اجرای لوله کشی فاضلاب توالت در نوع فرنگی و ایرانی آن دارای نکات و ریزه کاری های مختلفی است، به همین دلیل ما این بار با راهنمای جامع لوله کشی فاضلاب توالت در کنار شما هستیم.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سرویس بهداشتی یکی از مهمترین بخش های هر ساختمان است. چرا که این قسمت با سلامت و بهداشت محیط و افراد ساکن در آن ارتباط مستقیم دارد.

از طرفی کارایی سرویس بهداشتی یا توالت صد در صد با نوع و نحوه اجرای سیستم لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب آن معنا پیدا می کند.

یعنی اگر کوچکترین ایرادی در قسمت لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی یا فرنگی وجود داشته باشد، نه تنها ریتم زندگی در آن ساختمان بهم میریزد، بلکه ممکن است در ابعاد وسیع تر خسارت های سنگینی را به بنا وارد کند.

به همین خاطر اولین توصیه ما به شما این است که در کنار توضیحات و آموزش های دریافتی در طول این مطلب، حتماً از یک مجری لوله کش متخصص و با تجربه نیز در خصوص اجرای لوله کشی فاضلاب توالت کمک بگیرید.

 

آموزش لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی

توالت ایرانی از قدیم الایام جزو اولین انتخاب های ایرانیان بوده است، که هنوز هم با وجود تبلیغات گسترده در خصوص استفاده از انواع توالت فرنگی و جنگ بین این که توالت فرنگی بهتر است یا ایرانی، بیشتر مردم نوع ایرانی را ترجیح می دهند.

سیستم لوله کشی توالت ایرانی بسیار ساده بوده و شامل یک عدد سیفون، لوله ونت یا هواکش و لوله اصلی فاضلاب می باشد.

مواد فاضلاب توالت ایرانی پس از عبور از داخل لوله اصلی فاضلاب در نهایت به چاه فاضلاب ساختمان هدایت می شوند.

سیفون وسیله ای است که با نگهداری مقداری آب در خود مانع از انتشار هوای آلوده و گازهای داخل شبکه لوله کشی فاضلاب در فضای ساختمان شده و در عین حال هیچ اثری بر جریان عادی فاضلاب ندارد.

بر اساس آنچه در مقرارات مبحث 16دهم ساختمان تاسیسات بهداشتی آمده است، سیفون گلویی قابل استفاده در لوله کشی توالت ایرانی باید ویژه گی های زیر را داشته باشد:

  • ساخت سیفون باید طوری باشد که مواد مختلف در آن رسوب نکرده و باقی نماند.
  • داخل سیفون باید کاملاً صاف و بدون هیچ گونه زائده، برآمدگی و مانع باشد.
  • جنس سیفون انتخابی شما باید در برابر خوردگی فاضلاب مقاوم باشد.
  • پیش بینی های لازم برای دسترسی به سیفون وجود داشته باشد.
  • قطر اسمی سیفون برای توالت ایرانی حدود 100 میلی متر است.

1.jpg

مهمترین مسئله ای که باید برای اجرای لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی مد نظر داشته باشید، رعایت استانداردهای تعریف شده در این خصوص می باشد.

فاصله لوله فاضلاب توالت ایرانی از دیوار باید در حدود 30 تا 35 سانتی متر باشد، که بعد از نصب کاسه توالت ایرانی بر روی آن، توالت ایرانی در فاصله 25 تا 30 سانتی متری از دیوار قرار می گیرد.

در نظر داشته باشید فاصله کمتر از این مقدار باعث محدود شدن فضا برای نشست و برخواست در هنگام استفاده از توالت می شود.

در مقابل اگر فاصله لوله فاضلاب توالت ایرانی از دیوار را بیش از این عدد در نظر بگیرید، فضای مفید سرویس بهداشتی را بی هدف اشغال خواهید کرد.

 
   

 

در هنگام اجرای لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی رعایت شیب استاندارد لوله فاضلاب برای تخلیه راحت مواد فاضلابی بسیار ضروریست.

در غیر این صورت با مشکلاتی همچون پخش بوی نامطبوع در ساختمان، بالا زدن چاه توالت و گرفتگی لوله مواجه خواهیم شد، آن وقت است که دست به دامن انواع لوله بازکن های فاضلابی می شویم.

اگر شیب لوله هدایت شده به داخل سرویس بهداشتی که قصد نصب توالت بر روی آن را داریم، زیاد باشد، مواد فاضلابی به سرعت تخلیه می شوند و امکان به جا ماندن مواد فاضلابی جامد در لوله ها وجود دارد.

