بعد از مطلب تعمیر پمپ آب خانگی در تهرانسر این بار قصد داریم تا در مورد لوله کشی آب و فاضلاب در تهرانسر به عنوان یکی دیگر از خدمات خود در این منطقه توضیحاتی را بیان کنیم.
آنچه در ادامه خواهید خواند:
نحوه کار سیستم لوله کشی ساختمان
همانطور که می دانید سیستم لوله کشی هر ساختمانی به دو بخش خیلی مهم تقسیم می شود که یکی از آن ها سیستم لوله کشی آب ساختمان و دیگری سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان است.
شبکه لوله کشی آب مسئول انتقال آب سالم و بهداشتی به داخل ساختمان بوده و سیستم بعدی یعنی لوله کشی فاضلاب وظیفه حمل مواد فاضلابی به خارج از ساختمان را به عهده دارد.
این دو سیستم توسط تجهیزاتی از قبیل سینک ظرفشویی، سینک روشویی، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، وان حمام و توالت فرنگی یا ایرانی به یکدیگر متصل شده اند.
از طرفی سیستم لوله کشی آب ساختمان نیز به دو مسیر لوله کشی آب سرد و لوله کشی آب گرم در ساختمان تقسیم می شود.
درست شبیه به سیستم لوله کشی فاضلاب که به دو مسیر متفاوت یکی به منظور دفع آب های فاضلابی تولید شده در تجهیزاتی که از آب استفاه می کنند و دیگری برای خارج کردن گازهای فاضلابی تولیدی در لوله های فاضلاب دسته بندی می شود.
با همکاری و مشارکت این دو سیستم آب سالم و بهداشتی وارد ساختمان شده و آب ها و گازهای آلوده از ساختمان خارج می شود. در نتیجه از این طریق سلامت و بهداشت افراد ساکن در ساختمان تامین می شود.
نحوه طراحی سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان
تا این قسمت دریافتید که سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان دارای قسمت های مختلفی می باشد که با اتصال این دو شبکه نیاز مصرف کننده به آب پاک و بهداشتی رفع می شود.
نحوه طراحی سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ترکیبی از شکل زیر است:
رنگ های مختلف نشان داده شده در این شکل وجود هر کدام از بخش های مختلف سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان را به قرار زیر تعیین می کنند:
- خط های آبی رنگ نشان دهنده آب ورودی منبع به داخل ساختمان
- خط های قرمز علامتی از حرکت خطوط لوله آب گرم بعد از گرم شدن در سیستم حرارت مرکزی
- خط های سیاه نشانه خطوط لوله های فاضلاب مسئول هدایت آب های فاضلابی
- خط های زرد رنگ علامت وجود لوله های هواکش برای خروج هوا و گازهای فاضلابی
شیوه های اجرای لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان
بعد از آشنایی با قسمت های مختلف سیستم آب و فاضلاب نوبت به بررسی راه های مختلف به منظور اجرای این شبکه ها در داخل ساختمان ها می رسد.
از زمان های گذشته افراد از شیوه قدیمی و سنتی لوله کشی به روش کف خواب و توکار برای اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان خود استفاده می کردند.
بر اساس این روش بعد از این که لوله آب اصلی پس از عبور از کنتور وارد ساختمان شد، به مسیر خود به صورت مستقیم در طول ساختمان ادامه داده و در محل های مصرف منشعب می شود.
نحوه اجرای سیستم لوله کشی فاضلاب نیز دقیقاً شبیه به لوله های آب بوده و در واقع این دو مسیر به صورت موازی با یکدیگر در طول ساختمان حرکت می کردند.
در این روش پس از انجام تست و آزمایش لوله های آب و فاضلاب حجم مشخصی از مصالح بر روی لوله های قرار می گرفت تا با این کار علاوه بر پنهان کردن لوله ها از معرض دید، محافظت از بدنه لوله ها نیز در برابر ضربه و فشار صورت بگیرد.
به منظور آشنایی با نحوه تست لوله های فاضلابی در ساختمان می توانید فیلم نحوه تست لوله های فاضلاب با استفاده از استاپر را مشاهده کنید.
