حتماً برای شما هم پیش آمده که در هنگام شستن ظرف ها آب داخل سینک به راحتی و با سرعت تخلیه نمی شود. این موضوع شاید در ابتدا کمی خفیف باشد، اما عدم بررسی و رفع علت اصلی بروز این مشکل می تواند در آینده مسائل بیشتری را در سینک ظرفشویی و سیستم لوله کشی فاضلاب آن ایجاد کند.
به همین دلیل در ادامه مطلب مشکلات رایج در لوله کشی سینک ظرفشویی این بار قصد داریم تا در خصوص روش باز کردن گرفتگی سینگ ظرفشویی توضیحاتی را بیان کنیم.
علت گرفتگی سینک ظرفشویی
اگر بخواهیم علت اصلی گرفتگی سینک ظرفشویی را معرفی کنیم، باید به چربی ها و زباله های موجود در پسمانده غذاها اشاره کنیم.
متاسفانه برخی از افراد این عادت را ندارند که قبل از شروع به شستشوی ظرف ها چربی های چسبیده به ظروف و پسمانده های غذای موجود بر روی آن ها را با دستمالی جداگانه تمیز کنند و بعد شروع به شستن ظرف ها نمایند.
همین مسئله هر چند به ظاهر ساده می تواند در دراز مدت باعث شود که سینک ظرفشویی مسدود شده و حتی آب هم از آن عبور نکند. مخصوصاً اگر در داخل سینک علاوه بر ظروف به شستن گوشت، مرغ و یا ماهی نیز اقدام کرده باشید که در این صورت احتمال انسداد خروجی سینک بسیار بیشتر می شود.
حجم چربی ها و مواد غذایی انباشته شده در مسیر آبراه و لوله فاضلاب سینک به مرور زمان بیشتر و بیشتر شده و در نهایت سدی محکم در برابر جریان آب های فاضلابی داخل سینک ایجاد می کنند.
روش های باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی
با توجه به توضیحات بیان شده که با علت اصلی گرفتگی سینک آشنا شدیم، حال به سراغ روش های باز کردن سینک ظرفشویی می رویم.
همانطور که در ابتدای متن گفتیم روش باز کردن سینک به دو دسته راهکارهای خانگی و راهکارهای فنی که باید توسط مجری لوله کش انجام شود، قابل تقسیم هستند:
- راهکارهای خانگی باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی
در این قسمت راهکارهایی به شما پیشنهاد می دهیم که با کمترین امکانات نیز خودتان به تنهایی می توانید به رفع گرفتگی سینک ظرفشویی اقدام کنید:
- استفاده از آب جوشیده
اولین و ساده ترین راه حل به منظور باز کردن لوله سینک ظرفشویی ریختن آب جوش در داخل سینک است. این راه حل آنقدر ساده است که نیاز به هیچ ابزار و مواد خاصی ندارد و هر شخصی می تواند این روش را امتحان کند.
برای اثر بخشی بهتر این روش باید قبل از ریختن آب جوش در داخل خروجی سینک تا آنجا که امکان دارد آب های انباشته شده در سینک را جمع کنید و برای این کار می توانید از لیوان یا ملاقه استفاده کنید.
چنانچه در مرحله اول برای باز کردن سینک موفق نشدید، جای نگرانی نیست فقط کافیست تا هنگام سرد شدن آب هایی که داخل سینک ریختید صبر کنید و بعد از جمع آوری آن ها این عمل را چند بار تکرار کنید. در اکثر موارد مشکل گرفتگی سینک با این روش حل خواهد شد.
- استفاده از نمک و آب جوش
به منظور اجرای این روش بعد از برداشتن آب داخل سینک ظرفشویی مقدار نصف پیمانه نمک را به صورت خشک داخل خروجی سینک بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا نمک به جسم چربی ها نفوذ کند، سپس آب جوشیده شده را داخل سینک بریزید.
- سرکه و جوش شیرین
برای استفاده از این ترکیب نیز مانند راهکارهای ذکر شده ابتدا آب داخل سینک را جمع کنید. سپس مقدار یک پیمانه جوش شیرین را داخل خروجی سینک بریزید و بعد از آن به همان مقدار یعنی یک پیمانه سرکه سفید را داخل خروجی اضافه کنید.
ابتدا ترکیب ذکر شده شروع به جوشیدن می کند، اما بعد از اینکه محلول کاملاً از جوشیدن ایستاد، دریچه سینک ظرفشویی را گذاشته و بعد از 15 دقیقه آب جوشیده را داخل سینک خالی کنید.
در صورت عدم باز شدن سینک این عمل را چند بار تکرار کنید. استفاده از این راهکار نه تنها باعث باز شدن انسداد سینک ظرفشویی می شود، بلکه سینک و سیستم فاضلاب آن را نیز خوشبو می کند.
- جوش شیرین و نمک
استفاده از ترکیب جوش شیرین و نمک یک راهکار دیگر به منظور باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی است. برای انجام این روش ابتدا بعد از تخلیه سینک، مقدار یک پیمانه جوش شیرین را با نصف پیمانه نمک مخلوط کرده و در داخل خروجی سینک بریزید.
تا چند ساعت صبر کنید تا محلول به خوبی به رسوبات داخل لوله خروجی سینک نفوذ کند، سپس آب جوشیده شده را داخل سینک تخلیه کنید.
- تلمبه لوله باز کنی
چنانچه روش هایی که تاکنون بیان شدند، مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی شما را باز نکردند، می توانید از تلمبه لوله باز کنی برای رفع این مشکل استفاده کنید.
برای رفع گرفتگی لوله های سینک ظرفشویی دوقلو با استفاده از تلمبه لوله بازکنی ابتدا خروجی یکی از سینک ها را با استفاده از پارچه و یا درپوش سینک به طور کامل بپوشانید تا فشار آب و هوای وارد شده به خروجی سینکی که قصد تلمبه شدن در آن را دارید چند برابر شود.
سپس سینک ظرفشویی را پر از آب کرده و چندین بار و با فشار تملبه را به طور مستقیم در بالای خروجی سینک فشار دهید. هر زمان صدای تخلیه آب را شنیدید دست از تلمبه زدن برداشته و ظرف آب جوش را داخل سینک خالی کنید.
راهکارهای فنی باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی
در این قسمت روش های فنی باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی را توضیح می دهیم.
- تمیز کردن سیفون سینک ظرفشویی
در برخی موارد علت گرفتگی سینک ظرفشویی به دلیل پر شدن سیفون فاضلاب آن با موادی همچون چربی، مو و پسمانده های غذا است.
برای رفع این مشکل باید ابتدا بررسی کنید که سیفون فاضلاب شما دریچه تخلیه در قسمت زیرین خود دارد یا نه؟ چنانچه سیفون دارای دریچه تخلیه باشد، شما می توانید با باز کردن و قرار دادن سطل در زیر آن سیفون را پاکسازی کنید.
اما در مواردی که سیفون فاضلاب دارای چنین امکاناتی نباشد، بهتر از از مجری لوله کش برای پاکسازی آن و رفع انسداد سینک ظرفشویی کمک بگیرید.
- فنر زدن سینک ظرفشویی
گاهی مشکل گرفتگی سینک ظرفشویی تا حدی قوی است که با کمک آب جوش و ترکیبات ذکر شده باز نمی شود و باید با استفاده از فنر لوله بازکنی سینک را باز کنید. فنر لوله بازکنی دو مدل دستی و برقی دارد.
برای استفاده از فنر لوله بازکنی دستی به منظور باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی ابتدا باید سیفون فاضلاب زیر سینک به طور کامل باز شود و سپس از لوله خروجی فاضلاب که در داخل دیوار گرفته است فنر را وارد لوله کنید تا تمام رسوبات چسبیده به لوله فاضلاب سینک را باز کند.
حال با حرکت پیاپی دست، فنر را بیشتر و بیشتر به داخل لوله وارد کرده و با فشار بیرون بیاورید. اغلب موارد با این اقدام گرفتگی خروجی آب سینک ظرفشویی باز می شود و شما چربی ها و پسماندهای چسبیده به فنر را مشاهده خواهید کرد.
