یکی از تجهیزات مورد نیاز برای انجام امور دندانپزشکی استفاده از دستگاه ساکشن و لوله کشی مربوط به آن در کنار سیستم لوله کشی آب، فاضلاب، کمپرس هوا و اتصالات برق است.

حال در این مطلب قصد داریم تا با نمایش فیلم های آموزشی و تخصصی در خصوص لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی توضیحاتی را بیان کنیم. بنابراین از شما دعوت می کنیم تا انتها ما را همراهی کنید.

دستگاه ساکشن چیست و چه نقشی در جراحی دندانپزشکی دارد؟

در جراحی های مختلف مانند درمان های مربوط به حوزه دندانپزشکی و جراحی های قسمت های دیگر بدن از دستگاهی به نام ساکشن برای از بین بردن خون و خونابه به منظور تمیز کردن محل جراحی استفاده می شود.

این دستگاه به صورت یک پمپ مکنده قوی عمل می کند و تمامی مایعات جمع شده از محل جراحی را به مخزن ذخیره خود انتقال می دهد.

لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی 1

استفاده از ساکشن به منظور پاکسازی دهان بیمار در طی جراحی دندان و لثه در دندانپزشکی بسیار ضروری است.

دستگاه های ساکشن می توانند در انواع مختلفی باشند، مانند ساکشن های پرتابل یا قابل حمل، ساکشن هایی که با باتری کار می کنند و ساکشن های برقی قابل نصب یا همان ساکشن مرکزی.

استفاده از ساکشن مرکزی به این صورت است که سیستم تنظیم کننده ساکشن موجود در هر یونیت دندانپزشکی با کمک اتصالات لوله کشی شده به ساکشن مرکزی متصل می شوند.

در این مطلب نیز ما در خصوص نحوه لوله کشی ساکشن مرکزی و چگونگی نصب و اتصال آن به یونیت های دندانپزشکی توضیح خواهیم داد. اما پیش از آن از شما دعوت می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید تا بدانید چه زمانی باید از ساکشن مرکزی در مطب استفاده کرد.

 

چه محلی به منظور نصب و قرارگیری ساکشن مرکزی مناسب است؟

توصیه می کنیم در زمان ساخت ساختمان مطب یا در آغاز عملیات تجهیز ساختمان مطب مکانی را برای قرار دادن دستگاه ساکشن مرکزی در نظر بگیرید.

همچنین بهتر است دستگاه ساکشن مرکزی کمترین میزان فاصله تا یونیت های جراحی را داشته باشد.

در این صورت طول لوله ها کاهش پیدا کرده و این موضوع در قدرت مکش دستگاه تاثیر مثبتی خواهد داشت.

از طرفی چون دستگاه باید مایعات را جمع آوری کرده به درون مخزن خود انتقال دهد، بهتر است محل قرار گیری ساکشن مرکزی در طبقه زیرین محل یوینت ها باشد.

بنابراین اگر طبقه زیرین مطب مکانی همچون پارکینگ یا سرویس بهداشتی وجود داشته باشد، می تواند برای نصب دستگاه ساکشن مرکزی گزینه مناسبی باشد.

البته می توان دستگاه ساکشن مرکزی را در طبقه همکف با یونیت ها نیز قرار داد.

لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی 2

همانطور که در تصویر فوق ملاحظه می کنید می توان ساکشن مرکزی را در طبقه هم تراز با یونیت ها و یا در طبقه زیرین مطلب قرار داد.

 

اتصالات مورد نیاز برای ساکشن مرکزی

  • اتصالات ورودی ساکشن: انتهای لوله ساکشن که به یونیت جراحی متصل می شود.
  • اتصالات فاضلاب: لوله انتقال فاضلاب که پایین تر از لوله خروجی فاضلاب ختم شده در ساکشن مرکزی متصل می شود.
  • اتصالات خروجی هوا: لوله ای که به طور مستقیم هوای خروجی از دستگاه را به فضای بیرون هدایت می کند.
  • اتصالات برق دستگاه: سیم کشی های مربوط به برق دستگاه که سبب روشن شدن آن می شوند.
  • کلید کنترل دستگاه: کلیدی که ارتباط بین یونیت جراحی و ساکشن مرکزی را برقرار می کند.

 در کلیپ زیر آقای مهندس مصطفی اسماعیلی برای شما توضیح می دهند که از چه جنس لوله ای در تاسیسات یونیت و ساکشن دندانپزشکی استفاده شود.

 

نحوه لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی

در سیستم لوله کشی ساکشن مرکزی از لوله های PVC استفاده می شود و این لوله ها به هر کدام از صندلی های یونیت دندانپزشکی مرتبط هستند.

در این سیستم از یک لوله اصلی متصل شده به دستگاه ساکشن مرکزی و چند لوله فرعی متصل به یونیت های جراحی استفاده می شود.

لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی 3

در سیستم لوله کشی ساکشن مرکزی نباید از فیتینگ های 90 درجه، زانویی و اتصالات U شکل استفاده کرد.

در صورتی که لازم بود تا از اتصالات 90 درجه در سیستم لوله شی ساکشن مرکزی استفاده شود، باید از دو اتصال 45 درجه به جای اتصال 90 درجه استفاده شود.

هرگز نباید از اتصالات T شکل برای تقسیم شدن لوله اصلی به دو لوله فرعی استفاده شود، برای این منظور می توان از اتصال Y شکل 45 درجه برای انشعاب اول و دو زانویی 45 درجه برای انشعاب دوم استفاده کرد.

تاکید زیاد ما در عدم استفاده از اتصالات U شکل و زانویی 90 درجه فقط به این علت است، که اگر از این نوع اتصالات در سیستم لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی استفاده کنیم، امکان رسوب اجسام خارجی موجود در مایع دورن لوله ساکشن افزایش پیدا می کند و ممکن است مسیر هوای لوله مسدود شود.

