در ادامه مقاله لوله کشی شوفاژ کلکتوری در این مطلب قصد داریم تا توضیحاتی را در خصوص لوله کشی شوفاژ از سقف برای شما بیان کنیم.

در ساختمان هایی که از سیستم حرارتی رادیاتور به منظور گرم کردن محیط استفاده می شود، نحوه اجرای لوله کشی شوفاژ رادیاتور نقش بسیار مهمی در روند کار این وسیله حرارتی دارد.

به همین دلیل ما در این قسمت انواع روش های قابل اجرا از لوله کشی شوفاژ را ساختمان به اختصار برای شما بیان می کنیم تا در نهایت به موضوع اصلی مطلب، یعنی لوله کشی شوفاژ از سقف برسیم.

 

انواع روش های لوله کشی شوفاژ

  1. لوله کشی شوفاژ به روش سنتی
  2. لوله کشی شوفاژ به روش روکار
  3. لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری
  • لوله کشی شوفاژ به روش سنتی:

به این دلیل به این روش از لوله کشی شوفاژ سنتی می گویند، که از جمله اولین روش ها در اجرای لوله کشی شوفاژ ساختمان می باشد.

همانطور که می دانید به منظور اجرای سیستم لوله کشی شوفاژ در ساختمان باید از یک سری لوله های آب گرم یا رفت و لوله های آب سرد یا برگشت استفاده کرد.

در لوله کشی شوفاژ به روش سنتی، لوله های رفت و برگشت به صورت توکار و به شکل مستقیم از قسمت زیرین پکیج یا از طرف موتورخانه به طرف رادیاتورها هدایت می شوند.

چون این روش از زمان های گذشته مرسم بوده، بیشتر از لوله های فلزی به منظور اجرای این روش استفاده می کردند.

 

در این روش لوله های رفت و برگشت شوفاژ از قسمت بیرونی سطح دیوار و کف ساختمان به صورت روکار از پکیج یا موتورخانه به طرف رادیاتورهای شوفاژ در ساختمان انتقال داده می شوند.

این شیوه را می توان هم با کمک لوله های فلزی و هم لوله های پلیمری و پنج لایه در ساختمان ها اجرا کرد.

 

  • لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری:

این روش از لوله کشی شوفاژ تنها با کمک لوله های پلیمری و یا لوله های پنج لایه قابلیت اجرا دارد و درست برخلاف لوله کشی سنتی است.

یعنی اگر در روش سنتی لوله های رفت و برگشت شوفاژ مستقیماً به سمت رادیاتورها هدایت می شوند.

در روش کلکتوری لوله های رفت به سمت کلکتور رفت و لوله های برگشت به سمت کلکتور برگشت در ساختمان هدایت شده و از آن جا به طرف رادیاتورها انتقال داده می شوند.

 برای مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور بر روی لینک بزنید.

اگر نیاز به خرید انواع لوله و اتصالات را دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین لوله و اتصلات متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

لوله کشی شوفاژ از سقف چیست؟

لوله کشی شوفاژ از سقف کاملاً بعد از لوله کشی شوفاژ به استفاده از کلکتور انجام می شود.

زیرا در این روش می توان لوله های خارج شده از کلکتورهای حرارتی رفت و برگشت را به هر شکلی که تمایل داریم به سمت رادیاتورها منتقل کنیم.

یعنی هم به صورت کف خواب و هم به صورت زیر سقفی. در واقع این طور می توان گفت که لوله کشی شوفاژ از سقف در ادامه لوله کشی آب ساختمان به روش زیرسقفی است.

لوله کشی شوفاژ از سقف 1

در این روش لوله های آب ساختمان با استفاده از کلکتور انشعاب گیری شده و سپس به صورت مستقیم به سقف ساختمان هدایت می شوند.

سپس از سقف به سمت مکان های مصرفی در ساختمان انتقال داده می شوند.

لوله کشی شوفاژ از سقف هم دقیقاً به همین صورت است، یعنی بعد از اجرای لوله کشی پکیج و سپس گرفتن لوله آب گرم از قسمت زیرین پکیج، این لوله به سمت کلکتور رفت می رود.

سپس لوله برگشت یا آب سرد از کلکتور به پکیج یا موتورخانه منتقل می شود. به بیانی ساده تر کلکتور در این روش نقش یک انتقال دهنده را ایفا می کند.

حال بعد از اینکه انشعاب گیری های مورد نیاز بنا بر تعداد رادیاتورهای شوفاژ در ساختمان انجام شد، لوله های رفت و برگشت خروجی از کلکتورهای رفت و برگشت به صورت عمودی و رو به بالا به سقف ساختمان هدایت می شوند.

در این مرحله لوله های شوفاژ به صورت لوله کشی مستقیم و یا لوله کشی معکوس می توانند در ساختمان اجرا شوند.

در طول ساختمان هر کجا نیاز به نصب رادیاتور شوفاژ باشد، لوله باید به صورت عمودی از سقف به پایین هدایت شود.

یعنی لوله آب گرم یا ورودی به شیر ورودی رادیاتور و لوله آب سرد یا خروجی به شیر خروجی رادیاتور نصب می شود.

نکته: البته در برخی از ساختمان ها لوله کشی شوفاژ از سقف را به صورت سنتی نیز اجرا می کنند. به این صورت که لوله های رفت و برگشت مستقیماً بعد از پکیج یا موتورخانه به سقف ساختمان انتقال داده می شوند.

