امروزه از پمپ های آب در تمام خانه های آپارتمانی و ویلایی می توان نشانی دید. اما انتخاب یک پمپ آب نامناسب یا به طور مثال بزرگتر از حد نیاز شما، هزینه های نگهداری و بهای انرژی تان را افزایش می دهد. ممکن است بسیاری از این پمپ ها به خوبی پاسخگوی نیاز سیستم ها باشند ولی لزوما بهینه ترین پمپ برای منزل شما نباشند! 

در این مقاله با دو رویکرد تخصصی و روش ساده موضوع انتخاب پمپ آب خانگی را توضیح می دهیم. پس اگر قصد تهیه بهترین و مناسب ترین پمپ آب را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

 

 

روش ساده انتخاب پمپ آب خانگی

توجه به برخی نکات هنگام خرید پمپ آب بسیار مهم است. در ادامه به این نکات خواهیم پرداخت:

در خرید و انتخاب پمپ آب توجه به دو مولفه اهمیت دارد،دبی پمپ و هِد پمپ.  سپس با استفاده از این مولفه ها و نمودارهای مربوطه پمپ مناسب را می توانید انتخاب کنید.

دبی، به میزان آبی گفته می شود که در واحد زمان از دهانه خروجی پمپ خارج می شود.

ممکن است شما به حداقل میزان جریان آب نیازمند باشید، مثلا اگر مخزنی با گنجایش 2000 گالن آب دارید، پمپی با پمپاژ حداکثر 1000 گالن در ساعت برایتان کافی است.

البته در این مورد باید به تعداد افراد ساکن در منزل توجه کرد.اگر 2 نفر سکونت دارند جریان آب کمتری به نسبت 4 نفر در همان خانه نیاز خواهید داشت.

هِد پمپ ارتفاعی است که پمپ می تواند آب را با فشار بالا ببرد.

اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

اگر در آپارتمان های چند طبقه سکونت دارید باید از پمپ های با فشار بالا استفاده کنید تا آب به طبقات بالاتر نیز برسد و اگر منزلتان ویلایی است پمپ هایی با فشار کمتر نیز پاسخگوی نیازهایتان هستند.

در صورتی که می خواهید بدانید امکان نصب پمپ برای یکی از واحدهای ساختمانی وجود دارد یا خیر، کلیپ زیر را تماشا کنید.

اگر ارتفاع کلی و دبی را در دست داشته باشید می توانید پمپ مورد نیاز خود را از منحنی های مشخصات انتخاب کنید و با پیدا کردن نقطه کار پمپ می توانید به سایر پارامترها مانند توان مصرفی، راندمان و دست یابید.

در زمان خرید پمپ آب، باید به کارکردی که از یک پمپ انتظار دارید نیز توجه داشته باشید، مثلا پمپی با کارکرد آبدهی مداوم و مستمر می خواهید یا کارکرد آبدهی در فواصل زمانی و مقطعی؟ منزلتان آپارتمان است یا ویلایی؟

معمولا برای ساختمان های آپارتمانی و حتی ویلایی از پمپ جتی یا بشقابی استفاده می شود. اگر می خواهید بدانید برای آپارتمان خود پمپ آب جتی بخرید یا بشقابی، کلیپ زیر را تماشا کنید.

برای کاهش استهلاک پمپ در دورهای بالا بهتر است برای کارکرد مداوم و مستمر از موتورهای الکتریکی 1450 دور در دقیقه و برای کارکرد در فواصل زمانی گاه به گاه و مقطعی از موتورهای الکتریکی 2900 دور در دقیقه استفاده نمایید.

نکته دیگری که باید توجه داشته باشید این است که در هر پمپ آب گریز از مرکز میزان خروجی و آبدهی پمپ با تعداد پره های پروانه، اندازه و قطر پروانه، تعداد دور چرخشی پروانه و قطر دهانه ورودی و خروجی رابطه مستقیم دارد.

همچنین اگر نسبت به صدای پمپ اب حساس هستید پمپ های بشقابی با پروانه برنجی گزینه مناسبی هستند. در مقاله بهترین پمپ آب خانگی بی صدا بصورت مفصل در مورد این پمپ ها صحبت کردیم.

برای نصب پمپ آب پیشنهاد می کنیم مقاله نصب پمپ آب خانگی و برای نصب مخزن مقاله نصب مخزن پمپ آب خانگی را مطالعه فرمایید.

