در ادامه مطالب مرتبط خود در خصوص معرفی شغل لوله کشی این بار قصد داریم به این سوال مهم پاسخ دهیم که آیا تاسیسات را می توان به عنوان شغل دوم استفاده کرد؟
همانطور که در مقالات قبلی گفتیم، شغل تاسیساتی و لوله کشی دارای زمینه شغلی فراوانی می باشد و همین تنوع شغلی و فعالیتی یکی از مزیت های بزرگ و مهم در این شغل به حساب می آید.
شخصی که وارد شاخه تاسیسات می شود کلیه دوره های آموزشی مربوط به این شغل را از قبیل کار با انواع لوله، نحوه جوشکاری، آشنایی با قطعات مکانیکی، قطعات الکتریکی، نصب و راه اندازی، تعمیر و سرویس تجهیزات گرمایشی مانند پکیج را در شاخه تاسیسات رشته پکیج یاد می گیرد.
همچنین با کسب آموزش های لازم در شاخه تاسیسات رشته تهویه مطبوع ساختمان با نصب و راه اندازی، سرویس و تعمیر تجهیزات سرمایشی مانند کولر گازی آشنا می شود.
چنین فردی می تواند در کنار این آموزش ها با نصب و راه اندازی و تعمیر کولر آبی نیز آشنا شود.
بنابراین توضیحات شغل تاسیساتی از جمله مشاغلی است، که هیچ وقت بدون سفارش و کار باقی نمی ماند.
از طرفی به دلیل ساخت و سازهای پی در پی و نیاز مصرف کنندگان به تجهیزاتی مانند پکیج و کولر گازی بازار مرتبط با این وسایل روز به روز در حال افزایش است.
فعالیت در شغل تاسیساتی به عنوان شغل دوم
حال با این مقدمه به این سوال پاسخ خواهیم داد که آیا تاسیسات را می توان به عنوان شغل دوم استفاده کرد؟
با توجه به توضیحات ذکر شده در قسمت فوق می توان به این سوال این طور پاسخ داد، که شغل تاسیسات را نه تنها به عنوان شغل دوم بلکه می توان به عنوان شغل اول و دائمی در نظر گرفت.
در حال حاضر افراد بسیاری هستند که با کسب مهارت های لازم در شاخه تاسیسات می توانند به صورت پاره وقت در این شغل مشغول به کار شوند.
برخی از این افراد حتی مشاغل دولتی دارند که نیمی از روز را در آن جا مشغول به کار بوده و در نیمه دیگر روز تا آخر شب در زمینه تاسیسات فعالیت می کنند.
در این حالت حتی اگر فرد تاسیساتی به عنوان مثال سرویس دو عدد کولر آبی را تا شب انجام دهد، روزانه به طور میانگین در حدود 100 هزار تومان درآمد کسب می کند.
به شکلی که در طول بیست روز کاری در ماه حدود 2 میلیون تومان مبلغ درآمد مازاد این فرد محسوب می شود.
در حالی که این میزان در آمد بدون در نظر گفتن تهیه ابزار و قطعات تجهیزات است. زیرا بخشی از درآمد افراد تاسیساتی مربوط به تهیه ابزار و قطعات برای مشتری می باشد.
با این توضیح اگر فرد توانایی تهیه قطعات تجهیزات گرمایشی و سرمایشی را داشته باشد، می تواند درصدی از فروش قطعات را به عنوان درآمد اصلی خود حساب کند.
این درآمد به طور میانگین حدود 100 الی 200 هزار تومان می باشد.
در نتیجه اگر فردی شغل تاسیساتی را به عنوان شغل دوم خود در نظر بگیرد، می تواند حداقل یک میلیون هفتصد هزار تومان در آمد مازاد کسب کند.
در حالی که تنها هزینه ای که قرار است پرداخت کند، مربوط به هزینه ایاب و ذهاب ایشان می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به شما توصیه می کنیم به مقالات درآمد لوله کشی در ایران و آیا تاسیساتی و لوله کش پول زیادی به دست می آورد؟ مراجعه کنید.
فعالیت در شغل تاسیساتی به عنوان شغل اول
و اما در خصوص فعالیت در شغل تاسیساتی به عنوان شغل اصلی و تمام وقت داستان شکل بهتری به خود می گیرد.
در حال حاضر اگر فردی به صورت تمام وقت وارد این شغل شود، می تواند به طور میانگین حداقل بین 4 تا 5 میلیون تومان در ماه در آمد داشته باشد.
البته اگر قرار باشد برای یک شرکت تاسیساتی خاص به صورت اشتراکی کند، باید درصدی از درآمد خود را به شرکت بدهد.
با این حساب باز هم می تواند تا همان مبلغ ذکر شده، یعنی بیش از 4 میلیون در ماه درآمد داشته باشد.
اگر می خواهید بدانید یک مجری تاسیساتی چه پوششی باید در هنگام کار کردن داشته باشد، مطلب تاسیساتی ها چه می پوشند؟ را از دست ندهید.
دلایل بازار مناسب شغل تاسیساتی
- فصلی نبودن شغل:
شغل تاسیساتی از جمله مشاغلی است که وابسته به فصل خاصی از سال نیست، یعنی بازار کار در فصل بهار و زمستان یکی است.
دلیل این موضوع این است که شخصی که وارد شاخه تاسیسات می شود، هر دو مهارت در زمینه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی را کسب می کند.
بنابراین این فرد می تواند در فصول گرم سال خدمات مورد نیاز مصرف کنندگان در خصوص وسایل سرمایشی مانند نصب، سرویس و تعمیر کولر آبی و کولر گازی را انجام دهد.
از طرفی در فصول سرد سال در زمینه وسایل گرمایشی مانند نصب، تعمیر و سرویس پکیج، موتورخانه و آبگرمکن خدمت رسانی کند.
- رشد روزافزون بازار عرضه و تقاضا:
با توجه به این که میزان ساخت و ساز در ساختمان های جدید و مرتفع بسیار زیاد شده است، بنابراین بازار عرضه و تقاضا نیز در حال رشد است.
از طرفی پیشرفت دائمی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی خود سبب شده است که کار در حوزه تاسیساتی در یک سیر صعودی قرار بگیرد.
برای آشنایی با نحوه رشد و ترقی در مشاغل تاسیساتی مطلب 10 نکته تضمینی برای پیشرفت شغلی در لوله کشی را مطالعه کنید.
- انحصاری بودن کار تاسیسات:
با توجه به این امر مهم که فعالیت در شاخه تاسیسات بدون داشتن مدرک فنی و حرفه ای غیر مجاز محسوب می شود، بنابراین بازار کار در انحصار دانش آموختگان و متخصصین این رشته قرار می گیرد.
همین موضوع دست افراد غیر متخصص را برای ورود به این کار می بندد.
در نتیجه بستر کار برای متخصصین این رشته به صورت دائمی باز است و هیچ مسئله ای نمی تواند مانع از فعالیت پاره وقت و یا تمام وقت افراد در شاخه تاسیسات شود.
با توجه به مطالب فوق ما در گروه تاسیسات 24 ساعته این اطمینان را به شما می دهیم، که با صرف هزینه ای اندک می توانید دوره های مخصوص سازمان فنی و حرفه ای را در آموزشگاه های مخصوص این رشته بگذرانید.
سپس شما می توانید بعد از کسب مدرک معتبر این رشته به عنوان شغلی تمام وقت و پاره وقت در شاخه تاسیساتی وارد بازار کار شده و طبق آنچه در مقاله 8 روش افزایش درآمد در شغل تاسیسات گفتیم، درآمد مناسبی کسب کنید.
همچنین اگر قصد همکاری پاره وقت با مجموعه ما را دارید فرم همکاری تکنسین را پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.
دعوت به همکاری
اگر تاسیساتی حرفهای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.
برای اطلاع از قیمت ها لطفا با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید و یا شماره تماستان را بدهید تا همکاران من در اسرع وقت با شما تماس بگیرند