چنانچه برای شما نیز این سوال ایجاد شده که کنتور فرعی آب چیست؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید، زیرا می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم.
کنتور فرعی چیست؟
همه ما با واژه کنتور آشنا هستیم و می دانیم که با کمک این وسیله می توان میزان مصرف آب، گاز و برق ساختمان را اندازه گیری کرد. اما منظور از کنتور فرعی چیست و این دستگاه چه قابلیت هایی دارد؟
بر اساس یافته های ما کنتور فرعی وسیله ای است که به مالک یا صاحب خانه این اجازه را می دهد که میزان مصرف خدمات شهری از قبیل آب، برق و گاز را به صورت جداگانه حساب کرده و پرداخت کند.
اما چطور این مسئله ممکن است؟ چون از زمان های گذشته میزان مصرف خدمات شهری در هر ساختمان چه مسکونی و یا تجاری بر اساس میزان مصرف ثبت شده در کنتور اصلی ساختمان و تقسیم آن بر تعداد واحدهای مصرف کننده صورت می گرفت.
پاسخ این سوال این است، که کنتور فرعی هر واحد ساختمانی یا تجاری بعد از انشعاب آب، برق و گاز ورودی به داخل واحد و به صورت جداگانه نصب می شود.
به همین دلیل است که می توان بدون هیچ دردسری میزان مصرف یک واحد را به صورت جداگانه بررسی و حساب کرد.
اگر نیاز به خرید و نصب کنتور فرعی آب دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین کنتور فرعی آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید.
با این تعریف مشخص می شود که هم اکنون کنتور فرعی برق، کنتور فرعی آب و همچنین کنتور فرعی گاز نیز در بازار موجود است و می توان بنابر نیاز ساختمان از این وسیله استفاده کرد.
برای آشنایی با کنتور فرعی گاز و برق از شما دعوت می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید.
کنتور فرعی آب چیست؟
همانطور که از تعریف فوق کاملاً مشخص است، کنتور فرعی آب نیز یکی از انواع کنتورهای فرعی است که به منظور بررسی و کنترل میزان مصرف آب یک واحد ساختمانی چه مسکونی و چه تجاری به صورت مجزا، مورد استفاده قرار می گیرد.
بر این اساس بعد از نصب و استفاده از این وسیله در یک واحد مسکونی و یا تجاری قبض آب فقط برای همان واحد و به صورت جداگانه صادر می شود و مستاجر یا مالک باید به شخصه برای پرداخت آن اقدام کند.
البته بنا بر تصمیمات شرکت آبفای کشورمان، بحث حریم خصوصی صاحب ملک اجازه صدور قبض جداگانه برای تمام واحدها را نمی دهد.
در نتیجه در حال حاضر یک قبض برای کل ساختمان صادر می شود، که مدیر ساختمان یا صاحب خانه می تواند بر اساس کنتورهای مجزا یا فرعی هر واحد میزان مصرف آن ها را محاسبه کند.
جهت اطلاع از اینکه آیا می توان با نصب کنتور فرعی آب قبض جداگانه دریافت کرد یا خیر، مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.
کنتورهای فرعی آب به دو صورت دیجیتال و آنالوگ هستند، برای مطالعه بیشتر به مطلب کنتور فرعی آب دیجیتال مراجعه کنید.
چه زمانی از کنتور فرعی آب استفاده کنیم؟
با وجود توضیحات داده شده هنوز هم برای عده ای سوال است که در چه زمانی می توانیم به جای کنتور آب مشترک از کنتور فرعی آب استفاده کنیم؟ پیشنهاد می کنیم جهت رسیدن به پاسخ سوال خود کلیپ زیر را تماشا کنید.
فواید استفاده از کنتور فرعی آب
تا این قسمت از متن تنها با یکی از فواید استفاده از کنتور فرعی آب در ساختمان آشنا شدید و آن محاسبه دقیق و واقعی مصرف آب هر واحد به صورت جداگانه بود.
به این صورت که در صورت نصب این مدل کنتور دیگر نیاز نیست به صورت ماهانه عدد روی کنتور اصلی و یا مبلغ قبض آب کل ساختمان را بر تعداد ساکنین و واحدها تقسیم کنید.
