در این مطلب قصد داریم تا در خصوص اجرای گرمایش از کف در تهران به عنوان یکی از خدمات قابل ارائه در گروه تاسیساتی خود توضیحاتی را بیان کنیم.

استفاده از سیستم گرمایش از کف مدت زمان طولانی نیست که وارد عرصه ساختمان سازی و اجرای تاسیسات ساختمانی شده است. با این حال افراد بسیاری با توجه به مزایای استفاده از گرمایش از کف در ساختمان به سمت اجرای این سیستم در ساختمان خود ترغیب شده اند.

گرمایش از کف چیست؟

گرمایش از کف شکل نوینی از سیستم حرارت مرکزی است که کل فضای ساختمان از قسمت زیرین آن با استفاده از لوله های آب گرم و یا المنت های برقی خوابانده شده در کف ساختمان گرم می شوند.

انواع گرمایش از کف:

همانطور که در قسمت فوق گفتیم دو نوع سیستم گرمایش از کف برای ساختمان موجود است، گرمایش از کف آبی و گرمایش از کف برقی که می توان بنا بر شرایط جوی، متراژ ساختمان و مصالح یکی از آن ها را انتخاب کرد.

گرمایش از کف آبی:

از این نوع سیستم بیشتر در محیط های باز و با متراژ بالا استفاده می شود و از آن جا این نوع گرمایش از کف از طریق انتشار حرارت توسط لوله های آب گرم محیط را گرم می کند، گرمای محیط مطلوب تر خواهد بود.

به منظور اجرای گرمایش از کف آبی از لوله های پلیمری پنج لایه استفاده می شود که به دستگاه پکیج یا موتورخانه متصل هستند و جریان آب گرم تولید شده در پکیج و موتورخانه از طریق کلکتورهای رفت و برگشت در درون لوله ها جریان پیدا می کنند.

البته علاوه بر لوله های پنج لایه می توان از لوله های پلی اتیلنی نیز در این کار استفاده کرد. اما در صورت استفاده از لوله پلی اتیلن در گرمایش از کف احتمال بروز نشتی در سیستم بالا است، زیرا این نوع لوله توان مقاومتی بالایی در برابر دمای بالای آب ندارد.

اگر مایل به آشنایی با نحوه راه اندازی پکیج گرمایش از کف هستید، کافیست روی نام مقاله بزنید و فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور را نیز مشاهده کنید.

اجرای گرمایش از کف در تهران 1

گرمایش از کف برقی:

سیستم گرمایش از کف برقی که با استفاده از المنت های برقی چیده شده در کف ساختمان محیط را گرم می کند در مقایسه با گرمایش از کف آبی مصرف انرژی بالاتری دارد و بازدهی حرارتی آن نیز پایین تر است. بنابراین بیشتر در فضاهای کوچک از این نوع سیستم استفاده می شود.

 

از سیستم گرمایش از کف در چه ساختمان هایی می توان استفاده کرد؟

از آن جا که اجرای گرمایش از کف آخرین مرحله در ساخت ساختمان محسوب می شود و باید این کار را حتی بعد از گچبری داخل ساختمان انجام داد، بنابراین استفاده از این نوع سیستم هم در ساختمان های پیش ساخته امکان پذیر است و هم در ساختمان های در حال ساخت.

با این تفاوت که اگر قصد اجرای گرمایش از کف در ساختمان های پیش ساخته را داشته باشیم باید کف ساختمان برای اجرای این کار آماده شود. زیرا کف سازی نقش بسیار مهمی در اجرای گرمایش از کف در ساختامن دارد.

اگر کف ساختمان شیب دار، دارای سنگ ریزه و ناصاف باشد جریانات آب درون لوله ها با مشکل مواجه شده و گرمای یکسانی در کف محیط توزیع نمی شود و از طرفی احتمال تشکیل هوا در لوله ها افزایش پیدا می کند.

شما می توانید بعد از اجرای گرمایش از کف سطح بالایی لوله ها یا المنت ها را با هر نوع کف پوشی اعم از کاشی، سرامیک، پارکت و فرش تزئین کنید.

 

مزیت های گرمایش از کف:

در پاسخ به این سوال که گرمایش از کف بهتره یا رادیاتور باید گفت سیستم گرمایش از کف در مقایسه با انواع رادیاتور، بخاری و شومینه دارای مزیت های فراوانی است از جمله:

  • توزیع یکسان حرارت در کل ساختمان
  • امنیت بالای این سیستم در عدم انتشار گازهای آلوده مانند شومینه و بخاری
  • عدم تغییر رنگ دیوارها در صورت استفاده از این سیستم
  • بازدهی حرارتی بالا

اما با این حال این نوع سیستم نیز مانند سایر سیستم های حرارتی دارای معایبی نیز هستند.

