یکی از روش های جدید در نحوه اجرای رایزر آب در ساختمان از بالا به پایین است.
به همین دلیل ما قصد داریم تا در ادامه مقاله لوله کشی آب ساختمان در مورد نحوه این لوله کشی آب صحبت کنیم.
- نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین:
- نحوه لوله کشی آب در داخل ساختمان در شیوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین به چه صورت انجام می شود ؟
- نکات مهم و لازم در اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین:
- مزیت لوله کشی آب ساختمان به صورت بالا به پایین در مقایسه با لوله کشی آب ساختمان به صورت از پایین به بالا:
به منظور توضیح در مورد لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین ابتدا توضیحاتی را در مورد لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا ذکر می کنیم.
لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا:
قبلا در مقاله رایزر در ساختمان چیست انواع رایزر را در ساختمان بررسی کردیم و همانطور که می دانید در حال حاضر از دو نوع رایزر در لوله کشی آب ساختمان ها استفاده می شود، رایزر پایین رونده و رایزر بالارونده.
رایزر آب در لوله کشی آب ساختمان در شیوه پایین به بالا از نوع بالا رونده است. لازم به ذکر است که بیشتر ساختمان ها در گذشته از رایزر بالا رونده در لوله کشی آب ساختمان خود استفاده می کردند.
نتیجه لوله کشی آب ساختمان با استفاده از رایزر بالارونده به این صورت است که لوله کشی آب در ساختمان به صورت پایین به بالا انجام می شود.
به این شکل که بعد از گرفتن انشعاب اصلی از کنتور و در واقع همان رایزر اصلی در طبقه همکف وارد طبقات ساختمان می شویم و در هر طبقه بر اساس تعداد مکان های مصرف آب انشعاب های مختلف را از رایزر اصلی می گیریم.
حال هر چه تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشد، لوله آب نیز به همان مقدار در طول ساختمان بالا رفته تا به آخرین طبقه برسد و به این شکل مسیر حرکت لوله به پایان خود می رسد.
نحوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین:
این شیوه از لوله کشی همانطور که ذکر شد روش جدیدی در لوله کشی آب ساختمان است به این صورت که رایزر آب را بعد از اتصال به کنتور به شکل مستقیم و بدون توقف در طبقات مختلف ساختمان تا بالای پشت بام ساختمان هدایت می کنیم.
بعد از اینکه رایزر آب به بالای پشت بام رسید با کمک اتصالات U شکل لوله را به سمت پایین بر می گردانیم و بر خلاف شیوه لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا، این بار از بالا به پایین لوله اصلی را به تعداد مورد نیاز در طبقات ساختمان تقسیم بندی می کنیم.
در این قسمت به یک نمونه از سوابق کاری صورت گرفته توسط گروه تاسیسات 24 ساعته در اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین اشاره می کنیم:
در این پروژه که در ساختمان چهار واحدی نوساز در خیابان گرگان بنا به در خواست جناب آقای طاهری صورت گرفته است.
همکاران ما اقدام به لوله کشی آب ساختمان با استفاده از لوله های پلیمری از پایین به سمت بالای پشت بام نمودند و لازم به ذکر است که در این پروژه پمپ آب در پایین ساختمان نصب شده است.
در داخل این ساختمان از لوله کشی کلکتوری برای لوله کشی آب داخل ساختمان استفاده شده است. شما هم می توانید برای مطالعه بیشتر این متن و دیدن تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.
نمونه لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا توسط همکاران ما
نحوه لوله کشی آب در داخل ساختمان در شیوه لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین به چه صورت انجام می شود ؟
نحوه لوله کشی آب در داخل ساختمان در شیوه بالا به پایین شبیه لوله کشی آب در داخل ساختمان در شیوه از پایین به بالا است و در داخل ساختمان نیز بنا بر نقشه ساختمان، نوع مصالح و سلیقه افراد می توان از هر شیوه لوله کشی آب بهره برد.
