مجهز بودن ساختمان به لوله کشی فاضلاب سالم و کارآمد بسیار مهم است. اما امروزه روش های مختلفی از لوله کشی فاضلاب در ساختمان اجرا می شود که شاید انتخاب بهترین روش لوله کشی فاضلاب ساختمان را برای شما سخت کرده باشد.
به همین علت در ادامه مقاله بهترین روش لوله کشی ساختمان این بار قصد داریم تا در این مقاله بهترین روش لوله کشی فاضلاب ساختمان را به شما معرفی کنیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید.
- بخش های مختلف سیستم فاضلاب ساختمان
- انواع لوله قابل استفاده در لوله کشی فاضلاب ساختمان
- انواع روش لوله کشی فاضلاب
- 1. لوله کشی فاضلاب ساختمان به صورت سنتی:
- 2. لوله کشی فاضلاب ساختمان به شیوه زیر سقفی:
- فیلم نحوه لوله کشی فاضلاب
- در کدام روش از لوله کشی فاضلاب سرعت حرکت مواد فاضلابی در درون لوله ها بالاتر است؟
- در کدام روش از لوله کشی فاضلاب ساختمان آسیب کمتری به لوله های فاضلابی وارد می شود؟
- هزینه اجرای کدام روش از لوله کشی فاضلابی در ساختمان مقرون به صرفه تر است؟
- سرعت اجرای کدام روش از لوله کشی فاضلاب بالاتر است؟
- دسترسی به لوله ها در کدام روش از لوله کشی فاضلاب در ساختمان راحت تر است؟
- نظر مالک و سازنده ساختمانی در خصوص بهترین روش لوله کشی ساختمان
- چرا اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان خود را به تاسیسات24 ساعته بسپاریم؟
- فرآیند کاری ما در تاسیسات24 ساعته برای اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان شما
- پشتیبانی خدمات در تاسیسات24 ساعته
- بررسی نمونه پروژه های اجرای لوله کشی فاضلاب
- رضایت مشتریان از خدمات لوله کشی فاضلاب تاسیسات24 ساعته
بخش های مختلف سیستم فاضلاب ساختمان
همانطور که می دانید برای خروج آب های آلوده ساختمانی که به آب های خاکستری معروف هستند نیاز به لوله کشی فاضلاب در ساختمان داریم.
همانطور که می دانید لوله کشی فاضلاب ساختمان برخلاف لوله کشی آب ساختمان دارای بخش های فراوانی می باشد، که قصور در نحوه نصب هر قسمت می تواند باعث ایجاد مشکل در کل سیستم فاضلابی شود.
یک سیستم فاضلاب ساختمانی مجهز شامل قسمت های زیر می باشد:
- لوله آب فاضلاب:
لوله آب فاضلاب در سیستم فاضلابی همانطور که از نامش پیداست وظیفه هدایت مواد زائد تا چاه خارج از ساختمان را دارد.
طراحی نصب این لوله در ساختمان ها به صورت بالا به پایین است و علت این کار این است که در جهت رو به زمین نیروی گرانش به کمک لوله های فاضلابی آمده تا برای حمل سریع تر مواد فاضلابی مفید واقع شود.
- لوله های ونت یا هواکش:
این لوله ها در اصل به منظور ایجاد تهویه در کنار لوله های فاضلاب در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند و وظیفه دوم این لوله ها این است که با تولید جریانات و فشار هوا در لوله های فاضلابی به تخلیه و حرکت مواد فاضلابی کمک کنند.
شکل قرار گیری لوله هوای هواکش در امتداد ساختمان است و برخلاف لوله های فاضلاب رایزر لوله های ونت به صورت بالا رونده قرار می گیرد.
علت اصلی تهویه نامطبوع در سیستم فاضلابی ساختمان بیشتر به علت نصب غلط لوله های ونت می باشد.
- سیفون:
سیفون نیز بخش لاینکف در سیستم فاضلاب به شمار می رود. استفاده از سیفون در زیر سینک، داخل حمام و توالت برای جلوگیری از خشکی لوله آب فاضلاب لازم است.
سیفون ها به دلیل شکل گلوگاهی در خود همیشه مقداری آب برای جلوگیری از خشکی لوله آب فاضلاب در خود نگه می دارند.
