با توجه به تنوع روش های لوله کشی آب در ساختمان این بار قصد داریم تا در ادامه مقاله نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین این بار در این مقاله بهترین روش لوله کشی ساختمان را بررسی کنیم.

 

 ابتدا در مورد روش های گوناگون لوله کشی آب در ساختمان توضیحاتی را ارائه داده و سپس به بررسی نقاط قوت و ضعف هر کدام خواهیم پرداخت. برای بررسی نحوه لوله کشی ساختمان بر روی آن کلیک کنید.

اگر وقت خواندن کامل این مطلب را ندارید، پیشنهاد میکنم نسخه صوتی آن را گوش کنید.

 

لوله کشی سنتی آب:

لوله کشی آب به روش سنتی از قدیم در ساختمان سازی کاربرد داشته و می توان گفت بیشتر ساختمان ها را در گذشته به این روش لوله کشی می کردند. در آن زمان بیشتر از لوله های فلزی برای انجام لوله کشی آب ساختمان استفاده می شد.

اما با توجه به دلایلی از جمله اجرت بالای نصب به دلیل سختی کار، زنگ زدگی لوله ها در دراز مدت و همچنین سنگین بودن لوله های فلزی اکنون دیگر از این لوله در لوله کشی آب ساختمان استفاده نمی شود.

 

لوله کشی انشعابی:

در لوله کشی آب به طریق انشعابی لوله آب در تمام ساختمان از رایزر اصلی منشعب می شود و تفاوتی در نحوه لوله کشی آب سرد و گرم نیست. در این روش لوله اصلی بعد از اینکه از داخل خیابان وارد ساختمان شد بعد از نصب کنتور مستقیما در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

شکل استفاده از رایزر اصلی آب در داخل ساختمان در روش انشعابی به این صورت است که برای هر محل مصرف یک انشعاب از سر لوله گرفته شده و در انتها کل مسیر لوله کشی به یکدیگر مرتبط می شوند.

به همین دلیل است که به این نوع از لوله کشی، انشعابی می گویند. لوله کشی انشعابی را امروزه بعد از منسوخ شدن استفاده از لوله های فلزی با کمک لوله های پلیمری انجام می دهند.

بهترین روش لوله کشی ساختمان 1

نمونه ای لوله کشی انشعابی با کمک لوله های پلیمری توسط گروه متخصص ما

برای لوله کشی آب گرم نیز یک انشعاب از رایزر اصلی وارد وسیله حرارتی شده و از خروجی آن لوله آب گرم را خارج می کنند.

این یک توصیف کلی از لوله کشی انشعابی بود. حال شکل قرار گیری لوله های منشعب شده در لوله کشی انشعابی به دو دسته تقسیم بندی می شود. لوله کشی انشعابی به صورت توکار و لوله کشی انشعابی به صورت روکار.

در واقع می توان گفت انتخاب بهترین روش لوله کشی ساختمان در روش انشعابی بر مبنای این دو مدل است.

اگر لوله های منشعب شده از رایزر اصلی را از زیر مصالح ساختمانی عبور دهیم شکل لوله کشی به صورت توکار انجام خواهد گرفت و با این اوصاف این نوع لوله کشی را نمی توان در ساختمان های در حال سکونت بدون کنده کاری اجرا کرد.

اما اگر لوله های آب سرد و گرم منشعب شده را بر روی سطح خارجی دیوار نصب کنیم، شیوه لوله کشی به شکل روکار انجام می شود.

 

لوله کشی کلکتوری:

دلیل نام گذاری این نوع لوله کشی به صورت کلکتوری به خاطر استفاده از وسیله ای به نام کلکتور در این مدل لوله کشی آب در ساختمان است.

بهترین روش لوله کشی ساختمان 2

نمونه ای از لوله کشی کلکتوری که لوله به زیر سقف نیز هدایت شده اند

این نوع لوله کشی مدرن و پیشرفته است و از قوانین لوله کشی سنتی و انشعابی تابعیت نمی کند. چرا که بر خلاف لوله کشی انشعابی می توان این مدل از لوله کشی را در یک ساختمان به صورت جداگانه نیز اجرا کرد.

قبلا در مقاله از لوله کشی کلکتوری در چه ساختمان هایی استفاده می کنیم در مورد استفاده از این شیوه توضیحات مفصل داده ایم که شما نیز می توانید در همین سایت این مقاله را مطالعه کنید.

در این شیوه رایزر اصلی آب بعد از ورود از خیابان به داخل ساختمانی که قرار است لوله کشی کلکتوری در آن اجرا شود وارد کلکتور می شود. سپس در محل های مختلف بنا بر لزوم مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل در این شیوه رایزر اصلی در داخل کلکتور منشعب می شود.