در نظر گرفتن شیب کمتر از حد استاندارد نیز سرعت تخلیه مواد فاضلابی را بسیار کم می کند، که باز هم نتیجه آن گرفتگی لوله فاضلاب توالت و توسل به روش های باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب است.

به همین دلیل حداقل 2 درصد و حداکثر 7 درصد شیب را برای لوله فاضلاب توالت در نظر می گیرند، تا سرعت حرکت مواد فاضلابی حدود 70 سانتی متر در ثانیه باشد.

جنس لوله مورد استفاده در سیستم لوله کشی توالت ایرانی می تواند از لوله های پلاستیکی همچون پی وی سی یا پلیکا باشد.

برای اجرای لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی یک انشعاب با قطر حداقل 100 سانتی متر از لوله اصلی فاضلاب را گرفته و آن را به داخل سرویس بهداشتی هدایت می کنیم.

سپس سیفون فاضلاب توالت ایرانی را با کمک چسب لوله به لوله اصلی فاضلاب متصل می نماییم.

 مسئله مهم در زمان اجرای لوله کشی توالت ایرانی این است که ورودی سیفون توالت و لوله های فاضلابی تا زمان کارگذاری سنگ توالت باید بسته شوند تا مواد خارجی وارد لوله ها نشوند.

اجرای لوله ونت یا هواکش در هنگام لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی بسیار مهم است. متاسفانه برخی از مجریان لوله کش این مسئله را جدی نمی گیرند.

به همین دلیل بوی بد فاضلاب در داخل سرویس بهداشتی به قدری زیاد می شود که زندگی را برای ساکنین مختل می کند.

برای اجرای لوله هواکش یا ونت از کنار توالت ایرانی یک لوله مجزا با قطر 45 به عنوان ونت خشک در نظر می گیریم و آن را تا بالای ساختمان، یعنی پشت بام هدایت می کنیم.

2.jpg

نکات مهم برای اجرای لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی

  • قطر اسمی لوله فاضلاب خروجی از توالت ایرانی باید دست کم 100 میلی متر یا 4 اینچ باشد.
  • اتصال لوله تخلیه فاضلاب توالت ایرانی به لوله فاضلاب ساختمان از طریق کف اتاقک باید کاملاً آب بند و گازبند باشد.
  • استفاده از کفشور مشترک برای لوله فاضلاب توالت و حمام ممنوع است.
  • هر شبکه فاضلاب دارای توالت باید حداقل یک لوله قائم هواکش داشته باشد.
  • توالت شرقی یا ایرانی باید طوری نصب شود که فاصله محور طولی آن از سطح دیوار مجاور یا هر مانع دیگر کمتر از 45 سانتی متر و از محور طولی لوازم بهداشتی دیگر کمتر از 76 سانتی متر باشد.
  • جلو توالت ایرانی یا شرقی باید حداقل 50 سانتی متر تا دیوار یا در مقابل آن جای خالی پیش بینی شود.

 

قطر لوله فاضلاب توالت ایرانی

همانطور که در قسمت قبل گفتیم، توجه به پارامترهای استاندارد سبب اجرای اصولی سیستم لوله کشی فاضلاب توالت خواهد شد، که یکی از آن ها توجه به قطر لوله است.

قطر لوله فاضلاب توالت ایرانی باید حداقل 100 میلی متر یا 4 اینچ باشد، در غیر این صورت باز هم در تخلیه مواد فاضلابی از توالت مشکل ایجاد می شود.

اگر شما قطر لوله فاضلاب توالت ایرانی را کمتر از 100 میلی متر انتخاب کنید، فضای لوله برای حرکت مواد فاضلابی جامد تنگ می شود.

در این صورت گرفتگی چاه توالت ایرانی بر اثر تجمع مواد فاضلابی جامد دور از انتظار نیست.

 

نقشه لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی

در این قسمت به منظور تکمیل آموزش های داده شده در خصوص نحوه لوله کشی فاضلاب توالت ایرانی، نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان را در اختیار شما قرار می دهیم.

3.jpg

همانطور که در نقشه ملاحظه می کنید، از لوله اصلی فاضلاب یا همان رایزر یک عدد لوله انشعاب با قطر 10 سانتی متر وارد سرویس بهداشتی شده است.

4.jpg

در نقشه فوق پلان فرضی لوله کشی فاضلاب ساختمان و هواکش طبقه اول را مشاهده می کنید. همانطور که در این تصویر آمده، یک انشعاب از رایزر ونت یا هواکش نیز برای توالت ایرانی در نظر گرفته شده است.