فایده این کار این است که حشرات و بوی نامطبوع دیگر نمی توانند وارد ساختمان شوند.
بعد از اینکه با اجزای تشکیل دهنده سیستم فاضلاب در ساختمان آشنا شدید، نوبت به بررسی روش های لوله کشی فاضلاب در ساختمان می رسد که یافتن بهترین روش لوله کشی فاضلاب در ساختمان باید ابتدا روش های متداول اجرای لوله کشی سیستم فاضلاب در ساختمان را بررسی کنیم.
انواع لوله قابل استفاده در لوله کشی فاضلاب ساختمان
لوله کشی فاضلاب در داخل ساختمان را می توان با استفاده از لوله های چدنی، پوشفیت و پلیکا در هر دو شیوه لوله کشی فاضلاب در ساختمان اجرا کرد.
هرچند استفاده از لوله های چدنی در لوله کشی زیر سقفی بسیار حساس است و لوله ها باید به درستی مهار شوند. از این رو امروزه غالبا از لوله های پلیکا و پوشفیت در لوله کشی فاضلاب استفاده می کنند. .
برای مطالعه مقاله اجرای لوله کشی فاضلاب پوش فیت بر روی آن کلیک کنید.
نظر مهندس مصطفی اسماعیلی را در مورد تفاوت لوله های پلیکا و پوش فیت و همینطور تفاوت لوله پلیکا و پلی اتیلن جویا شده ایم که در کلیپ های زیر مشاهده میکنید.
تفاوت لوله پلیکا و پلی اتیلن
انواع روش لوله کشی فاضلاب
لوله کشی فاضلاب در ساختمان را می توان به دو روش انجام داد: لوله کشی فاضلاب به صورت سنتی و لوله کشی فاضلاب به صورت زیر سقفی
1. لوله کشی فاضلاب ساختمان به صورت سنتی:
در این روش از لوله کشی فاضلاب لوله ها به صورت کف خواب در ساختمان قرار می گیرند. به این روش لوله کشی فاضلاب سنتی می گویند چون از قدیم نحوه لوله کشی فاضلاب در ساختمان به این صورت بوده است.
در این شیوه بعد از اتصال لوله های هواکش و سیفون ها به لوله فاضلاب آنها را در کف ساختمان در حال ساخت یا بازسازی شده در زیر مصالحی همچون سیمان می پوشانند.
در مورد اجرای لوله کشی فاضلاب کف خواب به عنوان نمونه می توانیم به یکی از پروژه های صورت گرفته توسط تیم متخصص در گروه تاسیسات24 ساعته اشاره کنیم. به منظور بررسی کامل مراحل پروژه اینجا کلیک کنید.
در این پروژه که در خیابان امیرآباد و در ساختمان اداری شهرداری ساختمان صورت گرفته لوله های فاضلاب در این سیستم با استفاده از لوله های پوشفیت و به صورت کف خواب اجرا شده اند و به منظور اجرای تهویه لوله های فاضلابی از لوله های هواکش در سرویس های بهداشتی استفاده شده است.
اجرای لوله های فاضلابی به صورت کف خواب در این پروژه
2. لوله کشی فاضلاب ساختمان به شیوه زیر سقفی:
لوله کشی فاضلاب در ساختمان به صورت زیر سقفی به این صورت است که لوله ها به جای خوابده شدن در کف ساختمان از زیر سقف عبور می کنند. در واقع تنها تفاوت اجرای لوله کشی سنتی و زیر سقفی در نحوه قرار گیری آن ها در ساختمان می باشد.
در یکی از پروژه های صورت گرفته توسط همکاران ما در گروه تاسیسات24 ساعته متخصصان ما اقدام به لوله کشی فاضلاب زیر سقفی در مجتمع مسکونی در آتی ساز به کارفرمایی آقای گودرزی نموده اند.
در این پروژه لوله کشی فاضلاب طبقه همکف به صورت کف خواب و لوله کشی فاضلاب طبقات بعدی به صورت زیر سقفی و با استفاده از لوله های چدنی و پوشفیت به صورت ترکیبی اجرا شده است.
شما می توانید برای مطالعه دقیق متن بر روی سوابق کاری کلیک کنید.