تعداد کلکتورها در داخل ساختمان بنا بر تعداد مکان های مصرف متفاوت است. کلکتورها با تعداد خروجی و ورودی های متفاوت در بازار موجود هستند. ما اطلاعات جامع تر را در مقاله کلکتور چیست قرار داده ایم.

کلیپ کوتاه زیر یکی از نمونه کلکتورهای انجام شده توسط همکاران ما

 

حال جدا از تنوع مدل های کلکتور ما در لوله کشی آب ساختمان به حداقل دو کلکتور جداگانه برای لوله کشی آب سرد و گرم احتیاج داریم.

چون رایزر اصلی آب مستقیما وارد وسیله حرارتی نمی شود و برای تقسیم شدن لوله آب گرم خروجی از پکیج در بین وسیله های حرارتی مانند رادیاتورها احتیاج به کلکتور جداگانه داریم.

برخلاف لوله کشی سنتی یا انشعابی لوله کشی کلکتوری را نمی توان به صورت روکار انجام داد، چون شکل قرار گیری لوله ها بعد از خروج از جعبه کلکتور فقط به صورت توکار است.

ولی در این شیوه می توان لوله ها را در دو حالت متفاوت از لوله کشی توکار در ساختمان اجرا کرد.

در برخی ساختمان ها لوله ها را مانند لوله کشی انشعابی از کف ساختمان عبور می دهند اما در ساختمان سازی های مدرن تر شیوه لوله کشی کلکتوری به صورت زیرسقفی اجرا می شود، یعنی لوله های یک ساختمان را در زیر سقف طبقه بالایی عبور می دهند.

در مورد مزایا و معایب لوله کشی از سقف و یا از کف و اینکه کدام یک بهتر است، در کلیپ زیر بصورت مختصر توضیحاتی توسط مهندس اسماعیلی داده شده است. پیشنهاد میکنم کلیپ را تا انتها ببینید.

بهترین روش لوله کشی ساختمان را می توان با بررسی فاکتورهایی از قبیل سرعت اجرا، قیمت تمام شده کار، کیفیت کار و حفظ و نگهداری از لوله کشی آب در ساختمان پیدا کرد. البته شکل سازه نیز اهمیت بالایی در پیدا کردن بهترین روش لوله کشی دارد.

منظور از شکل سازه این است که ساختمان در حالت ساخت است و یا در حال سکونت است. این عامل مهم نقش به سزایی در انتخاب شیوه لوله کشی برای ساختمان دارد که نمی توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد مخصوصا اگر بخواهید در یک طبقه مجزا اقدام به لوله کشی کنید.

بد نیست برای تکمیل مبحث بهترین روش لوله کشی در ساختمان از جدیدترین سیستم لوله کشی آب ساختمان نیز مطلع شوید. برای این منظور لینک مقاله را لمس کنید.

 

کدام یک سریع تر اجرا می شوند؟

به طور کلی در بین روش های لوله کشی ذکر شده اگر به دنبال سریع ترین روش لوله کشی آب در ساختمان هستید ما به شما لوله کشی آب به شیوه انشعابی و به صورت روکار را پیشنهاد می دهیم، مخصوصا اگر ساختمان در حالت سکونت باشد.

چرا که در این روش همانطور که ذکر شد بدون خرابی می توان لوله ها را از روی سطح دیوار عبور داد. در واقع از این روش لوله کشی آب در زمینه تعمیرات لوله کشی آب نیز استفاده می کنند و دلیل آن هم پرداخت هزینه های کمتر و سرعت کار بالاتر است.

اما برخی افراد به دلیل اینکه ظاهر لوله ها در لوله کشی روکار مشخص است، از این روش از لوله کشی در ساختمان خود استفاده نمی کنند.

با این حال با توجه به مزیت های فراوان لوله کشی روکار، هنرکاران ساختمان سازی راهی برای رفع این مشکل پیدا کردند و آن استفاده از داکت کشی است.

داکت کشی در واقع استفاده از قاب های مخصوص لوله است که کل سطح خارجی لوله را می پوشاند و علاوه بر زیبایی باعث استقامت کار نیز می شوند.

در این بین بعد از لوله کشی روکار که رکورد سریع ترین شیوه لوله کشی ساختمان را دارد، می توان از لوله کشی کلکتوری با لوله های لایه ای به عنوان دومین شیوه لوله کشی ساختمان از لحاظ سرعت نام برد.

که البته شرط مهم استفاده از این شیوه در لوله کشی ساختمان این است که ساختمان در حال ساخت یا بازسازی باشد.

چرا که همانطور که در بالا ذکر شد لوله کشی کلکتوری در دسته لوله کشی های توکار قرار دارد و اما دلیل داشتن سرعت کار در این مدل از لوله کشی همانطور که گفتیم به خاطر وجود دو فاکتور مهم است یکی وسیله کلکتور و دیگری لوله های لایه ای.

