در ادامه مطلب گرمایش از کف بهتر است یا رادیاتور این بار قصد داریم تا نحوه اتصال هم زمان گرمایش ازکف و رادیاتور به پکیج را بررسی کنیم.

 

 امرزوه صنعت تاسیسات ساختمانی روز به روز در حال پیشرفت و ارائه طرح های جدید به منظور بهره وری هرچه بیشتر از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی است.

در این بین  سیستم گرمایش از کف نیز در کنار سیستم رادیاتوری یکی از پرکاربردترین سیستم ها به منظور تامین گرمای مورد نیاز برای ساختمان ها است.

تحقیقات و بررسی های مختلفی در مورد مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف و همچنین انواع رادیاتور شوفاژ و مزیت ها و نقص های هر کدام صورت گرفته است، که نتیجه آن بازدهی بالای هر کدام از این سیستم ها می باشد.

به همین دلیل برخی از افراد به فکر ترکیب کردن این دو سیستم گرمایشی با یکدیگر هستند، موضوعی که که ما در ادامه قصد داریم بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.

 

آیا امکان استفاده همزمان از سیستم گرمایش از کف و رادیاتور وجود دارد؟

اولین و مهمترین سوالی که ممکن است برای افراد ایجاد شود این است که آیا می توان از هر دو سیستم گرمایش از کف و رادیاتور شوفاژ به طور همزمان استفاده کرد؟

پاسخ ما به این سوال بلی است. برخی از افراد ترجیح می دهند از سیستم گرمایش از کف تنها در بخشی از ساختمان مانند سرویس بهداشتی و حمام استفاده کرده و در قسمت های دیگر خانه از سیستم رادیاتوری بهره ببرند.

در مدل های طراحی دیگر نیز ممکن است ساختمان به صورت دوبلکس و یا چند طبقه باشد، در نتیجه برای تامین گرمایش این مدل از ساختمان افراد ترجیح می دهند از ترکیب این دو سیستم استفاده کنند.

به این صورت که در طبقه همکف که بیشتر ساعات روز را در آنجا حضور دارند، از سیستم گرمایش از کف و در طبقه بالا که اتاق خواب ها تعبیه شده اند، از سیستم رادیاتوری استفاده شود.

در هر صورت و به هر دلیلی که در نظر باشد، این کار یعنی استفاده همزمان گرمایش از کف و رادیاتور به طور ترکیبی امکان پذیر است.

اما نحوه اتصال این دو سیستم به پکیج با توجه به نوع سیستم گرمایش از کف مورد استفاده یا مورد نظر در ساختمان متفاوت است.

نحوه اتصال همزمان گرمایش از کف به رادیاتور پکیج1

 

انواع سیستم گرمایش از کف و امکان اتصال همزمان آن به رادیاتور

همانطور که می دانید سیستم گرمایش از کف دارای دو مدل سیستم گرمایش از کف برقی و سیستم گرمایش از کف آبی می باشد.

در مورد گرمایش از کف آبی، لوله های حمل کننده آب گرم در کف ساختمان نصب می شوند، در این بین آب گرم شده در داخل پکیج توسط پمپ حرارتی به سمت لوله ها روان شده و حرارت آب گرم توسط لوله ها به کف زمین منتقل می شود.

اما در سیستم گرمایش از کف برقی، از کابل های حرارتی متصل به سنسورهای حرارتی برای گرم کردن کف زمین استفاده می شود.

بنابراین اگر از سیستم گرمایش از کف برقی در ساختمان استفاده شود، هیچ مشکلی برای نصب پکیج و اتصال آن به سیستم رادیاتوری نیست.

چرا که در سیستم گرمایش از کف برقی پکیج مورد نیاز نیست و می توان از پکیج به طور جداگانه برای تامین گرمای سیستم رادیاتوری در برخی و یا حتی تمام قسمت های ساختمان استفاده کرد.

اما در خصوص سیستم گرمایش از کف آبی این داستان کمی متفاوت است، چرا که روند تولید حرارت در این سیستم کاملاً وابسته به پکیج است.

از طرفی دمای مورد نیاز سیستم گرمایش از کف و رادیاتور با یکدیگر متفاوت است، به طوری که دمای سیستم گرمایش از کف حداکثر 55 درجه سانتی گراید می باشد، در حالی که دمای رادیاتور بیش از این مقدار است.

از طرف دیگر اختلاف دمای مسیر رفت و برگشت در سیستم گرمایش از کف به دلیل پایین بودن درجه حرارت اولیه در حدود 11 درجه است، اما در مورد سیستم رادیاتوری این مقدار به 25 درجه سانتی گراید هم می رسد.

در نتیجه نمی توان بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم پکیج را به طور مستقیم و هم زمان به سیستم گرمایش از کف آبی و رادیاتور متصل کرد.

 

نحوه اتصال هم زمان گرمایش از کف و رادیاتور به پکیج

تا این قسمت از متن دریافتیم که اصولاً امکان استفاده همزمان سیستم گرمایش از کف و سیستم رادیاتوری در یک ساختمان یک طبقه و حتی دوبلکس و چند طبقه وجود دارد.

اما نوع اتصال و ترکیب این دو سیستم به نوع گرمایش از کف مورد استفاده در ساختمان بستگی دارد، به شکلی که اگر سیستم گرمایش از کف از نوع برقی باشد، هیچ محدودی برای نصب پکیج و استفاده از رادیاتور نیست.

حتی می توان از رادیاتور در درون اتاقی که گرمایش از کف به صورت برقی اجرا شده نیز استفاده کرد، اما سیستم گرمایش از کف آبی به دلیل اختلاف دمای رفت و برگشت پایین و همچنین کم بودن دمای مورد نیاز، باید بر اساس شرایط خاص به پکیج نصب شود.

اتصال هم زمان گرمایش از کف و رادیاتور به پکیج تنها با استفاده از کلکتور گرمایش از کف و شیر برقی نصب شده بر روی کلکتور امکان پذیر است.

در این حالت امکان کنترل جداگانه هر دو مسیر گرمایش از کف و رادیاتورهای متصل شده با پکیج مشترک وجود دارد.

نحوه اتصال همزمان گرمایش از کف به رادیاتور پکیج2

لازم به توضیح است که مشکل سیستم گرمایش از کف در اتصال همزمان به رادیاتور و پکیج، دمای بسیار بالای پکیج و عدم نیاز سیستم گرمایش از کف به این میزان دما بود.

بنابراین می توان با کمک شیر برقی قرار گرفته بر روی کلکتور گرمایش از کف و همچنین شیر بای پس ، دمای این سیستم را به راحتی کنترل کرد.

نحوه عملکرد سیستم گرمایش در زمان اتصال همزمان به پکیج و رادیاتور به این صورت که به محض اینکه آب گرم پکیج در درون سیستم به جریان بیافتد، پس از یک دور گردش، دمای آن توسط ترموستات بررسی می شود.

در این زمان ممکن است آب هنوز گرمای کافی به منظور چرخش در مسیر را داشته باشد، در نتیجه برای دور دوم نیز در لوپ خود به گردش در می آید.

زمانی که ترموستات افت دمای آب گرم را احساس کند، آب گرم پکیج توسط شیر مخلوط کننده با آب سرد برگشتی ترکیب می شود تا دمای آن تا حد استاندارد بالا برود.

در این حالت دمای مورد نیاز در سیستم گرمایش از کف در حد مورد نظر کنترل می شود، در حالی که رادیاتورها نیز بر اساس دمای تنظیمی خود و به واسطه آب گرم ورودی از پکیج که توسط پمپ پمپاژ می شود، در حال کار هستند.

بنابراین وقتی اتاق به دمای مطلوب برسد، ترموستات عمل کرده و با بسته شدن شیر برقی  مسیر گردش آب نیز مسدود می شود، این در حالی است که پکیج همچنان به کار خود ادامه داده و آب گرم را به سمت رادیاتورها پمپاژ می کند.

یکی دیگر از تمهیداتی که باید در این روش به منظور پیشگیری از بالا رفتن فشار بیش از حد در سیستم گرمایش از کف و همچنین کاهش مصرف انرژی لحاظ کرد، استفاده از شیر بای پس است.

به این صورت که در صورت بسته شدن شیرهای برقی بر روی کلکتور رفت شیر بای پس باز شده و سبب ایجاد تعادل در فشار می شود و هنگامی که با کاهش دمای اتاق شیرهای مسیر رفت دوباره باز می شود، شیر بای پس هم به طور خودکار بسته می شود.