- استفاده از فنر و دریل برقی
در برخی موارد استفاده از فنر لوله کشی با دست جوابگوی رفع مشکل نیست و باید این کار را با کمک دریل برقی انجام دهید. برای انجام این کار یک طرف فنر را به سر دریل برقی و طرف دیگر آن را به لوله فاضلاب سینک ظرفشویی داخل دیوار وارد کنید.
در این حالت با روشن کردن دریل و چرخاندن سری آن فنر فلزی لوله باز کنی نیز شروع به چرخیدن با حالت تند می کند. بعد از چند دقیقه کوتاه دکمه برگشت دریل را فشار دهید تا فنر از لوله خارج شود.
در واقع می توان گفت استفاده از این روش جزو آخرین راهکارهای باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی است و با انجام این کار میزان انسداد هر چقدر هم که زیاد باشد، باز خواهد شد.
با این حال توصیه می کنیم راهکار گرفتگی سینک ظرفشویی با استفاده از فنر و دریل برقی را به عهده متخصص آن بسپارید، چون فشار بیش از حد فنر و دریل به لوله فاضلاب سینک می تواند باعث ترک برداشتن لوله و معضلات بیشتر شود.
جمع بندی
در طول این مطلب ابتدا علت جمع شدن آب در داخل سینک ظرفشویی را بررسی کردیم و سپس یک سری راهکار برای باز کردن گرفتگی سینک به شما پیشنهاد دادیم.
با این حال به طور حتم جلوگیری از گرفتگی سینک ظرفشویی از باز کردن آن بسیار راحت تر است، پس سعی کنید هرگز پسماندهای غذا، چربی، مو و هر گونه اجسام خارجی دیگر به جز مواد شوینده و آب وارد خروجی سینک ظرفشویی نشوند.
چنانچه با وجود راهکارهای توصیه شده باز هم برای باز کردن لوله های فاضلابی و سینک ظرفشویی خود نیاز به مجری لوله کش دارید، می توانید از مجریان متخصص ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته کمک بگیرید.
در این مجموعه تمامی خدمات از جمله باز کردن گرفتگی لوله فاضلابی همراه با گارانتی تضمین کیفیت خدمات به شما ارائه می شود تا هیچ نگرانی بابت نتیجه سفارش خود نداشته باشید.
برای ثبت سفارش کافیست همین الان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.
خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
- علت اصلی گرفتگی سینک ظرفشویی تجمع پسماند غذاها، چربی ها و اجسام خارجی همچون مو در داخل لوله فاضلاب سینک است.
- از جمله راهکارهای خانگی باز کردن سینک ظرفشویی می توان به ریختن آب جوش در مسیر خروجی آب سینک، استفاده از محلول جوش شیرین، سرکه و نمک و همچنین تلمبه زدن چاه سینک اشاره کرد.
- اقداماتی از قبیل تمیز کردن سیفون سینک ظرفشویی و فنر زدن دستی و برقی می تواند گرفتگی های شدید لوله فاضلاب سینک ظرفشویی را به راحتی باز کند.
- برای پیشگیری از گرفتگی سینک ظرفشویی پیشنهاد می شود قبل از اقدام به شستشوی ظرف ها، تمام چربی ها و آلودگی های چسبیده به ظروف را با دستمال جداگانه پاک کرده و سپس ظروف را با آب داغ و مواد شوینده بشویید.
پرسش و پاسخ های متداول
- علت جمع شدن آب در سینک ظرفشویی چیست؟
تجمع پسماندهای غذایی و همچنین چربی و جرم در مسیر خروجی آب سینک ظرفشویی باعث جمع شدن آب در داخل سینک می شود.
- آب سینک ظرفشویی تخلیه نمی شود. آیا با ریختن محلول لوله بازکنی مشکل رفع می شود؟
خیر، در چنین شرایطی ریختن محلول لوله بازکنی چاره ساز نیست. بهتر است از فنر لوله بازکنی استفاده شود.
منابع انگلیسی:
ضمانت جبران خدمات
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.
اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
سوالات متداول
ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.
باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.
تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.
بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.
در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمیگیرند.
تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.
شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:
1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.
2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.