فاکتورهایی که نشان دهنده یک لوله کشی فاضلاب مناسب در ساختمان هستند را می توان در زمینه هایی همچون سرعت حرکت مواد فاضلابی، عدم انتشار بوهای فاضلابی، دسترسی راحت به لوله ها در مواقع ضروری و طول عمر لوله ها بررسی نمود.
نمایی از لوله کشی فاضلاب به شیوه زیرسقفی توسط متخصصین ما
فیلم نحوه لوله کشی فاضلاب
در فیلم زیر نحوه تعویض انشعاب اصلی و فاضلاب یک ساختمان را می بینید.
در کدام روش از لوله کشی فاضلاب سرعت حرکت مواد فاضلابی در درون لوله ها بالاتر است؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت که نحوه لوله کشی فاضلاب در مدل کف خواب یا مدل زیر سقفی در سرعت حرکت مواد فاضلابی نقش زیادی ندارد.
در کل شرایط دیگری همچون رعایت شیب مناسب در لوله ها، نحوه جوش کاری لوله و جنس سطح داخلی لوله مشخص کننده میزان سرعت حرکت مواد فاضلابی در داخل لوله ها است.
دیده شده که در برخی از ساختمان ها به دلیل استفاده از لوله های بی کیفیت و از طرفی به دلیل عدم رعایت شیب استاندارد در اجرای لوله ها مواد فاضلابی در درون لوله ها و در مکان های اتصال تجمع کرده و باعث ایجاد رسوبات و بوی نامطبوع می شوند.
در کدام روش از لوله کشی فاضلاب ساختمان آسیب کمتری به لوله های فاضلابی وارد می شود؟
همانطور که در توضیحات مختصر بالا بیان کردیم در لوله کشی زیر سقفی لوله ها از زیر سقف عبور می کنند و در نتیجه فشاری بر لوله ها از طریق مصالح و یا اجسام سنگین استفاده شده در ساختمان بر روی لوله ها وارد نمی شود.
اما در لوله کشی سنتی لوله ها مستقیما با کف و مرکز ثقل ساختمان در تماس هستند و شکستگی و آسیب به لوله های فاضلابی در این شیوه از لوله کشی فاضلاب امری اجتناب ناپذیر می باشد. برای آشنایی با روند تعمیر این لوله ها به مقاله تعمیرات لوله های فاضلاب مراجعه نمایید.
همچنین می توانید با مشاهده کلیپ زیر و با توضیحات مهندس اسماعیلی از مزیت لوله کشی زیر سقفی در تعمیر و نگهداری راحت تر لوله ها مطلع شوید.
هزینه اجرای کدام روش از لوله کشی فاضلابی در ساختمان مقرون به صرفه تر است؟
هزینه اجرای لوله کشی فاضلاب زیر سقفی به دلایلی همچون لزوم استفاده از لوله های مرغوب، بهره گیری از لوله کش ماهر و متخصص، سختی کار و همچنین لزوم اجرای داکت کشی در بین دیواره های ساختمان برای عبور لوله های فاضلابی بسیار بالاتر از لوله کشی سنتی یا کف خواب می باشد.
سرعت اجرای کدام روش از لوله کشی فاضلاب بالاتر است؟
به طور کلی می توان گفت در لوله کشی کف خواب به دلیل اینکه نیازی به بررسی دقیق و مهندسی نقشه ساختمان، نصب داکت ها و همچنین اتصال لوله ها در زیر سقف ساختمان نیست، سرعت اجرای لوله کشی نیز بالاتر می رود.
ولی می توان سرعت لوله کشی فاضلاب در مدل زیر سقفی را نیز می توان با استفاده از لوله های پوشفیت تا حد بالایی افزایش داد.
دسترسی به لوله ها در کدام روش از لوله کشی فاضلاب در ساختمان راحت تر است؟
بزرگترین مزیت استفاده از لوله کشی فاضلاب در ساختمان به شیوه زیر سقفی این است که شما در هر زمانی همچون تعمیرات، انشعاب و یا تعویض لوله های فاضلابی می توانید به راحتی به لوله ها دسترسی پیدا کنید.
