روند کار کولر گازی به این صورت است که گرمای هوای داخل ساختمان را جذب کرده و با استفاده از کویل های تبخیر کننده و گاز مبرد آن را سرد می کند. در حین سرد شدن هوا، رطوبت موجود در هوا تقطیر شده و تبدیل به مایع می شود.

بر اساس این توضیحات تولید آب در کولر گازی کاملاً طبیعی است، اما اگر آب از پنل داخلی کولر گازی پرتاب شود، می تواند نشانه وجود مشکل در این دستگاه باشد که در ادامه به بررسی دلایل این مشکل و راهکارهای حل آن خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم با مشکل پرتاب آب از پنل کولر گازی درگیر هستید، با ما همراه باشید.

 

 پرتاب آب از یونیت خارجی کولر گازی

احتمالاً اولین سوالی که برای شما ایجاد می شود این است که آب کولر گازی چیست؟ سپس در قدم بعدی به سراغ این سوال می روید که اصلاً چرا باید از یونیت خارجی کولر گازی آب خارج شود و علت آب دادن کمپرسور کولر گازی چیست؟ در این بخش به بررسی پاسخ این سوالات می پردازیم.

کولر گازی به عنوان وسیله جمع کننده رطوبت در ساختمان شناخته می شود و این خصوصیت به دلیل نحوه کار این دستگاه است. چون تمام رطوبت جمع شده در کولر گازی  وارد سینی تخلیه پنل داخلی شده و از طریق لوله تخلیه به یونیت خارجی هدایت می شود. بنابراین آب کولر گازی همان مقدار رطوبت جمع شده توسط کویل های اوپراتور یونیت داخلی کولر است.

از طرفی به دلیل جمع شدن آب کولر گازی و انتقال آن به سینی تخلیه کولر، پرتاب آب از لوله آب کولر گازی واقع در یونیت خارجی این وسیله طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. زیرا پره های چرخان فن که توسط حلقه روغن رسان نگه داشته شده اند، آب موجود در سینی تخلیه پنل کولر گازی را برداشته و به کویل های کندانسور در یونیت خارجی پرتاب می کنند.

کویل های کندانسور به دلیل وجود گاز مبرد داخل آن ها داغ می شوند، در نتیجه پرتاب شدن آب بر روی کویل ها سبب می شود از حرارت آن ها کاسته شده و از این طریق از داغ کردن کندانسور جلوگیری به عمل می آید.

بنابراین آب دادن یونیت خارجی کولر گازی نه تنها عیب محسوب نمی شود، بلکه از داغ کردن کمپرسور نیز جلوگیری می کند.

علت پرتاب آب از کولر گازی1

علل پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی به همراه راه حل های رفع آن

تا این قسمت از متن دریافتید که وجود آب و پرتاب آن در یونیت خارجی کولر گازی نرمال است، اما در مقابل پرتاب آب در پنل داخلی کولر گازی طبیعی نبوده و باید به دنبال علت آن باشید.

فرقی نمی کند که مدل کولر گازی از نوع دو تکه است و یا پنجره ای در هر حالت نباید آب از پنل کولر گازی ریخته و یا پرتاب شود. اما خبر خوب اینکه شما می توانید به تنهایی این مشکل را بررسی کرده و علت آن را رفع کنید.

به این منظور در ادامه قصد داریم تا دلیل آب ریختن از پنل کولر گازی را به همراه راهکارهای رفع این مشکل را بررسی کنیم:

  1. مسدود بودن مسیر تخلیه

اگر مسیر خروجی آب کولر گازی در پنل داخلی مسدود شده باشد، رطوبت یا آب جمع شده در سینی تخلیه امکان منتقل شدن به مسیر تخلیه در یونیت خارجی را نداشته و در سینی تخلیه روی هم جمع می شود. در نتیجه جاری شدن آب از سینی تخلیه دور از انتظار است.