با گذشت زمان و پیشرفت در صنعت لوله، اتصالات و حتی دانش تاسیسات ساختمانی روش های جدید برای اجرای سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان ها ابداع شدند، که در ادامه بیشتر به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
- لوله کشی آب و فاضلاب به روش زیر سقفی
همانطور که در قسمت قبل نیز گفتیم، در لوله کشی آب و فاضلاب به روش سنتی کل لوله ها باید از قسمت کف ساختمان و در زیر انبوهی از مصالح پوشانده شوند.
این مسئله زمینه ساز مشکلات فراوانی در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب از جمله ترک خوردگی لوله بر اثر فشار زیاد می شد. از طرفی در این شرایط باید کف زمین کنده می شد تا بتوان لوله های قدیمی را یافته و برای تعمیر، انشعاب یا حتی بازسازی آن ها اقدام کرد.
تمام معایب فوق سبب شد که در طراحی های ساختمان های جدید، از لوله کشی آب و فاضلاب به روش زیر سقفی استفاده شود.
بر اساس این روش لوله های آب و فاضلاب به صورت کاملاً جداگانه از زیر کناف و سقف کاذب ساختمان توسط بست های محکم هدایت می شوند.
سپس لوله آب و لوله فاضلاب مورد نیاز در محل های مصرف از سقف به طرف کف کشیده شده و در ارتفاع استاندارد ختم می شوند.
هر چند هزینه بیشتر این روش در مقایسه با شیوه سنتی به دلیل طراحی های دقیقتر یکی از معایب شیوه لوله کشی زیر سقفی محسوب می شود.
اما راندمان بالای سیستم و دسترسی راحت تر به لوله ها بدون نیاز به کنده کاری از جمله محاسن این شیوه هستند که توجه بسیاری از مصرف کنندگان را به این روش جلب کرده است.
- لوله کشی آب به روش کلکتوری
برای آن دسته از افراد که تمایلی به درگیر شدن با محاسبات و طراحی های دقیق لوله کشی زیر سقفی ندارند، لوله کشی آب به روش کلکتوری نیز روش دیگری است که می تواند جایگزین مناسبی باشد.
هر چند برخی از مجریان ترکیبی از این دو روش را در لوله کشی آب ساختمان لحاظ می کنند که با توجه به توضیحات بیشتر متوجه این مفهوم خواهید شد.
مبنای لوله کشی آب به روش کلکتوری استفاده از دستگاه استوانه ای شکلی به نام کلکتور است که با کمک آن لوله های آب سرد و گرم در محل های مصرف توزیع می شوند.
البته کلکتور آب گرم مخصوص سیستم حرارتی باید به صورت مستقل کار گذاشته و مورد استفاده بگیرد.
بر اساس این روش هر کدام از محل های مصرف دارای لوله آب جداگانه با شیر تنظیم جریان مستقل هستند که بر روی کلکتور نصب شده است.
بعد از این که لوله های آب که عموماً لوله های پلیمری و یا پنج لایه هستند، از کلکتور خود عبور داده شدند، می تواند به دو صورت یکی از کف ساختمان و دیگری از زیر سقف به طرف محل مصرف خود هدایت شوند.
امروزه افراد بسیاری از کلکتور به منظور سیستم گرمایش از کف در ساختمان و همچنین سیستم لوله کشی شوفاژ استفاده می کنند.
چون در این حالت امکان کنترل جریان آب، کم، زیاد و قطع کردن فشار آن در درون لوله ها بسیار راحت تر صورت می گیرد.
چنانچه قصد آشنایی بیشتر با نحوه اجرای این مدل لوله کشی را دارید، کافیست فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور را ملاحظه کنید.
- لوله کشی آب روکار با لوله های پلیمری و یا پنج لایه
استفاده از شیوه لوله کشی آب به روش روکار به زمان های گذشته بر میگردد، با این تفاوت که در آن زمان ها تنها لوله های فلزی به منظور استفاده در سیستم لوله کشی آب ساختمان موجود بودند.
اما امروزه با ورود انواع لوله های پلاستیکی، پلیمری و چند لایه استفاده از لوله کشی روکار بسیار ساده تر، ارزان تر و با کیفیت تر شده است.
بر اساس این روش لوله های آب ساختمان از انواع جنس پلاستیکی، پلیمری و پنج لایه می توانند بر روی سطح دیوار و سقف ساختمان عبور داده شوند و برای زیبا سازی کار در نهایت از پوشش داکت بر روی لوله ها استفاده می شود.
هر چند لوله کشی آب به روش روکار مزایای روش کلکتوری از قبیل امکان کنترل جریان مجزای آب را ندارد، ولی با این حال به دلیل امکان تعمیر، تعویض، انشعاب، حفظ و نگهداری راحت، این شیوه یکی از روش های محبوب برای لوله کشی آب ساختمان انتخاب شده است.
- طراحی آشپزخانه جزیره ای
یکی از محل های بسیار مهم در ساختمان که سیستم لوله کشی آب و فاضلاب در آن به طور کامل طراحی می شود، آشپزخانه است.
چرا که می توان گفت تقریباً نیمی از شبکه آب و فاضلاب هر ساختمانی در آشپزخانه متمرکز شده است. هر آشپزخانه دارای سیستم آب و فاضلاب جداگانه در قسمت سینک ظرفشویی، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و حتی لوله کشی مربوط به آب یخچال نیز می باشد.
به همین دلیل طراحی های جدید به سمت خلق شیوه ای جدید در دکوراسیون آشپزخانه کشیده شده و آن ابداع طراحی آشپزخانه جزیره ای است.
بر اساس این روش کل سیستم آب و فاضلاب آشپزخانه در زیر قسمت کانتر آشپزخانه و در اکثر موارد در مرکز آن تعبیه می شوند، که با نصب تجهیزات مربوطه همچون سینک و شیرآلات جلوه بسیار زیبایی را به آشپزخانه می دهد.
نتیجه گیری:
همانطور که از قسمت های ذکر شده می توان برداشت کرد، سیستم آب و فاضلاب قلب هر ساختمان است که وجود کوچک ترین نقص در این مجموعه می تواند آرامش ساکنین و زندگی روزمره را مختل کند.
از طرفی اگر ایرادی در این سیستم از جمله بروز نشتی در لوله های آب و فاضلاب، گرفتگی لوله های فاضلابی، کم بودن فشار آب ساختمان، صدا دادن لوله های آب و طعم دار بودن آب مصرفی وجود داشته باشد، باید هزینه های زیادی را برای بازسازی لوله ها و اجرای دوباره آن ها صرف کرد.
تمام این نکات اهمیت توجه به کادر مجریان لوله کش ساختمان را نشان می دهند، زیرا تنها زمانی می توان از نتیجه کار خرسند بود که از سابقه و تجربه مجری مطلع و مطمئن باشیم.
به همین دلیل پیشنهاد ما به شما استفاده از تخصص و دانش عملی همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته است.
برخی از سوابق کاری مرتبط با لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان و لوله کشی پکیج
این مجموعه سال هاست که توانسته است با به کار گیری مجریان متعهد سابقه کاری درخشانی را در زمینه اجرای کلیه خدمات تاسیساتی از جمله لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان کسب کند.
همکاران ما در تمام نقاط تهران آماده خدمت رسانی هستند، اما برای آن دسته از شهروندان تهرانی ساکن در تهرانسر پیشنهاد ویژه ای داریم.
شما عزیزان ساکن در تهرانسر و تمام محلات مرتبط با این منطقه از جمله:
تهرانسر شرقی، تهرانسر مرکزی، تهرانسر شمالی، بولوار اصلی، خیابان خسروپرویز، تهرانسر غربی، شهرک پاسداران، شهرک دریا، باشگاه نفت و... می توانید در صورت نیاز به اجرای لوله کشی آب و فاضلاب همین الان با تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.
ضمانت جبران خدمات
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.
اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.