همانطور که می دانید این کار نه تنها دردسرهای زیادی دارد، بلکه به نوعی ناعادلانه نیز هست و مشکلی است که اکثراً تمام صاحب خانه ها یا مدیران مجتمع های مسکونی و تجاری که کنتور آب مشترک دارند، با آن درگیر هستند.
زیرا در واقعیت نیز میزان مصرف آب در واحدهای مختلف یک ساختمان مسکونی یا تجاری کاملاً شبیه هم نیست که بتوان با یک تقسیم مساوی مبلغ قبض آب بین تمام مصرف کنندگان به یک رقم منصفانه رسید.
بنابراین نصب کنتور فرعی آب می تواند تا حد زیادی به این مشکلات پایان دهد، به همین دلیل مهمترین فایده نصب کنتور فرعی آب همین موضوع است.
اما در ادامه ما قصد داریم دیگر فواید نصب و استفاده از کنتور فرعی آب را برای شما بیان کنیم و طرف صحبت ما بیشتر صاحب خانه ها هستند، که در این زمینه درگیری زیادی با مستاجران خود دارند:
- تشویق مصرف کننده به صرفه جویی در مصرف انرژی
بر اساس تحقیقات صورت گرفته میزان مصرف آب توسط ساکنین یک واحد ساختمانی تنها در چند ماه اول نصب و استفاده از کنتور فرعی به مقدار 18 تا 30 درصد کاهش یافته است.
دلیل این امر کاملاً مشخص است، زیرا وقتی کنتور مجزا برای یک واحد مجزا نصب شده باشد، ساکنین با میزان مصرف واقعی خود مواجه شده و خود می توانند مصرف خود را مدیریت کنند.
از طرفی این موضوع باعث می شود به منظور پرداخت هرچه کمتر مبلغ قبض ساکنین ساختمان در مصرف هرچه کمتر آب تلاش بیشتری کنند.
- بالا رفتن ارزش ساختمان
با گذر زمان و رواج استفاده از کنتور فرعی در ساختمان ها، امروزه بناهایی که دارای این سیستم به روز شده هستند، ارزش بالایی دارند.
چنانچه روزی قصد فروش ساختمان خود را داشته باشید، ملک شما بیشتر مورد پسند خریداران قرار می گیرد.
- ثابت شدن مبلغ اجاره بها ساختمان
همانطور که می دانید در ساختمان هایی که از کنتور مشترک آب در کل واحدها استفاده می شود، هر ماه علاوه بر مبلغ اجاره، مستاجران باید مبلغی را به عنوان هزینه قبض آب ساختمان به صاحب خانه پرداخت کنند.
این موضوع باعث می شود که مبلغ اجاره بها در نظر مستاجران افزایش پیدا کند، مخصوصاً این که به نظر بسیاری از مستاجران میزان مصرف آب محاسبه شده درست نیست.
ولی در صورت نصب کنتور فرعی آب مالک ساختمان فقط باید مبلغ اجاره بها را از مستاجر دریافت کند و کم یا زیاد بودن هزینه قبض آب تاثیری بر روی اجاره بها ندارد.
همین مسئله درگیری های موجر و مستاجر را بسیار کم می کند.
- تشخیص سریع نشتی آب در ساختمان
تصور کنید که در یک مجتمع چند واحده از یک کنتور آب مشترک برای تمام مشترکین استفاده شده است و در این شرایط یک نشتی آب درون لوله های آب داخل ساختمان رخ می دهد.
در چنین شرایطی تشخیص وجود نشتی آب با کمک کنتور آب غیر ممکن است، زیرا این وسیله برای همه واحدها مشترک بوده و رقم آن هر ماه متغیر است.
لذا تا زمان مشاهده علائم نشتی از قبیل نم زدن دیوارها یا حتی زیر آب رفتن ساختمان، نمی توان نشتی را در چنین ساختمان بزرگی به سرعت تشخیص داد.
اما اگر از کنتور آب فرعی در همین ساختمان استفاده شده باشد، ساکنین هر واحد میزان مصرف هر ماهه خود را می دانند.
چنانچه نشتی در لوله های آب ایجاد شود، می توانند با بالا رفتن رقم مصرف آب در کنتور واحد خود، سریعاً وجود نشتی را شناسایی کنند.