همانطور که می دانید شیوه لوله کشی در داخل ساختمان به صورت های انشعابی و کلکتوری قابل اجرا است و در لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین نیز می توان لوله رایزر را بعد از پایین آمدن وارد کلکتور بالای پشت بام نمود و پس از ورود لوله آب به داخل هر واحد می توان از شیوه کلکتوری استفاده نمود.
لوله های آب سرد و گرم نیز از همین رایزر منشعب می شوند.
پس می توان بعد از ورود لوله رایزر به داخل هر طبقه ابتدا لوله را وارد کلکتور کرده و سپس بر اساس نیاز برای مصرف آب سرد و گرم انشعاب گرفت.
لوله کشی آب در داخل ساختمان از این قسمت به بعد کاملا سلیقه ای است.
به این صورت که می توان برای اجرای لوله کشی داخل ساختمان بعد از اتصال لوله ها به کلکتور آنها را از طریق لوله کشی داخلی آب ساختمان به صورت لوله کشی توکار به شکل خوابانده در کف و دیوار و یا به صورت لوله کشی آب سرد و گرم زیر سقفی اجرا کرد.
در صورت استفاده از شیوه انشعابی در لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین نیز بعد از ورود انشعاب لوله اصلی به هر طبقه می توان لوله را در طول هر واحد هدایت کرد و برای هر منطقه مصرفی آب سرد و گرم را به صورت موازی با هم در هر منطقه اجرا کرد.
در این شیوه نیز طریقه لوله کشی داخلی آب در ساختمان می تواند به صورت های لوله کشی روکار و یا لوله کشی توکار انجام بگیرد.
نکات مهم و لازم در اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین:
- لزوم استفاده از پمپ آب در طبقه همکف در صورت کم بودن فشار آب شهری ورودی به ساختمان به منظور افزایش قدرت و فشار آب برای حرکت در طول لوله
- اگر فشار آب در منطقه شما بالا است شما این امکان را دارید تا با نصب یک تانکر ذخیره آب در بالای پشت بام علاوه بر ذخیره سازی آب، قدرت و سرعت حرکت آب در داخل لوله های آب ساختمان را تا حد بالایی زیاد کنید و دیگر لزومی به استفاده از پمپ آب در پایین ساختمان ندارید.
- رایزر آب را از جنس مقاوم و با کیفیت استفاده کنید تا در دراز مدت دچار نشتی و یا رسوب نشود. ما به شما استفاده از رایزر با جنس پلیمری را پیشنهاد می کنیم.
- نکته مهم در مورد لوله کشی آب ساختمان در مورد قطر لوله است به این صورت که هر چه از کنتور به سمت مکان های مصرف پیش می رویم قطر لوله آب باید از بزرگ به کوچک تغییر کند.
این کار باعث می شود تا علاوه بر این که لوله ها فضای کافی برای جریان پیدا کردن در لوله ها داشته باشند، میزان فشار آب نیز تا شیر آب کاسته نشود.
در غیر این صورت با مشکل کمبود فشار آب در لوله ها مواجه خواهیم شد. پس از لوله رایزر با قطر مناسب و حساب شده استفاده کنید.
مزیت لوله کشی آب ساختمان به صورت بالا به پایین در مقایسه با لوله کشی آب ساختمان به صورت از پایین به بالا:
- یکی از بزرگترین مزیت های لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین امکان دسترسی به آب با فشار بالا در مقایسه با لوله کشی آب از پایین به بالا است. با این توضیح که در لوله کشی آب ساختمان از پایین به بالا امکان کاهش فشار آب در طبقات بالاتر به دلیل جاذبه زمین وجود دارد.
این نیرو سرعت و قدرت حرکت آب در لوله ها را می گیرد و این در حالی است که در لوله کشی آب ساختمان به صورت بالا به پایین چون آب از بالا در بین طبقات منشعب می شود نیرو جاذبه به عنوان یک کمک کننده برای حرکت آب در لوله ها نقش به سزایی دارد.