چون کلکتور به انشعاب گیری سریع در ساختمان کمک می کند و از طرفی اگر از لوله های لایه ای در این شیوه استفاده کنید، سرعت کار به دلیل نصب راحت این مدل از لوله ها بسیار بالا می رود.

برای آشنایی با نحوه اتصال لوله های پنج لایه به همراه فیلم کلیک کنید، همچنین مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور نیز می تواند در این زمینه مفید باشد.

 

قیمت تمام شده کدام روش از لوله کشی پایین تر است؟

با یک حساب سر انگشتی می توان گفت که باز هم لوله کشی روکار کمترین میزان هزینه را برای صاحب خانه ایجاد می کند و لوله کشی انشعابی با لوله های لایه ای باز هم رتبه دوم لوله کشی با کمترین هزینه تمام شده را بدست می آورد.

چرا که در این روش به دلیل عدم نیاز به کلکتور هزینه لوله کشی بسیار کمتر از لوله کشی کلکتوری  است. هر چند مقدار پرت لوله ها و تعداد اتصالات در روش کلکتوری بسیار کمتر است.

می توان گفت اگر از لوله کشی اشنعابی در ساختمان در حال ساخت استفاده کنید مقدار هزینه های شما در مقایسه با دیگر روش های لوله کشی پایین تر خواهد بود.

 

کیفیت کدام روش از لوله کشی بیشتر است؟

همانطور که می دانید کیفیت لوله کشی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در امر لوله کشی است و همیشه توصیه ما به شما این است که تا حد ممکن از لوله کشی استفاده کنید که بالاترین میزان کیفیت را داشته باشد تا از هزینه های اضافی در آینده جلوگیری شود.

کیفیت در لوله کشی را می توان در چند زمینه مختلف بررسی کرد: طول عمر لوله ها در لوله کشی، سرعت و فشار آب، دسترسی راحت به لوله ها

اگر بخواهیم برای ساختمان در حال ساخت و یا در حال بازسازی بهترین سیستم لوله کشی ساختمان را در زمینه کیفیت آن انتخاب کنیم تنها لوله کشی کلکتوری با لوله های لایه ای به صورت زیر سقفی را می توانیم نام ببریم.

دلیل کیفیت بالای این مدل لوله کشی این است که اولا در این شیوه از لوله کشی از لوله های لایه ای استفاده می شود که بر روی سرعت و فشار آب تاثیر منفی نمی گذارند و از طرفی هوای داخل لوله ها به واسطه شیر هواگیری خودکار بالای کلکتور دفع می شود.

در مورد مزیت مدل لوله کشی به صورت زیر سقفی می توان گفت چون فشار مصالح از روی لوله ها بر داشته می شود طول عمر لوله ها نیز بالا رفته و کمتر دچار ترکیدگی و نشتی می شوند.

البته در لوله کشی روکار نیز می توان از لول های لایه ای استفاده کرد و چون خارج از دیوار هستند فشاری بر روی لوله ها وارد نمی شود ولی مزیت بیشتری که لوله کشی کلکتوری دارد این است که به راحتی می توان جریان آب در لوله ها را در محل های مختلف ساختمان کنترل کرد.

این مزیت زمانی آشکار می شود که بنا بر مشکلی مجبور باشید جریان آب در یک نقطه از ساختمان را قطع کنید و اگر از کلکتور استفاده کرده باشید دیگر نیازی به قطع کردن جریان کل آب نیست. درست بر خلاف لوله کشی روکار و انشعابی.

 

در ساختمان در حال سکونت کدام روش از لوله کشی با کیفیت تر است؟

در این صورت بهترین روش لوله کشی روکار با لوله های پنج لایه است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله لوله کشی آب به شیوه روکار مراجعه کنید.

 

تعویض و تعمیر لوله های آب در کدام روش آسان تر و کم هزینه تر است؟

بلاخره ممکن است لوله های آب هم مانند سایر تجهیزات ساختمانی بعد از مدتی دچار مشکل شده و نیاز به تعمیر و یا تعویض پیدا کنند. حال در این صورت شکل لوله کشی اولیه ساختمان تعیین می کند که چه میزان هزینه و وقت باید صرف تعمیر و یا تعویض لوله ها شود.

از میان روش های مختلف لوله کشی می توان گفت که در لوله کشی روکار کمترین هزینه و وقت را می توان صرف تعویض یا تعمیر و حتی انشعاب گیری از لوله ها کرد.

مخصوصا اگر لوله های آب گرم دچار مشکل شده باشند که به دلیل حرارت بالای آب این یک مشکل رایج در میان لوله های سیستم حرارتی در ساختمان است.