جهت اطلاع از دیگر فواید نصب کنتور فرعی آب در ساختمان مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.
آیا نگران این هستید که کنتور فرعی آب بر روی فشار آب ساختمان شما تاثیر نامطلوب بگذارد؟ کلیپ زیر را ببینید تا با توضیحات مهندس اسماعیلی از تاثیر کنتور فرعی بر فشار آب ساختمان خود مطلع شوید.
آیا نصب کنتور فرعی آب قانونی است؟
بر اساس منابع خبری ایسنا نصب کنتور فرعی آب بر روی ساختمان ها نه تنها قانونی است، بلکه با توجه به سیاست های دولت مبنی بر واقعی سازی یارانه ها این کار ضروری نیز هست تا از طریق مصرف واقعی مصرف کنندگان مشخص شود.
توضیحات بیشتر در این خصوص را در کلیپ زیر مشاهده کنید.
خبر جالب اینکه چنانچه مشترکی قصد استفاده از کنتور فرعی آب داشته باشد، شرکت آبفا به منظور تسهیل انجام این کار هزینه خرید و نصب آن را به صورت اقساطی از روی قبض آب مشترک کسر می کند تا این وسیله مفید هر چه بیشتر مورد استفاده مشترکین قرار بگیرد.
اما توجه داشته باشید که نصب کنتور فرعی آب در ساختمان دو پیش شرط مهم دارد:
- جلب رضایت از سایر مشترکین داخل ساختمان به صورت کتبی
- مناسب بودن زیر ساخت بنا برای نصب کنتور فرعی آب که شامل داشتن رایزر در ساختمان به منظور نصب کنتور فرعی آب بر روی مسیر ورودی لوله آب به هر واحد مسکونی
لازم به ذکر است که بر اساس سیاست های جدید شرکت آبفا تمامی ساختمان های جدید و نوساز به منظور بهره گیری از فواید نصب کنتور فرعی آب باید به این سیستم مجهز باشند.
البته توجه داشته باشید که چنانچه ساختمانی به رایزر مجهز نباشد، نیز می توان با انجام کنده کاری و آماده سازی زیر ساخت به نصب کنتور فرعی آب اقدام کرد.
در این صورت هزینه های نصب این وسیله کمی بیشتر می شود، ولی با توجه فواید زیاد آن می توان امیدوار بود که بعد از مدت کوتاهی هزینه های پرداخت شده جبران شوند.
اگر می خواهید بدانیدآیا باید همزمان برای همه واحدها کنتور فرعی نصب شود، مشاهده کلیپ زیر می تواند پاسخ سوال شما را بدهد.
انواع کنتور فرعی آب و کاربردهای آن ها
اگر تا این قسمت از متن برای نصب و استفاده از کنتور فرعی آب ساختمان متقاعد شدید، پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از مدل های مختلف کنتور فرعی آب ساختمان کلیپ زیر را تماشا کنید تا با آگاهی هرچه بیشتر مدل متناسب با نیاز ساختمان خود را انتخاب کنید.
نحوه محاسبه قبض آب با استفاده از کنتور فرعی آب آنالوگ
در بخش قبلی با انواع کنتور برعی آب آشنا شدید. سوالی که در این قسمت بی جواب می ماند در خصوص روش محاسبه قبض آب در کنتور فرعی آنالوگ است که برای رسیدن به پاسخ آن دعوت می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید.
اگر نیاز به خرید و نصب کنتور فرعی آب دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین کنتور فرعی آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید.
جمع بندی
با توجه به ساخت و ساز ساختمان های بزرگ و چندین واحده بهره گیری از کنتور فرعی آب یک نیاز برای جوامع امروزی محسوب می شود. در این صورت حریم خصوصی مشترکین حفظ شده و هر کدام از مصرف کنندگان در کاهش مصرف آب خود را مسئول می دانند.
چون مطمئن هستند، هزینه ای که هر ماه پرداخت می کنند، میزان مصرف واقعی خودشان است.
لازم به ذکر است که همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته توانایی و تجربه کافی جهت نصب کنتور فرعی آب را دارند و این خدمت را همراه با گارانتی تضمین کیفیت به شما عرصه می کنند.