 استفاده از پمپ آب داخل آپارتمانی یک روش دیگر برای افزایش فشار آب تنها یک واحد آپارتمانی است. مطالعه مطلب راهنمای خرید بهترین پمپ آب داخل آپارتمان برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص خالی از لطف نیست.

مشاهده انواع پمپ آب به همراه قیمت در دیجیکالا

 

فیلم راهنمای خرید بهترین پمپ آب خانگی

پیش از آنکه انتخاب پمپ را از دیدگاه تخصصی مورد بررسی قرار دهید، پیشنهاد می کنیم کلیپ کوتاه زیر را تماشا کنید. در این فیلم آقای مهندس مصطفی اسماعیلی با زبانی ساده برای شما توضیح می دهند که چگونه و با چه معیارهایی می توان پمپ اب ساختمان را انتخاب و خریداری کرد.

 

انتخاب پمپ آب خانگی با دیدگاه تخصصی

انتخاب پمپ خانگی در میان اغلب متخصصین  همواره با انجام محاسبات اصولی و با پرداختن به جزئیات محاسباتی دقیق انجام می شود تا پمپ انتخاب شده توانایی آب رسانی و تامین فشار مورد نظر را در همه طبقات ساختمان داشته باشد.

در این مقاله ما قصد داریم تا به صورت کاملا ساده و شفاف روش محاسبات ساده و  انتخاب یک پمپ آب خانگی را برای شما بیان کنیم.

قبلا در مقاله اجزا تشکیل دهنده پمپ آب خانگی در خصوص انواع پمپ و ساختمان آنها تمامی جزئیات را ارائه نمودیم و در این مقاله دیدگاه ما این است که شما این مقاله را مطالعه کرده اید.

اگر هنوز این مقاله را مطالعه نکرده اید با کلیک بر روی لینک مخازن تحت فشارآن را مطالعه کنید.

 از متداول ترین راه های تامین آب با فشار  و ثابت در ساختمان های شهری  استفاده از بوسترپمپ آبرسانی می باشد.

این بوسترها باید بر اساس نوع شبکه آب رسانی و ظرفیت و فشار شبکه آب مورد نیاز در ساختمان تعیین شود. برای اطلاع از انواع پمپ آب خانگی و تفاوت آن ها بایدگیر تماشای کلیپ زیر را از دست ندهید.

محدودیت ها و مقررات موجود برای شبکه لوله کشی ساختمان از دیدگاه مقررات ملی ساختمان:

در مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان به موضوع لوله کشی و فشار آب در ساختمان ها پرداخته شده که به طور کلی می توان این موارد را برای انتخاب پمپ آب خانگی در آنها در نظر گرفت :

  •  حداکثر فشار آب شبکه لوله کشی بدون جریان  در ساختمان در پشت شیر مصرفی لوازم بهداشتی نمی تواند از 4 بار یا 40 متر ستون آب بیشتر باشد.
    • اگر این میزان فشار از 4 بار در لوله کشی ساختمان در حالت بدون جریان بالغ بر 4 بار شد باید در سیستم لوله کشی منزل از شیر تنظیم فشار و یا هر امکان دیگری برای تنظیم فشار بصورت قانونی استفاده شده باشد تا میزان فشار  یا بار را تا 4 و یا کمتر کاهش دهد.
  •  نوع لوله کشی ساختمان باید به گونه ای باشد که اندازه لوله ها و توان لوله ها در زمان اوج مصرف، فشار و مقدار جریان آب در لوله ها از ارقام جدول 1 نباید کمتر باشد. این ارقام البته تنها حداقل ها را نشان می دهد.
    • در صورتیکه فشار شبکه شهری که به ساختمان انشعاب داده است به اندازه  ارقام تعیین شده در جدول یک نباشد باید فشار مورد نظر با نصب بوستر پمپ، تانک فشار  و یا هر سیستم مورد تایید دیگری برای سایر  طبقات و مصرف منزل تامین شود.
    • به هیچ عنوان هیچ فردی نمی تواند مستقیما پمپ آب خانگی خود را در مسیر لوله اصلی شهر  نصب کند.
  •  در ساختمان های بلند تامین فشار  مورد نیاز مطابق با جدول 1 در صورت نیاز باید ساختمان به چند بخش تقسیم و برای آنها اقدام به انتخاب پمپ آب خانگی مجزا کرد.
  •  در صورتیکه فشار آب شهری متغیر باشد باید محاسبات لوله کشی و تامین آب بر اساس حداقل فشار آب در نظر گرفته شود.