اما اگر لوله کشی اولیه ساختمان از نوع کلکتوری بود در میان لوله کشی کلکتوری که لوله ها در کف ساختمان خوابانده می شوند و یا به صورت لوله کشی زیر سقفی قرار می گیرند، می توان گفت راحت ترین شکل تعویض، تعمیر و انشعاب گیری از لوله ها در حالت زیر سقفی اجرا می شود. چرا که لوله ها در زیر کنافی در زیر سقف قرار دارند که با بر داشتن کناف لوله ها قابل دسترس هستند.

 توضیحات بیشتر در خصوص مزیت لوله کشی زیر سقفی در تعمیر و نگهداری لوله ها را در کلیپ زیر بشنوید.

 

بهترین روش لوله کشی از نظر مالک و مهندس ساختمانی چیست؟

مقایسه انواع روش های لوله کشی از دیدگاه مالک ساختمان می تواند جنبه های جدیدتری از مزایا و معایب روش های مختلف لوله کشی را برای ما آشکار کند. به همین دلیل ما مصاحبه ای در این خصوص با جناب مهندس افشاری ترتیب داده ایم. ایشان نه تنها مالک ساختمان هستند، بلکه خود پروژه ها متعدد ساختمانی را طراحی و اجرا کرده اند. کلیپ زیر را تماشا کنید تا بدانید چرا از نظر ایشان لوله کشی زیر سقفی بهترین روش لوله کشی است؟

 

نتیجه گیری:

از میان مطالب گفته شده می توان این طور نتیجه گیری کرد که بهترین روش لوله کشی آب در ساختمان شما می تواند با توجه به نوع سازه ساختمان شما متفاوت باشد.

ما فقط سعی کردیم اطلاعاتی را در مورد انواع لوله کشی آب ساختمان و بررسی مزایا و معایب هر کدام بیان کنیم تا به شما برای تصمیم گیری راحت تر برای انتخاب نوع لوله کشی ساختمانتان کمک کرده باشیم.

به همین دلیل و برای آشنایی بیشتر شما با چگونگی استفاده از روش های مختلف لوله کشی آب در ساختمان ها به گوشه ای از خدمات ارائه شده توسط همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته اشاره می کنیم.

ابتدا به روش لوله کشی آب استفاده شده در ساختمان در حال ساخت در خیابان مطهری با کارفرمایی جناب آقای علیزاده اشاره می کنیم.

در این پروژه با توجه به در حال ساخن بودن بنا همکاران ما از لوله کشی کلکتوری با لوله های پنج لایه استفاده کرده اند. در این ساختمان برای اجرای لوله کشی شوفاژها نیز یک کلکتور جداگانه نصب شده و با استفاده از لوله های پنج لایه لوله کشی آب گرم در ساختمان به صورت کف خواب اجرا شده است.

متن کامل این پروژه در همین سایت موجود است و شما می توانید با کلیک در اینجا وارد بخش سوابق کاری شده و متن پروژه ها را مطالعه نمایید.

البته همانطور که گفتیم نوع لوله ها نیز بر راندمان لوله کشی نقش به سزایی دارند و هر چه لول ها با کیفیت تر باشند به همان نصبت لوله کشی نیز نتیجه بهتری را در سال های طولانی استفاده نشان خواهد داد.

در نمونه ای دیگر که توسط همکاران ما اجرا شده از لوله کشی روکار در ساختمان استفاده شده است. در این پروژه که در خیابان نواب بریانک با کارفرمایی آقای کاظمی صورت گرفته است، همکاران ما تمامی لوله ها را با استفاده از لوله های تک لایه یا پلیمری به صورت روکار نصب کرده و از داکت کشی استفاده نموده اند.

بهترین روش لوله کشی ساختمان 4

نمونه کار لوله کشی روکار توسط همکاران ما

همانطور که مشاهده نمودید تنوع لوله کشی آب در ساختمان سازی بسیار زیاد است به قدری که شاید شما نیز نتوانید بهترین روش آن را که می تواند مناسب سازه، نقشه و استفاده ساختمان باشد به درستی تشخیص ندهید.

اما جای هیچ نگرانی نیست چرا که همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته به صورت شبانه روزی آماده ارائه مشاوره و بازدید رایگان به شما شهروندان تهرانی در اسرع وقت هستند.

پس همین الان برای اجرای لوله کشی ساختمان خود با ما تماس بگیرید.

 

فیلم لوله کشی آب و فاضلاب و فن کویل انجام شده توسط همکاران ما در ساختمان 3 طبقه در حال ساختمان

فیلم یکی دیگر از نمونه لوله کشی های ساختمان نوساز که توسط همکاران ما بصورت زیر سقفی انجام شده است

نظر سرکار خانم جلالی مالک ساختمان 8 طبقه در مورد تجربه استفاده از خدمات همکاران ما جهت لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان در حال ساخت
 

نظر جناب آقای مهندس افشاری در مورد تجربه استفاده از خدمات همکاران ما

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

 

 

اشتراک گذاری این صفحه