در این حالت فشار فن های چرخان در یونیت داخلی باعث می شود که مقداری از آب جمع شده در سینی تخلیه به سمت پنجره های جلوی پنل حرکت کرده و به هوا پرتاب شوند.

نحوه رفع این مشکل:

به دنبال مطلب رفع آبریزی از پنل کولر گازی، راهکار رفع مشکل پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی به دلیل مسدود بودن مسیر تخلیه آن این است که مسیر تخلیه را از جرم ها و آلودگی ها با کمک جارو برقی های مخصوص مکش آب پاک کرده و سینی تخلیه را نیز به خوبی تمیز کنیم.

علت پرتاب آب از کولر گازی2

  1. ترک خوردن سینی تخلیه

اگر آبریزی از پنل داخلی کولر گازی فقط به چکه کردن آب از قسمت زیرین آن باشد، به این دلیل است که سینی تخلیه ترک خورده و یا شکسته است. در نتیجه نمی تواند آب در حال جریان از خود را هدایت کرده و به آب زمین می ریزد.

نحوه رفع این مشکل:

بعضی مواقع می توان سینی تخلیه پلاستیکی ترک خورده را با استفاده از چسب تعمیر کرد، اما اگر جنس سینی از فلز باشد، تعویض آن راحت تر از تعمیر کردن است.

  1. شیب نامناسب پنل داخلی کولر گازی

یکی از نکات بسیار مهمی که باید در هنگام نصب کولر گازی دو تکه و کولر گازی پنجره ای رعایت شود، شیب مناسب کولر گازی است. به این صورت که کولر گازی را کمی به سمت خارج شیب داده و سپس نصب می کنند تا آب درون سینی تخلیه بتواند به سمت یونیت خارجی به راحتی حرکت کند.

حال چنانچه شیب دستگاه به سمت داخل باشد، آب موجود در سینی تخلیه نمی تواند به سمت شلنگ تخلیه حرکت کرده و در جهت عکس حرکت می کند. در این حالت نیز فشار حاصل از فن ها آب درون سینی را به سمت فضای داخلی پرتاب می کنند و همین موضوع به ظاهر ساده خود علت پرتاب آب از اسپلیت می شود.

اگر می خواهید بدانید تراز نبودن کولر گازی و کندانسور کمپرسور چه مشکلاتی را برای این وسیله ایجاد می کند، پیشنهاد می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید.

نحوه رفع این مشکل:

تنها راه حل رفع این مشکل باز کردن اتصالات کولر گازی و نصب دوباره آن البته با توجه به شیب استاندارد و رو به بیرون آن است.

برای اطلاع از شرایط نصب اصولی و صحیح کولر گازی از شما دعوت می کنیم مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.

  1. یخ زدن کویل ها

کویل های اوپراتور کولر گازی می توانند به دلایل مختلفی یخ بزنند و وقتی یخ آن ها باز شود، می تواند سبب آبریزی از پنل و همچنین پرتاب شدن آب حاصل از ذوب آن ها بر اثر باد و فشار فن شود.

دلایل یخ زدن کویل های اوپراتور عبارتند از:

  • کثیفی فیلترهای هوای کولر گازی و کاهش جریانات هوا در دستگاه
  • پایین بودن میزان گاز مبرد کولر
  • سرد بودن بیش از حد هوای بیرون
  • خرابی بلوور فن

نحوه رفع این مشکل:

چنانچه علت پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی به دلیل یخ زدن آن باشد، می توان اقداماتی از جمله تعویض فیلترهای هوا، شارژ گاز کولر گازی و تعمیر فن دستگاه را انجام داد تا این مشکل رفع شود.

با مشاهده کلیپ زیر خواهید دانست که اقدام به موقع جهت تعویض فیلترهای هوای کولر گازی چه تاثیرات مثبتی بر روی عملکرد این وسیله دارد.

همچنین می توانید جهت اطلاع از دلایل نشتی گاز کولر گازی و سرویس گاز این وسیله کلیپ زیر را تماشا کنید.