شما می توانید جهت دانلود رایگان نقشه های لوله کشی فاضلاب ساختمان لینک مورد نظر را لمس کنید.

 

لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

با توجه به این که برخی افراد ترجیح می دهند از توالت فرنگی به جای ایرانی در ساختمان خود استفاده کنند، در ادامه قصد داریم تا بیشتر در خصوص نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی صحبت کنیم.

پیش از اجرای لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی باید اندازه دقیق محل نصب توالت فرنگی را در نظر داشته باشید، با این توضیح که فاصله استاندارد توالت فرنگی تا دیوار پشتی آن در حدود 30 سانتی متر است.

اولین و مهمترین نکته ای که باید در خصوص لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی در نظر داشته باشید، این است که توالت فرنگی سیفون سرخود است.

به همین دلیل در هنگام اجرای لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی هیچ نیازی به استفاده از سیفون نیست.

در غیر این صورت سیفون روی سیفون کار گذاشته می شود و عمل تخلیه توالت فرنگی را با مشکل مواجه خواهد شد.

با توجه به این توضیحات سیستم لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی شامل یک لوله فاضلاب اصلی یا قائم و لوله هواکش می شود.

عدم کارگذاری لوله ونت یا هواکش در هنگام لوله کشی فاضلاب این وسیله سبب تخلیه نامناسب مواد فاضلابی خواهد شد.

پیش از اجرای لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی اندازه و محل سوراخ های لازم برای عبور لوله ها در کف، سقف و دیوارها باید مشخص شوند.

5.jpg

برای اجرای لوله کشی فاضلاب این وسیله یک لوله با قطر 90 یا 110 از رایزر اصلی فاضلاب انشعاب گرفته و تا محل نصب توالت فرنگی امتداد می دهیم. لوله هواکش را نیز موازی با لوله فاضلاب نصب می کنیم.

توجه داشته باشید که شیب لوله فاضلاب توالت فرنگی باید تا حدامکان به صورت یکنواخت و حساب شده باشد.

اگر لوله انتخابی ما قطر 100 میلی متر دارد، شیب 2 درصدی برای آن کفایت می کند. اما شیب لوله هواکش توالت فرنگی باید حداقل یک درصد باشد.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اجرای لوله کشی توالت فرنگی به مقاله آموزش نحوه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی مراجعه کنید.


نقشه لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی

در دست داشتن لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی امکان خطا در روند کار را محدود می کند. به همین دلیل ما یک نمونه از پلان لوله کشی فاضلاب توالت فرنگی برای شما آورده ایم.

6.jpg

شما در این تصویر مشاهده می کنید که لوله فاضلاب یا تخلیه توالت فرنگی (به رنگ قرمز) به لوله فاضلاب اصلی یا همان رایزر فاضلاب (به رنگ خاکستری) متصل شده است.

همچنین لوله ونت یا هواکش توالت فرنگی (به رنگ سبز) را می بینید که در کنار لوله تخلیه اجرا شده و در نهایت به لوله ونت اصلی در بالای ساختمان منتهی می شود.

 

نحوه نصب لوله فلاش تانک به کاسه توالت

یکی از تجهیزات مهم در سرویس بهداشتی که به پاکیزگی هرچه بهتر این فضا کمک می کند، فلاش تانک توالت است.

فلاش تانک وسیله ای است که حجم مشخصی از آب را در خود ذخیره کرده و به واسطه کشیدن زنجیر یا فشوردن دکمه مخصوص آن آب را در داخل کاسه توالت تخلیه می کند.

انواع فلاش تانک ها بدون در نظر کردن مدل و طراحی خود به دو صورت کلی فلاش تانک روکار و فلاش تانک توکار بر روی توالت نصب می شوند.

 شما می توانید برای تهیه انواع فلاش تانک به یکی از لینک های خرید فلاش تانک توکار و یا خرید فلاش تانک معمولی و دوزمانه از دیجی کالا مراجعه کنید.

قبل از نصب هر کدام از مدل های فلاش تانک به توالت باید به یک پارامتر مهم توجه داشته باشید، که آن ارتفاع فلاش تانک توالت از کف است.

همانطور که در مطلب ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی گفتیم، فلاش تانک توالت فرنگی را باید در فاصله 25 سانتی متری و فلاش تانک توالت ایرانی را باید در ارتفاع 180 سانتی متری از کف در نظر گرفت.

7.jpg

  • نحوه نصب فلاش تانک روکار به کاسه توالت

در فلاش تانک روکار تخلیه آب به وسیله کشیدن زنجیر متصل به مخزن فلاش تانک تعبیه شده در قسمت بالای آن صورت می گیرد.

