چنانچه شما نیز با مشکل کمبود آب در خانه خود مواجه هستید، تا انتهای این متن با ما همراه باشید. زیرا ما قصد داریم تا این بار راه های افزایش فشار آب در منزل را بررسی کنیم.

 

 با توجه به افزایش ساخت و ساز و خصوصاً بنا کردن ساختمان های مرتفع و چندین واحده، کاهش میزان بارش باران و برف و همچنین ازدیاد جمعیت شهری، معضل کمبود فشار آب به موضوعی فراگیر در بین همگان تبدیل شده است.

از آنجا که در برخی از موارد علت کمبود فشار آب در منزل تنها به موارد ذکر شده برنمیگردد، ما در ادامه این مطلب قصد داریم دیگر دلایل دخیل در این مشکل را بررسی کرده و در نهایت راه های افزایش فشار آب در منزل را بیان کنیم.

 

دلایل کاهش فشار آب در منزل

  • نیمه باز بودن شیر فلکه اصلی ساختمان

در بیشتر منازل از دو عدد شیر فلکه به منظور کنترل فشار آب در ساختمان استفاده شده، که اولین شیر فلکه در کنار کنتور آب اصلی و شیر فلکه دوم در داخل ساختمان تعبیه شده است.

معمولاً شیر فلکه آب اصلی ساختمان تنها توسط مامور شرکت آب و فاضلاب منطقه باز و بسته می شود.

اما چنانچه با وجود انجام تعمیرات لازم بر روی سیستم لوله کشی آب ساختمان باز هم فشار آب در کل خانه کم است، این احتمال وجود دارد که شیر فلکه اصلی به طور کامل باز نشده است.

راه های افزایش فشار آب در منزل 1

  • نیمه باز بودن شیر فلکه آب داخل ساختمان

همانطور که گفتیم شیر فلکه آب دیگر در داخل ساختمان قرار دارد که فرد ساکن در خانه می تواند در صورت نیاز آن را باز یا بسته کند.

اگر شیر فلکه به صورت توپی است، دارای دسته ای شبیه دسته شیر گاز می باشد، که در حالت باز باید دسته شیر به صورت موازی با لوله آبی که بر روی قرار گرفته، باشد.

البته برخی از شیر فلکه ها به صورت دریچه ای بوده که دارای دسته ای دایره ای شکل هستند و نحوه باز کردن آن به صورت چرخاندن شیر در خلاف جهت عقربه های ساعت است.

  • خراب بودن رگلاتور یا کاهنده فشار آب

رگلاتور فشار آب در واقع شیر کنترل جریان آب است، که میزان فشار آب ورودی به داخل لوله های ساختمان را کنترل می کند.

به این صورت که اگر میزان فشار آب داخل لوله ها بیش از حد بالا باشد، از طریق کم کردن حجم آب ورودی به ساختمان مانع از وارد شدن آسیب به لوله های داخل ساختمان در اثر افزایش فشار می شود.

البته تمامی منازل به این شیر مجهز نیستند و از این وسیله در سیستم لوله کشی آب برخی از ساختمان ها استفاده می شود.

توجه داشته باشید که خراب بودن این شیر تاثیر زیادی در فشار آب در ساختمان داشته و حتی روند کار وسایل خانه مانند لباسشویی و ماشین ظرفشویی را نیز مختل می کند.

راه های افزایش فشار آب در منزل 2

هرچند تعویض رگلاتور فشار آب نیاز به تخصص خواستی ندارد و فقط کافیست شیر هم سایز و مدل قبلی را تهیه کرده و در محل نصب کرد، با این حال بهتر است از مجری تاسیساتی برای این کار کمک گرفته شود.

  • قدیمی بودن سیستم لوله کشی آب ساختمان

می توان گفت اصلی ترین و رایج ترین دلیل کاهش فشار آب در ساختمان به قدیمی بودن سیستم لوله کشی آب ساختمان مربوط می شود.

مخصوصاً در صورتی که لوله های آب در ساختمان از نوع فلزی و گالوانیزه باشند که با مرور زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی داخلی می شود.

دقیقاً به همین دلیل زنگ زدگی لوله ها قابل تشخیص از شکل ظاهری آن ها نیست.

از طرفی در اکثر موارد روند خوردگی لوله های فلزی آب به کندی صورت می گیرد، که فرد مصرف کننده دیر متوجه کاهش فشار آب در منزل خود می شود.

رابطه خوردگی لوله فلزی و کاهش فشار آب به این صورت است، که با خورده شدن فلز حجم زیادی از زنگ و فلزات کنده شده از سطح داخلی لوله، مسیر حرکت آب درون لوله را اشغال می کنند و سبب کاهش فشار آب می شوند.