- امکان اجرای لوله کشی آب کولر آبی به دلیل در دسترس بودن رایزر آب در بالای پشت بام
- امکان نصب پمپ آب خانگی در بالای پشت بام:
همانطور که در مقاله نصب پمپ آب خانگی در پشت بام گفتیم یکی از محدودیت های نصب پمپ آب خانگی در بالای پشت بام این بود که رایزر آب در ساختمان از نوع بالارونده باشد که در این صورت کار لوله کشی آب بعد از نصب پمپ در بالای پشت بام بسیار سخت و پیچیده می شد.
در حالی که یکی دیگر از مزیت های رایزر پایین رونده این است که می توان به راحتی پمپ آب خانگی را در پشت بام نصب کرد و آب توسط پمپ به سرعت در مسیر لوله کشی از بالا به پایین قرار خواهد گرفت.
نکته:
در مورد لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین نظرات مختلفی در استفاده یا عدم استفاده از پمپ آب خانگی و یا تانکر آب در بالای پشت بام وجود دارد.
در اینجا لازم است تا به دو پیشنهاد متخصصان تاسیسات اشاره کنیم:
نظریه اول: بر اساس این نظریه اگر میزان فشار آب شهری در منطقه پایین باشد باید یک پمپ آب خانگی را در پایین ساختمان در نظر گرفت به این صورت که بعد از کنتور در طبقه همکف اقدام به نصب مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی و سپس اقدام به نصب پمپ آب خانگی می کنیم. تا آب با فشار بالا در طول رایزر از پایین به بالا حرکت کند.
نظریه دوم: اما بر اساس این نظریه با فرض اینکه فشار آب شهری در منطقه پایین است باید علاوه بر استفاده از پمپ آب خانگی در پایین ساختمان لازم است که از یک پمپ دوم نیز در بالای پشت بام و قبل از سرازیر شدن آب از بالا به پایین نیز استفاده شود.
بر طبق این نظریه پیشنهاد می دهد که اگر از تانکر ذخیره آب را در بالای پشت بام در کنار پمپ آب خانگی دوم استفاده شود، جریان آب در داخل لوله های ساختمان با سرعت و قدرتی تضمینی صورت خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که استفاده از لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین و نصب پمپ آب خانگی اول و دوم به همراه منبع آب بیشتر در مناطقی که با افت فشار روبرو هستند و همینطور در ساختمان های چندین واحده مانند مجتمع های مسکونی، اداره جات، بیمارستان ها و هتل ها صورت می گیرد.
البته همانطور که ذکر شد تمام این نظرات مطرح شده بر اساس تجربیات متخصصان تاسیساتی صوت گرفته و در نهایت همانطور که گفتیم میزان فشار و قدرت آب ورودی به داخل ساختمان شما تعیین کننده استفاده یا عدم استفاده از پمپ دوم است.
حتی گاهی مشاهده شده که سرعت و فشار آب ورودی به قدری مناسب بوده که هیچ نیازی به نصب پمپ اول نیز وجود نداشته است.
لازم به ذکر است که برای اینکه پمپ آب خانگی را در لوله کشی ساختمان از بالا به پایین نصب کنیم یا خیر سنجیدن ارتفاع ساختمان از سطح زمین و از خطوط انتقال آب را باید در نظر بگیریم.
توصیه نهایی ما به شما این است که حتی در صورت مطلوب بودن تمام شرایط از لحاظ قدرت و سرعت آب و ارتفاع ساختمان باز هم تانکر ذخیره آب را در بالای پشت بام در نظر بگیرید.
به این صورت که آب بعد از بالا آمدن در رایزر ابتدا وارد تانکر آب در بالای پشت بام شده و سپس از بالا به پایین در بین طبقات جریان پیدا می کند.
اگر می خواهید با جدیدترین سیستم لوله کشی آب ساختمان آشنا شوید، کافیست لینک مقاله را لمس کنید.
نصب منبع ذخیره آب در بالای پشت بام توسط همکاران ما
قیمت تمام شده نصب تانکر یا منبع ذخیره آب در بالای پشت بام در برابر آسایش ساکنان ساختمان غیر قابل مقایسه است.
شما می توانید به منظور آشنایی بیشتر با نصب منبع آب به مقاله نصب و لوله کشی منبع آب در خانه و پشت بام مراجعه کنید.