نکته قابل توجه در زمینه یخ زدن پنل کولر گازی به دلیل سرد بودن بیش از اندازه هوا این است که کولر گازی مناسب برای آب و هوای مرطوب است و نباید از این وسیله در شرایط جوی بسیار سرد استفاده کرد.

علت پرتاب آب از کولر گازی3

علت آب دادن داکت اسپلیت

سیستم کار و قطعات داکت اسپلیت نیز همانند کولر گازی پنجره ای است، با این تفاوت که کویل ها، کندانسور و بلوور فن در فاصله دورتری از لوله های داکت قرار گرفته اند.

معمولاً پرتاب آب از داکت اسپلیت مشاهده نمی شود، اما در صورت وجود این مشکل می توان علت پرتاب یخ از اسپلیت و همچنین آب دادن پنل آن را در موارد ذکر شده یعنی مسدود بودن مسیر تخلیه، کثیفی فیلترهای هوا و کمبود گاز مبرد کولر گازی بررسی کرد.

البته عایق نبودن لوله های داکت نیز می تواند یک عامل مهم در آبریزی و پرتاب آب از پنل داخلی سیستم باشد، زیرا اخلاف دمای هوای گرم داخل لوله های داکت و هوای سرد بیرون موجب ایجاد رطوبت و آبریزی می شود.

لازم به ذکر است که دلیل پرتاب آب از پنل کولر گازی تراست نیز به دلیل همان موارد ذکر شده در قسمت فوق می باشد که با توجه به راه حل های بیان شده می توان این مشکل را به راحتی رفع کرد.

علت تخلیه نشدن آب کولر گازی

همانطور که از توضیحات فوق می توان برداشت کرد، استارت اولیه پرتاب آب از کولر گازی با جمع شدن رطوبت دستگاه در داخل سینی تخلیه زده می شود. بنابراین بهترین راه حل برای رفع این مشکل در پیدا کردن علت عدم تخلیه آب از کولر گازی است.

محل تخلیه آب کولر گازی پنجره ای یک ناودانی فلزی کوچک است که به لوله تخلیه آب کولر گازی پنجره ای ختم می شود. حال اگر این مسیر در طی سرویس های دوره ای کولر مورد بازدید و پاکسازی قرار نگیرد، توسط جلبک و جرم مسدود شده و در نتیجه رطوبت هوا نمی تواند از کولر خارج شود و به شکل قطرات آب به بیرون پرتاب می شود.

در خصوص کولر اسپلیت نیز شرایط به همین منوال است، با این تفاوت که شکستگی سینی تخلیه یا مسدود بودن لوله درین کولر باعث خارج نشدن آب از شیر تخلیه کولر گازی می شوند.

 

میزان آب خروجی کولر گازی

از یک طرف ماجرا می توان به موضوع تخلیه آب کولر گازی توجه داشت و آن مواقعی است که هیچ مقدار آب از کولر خارج نمی شود. در این شرایط باید به نکته مهمی دقت کرد، اینکه میزان آب خروجی از کولر گازی با توجه به مقدار رطوبت در فضای داخلی و همچنین درجه ترموستات کولر سنجیده می شود.

پس اگر کولر گازی به خوبی هوا را خنک می کند، می توان گفت عدم خروج آب از کولر مشکل خاصی نیست و به این معنی است که سطح رطوبت هوا پایین است. اما اگر عدم خروج آب از کولر با تولید باد گرم در این وسیله همراه است، مشکل اساسی وجود دارد که باید با کمک تعمیرکار کولر گازی برای رفع آن اقدام کنید.

 

جمع بندی

بر اساس مطالب فوق می توان این طور نتیجه گیری کرد که وجود آب در کولر گازی اصلاً موضوع دور از انتظاری نیست و در واقع روند کار این وسیله در تمام مدل های دو تکه، اسپلیت و پنجره ای به همین صورت است. اما پرتاب و یا چکه کردن آب از پنل داخلی آن می تواند یک علامت مهم از وجود برخی مشکلات در سیستم کولر گازی باشد.