متاسفانه در چنین شرایطی هیچ راهی جز تعویض یا بازسازی لوله های فلزی آب قدیمی با لوله های پلیمری یا پلاستیکی باقی نمی ماند.

  • متناسب نبودن سایز لوله آب اصلی

گاهی علت کمبود فشار آب در کل ساختمان به متناسب نبودن سایز لوله آب اصلی با توجه به تعداد شیرآلات داخل ساختمان مربوط می شود.

اندازه استاندارد قطر لوله آب اصلی در اکثر ساختمان ها باید بین 19 تا 25 میلی متر باشد و کمتر بودن سایز لوله آب از این مقدار سبب افت فشار آب در منزل می شود.

راه های افزایش فشار آب در منزل 3

  • وجود نشتی در لوله های آب ساختمان

سوراخ شدن لوله های آب ساختمان و در کنار آن نشتی لوله ها سبب کاهش فشار آب در ساختمان می شوند.

آبریزی از لوله های آب منزل را می توان با توجه به نشانه های نشتی در لوله کشی ساختمان، همچون برآمدگی گچ دیوار و پخش شدن علامت نم و رطوبت دیوار به راحتی شناسایی کرد.

درخواست کمک از مجری تاسیسات در نشتی یابی لوله ها بسیار کمک کننده است.

با این حال در این قسمت راهکاری را برای یافتن نشتی در لوله ها برای شما بیان می کنیم، که خود می توانید این کار را به راحتی تشخیص دهید.

 

نحوه تشخیص نشتی لوله های آب از طریق کنتور آب

به منظور استفاده از کنتور آب در تشخیص نشتی احتمالی در لوله ها و یافتن علت اصلی کمبود فشار آب در ساختمان بر اساس مراحل ذیل اقدام کنید:

راه های افزایش فشار آب در منزل 4

  1. شیر فلکه اصلی آب ساختمان را ببندید.
  2. حال عدد ثبت شده بر روی کنتور آب را یادداشت کنید.
  3. چنانچه با وجود بسته بودن شیر فلکه آب، عقربه کنتور همچنان در حال چرخیدن است، به این معنی است که نشتی در لوله های ساختمان وجود دارد.
  4. از طرفی چنانچه بعد از دو ساعت از ثبت کردن عدد قبلی بر روی کار کرد کنتور، با وجود بسته بودن تمامی شیرآلات، عدد روی کنتور افزایش پیدا کرد، باز هم به معنی وجود نشتی در لوله ها است.
  5. توجه داشته باشید که شما از این روش می توانید برای کسب اطمینان از وجود نشتی در لوله های ساختمان با کمک کنتور فرعی آب  نیز استفاده کنید.

 

نحوه سنجش فشار آب در منزل

از آن جا که سنجش میزان فشار آب در ساختمان می تواند در روند تشخیص علت کاهش فشار و در نهایت افزایش آن کمک کننده باشد، در این قسمت راهکاری را به منظور سنجش میزان فشار آب در منزل بیان می کنیم.

راه های افزایش فشار آب در منزل 5

تنها ابزاری که برای این منظور نیاز دارید، یک عدد فشار سنج به همراه آچار فرانسه است.برای خرید فشار سنج از دیجی کالا بر روی لینک بزنید.

قبل از اقدام به تهیه آچار فرانسه مطلب راهنمای خرید بهترین سایز و مارک آچار فرانسه را از دست ندهید.

برای این منظور ابتدا تمامی شیرآلات داخل ساختمان را ببندید و وسایلی که مصرف آب دارند، مانند ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی را خاموش کنید.

حال نزدیکترین شیر آب به شیر فلکه اصلی ساختمان را که معمولاً در نزدیک درب ورودی منزل است را یافته و سری شیر را از روی شیر آب باز کنید.

در این مرحله نوبت به بستن فشار سنج بر روی شیر آب می رسد، که برای محکم کردن اتصال آن دو و جلوگیری از هرگونه نشتی، می توانید از آچار فرانسه استفاده کنید.

بعد از کسب اطمینان از سفت بودن اتصال شیر آب و فشار سنج، شیر آب را تا انتها باز کنید و به عقربه فشار سنج نگاه کنید.

در حالت عادی میزان فشار آب در منازل مسکونی باید بین 40 تا 50 psi باشد، در غیر این صورت فشار آب ورودی به ساختمان شما کم است و دلیل کمبود فشار آب در منزل شما به میزان آب ورودی به ساختمان شما مربوط می شود.