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 1

فشار و افت فشار آب در انتخاب پمپ آب خانگی

یکی از موضوعات مهم که در مبحث فوق هم به آن اشاره شد موضوع تعیین فشار و افت  فشار برای انتخاب پمپ آب خانگی بود. برای روشن تر شدن موضوع توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهد شد:

 

فشار استاتیک آب(PS)

این فشار ناشی از وزن ستون آب است و به فشار ثابت نیز شناخته می شود. این فشار در یک سطح معین و کاملا یکسان به تمامی جهات از جمله جداره لوله وارد می شود:

فرمول

PS=PGH

جرم مخصوص آب

P

شتاب ثقل

G

ارتفاع ستون آب

H

این فشار بر حسب ارتفاع ستون آب به شکل زیر محاسبه می شود: {jatex }HS=\dfrac{PS}{PG}{/jatex}

 

فشار سرعتی آب (PV)

فشاری که در هر قطعی جریان بر حسب سرعت جریان آب سنجیده می شود

فرمول

{jatex }PV=P\dfrac{V2}{2G}{/jatex}

سرعت متوسط جریانv

حال اگر آن را متناسب با ارتفاع  بیان کنیم به شکل زیر محاسبه می شود:

{jatex }HV=p\dfrac{V2}{2G}{/jatex}

فشار کل آب ( PT)

فشار کل آب بر اساس مجموع فشارهای استاتیکی و سرعتی محاسبه می شود:

PT=PS+PV

در این راستا اگر محاسبه ما بر مبنای ارتفاع فشار باشد به شکل زیر محاسبه می کنیم:

HT=HS+HV

فشار آب را می توان به راحتی  با استفاده از ابزارهای خاص طراحی شده برای این منظور مانند گیج فشار سنج، مانومتر و یا پیزومتر اندازه گیری کرد.

فشار مطلق( PA)

وقتی فشار نسبی را با فشار اتمسفر جمع کنید فشار مطلق به دست می آید:

pa=pg+14.7

در این فرمول فشاری که فشار سنج نشان می دهد یا همان psi را با pg و فشار اتمسفر را با عدد 14.7 نشان دادیم.

افت فشارها

برای انتخاب پمپ آب خانگی تعیین افت فشار ضروری است. افت فشار زمانی اتفاق می افتد که هم فشار استاتیک و هم سرعتی کاهش پیدا کند

افت فشار استاتیک

برخورد آب با دیواره های لوله در زمانی که آب در لوله به جریان می افتد باعث کاهش سرعت آب می شود. حال هر چه دیواره زبرتر افت فشار استاتیک بیشتر می شود. رابطه این فشار با سرعت جریان در درون لوله و همچنین سطح زبری داخل لوله را با فرمول زیر حساب می کنند تا در انتخاب پمپ آب خانگی در نظر گرفته شود:

 

{jatex }hs=f\dfrac{1}{d}*\dfrac{v^2}{2g}{/jatex}

افت فشار بر حسب فوت

H

ضریب اصطکاک بین سیال و لوله

f

طول لوله بر حسب فوت

1

قطر لوله بر حسب فوت

d

سرعت متوسط جریان بر حسب فوت بر ثانیه

V

شتاب ثقل بر حسب فوت بر مجذور ثانیه

g

 افت فشار سرعتی

هر آن چیزی که باعث افت سرعت آب در درون لوله می شود را افت فشار سرعتی می نامند که این موضوع برای انتخاب پمپ آب خانگی باید محاسبه شود /از جمله می توان به پیچ و خم لوله، شیب مسیر، زانوها و سه راهی ها، شیرآلات و ... اشاره نمود. مقدار افت فشار سرعت آب در لوله را بر حسب فرمول زیر محاسبه می کنند:

{jatex }h1s=k\dfrac{V2}{2G}{/jatex}

 در این فرمول k ضریبی است که بسته به نوع وصاله دارد.

نهایتا همانگونه که در ابتدا اشاره شد افت فشار  کلی برابر حاصل جمع افت فشار استاتیک و سرعتی است:

H1t=h1s+h1v

حال که با جریان فشار و افت فشار آشنا شدید باید به زبان ساده اینگونه گفته شود برای انتخاب پمپ آب خانگی باید پمپی را انتخاب کرد که فشار لازم را تامین نماید

 فشار مناسب برای ساختمان فشاری است که بتواند در بالاترین واحد ساختمان آب بهداشتی را با فشار ثابت و بدون افت فشار تامین کند. این فشار می تواند یا با خود آب شهر تامین شود و یا توسط مخازن تحت فشار ، بوستر پمپ  و یا نصب تانکر ور یا مخزن در ارتفاع ساختمان.

برای نصب مخازن و یا منابع مقاله نصب منبع پمپ آب خانگی را مطالعه فرمایید.

مشاهده انواع پمپ آب به همراه مشخصات فنی در دیجیکالا

 با مشاهده کلیپ زیر می توانید از دیگر معیارهای انتخاب پمپ آب خانگی مطلع شوید.

  • تامین آب ساختمان با آب شهری

اگر فشار لازم در آب شهری وجود داشت و نیازی  به انتخاب پمپ آب خانگی نداشتید تنها کافی است لوله اصلی آب ورودی ساختمان به آب شهر و یا به قول معروف به کنتور متصل شود.

اگر آب شهر فشار کافی داشت که هیچ ولی اگر آب به طبقات بالاتر نرسید نیاز به انتخاب پمپ آب خانگی معروف به بوستر پمپ و یا مخزن آب ثقلی دارید.

معمولا فشار آب شهر را مهندسین تاسیسات ساختمان اندازه گیری می کنند تا اطمینان یابند که آب برای همه طبقات به اندازه کافی فشار دارد. فرمول محاسبه این فشار به شکل زیر است:

H=h1+h2+h3

 در این فرمول h  فشار آی لازم است، h1 ارتفاع ساختمان، h2 میزان افت فشار در لوله ها و h3 میزان آب لازم برای وسایل بهداشتی و مصارف ساختمان است.

نصب و سرویس پمپ را با ما یاد بگیرید

درآمد خودتان از شغل تاسیساتی را با دوره ویدیویی 0 تا 100 نصب، سرویس و تعمیر پمپ آب ساختمان چندبرابر کنید.

اطلاعات بیشتر و ثبت نام

 

  • سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از مخزن ثقلی

در مواقعی که بتوان آب مورد نیاز ساختمان را از یک منبع مانند کانال ، چاه و ... تامین کرد این سیستم جوابگو می باشد. البته در برخی از مناطق میزان فشار آب بخصوص در طول شب بسیار خوب می شود و برای پر شدن این مخازن کفایت می کند و در این مناطق هم کاربرد دارد. این مخازن بر روی بالاترین نقطه ساختمان یعنی بام قرار می گیرد.

عمدتا وقتی از این سیستم  استفاده می شود انتخاب پمپ آب خانگی خیلی ضرورتی ندارد مگر اینکه طبقات زیادی باشند و سیستم احیانا به یک سیستم مخزن اولیه در سطح پایین خانه متصل شده باشد.

مخازن ثقلی معمولا با حجم آنها برای نیاز ساختمان سنجیده می شوند. میزان مصرف هر فرد بر اساس لیتر در هر روز باید 150 لیتر در نظر گرفته شود  و خحجم منبع باید بر اساس 12 ساعت مصرف براورد شود.

وقتی از مخازن ثقل استفاده می شود و میزان طبقات ساختمان از  5 طبقه بیشتر است باید در طبقات پایین از شیر فشار شکن استفاده شود تا فشار در طبقات پایین تر کاهش یابد  و ضمنا سر و صدا در لوله ها ایجاد نشود.

 

  • سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از مخازن تحت فشار

قبلا در مقاله مخازن تحت فشار این نوع مخازن را توضیح دادیم و می توانید با مراجعه به این مقاله در مورد مخازن تحت فشار و انتخاب آنها مطالعه نمایید. معمولا این مخازن فشار آب مورد نیاز را بواسطه یک تیوب و پمپ جانبی تامین می کنند و به همین دلیل می توان آنها را حتی در پایین ترین قسمت ساختمان هم تعبیه کرد.

استفاده از این مخازن بسیار مرسوم شده زیرا مصرف برق کمتری دارند و در ضمن استهلاک آنها بسیار پایین تر است. آب با کمک پمپ آب خانگی وارد مخازن می شود و فشار ورودی آب را حفظ می کند و بعدا آب مصرفی خانه را با فشار مورد نیاز تامین می کند.

این پمپ ها تا زمانی که فشار آب در آنها به صفر نرسد دوباره راه اندازی نمی شوند و به همین دلیل مرتبا کار نمی کنند و مصرف برق و استهلاک کمتری دارند.

حجم این مخازن متناسب با تعداد طبقات و میزان مصرف ساختمان محاسبه می شود. برای فرا گیری روش نصب پمپ مقاله نصب پمپ آب خانگی را ملاحظه فرمایید.

همچنین اگر می خواهید بدانید نصب پمپ آب ساختمان بدون مخزن ذخیره آب شدنی است یا خیر و آیا همسایه ها می توانند در این خصوص از شما شکایت کنند، مشاهده کلیپ زیر را از دست ندهید.

 

  • سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از بوستر پمپ

بوستر پمپ ترکیبی از چندین الکترو پمپ است که بصورت موازی با هم بر روی یک لبه و یا تخته قرار دارند و با فرمان اتوماتیک و بصورت مشترک آب ساختمان را تامین می کنند.

بوسترها دو روش کنترلی دارند که به الکتروموتور دور ثابت و الکتروموتور دور متغیر شناخته می شوند. محاسبات مرود نظر برای انتخاب پمپ آب خانگی باید برای انتخاب بوستر پمپ به خوبی سنجیده شود. هر یک مزایایی دارند که  به شرح زیر است:

  • - ضربات قوچ و یا هیدرولیکی در سیستم آب رسانی ساختمان به دلیل افزایش تدریجی ظرفیت مجموعه بوستر پمپ با افزایش مصرف در ساختمان حذف می شود.
  • - افزایش مصرف آب در ساختمان باعث می شود که الکتروپمپ ها به نوبت در مدار قرار بگیرند و به همین دلیل مصرف برق کاسته می شود
  • - به دلیل اینکه پمپ ها بصورت ترتیبی و یا متناوب کار می کنند باعث می شود استهلاک آنها کاهش و عملکرد انها بهبود یابد.
  • - با حذف و یا خراب شدن یک یا دو پمپ موضوع تامین آب در ساختمان ایرادی پیدا نخواهد کرد.

 

تعیین ظرفیت بوستر پمپ برای انتخاب پمپ آب خانگی

روش های مختلفی وجود دارد که به مهندسین و افراد معمولی برای محاسبه میزان مصرف آب کمک می کند . محاسبه میزان مصرف آب در انتخاب پمپ آب خانگی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

مهم ترین موضوع در تعییم ظرفیت پمپ تفاوت الگوی مصرف می باشد. بنابراین برای این موضوع باید از یکی از روش های متداول استفاده شود که در زیر به آنها اشاره خواهد شد:

نحوه محاسبه میزان آب مصرفی در روش های زیر بدون در نظر گرفتن میزان مصرف آب کولر آبی و سیستم تهویه مطبوع است که در صورت نیاز باید جداگانه محاسبه شود.

  •  روش تقریبی محاسبه میزان مصرف آب

ساده ترین و البته یکی از کاربردی ترین روش های محاسبه میزان مصرف آب  بر اساس جدول زیر و بر اساس متر مکعب  بر ساعت می باشد. هر چند این روش ساده و کاربردی است ولی میزان مصرف آب را تقریبی و حدودی و بر اساس حداقل تعیین می کند و برای محاسبه میزان مصرف آب در مجتمع های مسکونی، بیمارستان ها ، ادارات و ... می باشد.

با این روش به راحتی می توان اقدام به انتخاب پمپ آب خانگی بر اساس حداکثر مورد نظر کرد.

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 2

  •  محاسبه میزان مصرف آب بر اساس تعداد نفرات و نوع کاربری ساختمان

نوع کاربری ساختمان و تعداد نفراتی که در یک ساختمان زندگی می کنند و یا فعالیت می کنند از عوامل تاثیر گذار اصلی در میزان مصرف آب می باشد. مثلا یک ساختمانی که جکوزی دارد و یا مجهز به سیستم استخر باشد با یک ساختمان معمولی تفاوت دارد. و یا یک ساختمان 5 طبقه با تعداد حداقل 20 نفر را نمی توان با یک ساختمان 3 طبقه با 6 نفر ویا 12 نفر یکسان براورد کرد.

از این رو در انتخاب پمپ آب خانگی برای میزان مصرف باید تعداد افراد بر اساس میانگین براورد شود و تجهیزات و امکانات و در کل کاربری ساختمان هم دیده شود. به همین دلیل محاسبه میزان آب بر اساس تعداد نفررات و کاربری ساختمان یکی از اصولی ترین روش های محاسبه است.

ساده ترین راه برای محاسبه دبی آب مصرفی در ساختمان ها مطابق با فرمول زیر است:

{jatex }Q=\dfrac{A*B*T*F}{\dfrac{m^3}{hr}}{/jatex}

دبی بر حسب متر مکعب بر ساعت

Q

تعداد واحدهای مسکونی ساختمان

A

تعداد نفرات هر طبقه( بصورت میانگین و بر حسب مساحت واحد و تعداد اتاق های خواب)

B

میانگین مصرف آب در شبانه روز( با توجه به نوع ساختمان و روش زندگی)

T

ضریب هم زمانی

F

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 3

در محاسبه میزان مصرف آب در ساختمان ها برای انتخاب پمپ آب خانگی باید به این موضوع توجه شود که همه افراد قاعدتا بصورت هم زمان از آب استفاده نمی کنند. به همین دلیل ضریب هم زمانی را باید در نظر گرفت . جدول زیر برای محاسبه ضریب هم زمانی به شما کمک خواهد کرد :

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 4

  •  محاسبه میزان مصرف آب بر اساس استانداردDIN 1988

در این روش میزان حداکثر آب مصرفی V PEAK با احتساب کلیه مصارف تجهیزات  و وسایل بهداشتی V CAL متناسب با جدول 1 و همچنین با استفاد از نمودار 1 و نوع کاربری میزان مصرف آب برای انتخاب پمپ آب خانگی محاسبه می شود:

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 5

  •  اندازه گیری میزان مصرف آب با روش واحد مصرفی SFU

این روش یک روش کاملا علمی و مبتنی بر استانداردی بین المللی به نام ASHRAE و مورد تایید مقررات ملی ساختمان می باشد. در این روش محاسبه میزان مصرف آب متناسب با میزان مصرف وسایل بهداشتی(F.U) و نیاز ساختمان می باشد.

میزان دبی هر یک از وسایل بهداشتی ساختمان بر حسب SUPPLY FIXTURE UNITE که به اختصار SFU خوانده می شود محاسبه می شود. انتخاب پمپ آب در این روش بسیار اصولی تر و دقیق تر خواهد بود.

یک واحد مصرف معادل 7.5 گالن بر دقیقه است که معدال مصرف یک شیر ساده دستشویی است. در جدول زیر میزان مصارف آب در انواع وسایل بهداشتی خانگی تعریف شده است.

ابتدا باید SFU کل ساختمان محاسبه شود و بعدا مصرف واحد وسایل بهداشتی مختلف با هم جمع و میزان مصرف واقعی متناسب با نمودارهای 2-1 و 2-2 تعیین شود تا بتوان در انتخاب پمپ آب خانگی مناسب اهتمام ورزید.

مشاهده انواع پمپ آب به همراه مشخصات فنی و قیمت در دیجیکالا

هر چند وقت بیشتری برای محاسبه در این روش باید گذاشته شود ولی دقت محاسبه میزان مصرف در این روش فوق العاده بالا است. ضمنا ظرفیتی که در این روش محاسبه می شود به دلیلی استاندارد بودن و سطح بالاتر زندگی از سایر روش ها بیشتر است و در صورتیکه با استناد به این روش اقدام به انتخاب پمپ آب خانگی شود ضریب اطمینان بالاتر خواهد بود:

 

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 6

نحوه محاسبه

حال در نظر بگیریم می خواهیم برای انتخاب پمپ آب خانگی میزان آب مصرفی یک مجموعه 160 واحدی را حساب کنیم

شرایط این ساختمان به این شکل است:

125 واحد آپارتمان دو خوابه و 80 متر زیر بنا دارند . هر کدام یک سرویس بهداشتی و در هر آپارتمان بصورت تقریبی 4 نفر زندگی می کنند.35  واحد آن ولی سه خوابه است که هر کدام 180 متر و دو سرویس بهداشتی و حمام دارند و در هر آپارتمان یک وان وجود دارد و 4 نفر زندگی می کنند.

 

چند روش برای محاسبه و انتخاب پمپ آب خانگی را توضیح دادیم که در ادامه بصورت مثال بیان می کنیم:

روش اول

از جدول 2 برای ساختمان ما حدودا 15 متر مکعب در ساعت میزان مصرف آب در می آید که بصورت حدودی محاسبه می شود.

 

روش دوم

حداکثر میزان مصرف آب  در آپارتمان های دارای یک سرویس متناسب با جدول 3 معادل 150 لیتر است که با ضریب هم زمانی مصرف در 160 واحد 25. محاسبه می شود.

{jatex }Q1=\dfrac{125*4*150*0.25}{1000}=18.75\dfrac{M^3}{HR}{/jatex}

 

 محاسبه حداکثر میزان مصرف آب در آپارتمان های دو سرویس حمام و دستشویی با یک وان و 4 نفر مطابق با جدول 3 معادل 200 لیتر خواهد شد که ضریب هم زمانی 160 واحد نیز همان 25. درصد با احتساب جدول 4 می باشد. در نتیجه :

{jatex }Q2=\dfrac{35*4*200*0.25}{1000}=7\dfrac{M^3}{HR}{/jatex}

 

{jatex }TOTAL Q=Q1+Q2\approx\dfrac{M^3}{HR}{/jatex}

 

روش سوم

با استناد به مقادیر ذکر شده در جدول یک مصرف کل را مطابق زیر حساب می کنیم:

سینک ظرفشویی

160*0.14=22.4

ماشین لباسشویی

160*0.25=40

توالت

160*0.7=112

حمام خصوصی

160*0.7=112

حمام مهمان

35*0.7=24.5

 

{jatex }\sum V CAL\approx311lit./s{/jatex}

با مقدار فوق باید وارد نمودار 1 شویم و با توجه به میزان مصرف کل  که بیش از میزان 20 lit./s است و ب ا استفاده از منحنی A حداکثر مصرف کل حدودا 5 لیتر به دست می آید.

{jatex }V^{PEAK}=\dfrac{5*3600}{1000}=18\dfrac{m^3}{hr}{/jatex}

 

روش چهارم

آپارتمان 80 متری را با سرویس هایی مانند توالت، حمام، توالت فرنگی، فلاش تانک، دوش، سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی با استفاده از جدول 5 ابتدا مقادیرشان بر اساسSFU محاسبه می شود و عدد تقریبی 7.2 به دست می آید . در این روش باید موارد زیر در محاسبه میزان فشار برای انتخاب پمپ آب خانگی انجام شود:

سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی برابر با 4/1 محاسبه شوند

توالت ایرانی به بیشترین هم زمانی باید  2/2 در نظر گرفته شود

همچنین توالت ایرانی را به دلیل بیشترین استفاده باید 2/2 در نظر گرفت

مجموع می شود 2/7

حال آپارتمان 180 متری با توالت ایرانی و فرنگی، حمان خصوصی  و مهمان، وان، روشویی، فلاش تانک، سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی با SFU برابر 4/9 محاسبه می شود. با در نظر گرفتن موارد زیر:

سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی هر کدام باید 4/1 دیده شوند

هم زمانی توالت ایرانی باید 2/2 دیده شود

بیشترین مصرف توالت ایرانی با 2/2 دیده می شود

مجموع می شود 4/9

بنابراین توصیفات SFU کل مجتمع با فرمول زیر حساب می شود:

{jatex}7/2*125+9/4*35=1229SFU{/jatex}
برای انتخاب پمپ آب خانگی محاسبه میزان مصرف آب با هر یک از روش های فوق نهایتا نیاز به دانش تجربی هم دارد ولی در هر صورت به نظر می رسد بهترین و جامع ترین روش برای محاسبه روش SFU باشد.
از منحنی 2-1 باید مقدار دبی را معادل 60 متر مکعب در ساعت محاسبه کرد.

در جدول 6 محدوده مصرف آب با کاربری های مختلف دیده شده و بصورت حدودی می باشد. در این جدول حداکثر شدت جریان آب مصرفی یا همان دبی برابر با یک سوم حجم مصرف یک ساختمان در روز محاسبه شده است.

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 7

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 8

مشاهده انواع پمپ آب با دبی های مختلف به همراه قیمت در دیجیکالا

تعیین حداقل فشار بوستر پمپ آب خانگی

حداقل فشار مورد نیاز در یک ساختمان فشاری است که بتواند در بالاترین ارتفاع با توجه به تمامی پارامترهای توضیح داده شده در افت فشار استاتیکی و سرعتی آب مورد نیاز را تامین نماید. اگر این فشار کافی نباشد باید با انتخاب پمپ آب خانگی این نقیصه رفع شود. حداقل فشار مورد نیاز در جدول 1 توضیح داده شد.

برای درک بهتر به شکل زیر نگاه کنید. در این شکل موارد زیر را برای آشنایی بیشتر در نظر داشته باشید:

{jatex}H_a{/jatex}

ارتفاع مکش از منبع تغذیه

{jatex}H_b{/jatex}

ارتفاع مثبت مکش از منبع تغذیه ( این مقدار همان حداقل فشار آب ورودی ساختمان است)

{jatex}H_{imp}{/jatex}

ارتفاع بالاترین مصرف کننده

{jatex}H_d{/jatex}

حداقل فشار لازم با توجه به جدول 1

{jatex}H_j{/jatex}

افت فشار استاتیکی لوله ها

{jatex}H_{tot}{/jatex}

حداقل فشار کل بوستر پمپ

در صورتیکه منبع تغذیه اتخاذ شده از بوستر پمپ بالاتر باشد فرمول زیر برای محاسبه اعمال می شود:

{jatex}H_{tot}=H_{imp}+H_a+H_d+H_j{/jatex}

{jatex}H_{tot}=H_{imp}-H_b+H_d+H_j{/jatex}
راهنمای خرید پمپ آب خانگی 10 

و در صورتیکه منبع در نظر گرفته شده از بوستر پمپ پایین تر باشد فرمول زیر برای محاسبه باید در نظر گرفته شود:

راهنمای خرید پمپ آب خانگی 11

 محاسبه و اندازه گیری های فوق در انتخاب پمپ آب خانگی به راحتی می تواند به شما یاری رساند.

 

محاسبه گر ظرفیت پمپ و منبع برای ساختمان

با پر کردن فرم زیر، می توانید از پمپ مناسب برای ساختمان خود مطلع شوید و بدون نیاز به یک متخصص ظرفیت پمپ آب خانه خود را تعیین کنید.

محاسبه‌گر ظرفیت مناسب پمپ برای ساختمان

حداکثر ۶ طبقه و حداکثر ۲۰ واحد

نام خود را وارد کنید
موبایل اجباری است
تعداد طبقات اجباری است
تعداد واحد اجباری است
ظرفیت مناسب پمپ
-
حجم منبع انبساط
-
حجم مخزن ذخیره آب
-

جمع بندی

در این مطلب هر آنچه در خصوص انتخاب اصولی پمپ آب نیاز داشتید را در اختیار شما قرار دادیم، با این حال توصیه می کنیم  اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ آب متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

علاوه بر این یکی از خدمات محبوب ما در تاسیسات 24 ساعته نصب پمپ و منبع آب خانگی است که توسط متخصصین این مجموعه انجام می شود. 

در صورت استفاده از خدمات این مجموعه برای خرید و نصب پمپ آب ساختمان از مزایای زیر بهره مند می شوید:

  • پمپ آب پیشنهادی به شما جزو بهترین برندهای پمپ آب موجود در بازار است.
  • قبل از خرید پمپ می توانید از نظرات کارشناسی رایگان متخصصین این مجموعه بهره مند شوید.
  • پمپ شما توسط فنی ترین تکنسین های پمپ آب ساختمان نصب می شود.
  • قبل از ارائه خدمات خرید و نصب می توانید از قیمت دقیق و کارشناسی شده باخبر شوید.
  • پرداخت دستمزد متخصص برای نصب پمپ بعد از اتمام کار و در محل انجام می شود. یعنی وقتی پمپ راه اندازی شده و از کارکرد صحیح آن مطمئن شدید.
  • نصب پمپ آب شامل گارانتی تضمین کیفیت است. به این ترتیب که اگر پمپ نصب شده ایراد داشته باشد، به صورت رایگان توسط متخصص مجموعه مجدد نصب و راه اندازی می شود.

 پس اگر شما نیز قصد دارید برای ساختمان ویلایی، آپارتمانی یا تجاری خود پمپ آب تهیه کرده و نصب کنید، همین الان فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید تا سفارش شما در اسرع وقت انجام شود.

 

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

نظر آقای محمدزاده در مورد تجربه استفاده از خدمات مجموعه تاسیسات 24 ساعته

 

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

 

اشتراک گذاری این صفحه