اگر دستگاه ساکشن مرکزی در طبقه هم تراز با یوینت های دندانپزشکی نصب شده باشد، باید یک لوله رایزر قبل از ساکشن مرکزی با کمترین ارتفاع ممکن نصب شود.

هر چه ارتفاع رایزر بیشتر باشد، احتمال تشکیل موج در سطح مایعاتی که قصد ورود به لوله ورودی ساکشن مرکزی را دارند، افزایش پیدا می کنند.

تشکیل این موج می تواند باعث بروز نوسان در مکش دستگاه شود.

لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی 4

راهکارهایی برای افزایش راندمان دستگاه ساکشن مرکزی

استفاده از شیرهای انژکتوری هوا در سیستم لوله کشی ساکشن مرکزی:

همانطور که گفته شد برای اینکه دستگاه ساکشن بتواند به خوبی مایعات را جمع آوری کند، باید هوا به خوبی درون لوله های ساکشن جریان داشته باشد.

اما گاهی ممکن است در مسیر جریان هوا اختلالی ایجاد شده یا نشتی رخ دهد.

در این صورت در میزان مکش دستگاه اختلال ایجاد می شود و ساکشن مرکزی دیگر توانایی مکش ایده آل خود را از دست می دهد.

اما با نصب شیرهای انژکتوری هوا در انتهای خط لوله متصل به دستگاه می توان هوای مورد نیاز برای لوله هوای ساکشن را تامین کرد.

 

شیرهای انژکتوری هوا در دو مدل موجود هستند:

  • شیرهای انژکتوری هوای استاندارد:

 شیرهای انژکتوری هوای استاندارد می توانند همیشه مقدار کمی از جریان هوا در مدت زمان طولانی برای دستگاه فراهم کنند.

این نوع شیر طوری طراحی شده است که هم زمان با استفاده از یونیت دندانپزشکی خود به خود باز می شود.

  • شیرهای انژکتوری هوای اتوماتیک:

شیر انژکتوری هوای اتوماتیک می تواند مقدار زیادی هوا برای استفاده در مدت زمان کوتاهی برای دستگاه فراهم کند.

این نوع شیر در واقع نوعی شیر هوای الکتریکی است، که با اتصال برق دستگاه کار می کند. شیرهای هوای اتوماتیک فقط زمانی باز می شوند که دستگاه ساکشن با کاهش هوا مواجه می شود.

اگر می خواهید بدانید اجرای اصولی لوله کشی ساکشن دندانپزشکی چه اهمیتی داشته و تا چه حد می تواند بر روی عملکرد دستگاه تاثیرگذار باشد، کلیپ زیر را تماشا کنید.

اگر می خواهید از زبان یک متخصص بدانید که نقش لوله کشی ساکشن در یونیت دندانپزشکی چیست و نحوه لوله کشی ساکشن به چه صورت است، به توضیحات مهندس اسماعیلی گوش دهید.

 

 فیلم اجرای لوله کشی فاضلاب یونیت و ساکشن دندانپزشکی

برای اینکه توضیحات خود در آموزش روش لوله کشی ساکشن مرکزی یونیت دندانپزشکی را کامل کنیم، تصمیم داریم تا در این قسمت نمونه فیلم اجرای لوله کشی فاضلاب یونیت و ساکشن دندانپزشکی را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

جمع بندی:

اجرای لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی در کنار لوله کشی یونیت دندانپزشکی، بسیار مهم و تخصصی است.

زیرا کوچکترین اشتباه در انتخاب قطر و ارتفاع لوله ها و همچنین استفاده از اتصالات نامناسب می تواند سبب بروز اختلال در روند کار دستگاه ساکشن مرکزی شود.

در کلیپ زیر، جناب آقای دکتر فرشید رفیعی دندانپزشک زیبایی از اهمیت تاسیسات دندانپزشکی و تاثیر آن بر روی ساکشن مرکزی میگویند.

همچنین جناب آقای دکتری بهادری نیز در کلیپ زیر برای شما توضیح می دهند که تاسیسات یونیت دندانپزشکی تا چه اندازه بر روی کار دندانپزشکان تاثیر دارد.

 

همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته آموزش های لازم در خصوص اجرای لوله کشی ساکشن دندانپزشکی را دیده اند.

لوله کشی ساکشن مرکزی دندانپزشکی 5

نصب و اجرای لوله کشی ساکشن مرکزی یونیت دندانپزشکی توسط همکار ما

همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته دارای سوابق کاری مرتبط با لوله کشی یونیت دندانپزشکی مرتبط با لوله کشی یونیت دندانپزشکی هستند. بنابراین شما می توانید با خاطری آسوده به تخصص تیم تاسیساتی ما اعتماد کنید.

نظر خانم دکتر ایزدی در مورد تجربه ایشان در استفاده از خدمات همکاران ما جهت لوله کشی مطب و تجهیزات دندانپزشکی

اجرای تاسیسات مطب دندانپزشکی جناب آقای دکتر جمشیدی در خیابان پیروزی تنها یکی از ده ها پروژه انجام شده توسط همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته است که جهت آشنایی بیشتر می توانید کلیپ این پروژه را تماشا کنید.

اگر قصد نصب ساکشن مرکزی در مطلب دندانپزشکی خود در هر نقطه از تهران را دارید، می توانید همین الان از طریق راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید و یا فرم در خواست سرویسکار متخصص را پر کنید، تا ضمن بهره مندی از مشاوره و بازدید رایگان از خدمات همراه با ضمانت گارانتی گروه تاسیسات 24 ساعته استفاده کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1  منبع 2

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

اشتراک گذاری این صفحه