یک مطب دندانپزشکی به اجزا و تجهیزات خاصی برای شروع انجام به کار نیاز دارد، که از آن جمله می توان به فضایی برای استراحت بیماران، اتاق استراحت پزشکان، اتاق جراحی و اتاق مخصوص عکسبرداری اشاره کرد.
هر کدام از فضاهای ذکر شده در قسمت فوق نیاز به سیستم لوله کشی آب، سیستم برق و یا حتی سیستم فاضلاب دارند. اما بیشتر تمرکز ما در این مطلب در خصوص سیستم لوله کشی مورد نیاز یونیت دندانپزشکی در اتاق جراحی است.
با ما همراه باشید تا برای آن دسته از عزیزانی که با این کار در ارتباط هستند، توضیحاتی را در مورد لوله کشی یونیت دندانپزشکی بیان کنیم.
- نقشه لوله کشی یونیت دندانپزشکی
- لوله ساکشن در یونیت دندانپزشکی
- لوله فاضلاب در یونیت دندانپزشکی
- لوله هوای فشرده در یونیت دندانپزشکی
- نمونه فیلم لوله کشی فاضلاب و ساکشن یونیت دندان پزشکی
- نحوه لوله کشی یونیت دندانپزشکی
- اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت استفاده از مجرا توسط همکاران ما
- فیلم نحوه لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی
- فیلم مراحل اجرای تاسیسات یونیت دندانپزشکی به صورت روکار
- نحوه تست لوله کشی یونیت بعد از اجرا
- نحوه تست زیرساخت تاسیسات مطب دندانپزشکی
- نمونه پروژه های اجرای تاسیسات یونیت دندانپزشکی
نقشه لوله کشی یونیت دندانپزشکی
اگر شما هم یک بار به مطب دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، قطعاً می دانید که وصل بودن یونیت دندانپزشکی به سیستم آب، فاضلاب، ساکشن، هوای فشرده یا کمپرس و برق از جمله ملزومات این کار به حساب می آیند.
نقشه لوله کشی دندانپزشکی شامل یک خط لوله اصلی است که با لوله های فرعی در هر کدام از یونیت ها در ارتباط است و آب، فاضلاب، ساکشن و هوای فشرده تمامی یونیت ها در لوله های فرعی در لوله اصلی جریان دارند.
شما می توانید نمونه از نقشه لوله کشی یونیت دندانپزشکی را در تصویر زیر مشاهده کنید.
انواع لوله مورد استفاده در سیستم لوله کشی یونیت دندانپزشکی
- لوله تامین آب یونیت
- لوله ساکشن
- لوله فاضلاب
- لوله هوای فشرد
لوله آب در یونیت دندانپزشکی
دندانپزشک در مواقع مختلفی از جمله شستشوی دهان بیمار به آب سالم نیاز پیدا می کند و گاهی در جراحی های سنگین انجام کار دندانپزشکی بدون آب عملاً غیر ممکن است.
بنابراین یونیت دندانپزشکی که بیمار بر روی آن قرار می گیرد و دندانپزشک کار ترمیم دندان او را انجام می دهد، باید مجهز به سیستم آب لوله کشی شده باشد. برای این منظور معمولاً از لوله PVC و در سایزهای 18mm و 13 mm استفاده می شود.
به منظور اجرای لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی یک انشعاب از لوله اصلی آب در ساختمان مطب گرفته شده و سپس آن را به لوله فرعی موجود در یونیت دندان پزشکی متصل می کنند.
اجرای لوله کشی آب مطب دندانپزشکی به یکی از دو حالت لوله کشی ککلتوری و لوله کشی انشعابی قابل اجرا است. برای اطلاع از نکات این دو روش از لوله کشی کلیپ زیر را تماشا کنید.
لوله ساکشن در یونیت دندانپزشکی
این لوله وظیفه مکش آب از داخل دهان بیمار را به عهده دارد. سایز لوله ساکشن نقش به سزایی در میزان کارایی فرآیند ساکشن و شدت جریان هوا در لوله دارد.
سایز لوله ساکشن بر اساس میانگین شدت جریان هوا در لوله، بر اساس تعداد صندلی های یونیت به ترتیب زیر است:
- بین 1 تا 2 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 40mm
- بین 3 تا 6 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 50 mm
- بین 7 تا 10 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 65mm
- بین 11 تا 15 صندلی یونیت: لوله مسی یا گالوانیزه با سایز 80 mm
در کلیپ زیر آقای مهندس اسماعیلی به شما می گویند که از چه جنس لوله ای باید برای تاسیسات یونیت و ساکشن دندانپزشکی استفاده کنید.