اما مزیت های استفاده از کلکتور همچون امکان قطع و وصل جریان آب گرم برای رادیاتورهای مختلف به صورت جداگانه، در این روش یعنی کلکتوری بیشتر از روش سنتی آن است.

به همین دلیل ما در این مطلب بیشتر در خصوص نحوه اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف با استفاده از کلکتور توضیح دادیم. برای خرید کلکتور از دیجی کالا روی لینک آن بزنید.

 

چند نکته مهم در خصوص اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف:

  • به منظور اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف تنها لوله مورد تایید و قابل استفاده لوله های پنج لایه هستند و حتماً باید لوله ها را در فواصل طولی منظم با استفاده از بست مهار کنیم.
  • چنانچه قصد اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف یا همان زیر سقفی را داشته باشیم، باید تمامی لوله کشی های شوفاژ به همین صورت در ساختمان اجرا شود.

یعنی نمی توان برای یک رادیاتور شوفاژ از کف لوله را اجرا کنیم و برای رادیاتور دیگری از سقف. دلیل این کار هم به دلیل احتمال ایجاد گرفتگی هوا در لوله های شوفاژ است.

  • یکی از نکات بسیار مهمی که باید در حین اجرای لوله کشی شوفاژ رعایت شود این است، که از سیفون شدن لوله شوفاژ باید جلوگیری شود.

سیفون شدن، به معنی هوا کشیدن لوله است و این اتفاق زمانی رخ می دهد که لوله مستقیماً به صورت عمودی از بالا به پایین و درست در نقطه ای که قرار است رادیاتور نصب شود، پایین نیاید.

در این صورت لوله کش مجبور است لوله را کمی در جهت افقی حرکت دهد.

برای جلوگیری از این اتفاق باید مانند اجرای لوله کشی شوفاژ از کف که لوله ورودی و خروجی به رادیاتور دست در زیر رادیاتور قرار می گیرند، لوله ورودی و خروجی به رادیاتور از سقف را درست در نقطه عمود و هم راستای رادیاتور به پایین انتقال دهیم.

  • نکته بعدی در اجرای این روش تراز بودن لوله ها است، یعنی لوله ها همگی باید در یک راستا حرکت کنند تا سیستم دچار هوا گرفتگی نشود.

 

مزایای لوله کشی شوفاژ از سقف:

  • زیر بار نبودن لوله ها در این روش به دلیل عدم پوشاندن لوله ها با حجمی از مصالح
  • امکان دسترسی سریع و راحت به لوله ها در زمان انشعاب گیری برای نصب رادیاتور جدید در ساختمان
  • کاهش پرت حرارتی لوله ها به دلیل عدم انتقال گرمای آب درون لوله ها به مصالح
  • امکان استفاده از این روش در هنگام بازسازی لوله کشی شوفاژ در ساختمان

لوله کشی شوفاژ از سقف 2

بررسی یکی از سوابق کاری مرتبط:

در این قسمت به منظور آشنایی بیشتر شما با نحوه اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف به یک نمونه از سوابق کاری انجام شده توسط گروه تاسیسات 24 ساعته اشاره می کنیم.

این پروژه در خیابان توانیر و به کارفرمایی جناب آقای کریمی صورت گرفته است. در این پروژه کارفرما در کنار تعویض لوله کشی ساختمان، درخواست تعویض لوله کشی شوفاژ را هم داشتند.

بنابراین همکاران را به منظور ارائه بهترین نوع خدمات، لوله کشی شوفاژ قدیمی در این ساختمان را با لوله کشی شوفاژ از سقف تعویض کردند.

بنابراین برای اجرای این کار ابتدا چهار خط لوله جدید با استفاده از لوله های پنج لایه از قسمت زیرین پکیج ساختمان گرفته شد.

سپس لوله ها به صورت مستقیم به سقف ساختمان هدایت شدند.

از آن جا که قرار بود سه عدد رادیاتور در اتاق خواب ها، سه عدد رادیاتور برای قسمت پذیرایی و دو حوله خشک کن برای حمام ها در نظر گرفته شود، انشعابات مربوط به هر کدام از رادیاتورها در محل های مورد نظر از سقف انجام شد.

در انتها به منظور رفع مشکل هواگیری در لوله های شوفاژ دو عدد شیر هواگیری در دو خط لوله که بالاتر از دیگر لوله ها بوند نصب شدند.

در نهایت با نصب رادیاتورها و نصب شیرآلات پروژه اتمام پیدا کرد. شما می توانید با مطالعه کامل این پروژه از سایر خدمات ما مطلع شوید.

در صورت نیاز به مشاهده انواع رادیاتور شوفاژ و اطلاع از قیمت آن، کافیست لینک خرید رادیاتور از دیجی کالا را لمس کنید.

لوله کشی شوفاژ از سقف 3

نمایی از تصویر نهایی پروژه توانیر

در انتها لازم به ذکر است که اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف در کنار مزیت های فراوان، یک عیب مهم هم دارد.

آن ایراد این است که چنانچه لوله کشی به درست اجرا نشود و لوله ها دچار نشتی شوند، به گچبری و سازه آسیب زیادی وارد می شوند.

همین مسئله لزوم بهره گیری از افراد متخصص در این امر را مشخص می کند.

لذا پیشنهاد ما به شما این است که چنانچه قصد اجرای لوله کشی شوفاژ از سقف در هر یک از شهرهای تحت پوشش ما را دارید، از تخصص همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته بهره مند شوید.

شما می توانید همین الان با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه