در این مقاله به آموزش نحوه هواگیری شوفاژ رادیاتور می پردازیم، با خواندن و یادگیری نکات این مقاله آموزشی در انتها می توانید هواگیری شوفاژ رادیاتور را که عملی ساده و ضروری است به نحو صحیحی فرا بگیرید.

آموزش نحوه هواگیری شوفاژ رادیاتور 1

 

پیش از شروع فصل سرما و راه اندازی مجدد پکیج باید به هواگیری شوفاژ رادیاتور توجه کرد و به طریقه درست آن را انجام داد، هواگیری عملی است که در آن هوای موجود در مسیر آب شوفاژ رادیاتور خارج می شود تا پکیج بتواند به خوبی کار کند.

هواگیری علاوه بر کمک به کار پکیج موجب گرم شدن یکنواخت رادیاتورها و عدم سر و صدای آنها می شود در این مقاله عمل هواگیری با نمایش تصاویر آموزشی گام به گام توضیح داده خواهد شد.

علاوه بر این می توانید فیلم آموزش نحوه هواگیری شوفاژ را که در سایت قرار داده شده است دانلود کرده یا آنلاین تماشا کنید.

گردش هوا در مسیر آب مانع از به جریان افتادن مناسب آب درون رادیاتورها می شود،

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید ممکن است قسمت پایینی رادیاتور گرم شود اما قسمت بالایی آن سرد باقی بماند.

آموزش نحوه هواگیری شوفاژ رادیاتور 2

هواگیری شوفاژ رادیاتور به نحو معینی صورت می پذیرد برای آموزش آسان تر، مراحل هواگیری را به ترتیب ذکر کرده ایم:

  1. مانند هر عمل دیگری برای هواگیری نیز لازم است که پکیج را خاموش کنید.
  1. در کنار رادیاتور، شیر هواگیری اتوماتیک تعبیه شده است که با باز کردن آن توسط پیچ گوشتی یا آچار مخصوص هوای موجود در مسیر خارج می شود، این شیر نباید زیاد باز شود، همچنین با چرخاندن این پیچ از رادیاتور مقداری آب خارج می شود با قرار دادن یک ظرف در زیر آن از خیس شدن کف پوش جلوگیری کنید.

این مرحله باید چند بار تکرار شود.

 

آموزش نحوه هواگیری شوفاژ رادیاتور 3

  1. حال که عمل هواگیری تمام شده است با روشن شدن پکیج فشار دستگاه نیز پایین می آید، که برای بالا رفتن آن باید به شیر تنظیم فشار و هواگیر زیر پکیج که عموما مشکی رنگ است مراجعه کرد، با باز کردن این شیر فشار پکیج به حد مطلوب خواهد رسید، دقت کنید که فشار پکیج به هیچ عنوان نباید از 2 بار بیشتر بشود.

آموزش نحوه هواگیری شوفاژ رادیاتور 4

  1. اکنون فشار پکیج تنظیم شده است و باید شیر را ببندید و دستگاه را روشن نمایید.

موارد ذکر شده در بالا همگی از مراحل هواگیری شوفاژ رادیاتور هستند که به ترتیب ذکر شده اند اما دیده شده است که با وجود انجام هواگیری باز هم رادیاتورها کارایی مطلوب را نداشته اند این امر می تواند به علت گرفتگی مسیر آب، کثیفی فیلتر سه راهی پکیج یا موارد دیگر باشد به همین علت لازم است که پکیج به طور سالیانه سرویس شود تا بتواند به خوبی عمل کند، اگر می خواهد بدون هزینه پکیج خود را سرویس کنید، به مقاله سرویس پکیج مراجعه کنید تا روش آن را بیاموزید.

اگر شوفاژ رادیاتور منزل شما دائما هوا می گیرد و احتیاج به هواگیری همیشگی دارد حتما ایرادی وجود دارد در این بخش از مقاله به بررسی علل هوا گرفتن رادیاتورها و چگونگی رفع آن ها می پردازیم:

  1. احتمال دارد هوا از جایی به سیستم وارد می شود که شما نمی دانید مثلا وجود سوراخ های ریز در مسیر لوله کشی، باید منبع آن را پیدا کنید و به تعمیر آن بپردازید.
  1. امکان خوردگی آلومینیوم در سیستم و به تبع آن تولید گاز هیدروژن وجود دارد، برای رفع این مسئله باید سیستم شست و شو داده شده و به آن بازدارنده اضافه شود.
  1. حضور هیدروژن سولفید یکی از علل هواگرفتن رادیاتور است که البته درصد کمتری دارد، با یک بازدارنده مناسب می توانید آلودگی ناشی از این گاز را بزدایید.
  1. علاوه بر آلومینیوم قطعات غیرآلومینیومی مانند آهن نیز می توانند دچار خوردگی شده و گاز تولید نمایند، این موضوع معمولا در رادیاتورهای قدیمی و با کارکرد طولانی دیده می شود.

در کلیپ کوتاه زیر آقای اشتیاقی در مورد تاثیر هواگیری رادیاتور بر عملکرد پکیج نکاتی را می گویند.

 

 

اشتراک گذاری این صفحه