چنانچه شما نیز به دنبال یافتن پاسخ این پرسش هستید که استاپر لوله چیست و کاربرد آن به چه صورت است؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان در حال ساخت باید از هر لحاظ چک شده و سلامت آن تایید شود تا بتوان در آینده بهترین بهره وری را از آن کسب کرد.

در غیر این صورت مواجه شدن با مشکلاتی از قبیل وجود نشتی در لوله ها یا ترک خوردگی آن ها می تواند علاوه بر هزینه بردار بودن، آسیب های زیادی را به بنا وارد کند که گاهاً وقت و پول زیادی برای رفع آن نیاز باشد.

به همین دلیل است که مجریان لوله کش ساختمان از وسایل مختلفی برای تست سلامت لوله ها استفاده می کنند که استاپر لوله یکی از این وسایل است.

در ادامه این مطلب قصد داریم توضیحات بیشتری را در خصوص استاپر لوله، انواع و کابردهای آن بیان کنیم.

 

استاپر تست لوله فاضلاب چیست؟

تست کردن لوله های فاضلاب در ساختمان تنها در صورتی امکان پذیر است که لوله به طور کامل آب بندی یا مهر و موم شده باشد تا بتوان با وارد کردن آب به داخل لوله وجود هر گونه نشتی، ترک خوردگی یا سستی در اتصالات را به راحتی پیدا کرد.

به همین دلیل اکثر مجریان لوله کش حرفه ای از ابزاری به نام استاپر تست لوله فاضلاب به معنی متوقف کننده برای تست لوله ها استفاده می کنند.

جهت آشنایی با نحوه استفاده از این ابزار فیلم نحوه تست لوله های فاضلاب با استفاده از استاپر را ملاحظه نمایید.

استاپر لوله چیست و کاربرد آن1

                                     نمونه دستگاه استاپر لوله مدل دستی بدون پایه

استاپرها معمولاً در سایزها و جنس های گوناگون در بازار موجود هستند تا بتوان بنا به سایز و جنس لوله از استاپر متناسب با آن استفاده کرد.

همین تنوع در سایز، طراحی و جنس استاپرها کمک می کند تا لوله با هر جنس و سایزی با استاپر تست لوله فاضلاب مخصوص خود فیکس شده و کار تست زنی لوله به خوبی انجام شود.

انواع استاپر از لحاظ جنس عبارتند از:

  • استاپر از جنس پلاستیک
  • استاپر از جنس پی وی سی
  • استاپر از جنس نایلونی

تنوع استاپرها در سایز نیز بسیار حائز اهمیت است تا کار مسدود کردن لوله توسط آن به درستی صورت بگیرد.

دلیل اهمیت استفاده از استاپر لوله این است که می توان در صورت تست کردن لوله با استفاده از این ابزار میزان توان و ظرفیت لوله در مواقعی که تحت فشار قرار می گیرد را به راحتی مشخص کرد.

به طور معمول سیستم لوله کشی ساختمان با توجه به تعداد ساکنینی که در ساختمان زندگی می کنند و یا مقدار حجم آب فاضلابی تولید شده در لوله ها تحت تاثیر مقداری فشار قرار می گیرد.

حال اگر در زمان تست کردن لوله ها در فشار مد نظر متوجه شویم که لوله ها توان و استقامت کافی را نداشته و یا از برخی قسمت های آن آب نشتی می کند، می توان به تقویت سازی سیستم لوله کشی و یا بازسازی لوله ها قبل از بهره وری اصلی پرداخت.

 

انواع استاپر لوله و کاربرد آن:

همانطور که گفتیم، استاپر یک ابزار بسیار کاربردی است که روند تست زنی لوله های فاضلابی از جنس پوش فیت را برای مجریان لوله کش بسیار ساده کرده است.

با استفاده از این وسیله می توان وجود نشتی در لوله های فاضلابی را در هر دو مرحله تست مقدماتی و تست نهایی آزمایش کرد.

این وسیله در سه مدل مختلف استاپر بادی، استاپر بالنی و استاپر دستی طراحی و تولید شده و می تواند برای تست لوله ها مورد استفاده قرار بگیرد.

  • استاپر بادی

استاپر بادی لوله از سه قسمت دستگاه اصلی، لاستیک یدک و تلمبه باد تشکیل شده است و در سایزهای مختلف 110 تا 160 در بازار موجود است.

استاپر لوله چیست و کاربرد آن2

روش استفاده از استاپر بادی برای تست لوله فاضلاب پوش فیت به این صورت است که استاپر را در حالت 90 درجه در دست گرفته و آن را وارد لوله می کنید، فقط مراقب باشید لاستیک استاپر به لبه های دریچه برخورد نکرده و خراب نشود.

نگهدارنده استاپر را دقیقاً بر روی لبه دریچه قرار داده و تلمبه باد را به سر والو وصل می کنیم و همزمان شروع به تلمبه زدن می کنیم.