در این صورت شما می توانید به شرکت آب و فاضلاب مراجعه کرده و برای افزایش فشار آب در منزل خود درخواست دهید.

البته بهترین گزینه در این حالت نصب پمپ آب خانگی و منبع است.

 

راه های افزایش فشار آب در منزل

بنابر آنچه تا این قسمت از متن گفته شد، راه های افزایش فشار آب در منزل عبارتند از:

راه های افزایش فشار آب در منزل 6

نحوه افزایش فشارآب پمپ آب خانگی

همانطور که گفتیم استفاده از پمپ آب خانگی بهترین گزینه به منظور افزایش فشار آب در کل ساختمان است.

اما در این بین راهکارهایی وجود دارند که عمل به آن ها باعث می شود، فشار آب داخل پمپ آب نیز افزایش پیدا کند. از جمله:

 به منظور کسب اطلاع از قیمت خرید انواع مخزن تحت فشار پمپ آب، بر روی لینک منبع مخزن تحت فشار از دیجی کالا بزنید.

 

نحوه افزایش فشار آب در شیر آب گرم

برخی از اوقات مشاهده شده که با وجود اینکه فشار آب در کل ساختمان مناسب است و حتی از پمپ آب خانگی و مخزن نیز استفاده شده، برخی از لوله ها و شیرآلات داخل ساختمان فشار آب مناسبی ندارند.

ما برای این مشکل نیز راه حلی برای شما داریم که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  1. شستشوی قسمت پرلاتور شیر آب

در قسمت سری شیر آب قطعه ای به نام پرلاتور یا آبفشان شیر وجود دارد، که به صورت توری شکل بر روی سری شیر قرار گرفته است.

راه های افزایش فشار آب در منزل 7

در بیشتر موارد علت کمبود فشار آب در شیرآلات اهرمی آب گرم مربوط به جمع شدن رسوبات در قسمت پرلاتور یا آبفشان آن می باشد.

پس برای باز کردن و تمیز کردن این قسمت از انبردست استفاده کرده و برای رفع کامل رسوبات از روی آن پرلاتور را داخل مخلوط آب و سرکه قرار دهید و سپس بر روی شیر نصب کنید.

چنانچه باز هم مشکل شیر اهرمی با این راهکار رفع نشد، فیلم آموزش تعمیر شیر اهرمی و تعویض کارتریج را مشاهده کنید.

در صورتی که برای شستشوی پرلاتور شیر آب خود نیاز به سرکه دارید، روی لینک خرید سرکه سفید از دیجی کالا بزنید.

  1. تمیز کردن کل بدنه شیر آب

در صورتی با وجود تمیز کردن پرلاتور باز هم فشار آب همان شیر خاص در منزل پایین است، باید کل بدنه شیر را باز کرده و تمیز کنید.

در مطلب نحوه رسوب زدایی شیرآلات اهرمی به طور کامل در این خصوص صحبت کرده ایم.

  1. تعمیر شیر آب

در برخی موارد فرسوده شدن واشر و مغزی شیرآلات سبب افت فشار آب در لوله و شیر می شوند، پس برای این منظور شیر را باز کرده و واشر و مغزی آن را بشوئید یا تعویض کنید.

راه های افزایش فشار آب در منزل 8

جمع بندی:

همانطور که در این متن اشاره شد، کمبود فشار آب در ساختمان هم می تواند به دلیل وجود مشکل در سیستم آب رسانی داخل ساختمان باشد و هم می تواند به دلیل افت فشار آب ورودی به ساختمان باشد.

که در هر دو صورت راهکارهایی را برای رفع این مشکل بیان کردیم.

اما همانطورکه می دانید رفع برخی از این مشکلات از قبیل بازسازی لوله ها، رفع نشتی لوله آب و همچنین نصب پمپ آب خانگی و مخزن تحت فشار نیازمند تخصص است.

به همین دلیل توصیه ما به شما این است که از گروه تاسیسات 24 ساعته برای این منظور استفاده کنید.

زیرا نه تنها همکاران ما تجربه کافی در زمینه تمامی خدمات ذکر شده را دارند، همچنین می توانند در کمترین زمان ممکن پروژه شما را انجام دهند.

راه های افزایش فشار آب در منزل 9

برای این منظور شما می توانید همین الان از سراسر تهران با ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

تا علاوه بر گرفتن مشاوره رایگان سفارش خود در زمینه بازسازی لوله های آب، تشخیص و رفع نشتی آب، نصب پمپ آب خانگی و مخزن و همچنین تعمیر و تعویض شیرآلات ساختمانی را ثبت کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1

منبع 2

منبع3

 

اشتراک گذاری این صفحه