لوله فاضلاب در یونیت دندانپزشکی
لزوم مجهز بودن یونیت دندانپزشکی به سیستم لوله کشی فاضلاب نیز کاملاً مشخص است. زیرا بعد از استفاده از آب در طی کار دندانپزشکی مقداری آب آلوده ایجاد خواهد شد و باید سیستم لوله کشی فاضلاب در یونیت دندانپزشکی به سیستم وکیوم مجهز باشد تا آب های آلوده را از یونیت خارج کند.
نکته ای که باید در این خصوص مد نظر قرار دهید، توجه به سایز لوله فاضلاب است. چون اگر سایز لوله مناسب نباشد ممکن است لوله بر اثر ورود مواد مخصوص پر کردن دندان یا لخته های خون بیمار مسدود شود. به همین دلیل معمولاً از لوله PVC در سایزهای 58mm و 50mm در سیستم فاضلاب یونیت استفاده می شود.
برای این منظور لوله فاضلاب فرعی موجود در یونیت دندانپزشکی را به لوله اصلی فاضلاب در ساختمان متصل می کنند.
لوله هوای فشرده در یونیت دندانپزشکی
یکی دیگر از لوله های مورد نیاز در یونیت دندانپزشکی استفاده از لوله فشرده یا کمپرس هوا به منظور شستشوی دهان بیمار است. معمولاً برای این منظور از لوله های PVC در سایزهای 18 mm تا 13mm استفاده می شود.
نکات مهم در خصوص لوله کشی هوای یونیت دندانپزشکی را در کلیپ زیر و از زبان مهندس اسماعیلی بشنوید.
نمونه فیلم لوله کشی فاضلاب و ساکشن یونیت دندان پزشکی
به منظور تکمیل توضیحات داده شده در خصوص نحوه اجرای لوله کشی فاضلاب و ساکشن یونیت دندانپزشکی قصد داریم تا یکی از نمونه پروژه های انجام شده توسط متخصصین گروه تاسیسات 24 ساعته را با شما به اشتراک بگذاریم. در این فیلم مشاهده خواهید کرد که لوله کشی فاضلاب یونیت دندانپزشکی و ساکشن یونیت به چه صورت انجام می شود.
نحوه لوله کشی یونیت دندانپزشکی
چگونگی اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی بستگی به نوع ساختمان دارد. به بیان دیگر می توان کار لوله کشی یونیت دندانپزشکی را با توجه به موقعیت ساختمان به دو طریق انجام داد:
- لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت زیر سقفی و با استفاده از سقف کاذب
- لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت توکار و با استفاده از مجرا یا کانال
لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت زیر سقفی
از این نوع لوله کشی در مواقعی می توانیم استفاده کنیم که ساختمان مطب در طبقات فوقانی قرار داشته باشد و بتوان با قرار دادن سقف کاذب در طبقه پایینی آن کار لوله کشی آب، فاضلاب، هوای فشرده و ساکشن مورد نیاز برای یونیت دندانپزشکی را در آن طبقه اجرا کرد.
اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی به روش زیر سقفی یکی از مناسب ترین راه ها برای اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی است. زیرا در این شیوه لوله ها هرگز در معرض دیدی قرار ندارند. این کار به زیبایی مطب نیز کمک می کند و از طرفی می توان در صورت بروز مشکل در سیستم لوله کشی شده سریعا و بدون ایجاد خراب کاری تعمیر لوله ها را انجام داد.
به منظور بررسی بیشتر مزایا و معایب لوله کشی زیرسقفی بر روی لینک مطلب بزنید.
با وجود این توضیحات اگر باز هم می خواهیم بدانید لوله کشی یونیت به صورت روکار بهتر است یا توکار و زیر سقفی چطور؟ پیشنهاد می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید.
لوله کشی یونیت دندانپزشکی با استفاده از مجرا یا کانال:
گاهی ممکن است ساختمان مطب شما از پیش ساخته باشد و علاوه بر این ساختمان در طبقه اول بنا شده باشد. در این صورت شما می توانید با استفاده از مجرا یا کانال سیستم لوله کشی یونیت خود را اجرا کنید.
اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی به صورت استفاده از مجرا توسط همکاران ما
استفاده از این روش از لوله کشی نسبت به لوله کشی زیرسقفی کمی پیچیده تر است.
به منظور انجام این کار می توان به اندازه یونیت دندانپزشکی فضایی را در زیر یونیت فراهم کرد و تمامی اتصالات مربوط به لوله های آب، فاضلاب، هوای فشرده و ساکشن را به صورت لوله کشی توکار در درون آن قرار داد.
مرحله بعد زیبا سازی فضا است، که می توان لوله هایی که از یونیت خارج می شوند را با استفاده از داکت از معرض دید عموم مخفی کرد.
