در این خصوص بسیاری از همکاران و مشتریان ما سئوالات زیادی مطرح می کنند که لوله کشی زیر سقفی چه مزایا و معایبی دارد.

در این مقاله قصد داریم نگاهی کلی به این موضوع داشته باشیم.

پس اگر شما هم قصد دارید خانه خود را لوله کشی کنید و یا برای محل کار خود به دنبال انتخاب بهترین روش لوله کشی هستید در ادامه با ما همراه باشید.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 1

اجرای لوله کشی آب گرم و سرد بصورت زیر سقفی

مزایای لوله کشی زیر سقفی

در ابتدا شاید بهتر باشد مزایای لوله کشی زیر سقفی را بررسی کنیم زیرا امروزه اغلب مردم و مجریان تاسیسات این روش را برای لوله کشی فاضلاب و آب گرم وسرد خانه های خود انتخاب می کنند.

 

  • کاهش هزینه های تعمیرات لوله کشی در آینده

اولین و مهم ترین دلیل لوله کشی فاضلاب و لوله کشی آب گرم و سرد بصورت زیر سقفی کاهش هزینه های تعمیرات در آینده می باشد.

از آنجا که سیستم های تاسیسات خانگی به مرور زمان دچار استهلاک می شوند و هزینه های زیادی را روی دست مردم می گذارند یکی از بهترین روش ها برای حذف هزینه های زیاد تعمیرات تاسیسات اجرای لوله کشی بصورت زیر سقفی می باشد.

هر چند در هر صورت مجریان تاسیسات هزینه تعمیرات را از شما دریافت خواهند کرد ولی با اجرای لوله کشی بصورت زیر سقفی به دلیل اینکه معمولا این لوله ها در دسترس هستند و نیازی به خرابکاری برای تعمیرات آنها نیست هزینه تعمیرات از نصف هم کمتر می شود.

توضیحات بیشتر در خصوص مزیت لوله کشی زیر سقفی در تعمیرات و نگهداری را در کلیپ زیر مشاهده کنید تا بدانید با استفاده از این روش لوله کشی چگونه می توان لوله های آسیب دیده را به راحتی و با هزینه و وقت کم تر پیدا کرده و تعمیر نمود.

  • کاهش وزن زیادی از ساختمان

یکی از مزیت های دیگر لوله کشی زیر سقفی حذف وزن زیادی از روی ساختمان است.

با این روش همانگونه که در مقاله لوله کشی زیر سقفی فاضلاب هم توضیح دادیم دیگری نیازی نیست کار پوکه ریزی و کف سازی با قطر زیادی انجام شود.

هر گاه لوله کشی فاضلاب بر روی کف ساختمان کار شود حداقل باید ساختمان 10 سانتی متر کف سازی داشته باشد که این موضوع بخصوص اگر تعداد طبقات زیاد باشد وزن زیادی را به ساختمان تحمیل می کند.

همچنین هزینه زیادی برای کف سازی و پر کردن کف ساختمان باید انجام می شد.

با لوله کشی بصورت زیر سقفی اصلا نیازی به کف سازی با این قطر نیست و به راحتی می توانید با کمترین حجم کف سازی خود را انجام داده و وزن ساختمان را بسیار سبک تر بکنید.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 2 

  • لوله کشی راحت تر و سریع تر با قابلیت های بیشتر

لوله کشی فاضلاب بصورت زیر سقفی یک حسن اساسی برای مجریان تاسیساتی دارد و آن هم اینکه به آنها اجازه تغییرات بیشتری می دهد.

با لوله کشی زیر سقفی فاضلاب و یا لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد مجری تاسیسات به راحتی می تواند از مسیر های مختلف لوله های خود را عبور دهد و امکان درگیر شدن لوله ها با وسایل و تجهیزات بهداشتی و یا نخاله ها و سازه های دیگر ساختمانی کمتر می شود.

 

  • ایمنی بالاتر لوله ها در زمان ساختمان سازی

با لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد و همچنین فاضلاب لوله ها در زمانی که هنوز عملیات ساختمان سازی به اتمام نرسیده محفوظ تر باقی می مانند و امکان آسیب دیدن و شکستن و سوراخ شدن آنها خیلی کمتر می شود.

قبلا به دلیل اینکه لوله ها در کف کار می شد تا زمانی که کف سازی انجام شود ممکن بود وقفه ای ایجاد شود و این وقفه به دلیل اینکه سایر عملیات های ساختمان سازی در حال انجام بود امکان آسیب به لوله ها را تا حدود زیادی افزایش می داد.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 3

  • استفاده از فضای بیشتر در خانه

در نظر داشته باشید که با لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد و همچنین فاضلاب از فضای بیشتری در خانه استفاده خواهید کرد.

با توجه به نوع دکوراسیون های امروزی در هر صورت به نظر می رسد استفاده از سقف کاذب و یا کناف جزئی لاینفک از خانه شده باشد.