حال تصور کنید لوله های فاضلاب خوابانده شده در کف ساختمان به دلیل فشار مصالح، یخ زدگی یا هر علتی دچار ترکیدگی یا نشتی شده و نیاز به تعمیر و بازسازی دارند. در این صورت حجم خرابی ها و هزینه های تعمیر و بازسازی لوله ها سرسام آور خواهد بود.
ولی اگر سیستم لوله کشی فاضلاب در ساختمان شما به صورت زیر سقفی باشد، هزینه های شما از نصف هم کمتر خواهد شد. چرا که لوله ها کاملا در نزدیکی شما و در دسترس هستند و با جابجایی کناف و یا سقف کاذب می توانید فرآیند بازسازی لوله ها را اجرا کنید.
هر چند همانطور که گفتیم به دلیل استفاده از لوله های مرغوب و همچنین عدم قرار دادن لوله ها در کف ساختمان کمتر با مشکل ترکیدگی لوله و یخ زدگی مواجه خواهید شد.
برای آشنایی با چگونگی رفع نم، شکستگی یا فرسودگی لوله های قدیمی ساختمان اینجا کلیک کنید.
حتی ممکن است شما بخواهید یک توالت جدید و یا یک حمام جدید به ساختمان خود اضافه کنید در این صورت اگر لوله های فاضلاب قبلی در ساختمان شما به صورت کف خواب باشند، کار انشعاب گیری و نصب لوله کشی فاضلاب برای حمام یا توالت جدید بسیار سخت خواهد شد.
در حالی که همانگونه که در بالا ذکر کردیم یکی از مزیت های لوله کشی زیر سقفی به لوله کشی کف خواب امکان گرفتن انشعاب جدید به لوله های فاضلابی بدون خرابی و صرف وقت و هزینه بالا است.
پس امکان اجرای لوله کشی زیر سقفی در ساختمان در حال سکونت یکی دیگر از مزیت های این استفاده از این روش به حساب می آید.
در دو فیلم کوتاه زیر نظر دو نفر کارشناس و مجری تاسیسات را در مورد تفاوت های لوله کشی فاضلاب از سقف و از کف می شنویم. پیشنهاد میکنم دیدن این دو کلیپ را از دست ندهید.
نظر آقای مهندس مصطفی اسماعیلی کارشناس تاسیسات
نظر آقای میرچولی از مجریان با سابقه تاسیساتی
نظر مالک و سازنده ساختمانی در خصوص بهترین روش لوله کشی ساختمان
در کلیپ زیر مصاحبه تیم تاسیسات24 ساعته با جناب آقای مهندس افشاری را ملاحظه می کنید که لوله کشی زیر سقفی را بهترین روش لوله کشی می دانند. در این فیلم ایشان از دلیل خود در انتخاب لوله کشی زیر سقفی در پروژه های ساختمانی خود صحبت می کنند.
نتیجه گیری:
اینطور می توان نتیجه گرفت که نوع ساختمان شما عامل بسیار تعیین کننده در انتخاب بهترین نوع لوله کشی فاضلاب در ساختمان است و نوع لوله کشی فاضلاب در ساختمان های مختلف می تواند متفاوت باشد.
پس این شما هستید که بر اساس نوع ساختمان خود می توانید بهترین نوع لوله کشی فاضلاب برای ساختمان را انتخاب کنید.
ولی این را به خاطر داشته باشید که همیشه بهترین روش لوله کشی در ساختمان این ضمانت را به شما می دهد که تا سالیان سال لزومی به خرج و هزینه های دوباره نیست و این هدف زمانی محقق می شود که از افراد متخصص و با تجربه در امر لوله کشی ساختمان خود استفاده کنید.
از این رو پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد اجرای لوله کشی فاضلاب در ساختمان خود را دارید این کار را به افراد متخصص در گروه تاسیسات24 ساعته بسپارید تا با خاطری آسوده لوله کشی فاضلاب زیر سقفی و یا حتی لوله کشی فاضلاب کف خواب را برای شما در سراسر تهران اجرا کنند.
