیز از روی اتصالات جدا کنید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی6

  1. قسمت بازویی سیفون را بردارید.

قسمت بازویی سیفون را از طریق سست کردن مهره اتصال دهنده آن به لوله تخلیه باز کرده و لوله را به سمت جلو بکشید تا از دیوار جدا شود.

اگر لوله بازویی سفت شده و به راحتی جدا نمی شود، لوله را جلو و عقب بکشید تا اتصال آن باز شود.

  1. اندازه سیفون را با توجه به سایز روشویی تست کنید.

اگر در زمان تست سیفون بر روی روشویی اندازه ها مناسب بود، که هیچ. در غیر این صورت می توانید لوله سیفون را با کمک اره لوله بر کمی کوتاه کنید، تا حدی که کل سیفون به راحتی در زیر سینک روشویی جا شود.

  1. مهره ها و واشرهای سیفون را بر روی آن قرار دهید.

قسمت بازویی لوله سیفون را از طریق قرار دادن مهره بر روی بازویی آماده کنید. برای این کار مهره را از سمت روبرو داخل لوله قرار دهید و مهره بعدی را در طرف دیگر انتهایی بازویی وارد کنید.

یک واشر مشترک اتصال دهنده را بر روی انتهای لوله سیفون اضافه کنید، در این حالت بایستی انتهای مورب واشر به سمت خارج قرار بگیرد.

همزمان مهره و واشر دیگر را در قسمت مغزی انتهایی دریچه سینک روشویی قرار دهید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی7

  1. قسمت های مختلف سیفون را سر هم کنید.

بازویی سیفون را در داخل لوله تخلیه فاظلاب سینک روشویی که در داخل دیوار قرار دارد، بگذارید. سپس قسمت شترگلو یا مخزن سیفون را به انتهای بازویی وصل کرده و در نهایت لوله را به مغزی اتنهایی دریچه سیفون متصل کنید.

مهره های مشترک اتصال دهنده را به سمت اتصالات بلغزانید و آنها را آزادانه بر روی توپی های مغزی لوله قرار دهید.

توجه کنید در زمان نصب سیفون روشویی جدید، حتماً شیب لوله و سیفون رعایت شوند، به شکلی که مواد فاضلابی با یک شیب ملایم به سمت لوله فاضلاب اصلی در داخل دیوار هدایت شوند.

اگر می خواهید بدانید که شیب لوله فاضلاب سیفون چقدر باید باشد، می توانید به مقاله شیب استاندارد لوله کشی فاضلاب ساختمان مراجعه کنید.

در صورتی که جنس سیفون روشویی شما از پلاستیک است، می توانید مهره ها را با دست هم سفت کنید، اما اگر از جنس فلز هستند، از آچار برای محکم کردن مهره ها کمک بگیرید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی8

  1. اتصالات را چک کنید.

شیر آب روشویی را باز کنید و اجازه دهید آب به داخل سیفون هدایت شود. در این زمان محل مهره ها و اتصالات را در خصوص عدم وجود نشتی چک کنید.

چنانچه هر قسمت از اتصالات نشتی داشتند، می توانید مغزی و واشر آن ها را بررسی کرده و یا مهره آن ها را سفت کنید. فقط به خاطر داشته باشید که مهره ها را بیش از حد سفت نکنید، مخصوصاً اگر پلاستیکی هستند.

ما مقاله نحوه نصب و بستن سیفون انواع ظرفشویی را برای کمک به شما آماده کرده ایم، برای درسترسی به این مقاله روی لینک مورد نظر بزنید.

 

روش آب بندی سیفون روشویی

سیفون روشویی ممکن است بعد از نصب و استفاده با مشکلاتی از جمله مسدود شدن مسیر لوله فاضلاب و نشتی از قسمت اتصالات خود مواجه شود.

در خصوص حل مشکل مسدود شدن مسیر فاضلابی در سیفون روشویی می توانید به مقاله راهنمای خرید بهترین لوله باز کن فاضلاب مراجعه کنید، ما در آن مقاله توضیحات کامل را برای باز کردن گرفتگی لوله و سیفون داده ایم.

اما در مورد نشتی از محل اتصالات سیفون روشویی، مشکل اصلی از بین رفتن آب بند لوله و اتصالات سیفون است.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی9

این نشتی می تواند به دلیل سست شدن واشرها و یا از بین رفتن چسب دور لوله و اتصالات باشد.

با ما همراه باشید تا طریقه ترمیم آب بندی سیفون روشویی را به شما آموزش دهیم:

  1. با استفاده از آچار فرانسه اتصال مغزی نگهدارنده لوله تخلیه به آبریز روشویی را از قسمت زیرین روشویی باز کنید.
  2. حال لوله تخلیه را به پایین بکشید تا اتصال آن از سینک روشویی جدا شود. فقط مراقب باشید که فشار زیادی برای جدا کردن اتصال لوله تخلیه از زیر سینک وارد نکنید، در غیر این صورت مجبورید هزینه بالا برای تعمیر سینک و حتی تعویض کلی آن بپردازید.
  3. پس از جدا کردن اتصال لوله تخلیه به سینک روشویی، با کمک چاقو تیز چسب های قبلی در محل آبریز سینک را تمیز کنید. باز هم مراقب باشید که با چاقو به چینی سینک ضربه وارد نکنید.
  4. تمام چسب های به جا مانده را با پارچه تمیز پاک کرده و سطح کار را کاملاً خشک نمایید.
  5. مقدار کافی چسب سیلیکونی در اطراف آبریز بریزید و با انگشت چسب را در تمام قسمت های مورد نظر پخش کنید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی10

  1. آبریز را به سمت پایین فشار دهید تا کاملاً بر روی چسب آب بند قرار بگیرد و واشرها و مهره ها را با کمک آچار سفت کنید.
  2. مهره زیرین سیفون را با آچار مناسب محکم کنید.
  3. ممکن است بعد از سفت کردن اتصالات مقداری چسب از اطراف آبریز بیرون بزنید، اضافات چسب ها را با دستمال پاک کنید.

راهنمای نصب و تعویض سیفون روشویی11

جمع بندی:

سیفون سینک روشویی از جمله تجهیزات مهم برای جمع آوری آب های خاکستری تولید شده در روشویی نصب شده در ساختمان است.

اما گاهاً مواردی بوده که به دلیل نصب غیر اصولی سیفون آب به خوبی تخلیه نشده و به همین دلیل روشویی عملاً به یک وسیله بلااستفاده تبدیل شده است.

به همین دلیل ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با سیستم لوله کشی فاضلاب، طریقه نصب، تعویض و حتی آب بندی سیفون روشویی آشنا کنیم.

با این حال اگر باز هم سوالاتی در خصوص موضوعات مطرح شده دارید، می توانید در قسمت نظرات این مطلب درج کنید تا کارشناسان ما به آن ها پاسخ دهند.

هر چند نصب و تعویض سیفون روشویی کار ساده ای است که نیاز به تخصص زیادی در لوله کشی ندارد، با این وجود اگر نیاز به متخصص دارید، می توانید از همکاران ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته کمک بگیرید.

بنابراین برای نصب، تعویض و تعمیر آب بندی سیفون روشویی خود همین الان با شماره های داخلی سایت تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار را پر کنید.

منابع انگلیسی:

منبع1 منبع2 منبع3 منبع4

اشتراک گذاری این صفحه