از طرفی با توجه به راهکارهای بیان شده به منظور رفع مشکل پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی می توان اینطور جمع بندی کرد که سرویس منظم کولر گازی کلیدی ترین راه حل برای برطرف کردن این مشکل است.

بنابراین توصیه ما به شما این است که حداقل سالی یکبار مخصوصاً قبل از آغاز فصل گرما برای سرویس کولر گازی خود برنامه ریزی کرده و با انجام اقدامات جزئی از قبیل تعویض فیلترها و یا شستشوی مسیر تخلیه کولر گازی از بروز مشکلاتی همانند پرتاب آب از پنل داخلی آن پیشگیری کنید.

اگر می خواهید بدانید سرویس فصلی کولر گازی شامل چه مراحلی می شود و زمان انجام این کار چه موقع است، مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.

گروه تاسیسات 24 ساعته با همراهی جمعی از تکنسین های کولر گازی آماده ارائه خدماتی از جمله تعمیر کولر گازی به همراه سرویس این وسیله است. تمامی خدمات این مجموعه شامل گارانتی تضمین کیفیت خدمات هستند.

در کلیپ زیر اعلام رضایت مندی یکی از ده ها مشتریان گروه تاسیسات 24 ساعته را مشاهده می کنید که خدمات کولر گازی را از این مجموعه دریافت کرده اند.

پس اگر شما هم با مشکل پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی خود مواجه هستید، کافیست برای ثبت سفارش همین الان با شماره های داخل سایت تماس گرفته یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را کنید.

علت پرتاب آب از کولر گازی4

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم

  • پرتاب آب از یونیت خارجی کولر گازی امری طبیعی است که به دلیل جمع آوری رطوبت موجود در فضای داخلی و انتقال آن به خارج از کولر اتفاق می افتد.
  • از مهمترین علل پرتاب آب از پنل داخلی کولر گازی می توان به کثیف بودن فیلترهای هوای کولر، کم بودن گاز مبرد، شکستن سینی تخلیه، یخ زدن کویل های اوپراتور و گرفتگی لوله تخلیه کولر اشاره کرد.
  • بهترین راه حل در رفع مشکل پرتاب آب از پنل کولر گازی این است که سرویس کولر را به طور مرتب انجام داده و در صورت ترک برداشتن سینی تخلیه به تعویض آن اقدام شود.
  • میزان آب خروجی از کولر گازی با توجه به مقدار رطوبت هوا در فضای داخلی سنجیده می شود. هر چه رطوبت بیشتر باشد، آب خروجی از کولر نیز بیشتر خواهد بود.

 

پرسش و پاسخ های متداول

  1. گرفتگی لوله تخلیه آب کولر گازی به چه علتی است؟

رشد جلبک در طول مسیر لوله تخلیه، تبدیل گرد و خاک به لجن و رسوب آن ها در لوله تخلیه و عدم رعایت شیب مناسب لوله تخلیه در زمان نصب

  1. علت ریختن آب روی موتور کولر گازی چیست؟ در حالی که تخلیه آب از لوله درین انجام می شود.

ریختن آب بر روی موتور کولر گازی به دلیل کمبود گاز کولر ایجاد می شود. در این حالت باید برای شارژ گاز کولر اقدام کنید.

یکی از ده ها خدمات محبوب ما در گروه تاسیسات 24 ساعته انجام سرویس و تعمیر انواع کولر گازی آن هم توسط حرفه ای ترین متخصصین است. شما می توانید در صورت سپردن خدمات خود به مجموعه ما از گارانتی تضمین کیفیت خدمات نیز بهره مند شوید.

منابع انگلیسی:

منبع 1

منبع2

منبع 3

منبع 4 

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

نظر آقای محمدزاده در مورد تجربه استفاده از خدمات مجموعه تاسیسات 24 ساعته

 

 

اشتراک گذاری این صفحه