چرا اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان خود را به تاسیسات24 ساعته بسپاریم؟
- بازدید و کارشناسی رایگان از پروژه توسط حرفه ای ترین متخصصین تاسیساتی
- اعلام قیمت دقیق و شفاف
- اجرای اصولی کار تعمیرات زیر نظر ناظر تاسیسات و بر اساس توافقات درج شده در قرارداد
- تحویل سر موعد پروژه
- تسویه حساب کامل بعد از اتمام پروژه و تست
فرآیند کاری ما در تاسیسات24 ساعته برای اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان شما
- شما از طریق یکی از راه های تماس با شماره های داخل سایت یا پر کردن فرم درخواست سرویسکار متخصص، پروژه لوله کشی فاضلاب ساختمان خود را ثبت می کنید.
- پروژه شما در اسرع وقت توسط یک متخصص تاسیساتی حرفه ای مورد بازدید رایگان قرار می گیرد و قیمت و جزئیات پروژه شما مشخص می شود.
- قبل از اجرای پروژه، یک قرارداد دقیق و شفاف در رابطه با روند کار و تعهدات مجموعه، متخصص و شما به عنوان کارفرما تنظیم می شود.
- متخصص تاسیساتی متعهد است که بر اساس زمان شروع قید شده در قرارداد و با همان جزئیات توافق شده، پروژه شما را اجرا کرده و سر موعد مقرر به شما تحویل دهد.
- بعد از اینکه تعمیرات موتورخانه انجام شده مورد تست و آزمایش قرار گرفت و از کیفیت کار انجام شده رضایت کامل داشید، مبلغ کل دستمزد را به متخصص پرداخت می کنید.
پشتیبانی خدمات در تاسیسات24 ساعته
خدمت لوله کشی فاضلاب ساختمان یکی از ده ها خدمات ما در این مجموعه است که همراه با گارانتی تضمین کیفیت برای شما اجرا می شود.
بنابراین در صورتی که طی مدت زمان گارانتی پروژه شما با مشکل تاسیساتی مواجه شد، ما متعهد هستیم تا کار شما مجدد مورد کارشناسی قرار دهیم و اگر ایراد ایجاد شده در نتیجه خطای متخصص ما باشد، مجموعه تضمین می کند که ایراد ایجاد شده را به صورت کاملا رایگان رفع کند.
علاوه بر این شما می توانید در طول اجرای پروژه خود از دیگر خدمات پشتیبانی شامل کسب مشاوره رایگان و ارتباط مداوم و بی واسطه با متخصص تاسیساتی برخوردار شوید.
بررسی نمونه پروژه های اجرای لوله کشی فاضلاب
تیم حرفه ای تاسیسات24 ساعته پروژه های متعدد لوله کشی فاضلاب را در تهران و دیگر شهرهای ایران با بالاترین سطح از کیفیت اجرا کرده است. در ادامه به بررسی تنها چند نمونه از پروژه های لوله کشی فاضلاب انجام شده توسط این تیم می پردازیم:
- لوله کشی فاضلاب پوش فیت در جاجرود
در این پروژه که در شهر جاجرود انجام شده است، متخصصین تاسیساتی ما لوله کشی فاضلاب را با استفاده از لوله های پوش فیت و به صورت زیرسقفی در یک ساختمان سه طبقه ویلایی اجرا کرده اند. جزئیات این پروژه را می توانید در کلیپ زیر تماشا کنید.
- لوله کشی فاضلاب در رودهن
کلیپی که در قسمت زیر مشاهده می کنید یکی دیگر از نمونه های انجام شده توسط متخصصین تاسیسات24 ساعته است که صفر تا صد تاسیسات یک ساختمان ویلایی سه طبقه را در توابع رودهن و در نزدیکی شهر دماوند اجرا کرده اند.
در این پروژه لوله کشی فاضلاب با استفاده از لوله های پلیکا و به صورت زیرسقفی انجام شده است. اطلاعات بیشتر را با مشاهده کلیپ زیر بدست خواهید آورد.
- لوله کشی فاضلاب در قلعه رودخان استان گیلان
در این پروژه کل سیستم تاسیسات یک ساختمان ویلایی دو طبقه در شهرستان قلعه رودخان از توابع استان گیلان، از جمله لوله کشی فاضلاب توسط تیم تاسیسات24 ساعته انجام شده است. لوله کشی فاضلاب در این پروژه به صورت سنتی و با لوله پلیکا اجرا شده است. کلیپ زیر را تماشا کنید تا بیشتر با روند انجام کار آشنا شوید.