یکی از مهمترین معایب سیستم گرمایش از کف ساختمان این است که برخلاف وسیله های حرارتی دیگر مانند بخاری و رادیاتور که به محض روشن شدن محیط گرم می شود، مدت زمان نسبتا طولانی در حدود یک روز برای تولید گرمای پیش نیاز در این سیستم زمان لازم است.

 

مصالح و ابزار مورد نیاز برای اجرای گرمایش از کف:

  • شابلون به منظور اندازه گیری فواصل بین لوله ها
  • بست های خاردار به منظور ثابت کردن لوله ها در کف ساختمان
  • فوم های عایقی خط کشی شده به منظور خواباندن دقیق تر لوله ها
  • لوله های پنج لایه برای گرمایش از کف آبی
  • المنت، ترموستات های دیواری و کلکتورهای برقی برای گرمایش از کف برقی
  • کلکتور با تعداد شیر های متناسب با متراژ فضا

نحوه اجرای گرمایش از کف:

روش اجرای گرمایش از کف به این صورت است که ابتدا محلی را نصب کلکتور مورد نیاز برای اجرای لوله کشی گرمایش از کف در نظر گرفته و در محل مناسبی بنا بر نقشه گرمایش از کف ساختمان نصب می کنیم تا لوله های مربوط به گرمایش از کف را به کلکتور رفت و برگشت متصل کنیم.

بعد از آن به سراغ کف سازی و یک دست نمودن سطح زیرین کار می رویم تا عایق های پلی استایرن را در کف کار قرار دهیم.

اجرای گرمایش از کف در تهران 2

سپس به عایق کاری کناره های ساختمان مانند ستون ها و درزها می پردازیم تا هیچ گونه فضای بازی برای انتقال حرارت منتقل شده به لوله های گرمایش از کف به مصالح و سازه نباشد.

بعد از کشیدن عایق در تمامی فضای ساختمان باید با استفاده از پلاستیک کل عایق ها را بپوشانیم و سپس کار لوله کشی گرمایش از کف آغاز می شود.

معمولا لوله های گرمایش از کف که از جنس پنج لایه هستند را به صورت های مارپیچی، رفت و برگشت و یا ترکیبی از این دو حالت در کف ساختمان اجرا می کنند.

برای اینکه خواباندن لوله ها در فواصل طولی و عرضی منظم و دقیق انجام شود، می توان از شابلون برای اجرای این کار استفاده کرد و به منظور جلوگیری از حرکت لوله ها باید آن ها را با استفاده از بست های خاردار در محل خود محکم کنیم.

بعد از اینکه کار لوله کشی لوله های گرمایش از کف تمام شد، باید تمامی لوله های رفت و برگشت به کلکتور متصل شوند. حال نوبت به انجام تست لوله کشی می رسد.

انجام تست لوله کشی در سیستم گرمایش از کف از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا اگر سیستم لوله کشی دچار مشکل باشد و بتن ریزی انجام شود، تعمیر و بازسازی لوله ها بسیار سخت و پر هزینه خواهد بود.

اجرای گرمایش از کف در تهران 3

در نهایت اگر تست لوله با استفاده از فشار پمپ مثبت بود، باید تمامی سطح لوله ها را با استفاده از بتن سبک با ضخامت حد اکثر 4 سانت بپوشانیم.

حال سیستم گرمایش از کف در ساختمان آماده است و می توان سطح ساختمان را با هر نوع مصالحی که تمایل دارید مانند سنگ، چوب و کاشی بپوشانید.

همانطور که ملاحظه کردید اجرای گرمایش از کف مزیت های فراوانی دارد که در مقایسه با سایر سیستم های حرارتی هزینه اجرای گرمایش از کف مقرون به صرفه تر است.

اجرای گرمایش از کف در تهران 4

از طرفی توزیع حرارتی این نوع سیستم در ساختمان بسیار متوازن است، زیرا تمامی نقاط ساختمان حتی حمام و آشپزخانه دارای لوله های آب گرم در کف هستند.

یکی از تخصص های همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته اجرای گرمایش از کف در تهران است. شما می توانید در هر روز از هفته و از سراسر تهران برای انجام ثبت سفارش به منظور اجرای گرمایش از کف با ما تماس بگیرید تا از مشاوره و بازدید رایگان همکاران ما بهره مند شوید.

منبع انگلیسی:

منبع 1

اشتراک گذاری این صفحه