بنابراین نحوه اتصال هم زمان گرمایش از کف و رادیاتور به پکیج به این صورت است که برای انجام این کار باید شیر برقی و شیر بای پس را بر روی کلکتور رفت متصل کرد.

سپس با کمک ترموستات موجود بر روی کلکتور و یا ترموستات های اتاقی نصب شده در ساختمان می توان فشار و دمای سیستم گرمایش از کف را به طور مجزا از دمای رادیاتوری کنترل کرد.

در تصویر زیر نمونه ای از طراحی شماتیک نحوه اتصال هم زمان گرمایش از کف و رادیاتور به پکیج را ملاحظه می کنید.

نحوه اتصال همزمان گرمایش از کف به رادیاتور پکیج3

 

نحوه اتصال هم زمان گرمایش از کف و رادیاتور به موتورخانه

گاهی ممکن است سیستم حرارت مرکزی از نوع موتورخانه ای باشد، در این صورت نیز می توان از هر دو سیستم رادیاتوری و گرمایش از کف به صورت ترکیبی با موتورخانه استفاده کرد.

برای تعادل کردن دمای سیستم گرمایش از کف باید از یک عدد مبدل کاهنده دما در مسیر لوله تامین آب گرم گرمایش از کف استفاده کنیم.

به این صورت که مبدل کاهنده دما را در مسیر لوله تامین آب گرم گرمایش از کف قرار می دهیم تا دمای آب دیگ را به کمتر از 50 درجه سلسیوس برسانیم.

همچنین اگر دمای آب دیگ بالاتر از 50 درجه سلسیوس باشد، می توان با نصب دستگاه کاهش دما در ورودی آب به سیستم گرمایش از کف دمای آب را در حد مورد نیاز ثابت نگه داشت.

در این روش با اتصال دستگاه کاهش دما در ابتدای جریان آب ورودی رایزر گرمایش در هر واحد و از طریق مخلوط کردن آب 70 درجه ورودی با آب برگشتی امکان داشتن دو خروجی رفت و برگشت با دمای متفاوت و قابل کنترل از طریق ترموستات جداگانه را مسیر می کند.

نتیجه این می شود که امکان بهره وری از سیستم رادیاتور و حوله خشک کن هم زمان با سیستم گرمایش از کف با دو دمای مجزا امکان پذیر می باشد.

اگر می خواهید با بهترین مبدل برای گرمایش از کف و ویژگی های آن آشنا شوید، کافیست بر روی لینک مقاله بزنید.

نحوه اتصال همزمان گرمایش از کف به رادیاتور پکیج4

نتیجه گیری:

بر اساس آنچه که گفته شد می توان اینطور نتیجه گیری کرد که امکان استفاده همزمان سیستم گرمایش از کف و رادیاتور با اتصال به پکیج وجود دارد.

اما لازمه این کار در نظر گرفتن راهکارهایی به منظور کنترل دما و فشار آب در سیستم گرمایش از کف است، چرا که در این سیستم به دمای کمتری به نسبت دمای لازم در سیستم رادیاتوری نیاز است.

راهکارهایی از قبیل نصب کلکتور گرمایش از کف دارای شیرهای برقی و بای پس در کلکتور رفت و همچنین استفاده از ترموستات به منظور اندازه گیری دمای اتاق از جمله این تمهیدات است.

توجه داشته باشید که طراحی های دقیق نحوه اتصال پکیج به گرمایش از کف و رادیاتور باید توسط مجری متخصص و با تجربه در این زمینه صورت بگیرد.

مجموعه تاسیسات 24 ساعته با در اختیار داشتن متخصصان با تجربه می تواند در این زمینه به شما شهروندان تهرانی کمک کند.

ما در این مجموعه خدماتی از جمله اجرای سیستم گرمایش از کف و همچنین راه اندازی و نصب پکیج برای هر دو سیستم رادیاتوری و گرمایش از کف را انجام می دهیم.

بنابراین چنانچه در این خصوص نیاز به مشاوره و تخصص همکاران ما دارید، همین الان تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید.

منابع:

قسمتی از این متن از کتاب نصب و راه اندازی و نگهداری پکیج گرمایشی رشته تاسیسات مکانیکی برگرفته شده است.

منبع 1

منبع 2

 

منبع 3

اشتراک گذاری این صفحه