- لوله کشی فاضلاب تهران
یکی از ده ها پروژه لوله کشی انجام شده توسط تیم تاسیسات24 ساعته به یک ساختمان 400 متری در تهران مربوط می شود که متخصصین این مجموعه کل تاسیسات آب، فاضلاب و گرمایش از بنا را طراحی و اجرا کرده اند.
در این پروژه لوله کشی فاضلاب با کمک لوله پلیکا و به صورت سنتی طراحی شده است که جزئیات بیشتر را می توانید در کلیپ زیر مشاهده کنید.
رضایت مشتریان از خدمات لوله کشی فاضلاب تاسیسات24 ساعته
مهارت تیم حرفه ای تاسیسات24 ساعته به قدری زیاد است که تمام مشتریان از خدماتی که استفاده کرده اند رضایت کامل داشته اند. شما می توانید به عنوان نمونه اعلام رضایت مندی تعدادی از مشتریان را مشاهده کنید.
- رضایت مندی خانم جلالی
سرکار خانم جلالی مشتری گرامی این مجموعه هستند که کل تاسیسات ساختمان 8 طبقه خود در نازی آباد را به این تیم سپرده اند. کلیپ زیر را ببینید تا از علت رضایت مندی ایشان مطلع شوید.
- رضایت مندی جناب افشاری
آقای مهندس افشاری در این کلیپ برای شما توضیح می دهند که چگونه با این مجموعه آشنا شده اند و نظر خود را در رابطه با خدماتی که استفاده کردند بیان می کنند.
اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید
همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتیتان را در اسرع وقت برطرف کنیم
درخواست سرویسکار متخصصنظر آقای محمدزاده در مورد تجربه استفاده از خدمات مجموعه تاسیسات 24 ساعته
جراحی لوله آب و فاضلاب چرا که نه :)))
اگه شماره واتساب دارید من عکس لوله کشی فاضلاب توالت که انجام دادند بفرستم ببینید آیا درست کارشده یانه؟ ممنونم ازتون
طبق مقررات نظام مهندسی اجرای لوله کشی آب و فاضلاب در حریم هر واحد باید اجرا شود.
اما مرسوم است بدلیل از دست ندادن ارتفاع تمام شده سقف و کوتاه شدن سقف، اجرای فاضلاب در زیر سقف انجام میشود.
ساختمان بیست ساله در حال بازسازی هستم توالت فرنگی در حمام تعبیه شده اما فاقد انشعاب برای روشویی میباشد. راهی بجز جمع کردن کل کف و عایق کاری ان وجود دارد؟
همچنین امکان تست کردن سلامت لوله های فلزی و پوسیدگی ان بدون کندن کف امکانپذیر است؟
وقت بخیر
اجرای لوله فاضلاب دستشویی و روشویی برای ساختمان مایکی هست
این مورد اصولی است؟
آیا آب مصرفی ساختمان مثل حمام و ظرفشویی و ... با محتویات اب سرویسهای بهداشتی تو یه چاه باید ریخته بشه؟یا برای هر کدام باید چاه جدا بزنیم؟
ايا براي جابجا كردن اشپزخانه اپارتمان به جاي حمام بايد سيستم فاضلاب حمام كه قراره اشپزخانه بشه تغيير كند؟يا اينكه از حمام كف كنده بشه و لوله فاضلاب بكشيم به همون محل فاضلاب اشپزخانه سابق،برای پخش نشدن بوي نا مطبوع
پیشنهاد می کنیم برای رسیدن به پاسخ سوالتون در مورد انتخاب بین لوله پلیکا و پوش فیت به مقاله ما با عنوان "لوله فاضلاب پلیکا بهتر است یا پوشفیت" مراجعه کنید و یا لینک مقاله رو کپی کرده و در صفحه جدید از گوگل پیست کنید.
https://piping24.ir/%D9%88%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%AF/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/640-%D9%84%D9%88%D9%84%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%81%D8%A7%D8%B6%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D9%BE%D9%84%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DB%8C%D8%A7-%D9%BE%D9%88%D8%B4-%D9%81%DB%8C%D8%AA.html