در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه لوله کشی برق ساختمان از سقف آشنا کنیم.
یکی از مهمترین مباحثی که در برق کشی ساختمان مطرح است و باید به شکل تخصصی و حرفه ای به آن پرداخته شود، لوله کشی برق ساختمان است.
در واقع لوله کشی برق ساختمان به شما کمک میکند تا مسیر حرکت سیمهای برق ایمن شود و از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
فراموش نکنید برای این که لوله کشی برق ساختمان به نحو احسنت انجام گیرد، لازم است بر اساس نقشه سیم کشی ساختمان عمل شود تا مسیر حرکت این لوله ها به درستی مشخص شود.
به همین منظور ما در ادامه راجع به لوله گذاری برق در سقف اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
نحوه لوله گذاری برق در سقف کاذب
ابتدا لازم است بدانید که سقف های کاذب انواع مختلفی دارند که از جمله آنها میتوان به سقفهای رابیتس، pvc و سقفهای 60×60 اشاره کرد.
در سقفهای کاذب رابیتس، معمولاً از لامپ های هالوژن و یا نواری نور مخفی استفاده میشود. بنابراین همیشه باید قبل از گچ کاری سقف، لوله کشی مربوط به روشنایی این سقفها انجام گیرد.
در ضمن در سقف های کاذب رابیتس از لولههای خرطومی که دارای استقامت و انعطاف پذیری بالایی هستند و به تمام زوایا خم میشوند استفاده میشود.
برای این که کار لوله کشی هالوژنها را انجام دهیم باید ابتدا محل قرارگیری غلاف یا فریم فلزی هالوژن را اندازه گرفته و رابیتس را به همان اندازه برش دهیم.
این کار که اغلب توسط قیچی های ورق بر انجام میگیرد، سبب میشود تا غلاف به راحتی در محل مورد نظر نصب شود. این برش را توسط سیم چین نیز میتوان انجام داد اما ممکن است سیم چین خیلی زود خراب شود.
همچنین لازم است لوله دیگری را در قسمتی که بنا است لامپ نور مخفی نصب شود، قرار دهیم. جالب است بدانید که اکثر اوقات در سقفهای کاذب از نوع pvc لوله کشی برق انجام نمیگیرد.
در واقع پس از نصب این سقف ها، عمل شاسی کشی سقف و سپس سیم کشی آن صورت میگیرد. در ادامه این سیمها را به وسیله بستهای زیپی به شاسی هایی که نصاب زده است، وصل مینماییم.
اما از همه آسانتر سقفهای کاذب 60×60 هستند که علاوه بر این که به لوله کشی نیازی ندارند، پس از نصب سقف هم سیم کشی بسیار ساده ای دارند.
شما تنها با داشتن یک برق اصلی زیر سقف که به کلید منتهی می شود، میتوانید کار برق کشی را شروع کنید و نیازی به لوله کشی ندارید.
در صورتی که مایلید در کنار لوله کشی در سقف با نحوه لوله کشی برق ساختمان از کف آشنا شوید، کافیست لینک مقاله را لمس کنید.
نحوه لوله گذاری برق در سقف تیرچه بلوک
در ساختمانهایی که سقف کاذب وجود ندارد و سقف از نوع تیرچه بلوک، کرومیت و یا ضربی است، لوله گذاری به جای زیر سقف باید در کف طبقه بالاتر انجام شود.
به این معنی که اگر ساختمان چند طبقه باشد، لوله ها از کف طبقه بالایی رد میشوند و اگر ساختمان یک طبقه داشته باشد، لوله های برق در کف پشت بام نصب میشوند.
بنابراین اصولاً کار لوله گذاری در این نوع سقفها به 2 دلیل مشکل تر است:
اولاً به دلیل وجود 2 سانتی متر گچ در زیر سقف و عدم پوشانندگی لولههای برق، نمیتوان آنها را مستقیماً زیر سقف قرار داد.
دوماً به دلیل این که به فاصله هر یک متر، با تیرآهنها و تیرچهرهای سقف برخورد میکنید، نمیتوان عمل شیارزنی را نیز انجام داد.
علت این امر هم این است که طبق مقررات اجرایی تاسیسات ساختمانی، عمل شیارزنی فقط باید روی دیوارها انجام بگیرد.
همچنین لوله گذاری سقف را بهتر است قبل از عمل بتن ریزی انجام دهید تا نیاز به سوراخ کاری زیاد نداشته باشید. اما فراموش نکنید که این کار ممکن است علاوه بر کاهش استقامت بتن سبب یک تکه شدن آن نیز بشود.
بنابراین توصیه میشود در محلهایی که قرار است بعد از بتن ریزی و خشک شدن آن، سوراخ کاری انجام شود 40 سانتی متر لوله برق شماره 2.5 را به شکل عمودی و چند سانت بالاتر از بتن نصب کنید.