بنابراین شما می توانید همین الان با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار را پر کنید تا همکاران ما ساختمان شما را بررسی کرده و سفارش شما را ثبت کنند.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصمنابع انگلیسی:
آیا نصب کنتور فرعی آب موجب کاهش یا افت فشار آب می شود؟
آیا کنتور آب مانند یک شیر یکطرفه عمل میکند؟
درصورت برگشت آب آیا کنتور دچار اشتباه نمی شود؟
ما دو روزه که کنتور فرعی نصب کردیم ولی کنتور فقط وقتی آب سرویسها و پاسیو که رو واحد ماست بازه، کار میکنه. شیر آشپزخانه وقتی بازه عددش ظاهرا حرکت نمیکنه ضمنا کنتور فرعی در ورودی آب واحد نصب شده که وقتی فلکه واحد رو میبندیم کل آب واحد قطع میشه در نتیجه ورودی آب مشکل نداره میشه لطفا علتش رو بفرمایید.
ما در فاز 8 پردیس 4طبقه 8 واحدی هستیم که یک کنتور آب داریم میخوام برای هر واحد یک کنتور جدا نصب کنیم چقدر خرج داره ؟
نصیری
ما در مجتمع ۱۰ واحدی ساکنیم که کنتورهای فرعی آب نصب است . کنتور یکی از واحدها خراب شده و نیاز به تعمیر دارد . هزینه تعمیر به عهده واحد استفاده کننده است یا باید از صندوق مجتمع پرداخت شود .
آیا برای نصب کنتور فرعی آب نیازی به درخواست از شرکت آب و فاضلاب هست یا خیر ؟
به نظر میرسد که شما در یک ساختمان با سه واحد مستقل هستید و هر واحد دارای یک کنتور آب فرعی جداگانه است. این اختلاف در مصرف آب میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. در ادامه چند نکته را به شما توضیح میدهم که ممکن است به حل این مشکل کمک کند:
1. ترتیب نصب کنتورها: ابتدا اطمینان حاصل کنید که کنتورهای فرعی در هر واحد به درستی نصب شدهاند و هیچ نشتی یا مشکل فنی دیگری وجود ندارد.
2. بررسی تراکم استفاده: ممکن است مصرف آب هر واحد در زمانها و شرایط مختلف متغیر باشد. بررسی کنید که آیا مصرف آب در هر واحد در زمانهای مختلف یا در شرایط خاصی (مانند تعطیلات) متغیریت دارد یا خیر.
3. تعداد نفرات: اگر مصرف آب بر اساس تعداد نفرات محاسبه میشود، اطمینان حاصل کنید که تعداد نفرات در هر واحد به درستی تعیین شده است.
4. بررسی نشت آب: هر گونه نشت آب در سیستم لولهکشی ساختمان میتواند به افزایش مصرف آب و تفاوت در متراژ کنتورها منجر شود. بررسی کنید که آیا در سیستم لولهکشی نشتی وجود دارد یا خیر.
5. مشورت با شرکت آب: در صورتی که مشکل همچنان وجود داشته باشد و به نظر میرسد کنتور اصلی اشتباها متراژ بیشتری را نشان میدهد، میتوانید با شرکت آب محلی تماس بگیرید تا مشکل را اعلام کنید و مشورت حرفهای بگیرید.
پس از مطالعه در خصوص کنتور فرعی ، خلاصه بیان نشده ست که خرید و نصب واز بابت کنتور فرعی به عهده مالک هست یا مستاجر چون در تعمیرات اساسی و یا جزئی مطلبی درج نشده است .
کنتور فرعی جز الزامات ساختمان نیست که مالک مجبور باشد حتما نصب کند و میتواند نصب نکند
اما اگر هیئت مدیره ساختمان تصمیم به نصب کنتورفرعی برای همه ی واحدها داشته باشند، هزینه نصب کنتور فرعی با مستاجر نیست
البته این را میتوانید از یک حقوقدان نیز بپرسید تا مطمئن شوید. بستگی به قولنامه شما هم دارد
باید به شرکت سازنده مراجعه کنید. مخصوصا اگر گارانتی داشته باشه