این تزئینات و دکوراسیون داخلی امروزی می تواند با کار کردن لوله کشی در زیر انها ابزار مفیدی هم باشد و تنها جنبه زیبایی نداشته باشد.

 

  • بالاتر رفتن عمر مفید لوله ها

لوله کشی زیر سقفی فاضلاب و یا لوله کشی آب در زیر سقف باعث می شود تا عمر مفید این لوله ها چنیدن برابر باشد.

هر چند لوله ها در زمان گذشته وقتی در زیر ساخت پنهان می شدند به نظر محفوظ می آمدند ولی فشار مصالح ساختمانی و جنس این مصالح به مرور زمان باعث آسیب با تاسیسات ساختمان و کم شدن عمر مفید آنها می شد.

ولی امروزه با لوله کشی زیر سقفی این امکان مهیا شده تا لوله ها به دور از هر گونه فشار و یا مجاورتی با سایر مصالح و تاسیسات دیگر ساختمانی و همچنین به دلیل اینکه رطوبت بیرونی ساختمان کمتر بر روی آنها اثر می گذارد عمری چندین برابر داشته باشند.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 4

  • انتقال حرارت بهتر و صرفه جویی در مصرف انرژی

انتقال حرارت در لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی بهتر انجام می شود.

وقتی لوله ها از زیر مصالح ساختمانی عبور داده شوند در زمان انتقال آب گرم به منطقه مصرف میزانی از حرارت آب به مصالح ساختمانی از بدنه لوله انتقال داده می شود.

همین موضوع باعث می شود تا آب گرم انرژی زیادی را برای گرم کردن محیط اطراف خود از دست بدهد و سپس به منطقه مصرف برسد.

اما با لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد و عدم تلاقی این لوله ها با محیط اطراف باعث می شود تا لوله گرمای بسیار کمتری را از دست بدهد و خیلی زود آب با گرمای مطلوب به منطقه مصرف برسد.

این نکته نه تنها رضایت خاطر بیشتر شما را از گرمای آب بخصوص در هنگام دوش گرفتن فراهم می کند بلکه در کمتر شدن هر چه بیشتر مصرف انرژی هم تاثیر مستقیم دارد.

(مطلب مرتبط: لوله کشی شوفاژ از سقف)

 

  • کمتر شدن میزان مصرف لوله

مجریان حرفه ای لوله کشی آب و فاضلاب در صورتیکه به خوبی برنامه ریزی کنند می توانند لوله کشی زیر سقفی را به شکلی انجام دهند که در مصرف میزان لوله و انتقال سریع تر آب به محل های مصرف تاثیر مستقیم داشته باشد.

این کار هزینه مصرف انرژی را کاهش می دهد و آب گرم مصرفی بهتری فراهم می کند.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 5

  • انعطاف پذیری بیشتر لوله ها

در لوله کشی زیر سقفی فاضلاب در صورت نشست ساختمان و یا بر اثر حوادثی همچون زلزله امکان آسیب به لوله ها کمتر می شود زیرا به دلیل رهاتر بون لوله ها میزان انعطاف پذیری آنها بالاتر می رود و با هر نشست جزئی و یا لرزشی بر ساختمان لوله ها دچار آسیب و شکستن نمی شوند.

موضوعی که بسیار زیاد دیده می شود نشست ساختمان و تاثیر آن بر لوله ها و شکستن آنها در لوله های فاضلابی است که در کف طبقات کار شده اند.

 

  • افزایش سرعت اجرای لوله کشی

افزایش سرعت اجرای لوله کشی با همه مشکلات لوله کشی زیر سقفی یکی دیگر از محاسن لوله کشی زیر سقفی می باشد.

در این روش بخصوص اگر داکت های آماده لوله کشی وجود داشته باشد همانگونه که گفته شد دست مجری بازتر خواهد بود و خیلی راحت تر و بدون نیاز به ایجاد تغییرات به دلیل تلاقی با مصالح ساختمانی کف ساختمان می تواند لوله ها را اجرا کند.

 

  • کمتر شدن صدای ضربات کوبه ای لوله ها در فضای خانه

صدای ضربات کوبه ای لوله ها بخصوص در هنگام روشن و خاموش شدن پمپ در لوله کشی زیر سقفی بسیار کمتر خواهد بود و با اجرای مناسب سقف کاذب می توان این صدا را به کلی حذف کرد.

 

  • عدم ترک خوردگی دیوار در جای لوله ها

یکی از عمده ترین مشکلات ساختمان های نوساز تَرَک های ریزی است که در محل لوله کشی ها به وجود می آید.

وقتی لوله کشی در زیر سقف ساختمان انجام شود این مشکل به کلی مرتفع خواهد شد.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 6

بصورت کلی مزایای اجرای لوله کشی زیر سقفی بسیار زیاد است و هر کس بنا بر تجربه فردی و شخصی خود ممکن است به این مزایا موردی دیگر را اضافه کند. 