در کلیپ زیر مراحل اجرای لوله کشی یونیت از کف ساختمان توسط مهندس اسماعیلی برای شما توضیح داده شده است.
فیلم نحوه لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی
از آنجا که لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی از طریق روش متفاوتی از لوله کشی فاضلاب در مطلب دندانپزشکی انجام می شود، در قسمت زیر نحوه اجرای لوله کشی آب یونیت دندانپزشکی را به شما نمایش می دهیم.
فیلم مراحل اجرای تاسیسات یونیت دندانپزشکی به صورت روکار
لوله کشی تاسیسات یونیت دندانپزشکی تنها به صورت توکار انجام نمی شود، شما می توانید به عنوان نمونه کلیپ زیر را تماشا کنید که روش اجرای تاسیسات یونیت به صورت روکار را نمایش می دهد.
چند نکته در خصوص لوله کشی یونیت دندانپزشکی
- لوله کمپرس هوای فشرده باید به همراه فیلتر نصب شود. زیرا ممکن است گرد و غبار باعث مسدود شدن لوله و در نتیجه خرابی یونیت دندانپزشکی شوند.
- میزان هوای فشرده در لوله کمپرس هوا باید بیش از 0.5 mpa باشد.
- آبی که در لوله آب یونیت در جریان قرار می گیرد، باید تمیز باشد. زیرا استفاده از آب آلوده علاوه براینکه باعث انتقال بیماری به فرد بیمار می شود،سبب مسدود شدن لوله آب یونیت نیز می شود.
- میزان فشار آب در یونیت دندانپزشکی باید بیش از 0.1mpa باشد، به صورتی که هر زمان دندانپزشک به آب نیاز داشت، فشار آن مناسب باشد.
- بعد از اجرای لوله کشی یونیت لازم است که سیستم لوله کشی ایجاد شده تست شود.
دیگر بایدها و نبایدهای تاسیسات یونیت دندانپزشکی را در کلیپ زیر و از زبان مهندس اسماعیلی بشنوید.
نحوه تست لوله کشی یونیت بعد از اجرا
مهمترین اقدام بعد از اجرای لوله کشی یونیت این است که لوله کشی مورد تست قرار بگیرد. روش تست لوله کشی یونیت پس از اجرای آن را می توانید در کلیپ زیر تماشا کنید.
نحوه تست زیرساخت تاسیسات مطب دندانپزشکی
تمام لوله های آب، فاضلاب و ساکشن موجود در تاسیسات یونیت داندانپزشکی باید بعد از اجرا مورد تست نشتی قرار بگیرند. اگر می خواهید بدانید نحوه تست زیرساخت تاسیسات مطب دندانپزشکی به چه صورت است، کلیپ زیر را مشاهده کنید.
به منظور تکمیل آنچه در این مطلب گفتیم از شما دعوت می کنیم کلیپ زیر را تماشا کنید. در این فیلم مهندس اسماعیلی به شما می گویند اجرای تاسیسات یونیت شامل چه مواردی است.
نمونه پروژه های اجرای تاسیسات یونیت دندانپزشکی
یکی از خدمات ما در گروه تاسیسات 24 ساعته اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی است. به همین دلیل در این قسمت نمونه ای از سوابق کاری صورت گرفته توسط تیم تاسیساتی خود را به منظور ارائه اطلاعات بیشتر به شما عزیزان بازگو می کنیم.
- اجرای تاسیسات کامل مطب در بلوار فرهنگ
نمونه پروژه بعدی اجرای لوله کشی آب سرد و گرم زیر سقفی، برق کشی مطب، نصب برق اضطراری، لوله کشی درین کولر گازی، اعلام حریق، دوربین مدار بسته و در کل صفر تا صد تاسیسات آب و برق مطب دندانپزشکی است که در بلوار فرهنگ و مطب جناب دکتر هاشم نژاد انجام شده است. کلیپ زیر را ببینید تا از جزئیات کار بهتر مطلع شوید.
- اجرای تاسیسات یونیت در مطب 3 یونیته
در این پروژه کل لوله کشی آب مطب خانم دکتر شهابی به صورت ککلتوری اجرا شده است. همچنین لوله فاضلاب و ساکشن مربوط به یونیت 3 عدد یونیت نیز طراحی و اجرا شده است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پروژه کلیپ زیر را تماشا کنید.
- اجرای تاسیسات آب، فاضلاب و ساکشن یونیت دندانپزشکی در خیابان اختیاریه
این هم یکی دیگر از ده ها پروژه اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی انجام شده توسط متخصص ما در گروه تاسیسات 24 ساعته است که توجه شما را به آن جلب می کنیم. در این پروژه تاسیسات کامل آب و فاضلاب تاسیسات مطب و یونیت انجام شده است.
کلیپ رضایت مشتریان تاسیسات 24 ساعته در استفاده از خدمات تاسیسات مطب دندانپزشکی
اجرای تاسیسات یونیت و مطب دندانپزشکی از اهمیت زیادی برخوردار است و با کوچکترین خطا می تواند هزینه های هنگفتی برای صاحب ملک ایجاد کند.
اما کیفیت خدمات ما به قدری بالا است که همیشه رضایت دندانپزشکان گرامی را به همراه داشته است.
در همین راستا دیدن کلیپ کوتاه صحبتهای دکتر فرشید رفیعی دندانپزشک زیبایی در مورد اهمیت تاسیسات دندانپزشکی و جلوگیری از هزینه های بعدی در صورت اجرای اشتباه را به شما توصیه میکنیم.
همچنین می توانید در کلیپ زیر نظر خانم دکتر ایزدی در مورد تجربه ایشان از استفاده خدمات تاسیسات 24 ساعته در لوله کشی یونیت دندانپزشکی را بشنوید.
6 دلیل استفاده از خدمات تاسیسات 24 ساعته برای اجرای تاسیسات یونیت در مطب دندانپزشکی
1. تخصص و تجربه:
- این مجموعه به صورت تخصصی در حوزه تاسیسات ساختمانی فعالیت میکند و تجربه زیادی در این زمینه دارد.
2. گارانتی کیفیت:
- خدمات مرتبط با تاسیسات مطب دندانپزشکی، از جمله اجرای تاسیسات یونیت، با گارانتی تضمین کیفیت ارائه میشود.
3. تعهد به خدمات پس از فروش:
- در صورت بروز مشکلات در لوله کشی آب مطب دندانپزشکی در طول دوره گارانتی، تیم فنی متعهد است که ایرادات را به صورت رایگان رفع نماید.
4. بازدید رایگان:
- بازدید از پروژه تاسیسات مطب دندانپزشکی به صورت کاملاً رایگان انجام میشود.
5. مشاوره تخصصی:
- امکان درخواست نظر کارشناسان و متخصصین تاسیساتی برای بهبود جایگذاری یونیتها و طراحی مطب فراهم است.
6. قرارداد کتبی:
- قبل از اجرای پروژه، یک قرارداد کتبی بین شما و مجموعه منعقد می شود که شامل قیمت اجرت، زمان تحویل پروژه و جزئیات کار است.
جمع بندی
از آنجا که یونیت دندانپزشکی وسیله ای بسیار حساس و پیچیده است، باید از لوله کش ماهر برای اجرای لوله کشی آن استفاده کرد. زیرا در صورت به وجود آمدن مشکل در سیستم کار لوله های یونیت هزینه های بالایی را باید برای تعمیر آن پرداخت کنید.
حتی ممکن است مجبور باشید مدتی مطب را تعطیل کنید تا کار تعمیر و بازسازی لوله کشی یونیت تمام شود، که این موضوع سبب افزایش هزینه های جاری شما خواهد شد.
به همین علت پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد تاسیس مطب یا نصب یونیت جدید دندانپزشکی دارید، از مجریان ما استفاده کنید.
همین الان برای ثبت سفارش به منظور اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی با شماره های داخل سایت تماس بگیرید یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر و ارسال کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصضمانت جبران خدمات
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.
اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
سوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.
منابع انگلیسی:
لوله فاضلاب یونیت ها اکثرا با توجه به یونیت جایگذاری می شوند.
اما بطور استاندارد که برای تمام یونیت قابلیت اجرایی باشد، از دیوار سمت چپ و زیر پای دستکاه فاصله 60 و 90 سانتیمتر باید داشته باشد.
از دیوار جلو یا زیر پای مریض ۹۰ سانتیمتر.
حتماً دقت کنید لوله فاضلاب سیفون احتیاج ندارد از زانو ۴۵ درجه استفاده کنید.
تنها فاضلاب خود دستگاه اجرا می شود.
دقیقا بدلیل مواردی که فرمودید سیفون استفاده نمی شود و از زانو ۴۵ درجه استفاده می شود که رسوبات دندان نیز ته نشین نشود.
وقتتون بخیر
اگر منظور شما سیفون توالت ایرانی می باشد، بدلیل عدم دسترسی به سقف کاذب کف واحد تا حد امکان کنده کاری شده است، و سیفون در کف اجرا شده است.
ما در حال ساخت یک درمانگاه دندانپزشکی هستیم.
یه سوال داشتم...
برای پنج یونیت چه سایز لوله برای ساکش مرکزی نیاز هست ؟
و اجرای ساکشن مرکزی به چه صورت هست؟