این کار باعث میشود که هم لوله برق شماره 2 بدون نیاز به سوراخ کاری درون آن قرار بگیرد و هم در مرحله بتن ریزی، لوله ها بر اثر رفت و آمد زیاد شکسته نشوند.
در عین حال ممکن است شما تصمیم داشته باشید کار لوله گذاری برق را پس از بتن ریزی سقف شروع کنید. بنابراین باید این را در نظر داشته باشید که کار سوراخ کاری شما با سختی بیشتری همراه خواهد.
ضمناً بهترین وسیله ای که برای لوله گذاری برق، پس از اتمام بتن ریزی میتوانید استفاده نمایید، هیلتیهای تخریب 15 کیلوگرمی هستند.
مزایای لوله کشی برق از سقف
لوله کشی برق ساختمان از کف دارای مزایایی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- احتمال آسیب کمتر به لوله های برق:
به دلیل شلوغی هایی که در حین کار وجود دارد و معمولاً محافظی برای لولههای برق وجود ندارد، بهتر است لوله های برق مربوط به روشنایی را در سقف نصب کنید.
در واقع نصب این لوله ها در سقف باعث میشود که کمترین میزان آسیب و خسارات احتمالی به لوله های برق ساختمان وارد شود.
- ایجاد ایمنی بیشتر در ساختمان:
با توجه به این که لوله های برقی که در کف ساختمان قرار دارند، اغلب ضعیف هستند و ممکن است حین کار و جا به جایی وسایل خطراتی برای ساختمان ایجاد نمایند، توصیه میشود که لوله ها در سقف نصب شوند.
این کار سبب میشود تا ایمنی هم در حین کار و هم پس از اتمام کار ساخت و ساز ساختمان به طور کامل رعایت شود.
- نیاز به شیارزنی کمتر:
با توجه به این که شیارزنی کاری سخت و طاقت فرسا است، پس نیاز سقف ها به شیارزنی کمتر سبب میشود تا شما کمتر احساس خستگی کنید و سرعت کار نیز افزایش یابد.
- صرفه جویی در هزینه و کاهش وزن سقف:
یکی از مواردی که میتواند باعث کاهش وزن سقف شود این است که لوله گذاری در سقف برخلاف کف نیازی به عمل ماهیچه کشی ندارد.
اگر تمایل دارید با نحوه سیم کشی برق ساختمان یک طبقه به زبان ساده آشنا شوید حتماً مقاله مربوط به آن را مطالعه نمایید.
معایب لوله کشی برق از سقف
حال که مزایای لوله کشی برق از سقف را گفتیم، بد نیست راجع به معایب این کار هم اطلاعاتی داشته باشید که در ادامه در اختیارتان قرار خواهیم داد.
- استفاده بیش از حد از سیم و لوله:
بر خلاف زمانی که شما لوله گذاری را از کف انجام میدهید و در میزان استفاده از سیم ها و لوله ها صرفه جویی میکنید، در لوله کشی از سقف چون باید مسافت طولانی طی شود، از سیم و لوله های زیادی استفاده میشود.
در واقع در لوله گذاری در سقف، لوله ابتدا یک مسیر 2.5 متری به سمت بالا، سپس یک مسیر افقی روی سقف و مجدداً یک مسیر 2.5 متری به سمت پایین طی میکند تا به پریز دیگری برسد.
- افزایش هزینه ها:
علی رغم این که لوله کشی برق در سقف نیاز به ماهیچه کشی ندارد و از این نظر باعث کاهش هزینه ها میشود، اما میزان بالای استفاده از سیم و لوله ها، هزینه ها را تا چندین برابر افزایش میدهد.
- کاهش سرعت کار:
چون هنگام نصب لوله ها در سقف لازم است از نردبان استفاده شود، علاوه بر خطراتی که ممکن است داشته باشد، سرعت کار را هم کاهش میدهد.
چرا که طبیعتاً بالا و پایین رفتن از نردبان به نسبت زمانی که کار روی زمین انجام میشود، زمان بیشتری را به خود اختصاص میدهد.
جمع بندی:
ما در این مطلب شما را با نحوه لوله کشی برق ساختمان از سقف آشنا کردیم، اما همانطور که از متن می توان برداشت کرد، لوله کشی برق ساختمان اقدامی فنی و تخصصی است.
بنابراین برای اجرای لوله کشی برق ساختمان به یک تیم حرفه ای نیاز خواهید داشت. مجموعه تاسیسات 24 ساعته با کمک مجریان متخصص خود می تواند در این امر به شما کمک کند.
در صورتی که برای اجرای لوله کشی برق در پروژه های ساختمانی خود به ما نیاز دارید، همین الان با شماره های داخل سایت تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار را پر کنید.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصمنابع: