شاید این سوال هم برای شما پیش آمده باشد که لوله کشی معکوس چیست؟ زیرا در زمینه لوله کشی شوفاژ از این اصطلاح زیاد استفاده می شود. برای یافتن پاسخ این سوال با ما همراه باشید.

 

لوله کشی معکوس چیست 1

تصور کنید که در یک ساختمان از یک سیستم لوله کشی شوفاژ استفاده شده و توقع شما از این سیستم این است که میزان حرارت وفشار آب در لوله های شوفاژ به طور یکسان تقسیم شده باشد.

همچنین شما انتظار داید که در تمامی نقاط ساختمان و حتی در دورترین شوفاژ خود از پکیج یا موتورخانه حرارت بالا و یکسانی را دریافت کنید.

برای رسیدن به این هدف عوامل مختلفی می توانند تاثیرگذار باشند، از جمله میزان طول و عرض لوله ها، نحوه لوله کشی پکیج، جنس لوله ها، فیتینگ ها، میزان زانویی و عوامل متعدد دیگر.

اما یکی از راه هایی که می تواند برای رسیدن به این هدف به شما کمک کند، استفاده از لوله کشی معکوس است.

چنانچه قصد تهیه رادیاتور و کسب اطلاع از قیمت خرید این وسیله را دارید، لینکخرید رادیاتور شوفاژ از دیجی کالا را لمس کنید.

 

لوله کشی معکوس چیست؟

سیستم لوله کشی معکوس شبیه به یک چرخه بسته می باشد و همانطور که در تصویر شماره 1 مشاهده می کنید، لوله برگشت در این سیستم به دورترین رادیاتور متصل می شود.

در حالی که در لوله کشی به روش مستقیم لوله برگشت به طور مستقیم به نزدیکترین رادیاتور به پکیج متصل شده است.

در لوله کشی با برگشت معکوس آخرین رادیاتور در مسیر رفت، اولین رادیاتور در مسیر برگشت محسوب می شود و بنابراین افت فشار ایجاد نمی شود.

در نتیجه میزان جریان و فشار در سیستم لوله کشی معکوس به صورت یکنواخت توزیع شده و سیستم به میزان بیشتری بالانس می شود.

لوله کشی معکوس چیست 2

تصویر 1 لوله کشی به روش معکوس

مفهوم بالانس بودن سیستم چیست؟

همانطور که در مطلب طریقه استفاده از شوفاژ گفتیم، هر رادیاتور دارای دو شیر می باشد، یکی شیر کنترل و دیگر شیر تنظیم که شیر تنظیم میزان جریان آب در رادیاتور را تا رسیدن به میزان حرارت مورد نیاز تنظیم می کند.

در سیستم لوله کشی شوفاژ به سیستمی بالانس می گویند، که شیر تنظیم در رادیاتورهای ابتدایی برای بالانس کردن سیستم بسته بوده و در رادیاتورهای دورتر باز باشد.

برای درک بهتر موضوع می توانیم میزان فشار و جریان تقسیم شده در لوله کشی مستقیم را بررسی کنیم.

میزان فشار ورودی به هر کدام از رادیاتورها به میزان فاصله رادیاتور از پکیج کاهش پیدا می کند و میزان فشار خروجی از هر رادیاتور کمتر از میزان فشار رادیاتور نزدیک به پکیج است.

به بیانی دیگر در لوله کشی شوفاژ به روش مستقیم هرچه فاصله شوفاژ از پکیج بیشتر می شود، میزان فشار شوفاژ نیز کاهش پیدا می کند.

این موضوع نشان می دهد که سیستم بالانس نیست، مگر اینکه در این نوع سیستم از شیرهای تنظم کننده فشار استفاده کنیم.

 

نحوه لوله کشی شوفاژ به روش مستقیم

برای اجرای لوله کشی شوفاژ به روش مستقیم لوله های رفت و برگشت در کنار یکدیگر حرکت می کنند و اولین تا آخرین رادیاتور به ترتیب انشعاب گیری می کنند و رادیاتور آخر از لحاظ لوله رفت و لوله برگشت لوله آخر است.

همانطور که گفتیم، اگر از این روش برای ساختمان هایی با تراکم بالا و با تعداد رادیاتور زیاد استفاده شود، از آن جا که پکیج توان تامین حرارت و فشار برای رادیاتورهای آخر را ندارد، همیشه با مشکل سرد بودن رادیاتورهای آخر مواجه هستیم.