 از جمله اجزای فلاش تانک روکار می توان به شیر اتصال، لوله، مخزن و اجزای داخلی مخزن همچون فلوتر اشاره کرد، که همگی بر روی دیوار نصب می شوند.

  1. قبل از اقدام به نصب فلاش تانک روکار بایستی تمام قطعات آن را بر روی مخزن سوار کنید.

به این صورت که ابتدا پمپ تخلیه فلاش تانک را به صورتی در داخل آن قرار دهید که واشر آب بندی در زیر آن نصب شود تا بتوانید پمپ را با مهره محکم کنید.

  1. سپس حلقه بین رابط محور پمپ و دکمه فشاری را محکم ببندید تا اتصال پمپ مخزن تکمیل شود.
  2. اجزای داخلی مخزن از جمله فلوتر و زنجیر متصل به مخزن را در جای خود قرار دهید. توجه داشته باشید فلوتر باید دقیقاً عمود بر محور مخزن نصب شود.
  3. در نهایت نوبت به نصب لوله های فلاش تانک از پایین به سمت مخزن می رسد.

در این مرحله باید لوله ها را یک به یک به هم وصل کنید و پس از نصب زانویی های 25 درجه مخزن را در داخل زانویی جا بیندازید.

  1. برای نصب لوله فلاش تانک به سنگ توالت باید لوله انتهایی فلاش تانک را در زمان کارگذاری سنگ توالت انجام دهید.

 توجه داشته باشید اتصال لوله فلاش تانک به سنگ توالت بعد از نصب توالت غیر ممکن است.

 

  • نحوه نصب فلاش تانک توکار به کاسه توالت

تفاوت اصلی میان فلاش تانک روکار و توکار در جایگیری اجزای آن ها می باشد، به این صورت که اجزای فلاش تانک توکار همگی در داخل دیوار نصب می شوند، بجز دکمه یا کلید تخلیه که بر روی دیوار سرویس بهداشتی و پشت توالت قرار می گیرد.

برای نصب لوله فلاش تانک توکار با توالت بر اساس مراحل زیر اقدام کنید:

  1. قطعه استپ L شکل را به کاسه توالت متصل کنید تا مانع از بسته شدن مسیر آب در کاسه توالت شود.
  1. لوله های فلاش تانک را به صورت دقیق و محکم به هم وصل کرده و کاملاً آب بندی نمایید.

8.png

  1. فلوتر را مطابق با جهت انشعاب در جای خود ببندید و از بیرون مهره آن را محکم کنید.
  2. طناب کششی و گیره گیر آن را از سوراخ روبروی فلوتر وارد مخزن کرده و با بست گیره ای اتصال دهید.
  3. مهره طناب کشش را به صورتی در داخل سوراخ جانبی نصب کنید که جهت فلش مهره به سمت بالا باشد.
  4. مهره کاسه ای زیر بدنه فلاش تانک را منطبق بر لوله ها قرار داده و به اندازه 10 الی 20 میلی متر به سمت پایین فشار دهید.
  5. بست پشت بالای مخزن را بر روی دیوار علامت زده و جای بسته شدن پیچ های آن را با دریل سوراخ کنید. جهت اطلاع از قیمت و تهیه انواع دریل روی لینک خرید دریل از دیجی کالا بزنید.
  6. در نهایت فلاش تانک را طوری بر روی بست پشتی قرار دهید که لوله داخل خروجی پمپ درون مخزن قرار بگیرد.

جمع بندی:

ما در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعات جامعی در خصوص نحوه لوله کشی فاضلاب انواع توالت ایرانی و فرنگی را برای شما بیان کنیم.

همچنین توضیحات کاملی را در مورد طریقه اتصال لوله فلاش تانک به کاسه توالت در اختیار شما قرار دادیم.

با این حال شما می توانید سوالات فنی مرتبط با نصب و اجرای لوله کشی فاضلاب انواع توالت را از طریق کامنت از متخصصین و کارشناسان ما بپرسید.

همچنین چنانچه برای اجرای لوله کشی فاضلاب توالت خود نیاز به مجری لوله کش با تجربه داشتید، می توانید از همکاران ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته کمک بگیرد.

9.jpg

برای این منظور همین الان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و یا فرم ارسال سرویسکار متخصص را پر و ارسال کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

منابع فارسی:

منبع 1 ، منبع 2 ، منبع 3 ، منبع 4 ، منبع 5

منبع انگلیسی:

منبع1

 

اشتراک گذاری این صفحه