وقتی فشار استاپر به حد مورد نظر رسید، تلمبه زدن را متوقف می کنیم و بعد از اتمام تست زنی، دسته سری تلمبه را از قسمت انتهایی دستگاه جدا کرده، ابتدا لاستیک و بعد دستگاه را از لوله خارج می کنیم.

  • استاپر بالنی

استاپر بالنی شامل قطعاتی از جمله یک بالن لاستیکی، گیج فشار، تلمبه باد، شیلنگ و کوپلینگ می باشد.

به منظور استفاده از استاپر بالنی برای تست لوله پوش فیت فاضلاب، ابتدا بالن استاپر را وارد لوله کرده و سپس تلمبه را تا فشار 5/1 بار باد می کنیم.

بالن استاپر را با استفاده از یک پایه فلزی وارد اتصال سه راهی بازدید می کنیم تا از این طریق مسیر عبور آب مسدود شود.

در نتیجه اگر هر گونه نشتی در سیستم لوله کشی فاضلاب وجود داشته باشد، از این طریق مشخص شده و مجری لوله کش می تواند به تعمیر آن بپردازد.

  • استاپر دستی

تنوع سایز استاپرهای دستی در سایزهای 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلی متر در بازار موجود هستند و باز هم از این وسیله می توان برای تست نشتی لوله فاضلاب پوش فیت استفاده کرد.

استاپر لوله چیست و کاربرد آن3

از دستگاه استاپر دستی لوله می توان برای تست مقدماتی، تست قسمت قسمت و تست نهایی لوله های فاضلابی ساختمان استفاده کرد.

نحوه کار با این وسیله از سایر استاپرها تا حدودی راحت تر است، برای این منظور استاپر دستی را وارد دریچه بازدید لوله فاضلاب کرده و پیچ استاپر تعبیه شده بر روی دسته آن را تا انتها می بندیم.

بعد از اتمام تست زنی پیچ را در خلاف جهت باز کرده و دستگاه استاپر لوله را از داخل لوله فاضلاب خارج می کنیم.

 

مزایای استفاده از استاپر لوله:

حتماً تا این قسمت از متن با کاربردی بودن دستگاه استاپر لوله آشنا شده اید، با این حال به چند مورد از مزیت های استفاده از استاپر لوله اشاره می کنیم:

  • از دستگاه استاپر لوله می توان در مراحل مختلف لوله کشی از قبیل تست مقدماتی و تست نهایی لوله های استفاده کرد.
  • استاپر لوله معمولاً از جنسی ساخته شده که هیچ آسیبی به لوله وارد نمی کند.
  • کار با دستگاه استاپر لوله بسیار ساده بوده و نتیجه حاصل از تست لوله با استفاده از این وسیله قابل اطمینان است.
  • در صورت تست لوله های فاضلابی با استاپر لوله، تا حد بسیار زیادی می توان در صرف هزینه ها و وقت برای رفع خسارات احتمالی صرفه جویی کرد.

استاپر لوله چیست و کاربرد آن4

چنانچه قصد خرید استاپر لوله را داشتید، بسیار مهم است به نکات زیر توجه کنید:

  1. سایز استاپر لوله:

مهمترین نکته ای که باید در هنگام خرید این وسیله مد نظر قرار دهید، سایز استاپر است. چرا که اگر سعی کنید از استاپر بزرگتر یا کوچکتر از سایز لوله برای تست زنی آن استفاده کنید، به طور حتم نتیجه به دست آمده صحیح نخواهد بود.

  1. جنس استاپر لوله:

همانطور که گفتیم برخی از استاپرهای لوله فقط به منظور استفاده بر روی لوله های پلاستیکی و یا پوش فیت کاربرد دارند، بنابراین به جنس لوله در هنگام خرید این وسیله توجه داشته باشید.

 

نتیجه گیری:

تست کردن لوله های فاضلابی قبل از بهره برداری نه تنها جزو قوانین ملی ساختمان است، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز کاملاً منطقی و به صرفه به نظر می رسد.

در این بین استاپر لوله تنها وسیله ای است که می تواند روند تست زنی لوله ها را در کمترین زمان ممکن و با نتیجه ای قابل اتکا انجام دهد.

چرا که این وسیله در هر کدام از مدل های دستی، بالنی و بادی که باشد، مسیر خروجی لوله را به طور کامل می بندد تا در ادامه بتوان با وارد کردن مقدار آب مورد نیاز توان لوله را تست کرد.

همچنین می توان وجود یا عدم وجود ترک خوردگی و نشتی در لوله ها را به راحتی تشخیص داد.

استاپر لوله چیست و کاربرد آن5

اجرای سیستم لوله کشی فاضلاب در ساختمان ها و تست آن ها با استفاده از ابزار حرفه ای همچون استاپر لوله از جمله خدمات متخصصین ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته محسوب می شود.

بنابراین شما می توانید با خاطری آسوده همین الان با ما تماس گرفته و سفارش خود در سراسر تهران را ثبت کنید.

منابع:

منبع 1

منبع 2 

 

منبع 3

اشتراک گذاری این صفحه