همان طور که توضیح داده شد اجرای لوله کشی آب ساختمان از بالا به پایین علاوه بر اینکه کاری تخصصی است باید توسط افراد با تجربه صورت بگیرد تا تمام پشتیبانی های لازم از قبیل پمپ آب و مخزن ذخیره آب برای تامین فشار آب در داخل ساختمان اجرا شود.
به همین علت پیشنهاد ما به شما این است که از تجربه و تخصص تیم تاسیساتی در گروه تاسیسات 24 ساعته استفاده کنید.
شما می توانید علاوه بر ثبت سفارش در خصوص انجام لوله کشی آب ساختمان خود در هر ساعت از شبانه روز سوالات خود را به صورت کامنت در سایت قرار دهید تا متخصصان ما در اسرع وقت به صورت رایگان پاسخگوی شما عزیزان باشند.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصص
خسته نباشید
میخواستم بدونم در منطقه ستارخان فشار آب به اندازه ای هست که بتوان لوله کشی آب را از بالا به پایین بدون هیچ پمپی برای یک ساختمان ۴ طبقه روی پیلوت انجام داد؟
ساختمان ما ۱۵ سال ساخت هست لوله های اب اشپز خانه رو جوری کار کردن که خیلی بالا قرار دادن مثلا الان لوله های اب ماشین لباسشویی که پشت لباسشویی قرار میگیره برای آشپز خانه ما حدود یک مترو نیم از کف اشپز خانه بالاتره. الان امکانش هست که لوله هارو از پشت کاشی به پایین تر انتقال بدیم ؟
برای یک ساختمان سه طبقه ، شش واحدی ، برای لوله رایزر از چه قطر لولهای استفاده کنیم ؟
سوالم اینجاست مایک ساختمان شش طبقه داریم از خروجی منبع آب پست بام تنها یک لوله آمده پایین پدر بین طبقات برای هر طبقه انشعاب گرفته شده بجای اینکه از بالا شش لوله برای هر طبقه مجزا کشیده شود اینکار از نظر فنی مشکلی دارد یا ندارد ؟؟؟
اما مشکل اینه که بمحض باز کردن شیر آب پمپ شروع بکار میکند . واگر از شیر دستکاه تصفیه آب یک لیوان آب برداریم پمپ هر 7یا 8 ثانیه روشن و خاموش میشه برای حد اقل یک ربع ساعت .
آیا صحیح است یا مشکلی برای پمپ ایجاد نمیشه؟ روشن وخاموش شدن پمپ اعصاب خورد کنه.ممنون خواهم شد از راهنمایی شما
ساختمان ما ۲طبقه است که فشار اب بسیار بسیار بسیار کم است و در طبقه همکف ورودی ای پمپ اب نصب است،که با توجه به اینکه پمپ اب هم وجود دارد ولی اب به طبقه بالا خیلی خیلی ضعیف میاد.
در پشت بام تانکر اب وجود دارد ولی زمانی که میخوایم از تانکر پشت بام استفاده کنیم باز اب بسیار ضعیف است.
سوال داشتم اگر ما بغیر از پمپ ابی که در طبقه همکف دارید،یک پمپ اب در سر خروجی تانکر اب به ساختمان بذارید مشکل فشار اب از تانکر حل میشود؟
خسته نباشید ساختمان 5طبقه داریم شکل لوله کشی برای هر واحد لوله مستقیم از پایین وصل شده کلن 4 واحد پمپ درهمکف قرار دارد اگه شیر اب همکف یا طبقه اول باز میکنیم در طبقه سوم و چهارم اب قطع میشه نوع پمپ 2 اسب میباشد ممنون میشم راهنمایی کنید
در ابتدای ساختمان و در اصل طبقه اول هم هیچ جوره پمپ جا نمیشه..
سوال اول اینکه الان میخوایم از بالا به پایین کنیم قطر لوله ها چجوری باشه؟
مثلا ۳۰ بریم بالا ۲۵ برگردیم؟
یا ۳۲ بریم ۳۰ برگردیم؟
سوال دوم..اگر ۲۵ بریم بالا ۳۰ برگردیم پایین چه اتفاقی میفته؟