همانطور که در تصویر شماره 2 می بینید، در لوله کشی شوفاژ به روش مستقیم و تنها با استفاده از یک لوله آب گرم، باید اولین رادیاتور را طی کند تا حرارت خود را با استفاده از رادیاتور به محیط انتقال دهد.

لوله کشی معکوس چیست 3

تصویر 2 لوله کشی شوفاژ به روش مستقیم

آب گرم بعد از انتقال حرارت خود تبدیل به آب سرد می شود و باید دوباره به پکیچ برگردد تا حرارت از دست رفته را دوباره به دست آورده و بتواند به رادیاتور بعدی برود.

اما در لوله کشی به روش مستقیم، این آب تنها زمانی می تواند به پکیج باز گردد که تا آخرین رادیاتور رسیده باشد. در نتیجه در این شرایط همیشه رادیاتور آخر سرد است.

 

نحوه لوله کشی شوفاژ به روش معکوس

در لوله کشی شوفاژ به روش معکوس خط لوله رفت به تنهایی از محل پکیج شروع به حرکت کرده و در بین رادیاتورها تقسیم می شود.

بر خلاف روش مستقیم، خط لوله برگشت از لوله پکیج ابتدا به آخرین رادیاتور رفته و از آن جا شروع به انشعاب گیری تا اولین رادیاتور نزدیک به پکیج می کند.

به بیانی دیگر هر رادیاتور در لوله کشی معکوس یک چرخه بسته حرارتی دارد و گرم بودن یک رادیاتور وابسته به گرم بودن رادیاتورهای دیگر نیست.

در نتیجه میزان فشار در رادیاتور آخر هم اندازه میزان فشار در رادیاتور اول است و هیچ تفاوتی در میزان فشار بین رادیاتورهای اول تا آخر وجود ندارد.

مزیت بزرگ لوله کشی به روش معکوس این است که آب گرم خروجی از پکیج تنها برای یک رادیاتور مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از سرد شدن می تواند به تنهایی و بدون نیاز به رفتن تا رادیاتور آخر به کمک لوله برگشت معکوس خود به پکیج باز گشته و گرم شود.

از طریق لمس کردن لینک مقالات مرتبط با لوله کشی شوفاژ می توانید به انواع روش های لوله کشی شوفاژ در ساختمان دسترسی پیدا کنید.

 

مزایا و معایب لوله کشی به روش معکوس

  • مزایای لوله کشی به روش معکوس

لوله کشی معکوس هم مانند سایر سیستم ها دارای مزایا و معایبی می باشد، که ما در این قسمت به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:

  • بالانس بودن سیستم
  • توزیع متعادل حرارت و فشار بین کلیه رادیاتورها
  • کاهش مصرف سوخت و انرژی به دلیل عدم نیاز به بالا بردن دمای پکیج برای رفع مشکل کاهش حرارت در رادیاتورهای آخر
  • عدم نیاز به استفاده از شیر کنترل فشار در سیستم

معایب لوله کشی معکوس

  • لزوم استفاده از طول لوله بیشتر در این سیستم
  • اشغال فضای بیشتر در ساختمان به منظور اجرای لوله کشی
  • پر هزینه بودن سیستم به دلیل طراحی خاص و تهیه لوله با جنس مناسب
  • سختی کار نصب و راه اندازی

برای کسب اطلاع از قیمت پکیج دیواری و تهیه این وسیله، بر رویلینک خرید پکیج دیواری از دیجی کالا بزنید.

 

چند نکته در خصوص لوله کشی شوفاژ به روش معکوش

  1. از این روش بهتر است فقط در ساختمان هایی با تراکم بالا و با تعداد زیادی رادیاتور استفاده شود.
  2. در انتخاب جنس لوله ای که قصد استفاده از آن در این روش را دارید دقت کافی را لحاظ کنید، زیرا تمامی لول ها توان مقاومت در فشار بالا را ندارند و بهتر است از لوله کشی شوفاژ با لوله های پنج لایه استفاده کنید.
  3. به منظور اجرای کار لوله کشی به روش معکوس از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید، زیرا تخمین میزان لوله و اتصالات و همچنین فضای مورد نیاز برای طراحی لوله کشی بسیار مهم است.

یکی از خدمات ما در گروه تاسیسات 24 ساعته اجرای لوله کشی معکوس و مستقیم شوفاژ در تمامی مناطق تهران و در اسرع وقت می باشد.

بنابراین شما می توانید به منظور بهره مندی از تخصص همکاران ما همین الان با ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1   منبع 2    منبع 3

اشتراک گذاری این صفحه