 

مزایای لوله کشی زیر سقفی از نظر مالک و مهندس ساختمانی

تا این قسمت از متن به گوشه ای از مزایای لوله کشی زیر سقفی اشاره کردیم، اما در این بخش می خواهیم توجه شما را به نظر مهندس افشاری مالک و سازنده واحد ساختمانی جلب کنیم که از لوله کشی زیر سقفی در ساختمان خود استفاده کرده اند. در کلیپ زیر ایشان از دغدغه های خود در خصوص لوله کشی ساختمان و مزایای بکارگیری لوله کشی زیر سقفی صحبت کرده اند. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع تر در مورد مزایای لوله کشی زیر سقفی توضیحات مهندس افشاری را از دست ندهید.

 

معایب احتمالی لوله کشی زیر سقفی

  • هزینه بالاتر لوله کشی زیر سقفی

هزینه بیشتر اجرای لوله کشی زیر سقفی نسبت به لوله کشی سطح زمین.

در این حالت فشار زیادی به مجریان لوله کش وارد می شود و تمام کار را باید بر روی دار بست و با شرایط خاص انجام دهند.

ضمنا نیاز به داکت کشی و همچنین بست زدن و ... هم افزوده می شود. به همین دلیل هزینه اجرای لوله کشی زیر سقفی از کمی بیشتر خواهد بود.

 

  • انجام محاسبات اجرایی مشکل تر برای لوله کشی

امکان محاسبات لوله کشی برای مجریان لوله کش مشکل تر است.

در این روش باید ابتدا مکان های مورد نیاز از روی سطح ساختمان مشخص و سوراخ شوند و سپس مجری بر اساس سوراخ های تعبیه شده لوله ها را اجرا کند.

 

  • نیاز به مهار لوله ها به شکل صحیح

لوله کشی آب گرم و سرد و لوله کشی فاضلاب بصورت زیر سقفی نیاز به مهار مناسب لوله ها دارد.

وزن زیاد لوله ها اگر به خوبی مهار نشود می تواند باعث آسیب زیادی به لوله ها و شکستن و از آب بندی افتادن آنها شود.

بنابراین باید در فواصل مناسب و بصورت دقیق لوله ها مهار شوند. در مقاله لوله کشی فاضلاب زیر سقفی نحوه درست مهار لوله ها توضیح داده شد.

مزایا و معایب لوله کشی زیر سقفی 7

  • الزام به استفاده از لوله های با کیفیت

جنس مورد استفاده لوله ها برای لوله کشی زیر سقفی اهمیت زیادی دارد.

مجری باید بهترین نوع لوله را برای کار انتخاب کند زیرا لوله های با کیفیت پایین خیلی زود تغییر حالت می دهند و مشکل ساز می شوند.

 

  • تخصصی بودن لوله کشی زیر سقفی

لوله کشی زیر سقفی مشکل است و همه افراد نمی توانند این کار را انجام دهند.

از این رو برای لوله کشی زیر سقفی باید حتما مجریان با سابقه و متخصص را پیدا کنید و از آنها خدمات مورد نیاز خود را مطالبه کنید.

 

  • نیاز به استفاده از سقف کاذب و کناف

در لوله کشی زیر سقفی فاضلاب یا آب گرم و سرد حتما باید از سقف کاذب و سقف های دکوراتیو برای پنهان کردن لوله ها استفاده شود که این خود هزینه بردار است.

 

  • مزاحمت برای همسایگان

برای تعمیر لوله های زیر سقفی باید مزاحم افراد ساکن در طبقه پایین شوید. موضوعی که می تواند در صورت بروز اتفاق در لوله ها هم برای ساکنین خانه گاها در صورت بی توجهی به تعمیرات تبعاتی حقوقی به همراه داشته باشد.

لوله کشی زیر سقفی آب و فاضلاب اگر به خوبی انجام شود حسن های زیادی دارد.

شما در مجموع و با در نظر گرفتن کلیه هزینه ها در این روش هزینه کمتری متحمل می شوید و نهایتا اجرای این لوله کشی بخصوص در صورت نیاز به تعمیرات و اصلاح لوله فاضلاب و آب گرم و سرد بسیار ساده تر و مقرون به صرفه تر می باشد.

در صورتیکه نیاز به راهنمایی برای لوله کشی زیر سقفی دارید می توانید مقالات اجرای لوله کشی فاضلاب زیر سقفی ، اجرای لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی و لوله کشی شوفاژ از سقف  را مطالعه و با روش اجرای این نوع لوله کشی بیشتر آشنا شوید.

گروه تاسیسات 24 ساعته بصورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات و مشاوره لازم به دوستان و همکاران و مشتریان گرامی می باشد.

با ما تماس بگیرید تا از مشاوره و بازدید رایگان همکاران ما بهره مند شوید

اشتراک گذاری این صفحه